Pyörittiin eilen Iinan kanssa Helsingin keskustassa rättikaupoissa ja törmäsin erääseen itseäni yllättäneeseen ja ärsyttäneeseen tietoon. Aleksanterinkadun H&M:ssa kysäisin myyjältä, että missä heidän uudelleen järjestetyssä liikkeessä mahtaa sijaita "läskinurkka" eli H&M+ -osasto. Sain suureksi ihmetyksekseni kuulla, että plussa-mallistoa ei löydy enää yhdestäkään Helsingin keskustan henkkamaukasta. Syynä on kuulema tilan puute. Mutta sain ohjeen suunnata Itäkeskukseen, josta tuotteita kuulema löytyy "sinne pääsee kuitenkin kätevästi metrolla".

No pääsee joo metrolla ja onhan se nyt vielä samaa kaupunkia, mutta en silti voinut olla ihmettelemättä, että meidät pylleröt on päätetty täysin häätää keskustan liikkeistä. On kuulema tilanpuutetta jo nytkin. No juu, täyttä näyttää olevan, mutta kyllä minä ainakin otan tuon tilan säästämisen juuri plussamallistosta aika selkeänä viestinä, ettei isompikokoisia naisia koeta tässä yrityksessä kovinkaan tärkeäksi asiakasryhmäksi. Ei se HM+ -mallisto ole toki laajudella koskaan muutenkaan häikäissyt, mutta monta kivaa vaatetta olen valikoimasta silti löytänyt.

Mua kiinnostaisi hirveästi kuulla vaateketjujen päättäjien ajatuksia koskien näitä plus-mallistoja. Koetaanko ne vain pakolliseksi pahaksi? Että muutama isompikokoinen rätti on merkiltä löydyttävä, jotta saadaan meidät pullerotkin toiveikkaina kyttäämään uutuuksia, josko sieltä joskus putoaisi jotain kivaa meillekin. Ja sitten kun ei löydy, niin lohduttaudutaan ostamalla edes käsilaukkuja ja rihkamakoruja, kun se sentään mahtuvat. Ehkä he kokevat pluskokoiset naiset samalla kuitenkin merkityksettömäksi ihmisryhmäksi, joiden vaatteita ei haluta missään nimessä näyteikkunoihin ja paraatipaikoille, vaan pylleröitä kehotetaan mieluummin matkustamaan hankkimaan kamansa metromatkan päästä lähiöistä.

Miksi muotia tarjotaan edelleen niin pirun nihkeästi isommille mimmeille? Ja miksi se täytyy erottaa aina niin selkeästi omaksi pieneksi osastokseen, joka piilotetaan kaupan perimmäiseen nurkkaan (jos osasto nyt ylipäätään mahtuu mukaan)? Miksi plusmallistoja ei koeta ketjuissa panostamisen arvoisiksi?

kollaasi

Kommentit (73)

hmmm
74/73 | 

Uskon, että toi on ärsyttävää, vaikka itellä tota ongelmaa ei ole. Oma ongelmani on se, että aina on ne isoimmat koot jäljellä esim. alennusmyynneissä.

75/73 | 

ketä tahansahan se turhauttaa, jos ei omia kokoja tahdo löytyä. Mutta tässä plussamalliston jättämisessä kokonaan myymälästä pois on kuitenkin kyse isommasta asiaasta kuin siitä, että on jostain tuotteesta tietty koko loppu. Tässä kohtaa niitä ei haluta isoille edes tarjota alunperinkään. :P

bella
76/73 | 

Todellaki. H&M on tarkoitettu Hoikille Mimmeille. Ainakin Raision Myllyssä valikoima on ollut olematonta jo vuosia - ja luvalla sanoen mallit ja kuosit täysin ala-arvoisia. Joskus on tullut pyörähdettyä, mutta vain huomatakseen, ettei sieltä todellakan löydy mitään.

Onneksi KappAhl ja Lindex ovat vähän läskiystävällisempiä. Myllyn Seppälän norsuosasto on piilotettu myös jonnekin omituiseen paikkaan, en ole onnistunut sieltä bongaamaan yhtään mitään parin viime kuukauden aikana.

77/73 | 

Lindex on tosiaan onnistunut viime aikoina yllättämään usein iloisesti. Ja ainakin Porin myymälöissä on Lindexillä norsuosasto ihan hyvillä paikoillakin myymälässä eikä jossain sovituskoppien takana pimeässä nurkkauksessa. :D

Amy May
78/73 | 

Samaa mieltä! Lindex ja Kappahl kannattaa aina tsekata. Seppälä ja HM, turha vaivautua.

81/73 | 

mutta saat postauksen ennalta arvattavimman kommentin -palkinnon. Onneksi olkoon!

Anu Tuomainen
82/73 | 

Hyvä Veera! Aina noita vatipäitä riittää, ikävä kyllä.

Amy May
83/73 | 

Hyvät kommentit! Päivän parhaat naurut! Tuolla tankki-kommentoijalla on varmaan itsellä täydellinen vartalo. ;)

BTW, on ihanaa olla nainen. Tietää miten koolla on väliä! ;D

Nainen
84/73 | 

Mies, tällainen provosoituminen sinulta kertoo lähinnä omasta epävarmuudestasi. Onko peeniksesi kenties normaalikokoa pienempi? Oletko kuullut, että jo kahden ja puolen kilon laihdutus tuo peniksen vartta puoli senttimetriä enemmän näkyviin? Eli mitäpä, jos itse laihduttaisit, nysä?;)

Fantti
85/73 | 

Ahihihiiiiihhhaahahhaa miten älykkäästi sivallettu, kyllä nyt meni varmaan bloggarilla jauhot suuhun, tsihihiiiii!!!

Tässä postauksessa ihmeteltiin suuren vaateketjun suhtautumista isokokoisiin ihmisiin. Miten ihmeessä kehoitus laihduttaa vaikuttaisi HM:n suhtautumiseen isokokoisiin ihmisiin?

Olet varmastikin poliisi, koska osaat kirjoittaa muttet lukea.

Heidi
86/73 | 

Hahhahhaa:D Miten edes oot eksyny tänne? Niin tyhjä kommentti, ettei mitään rajaa...

Salla
87/73 | 

Kun olin Vero Modalla tetissä, siellä oli mielestäni paljon plus vaatteita tarjolla.:) Yllätyinkin jopa että kuinka paljon niitä plus kokoja jäi sitten ylimääräiseksi ja ale myyntiin lojumaan. En kylläkään tedä onko kaikissa Vero Modan liikkeissä näin...

88/73 | 

jonkin verran voi olla syytä siinäkin, että aika harva edes tietää, että Vero Modasta vois löytyä jotain pluskokoista, joten liike kierretään kaukaa jo ihan suosiolla. Jotenkin hirveän vähän panostetaan plusmallistojen markkinointiinkaan. :P

maimai
89/73 | 

Ehkä me pylleröt viedään siellä liikkeessä asioidessamme niin paljon tilaa ettei muut mahdu enää ostoksille ;)

emmi
90/73 | 

:'DDDDDD tilanpuute monessakin mielessä

92/73 | 

Mun mielestä joka ikisen kaupan joka ikisestä vaatteesta pitäisi tehdä niin paljon kokoja, että "meille isommillekin" löytyisi. Tuntuu jotenkin kurjalta joutua katselemaan jotain generous/plus/great girls -vaatteita kun siellä "normipuolella" olisi vaikka mitä ihania juttuja, jotka ei vaan mahdu päälle.

Tämä taitaakin olla eka kerta kun kommentoin tänne, joten sanotaan nyt samalla että kiitos ihanasta blogista! (:

93/73 | 

paljon on myös sitä ongelmaa, että joltain merkiltä kyllä löytyis isompiakin kokoja, mut sisäänostajat ottaa myyntiin vaan ne peruskoot. Ihan pöljää. :P

keke
94/73 | 

Eikö tule mieleen, että kyseessä saattaa olla ihan kaupallinen seikka, mikä on tähän ohjannut? Nykyään ihmiset pitävät aika aktiivisesti huolta terveydestään mm. liikunnalla ja ruokavaliolla, joten ehkäpä isokokoiset vaatteet eivät vain käy kaupaksi?

Tulee kuitenkin muistaa, että vaateliike on vapaaehtoinen bisnes, jota harjoitetaan sen takia ,että saataisiin rahaa. Jos ei pullukat osta tarpeeksi plussamallistoa, plussamalliston pitäminen tarjolla aiheuttaa yritykselle tappioita.

Ei kuitenkaan ole mikään ihmisoikeus saada minkä kokoisia vaatteita tahansa H&M:stä.

95/73 | 

ai että, aattelitko, että onnistuit nyt kertomaan ihan täysin uuden uutisen? :D

96/73 | 

Teen töitä Espoossa eräässä isohkossa kauppakeskuksessa, jonka H&M myymälän myyjät eivät pidä mitään huolta plussa osastosta. Kävin 3 viikon aikana muutaman kerran kyseisessä kaupassa ja surukseni huomasin että sama paita oli samanlailla rypyssä samassa kohtaa koko sen 3 viikkoa. Harvemmin laittelen asiakaspalautetta minnekkään, mutta silloin jouduin kyllä laittamaan jo muuallekkin kuin kyseisen myymälän myymäläpäällikölle. Lisäksi plussa osastoja pienennetään koko ajan niin että kohta ei löydy pluskoon osastoja kuin juurikin sieltä itäkeskuksesta, koska espoostahan pääsee kätevästi yhdellä tai kahdella bussilla paikanpäälle=1,5h. Anteeksi avautuminen, mutta tää on harmittanut jo pitkään. :)

97/73 | 

mä oon itse huomannut ihan samaa. Osastojen esillepano on ihan onnetonta eikä siisteydestä huolehdita yhtä innolla kuin muiden osastojen. Hirveen harmillista ja antaa ikävän viestin siitä, että heitä ei kiinnosta kyseisen malliston ostajat. :(

98/73 | 

Mä olen jo pidempään kiertänyt kyseisen puljun kaukaa, koska tämä sotkuisuus on ärsyttänyt todella paljon. Tosin olen huomannut samaa sotkuisuutta pylleröosaston lisäksi myös mammavaatteiden puolella ja kaikista eniten lasten-/vauvanvaatteiden puolella. Ei todellakaan tee mieli edes kierrellä, kun ei vaatteita näe kunnolla osaston sotkuisuuden vuoksi. Viime viikolla kävin pitkästä aikaa eräällä HenkkaMaukalla, mutta visiitti jäi minimaaliseksi. Yhteenkään vaatteeseen en tainnut edes koskea, koska sotkuisuus, lika ja epäjärjestys tekivät koko paikasta niin luotaantyöntävän. Onneksi vieressä oli siisti ja ilmava Lindex. ;)

Fit not Fat
101/73 | 

Aika törkeää väittää tälläistä ja äärimäisen epäkohteliasta rasismin oikeille uhreille, Te voitte valita oletteko läskejä vai ette, kukaan ei voi valita esim ihonväriään.

ZeiZei
102/73 | 

Ehkäpä ne ajattelee, että me pullerot lenkkeillään sinne sivummalle ostoksille ja kilot siinä karisee... Kansanterveyden kannalta mahtava ajatus, mutta...

Tämä tieto saa kyllä meikäläisen boikotoimaan kyseisen ketjun liikkeitä! Jos minä kiloineni olen heidän mielestään vähemmän edustavia vaatteita tarvitseva yksilö, niin pitäköön tunkkinsa!

103/73 | 

aa, totta! Tää on kansanterveyslaitoksen kanssa yhdessä suunniteltu strategia. :D

104/73 | 

Oho, onpas kyllä kummallinen veto poistaa nimenomaan plussamallistot kaikista liikkeistä. Ymmärtäisin, jos tilan puutteen vuoksi plussamallisto poistettaisiin jostain liikkeestä ja vastaavasti toisesta liikkeestä siirrettäisiin pois esimerikiksi Home-osasto tai Trend-mallisto. (En nyt tiedä mitä osastoja löytyy kaikista Helsingin keskustan liikkeistä, mutta you get the point...) Mutta että nimenomaan plussamallisto pois aivan jokaisesta liikkeestä? Antaa kyllä kieltämättä sellaisen vaikutelman, ettei plussakokoisia naisia haluta liikkeisiin.

105/73 | 

tähän asiaan nyt tokikin vaikuttaa varmasti se, että yksi myymälä jäi nyt keskustasta pois (Kämp gallerian H&M). Toivottavasti kyseessä olisi vain väliaikainen tilanne eikä lopullinen plussapalleroiden syrjintä.

Terhi
106/73 | 

Helsinki kaikessa junttiudessaan haluaa katukuvaansa vain hoikkia kansalaisia. Itse keikun plussa ja normaali mallistojen välimaastossa. Vaikka olisin hoikempi.. normaaliosaston alaosat ei minulle ikinä mahdu, koska olen jostain perinyt semmoisen latinalaisamerikkalaisen perseen, eli pakaraa ja reittä riittää kuin Kim Kardashianilla ikään. Osta siinä sitte HenkkaMaukan Skinny farkkuja kun farkut jää jumiin perseen alle :D

(Ja nykyään kun muuta farkkumallia ei tunnu kaupoista saavan :()

107/73 | 

joo, farkkumuoti on kyllä pitkään ollut aika skinny-voittoista. Nyt onneksi näyttäisi trendi olevan menossa vähän armollisempaan suuntaan. :)

Heidi
108/73 | 

Buu, iso miinus! Tampereellakaan ei siellä isommalla henkkamaukalla ole enää plus-osastoa, mutta keskustasta onneksi sentään vielä löytyy. Pylleröt pois vaan paraatipaikoilta!

109/73 | 

no mut kiva, että löytyy kuitenkin siitä pienemmästä liikkeestä. Täytyykin käydä siellä, kun seuraavan kerran treelle suuntaan.

Anna
110/73 | 

Heippa! No näköjään H&M on ottanut hoikat mimmit etusijalleen! Se on niin saatanan ärsyttävää.

Voisin kertoa tilanteen täältä Pohjois-Pohjanmaalta kotosuunnaltani. Asun Oulussa, enkä ole Oulun henkkamaukoissa törmännyt H&M+ mallistoon. Tosin Kempeleessä ihan vieressä on kauppakeskuksessa läskimallistoakin myyvä myymälä. MUTTA. Plussamalliston rekkien paikat vaihteleee ärsyttävän paljon. Sitä joutuu aina metsästämään. Sitten kun sen onnistuu löytämään, huomaan MAAILMAN ÄRSYTTÄVIMMÄN ASIAN: ne rekit on sullottu niiin järkyttävän täyteen, ettei sieltä saa mitään pois ilman muitten vaatteiden tippumista ja henkareiden muljuttelua irti toisistaan. Ne ovat sullotumpia kuin mikään muu osasto siellä.

Sen vielä voin kestää, mutta ne rekkien väliset käytävät. Ne saakelin käytävät. Olen useasti antanut verkkosivuille sekä myymälän henkilökunnalle palautetta aiheesta. MIKSI PLUSSAPUOLEN KÄYTÄVÄT ON PALJON PIENEMMÄT KUIN NORMIPUOLELLA?!? En tajua :D Olimme ystäväni (ystävä kokoa 36, minä kokoa 50/52) shoppailemassa ja nauroimme häpeänurkkauksen rekkien väliselle käytävälle. Minä en edes yrittänyt mennä katsomaan vaatteitani, MUTTAKUN YSTÄVÄNI KOKOA 36 EI MAHTUNUT SIINÄ KATSELEMAAN ILMAN, ETTÄ HENKARIT OLISIVAT KOKOAJAN JOSTAKIN RAAPINEET SELKÄÄ. Huoh.

Ai kun teki hyvää purkautua. Ihanaa Veera, että säki mietit tälläsiä. Lisää vaan, oot huippu! Mukavaa päivää sulle :)

111/73 | 

:D :D :D Eikö ne tajua, että siellä plussapuolella kuuluis olla sellaiset ylileveän kuljetuksen mentävät käytävät!?!

Vilma
112/73 | 

Heippa ja kiitos hyvästä kirjotuksesta! Ensiksi kehottaisin laittamaan palautetta Hennesin verkkosivujen kautta HM+ malliston suppeudesta ja toiveestasi saada se keskustan liikkeisiin. Työskentelen itse tällä hetkellä Aleksanterinkadun Hennesillä ja aiemmin olin Kämpin myymälässä, missä plussakoot tosiaan siis löytyivät. Kun Kämpin myymälä suljettiin, lähti samalla monta konseptia pois keskustasta. Mm pukumiehet joutuvat lähtemään Espooseen Iso Omenan myymälään hakemaan pukunsa. Myyjänä ei ole kivaa joutua ohjaamaan asiakas toiselle puolelle kaupunkia vaateostoksille. Mutta asia tällä hetkellä vaan on niin, myymälä on aivan täynnä. Kyse ei ole siitä ettei "norsukokoja" haluttaisi meidän myymälään. Jos ne tällä hetkellä sinne otettaisiin, kävisi juuri tämä jonkun mainitsema sullonta, eikä vaatteita saisi revittyä telineistä ilman että puolet tippuvat samalla.

Joku mainitsi myös HM+ osaston sotkuisuudesta. Kämpissä työskennellessäni myönnän, että HM+ osasto sai liian vähän huomiota siivotessani. Huomion vei aina muut isommat, vielä enemmän sotkeutuvat ja rahaa tuovat konseptit. Olen samaa mieltä jonkun kommentoijan kanssa siitä, että kun kerta isommat koot on päätetty Hennesille ottaa, miksei siihen panosteta enemmän ylemmiltä tahoilta ja siihen haluta tuoda enemmän uutuuksia ja muutenkin laajentaa osastoa.

Mutta olen kuitenkin ymmärtänyt, että näitä konsepteja mitkä olivat vaan Kämpissä, koitetaan saada joillain keinoin tuotua takaisin keskustan liikkeisiin. Suunnittelu viel kuitenkin aikansa, kyse kun ei ole kuitenkaan ihan vaan yhdestä tai kahdesta vaatekappaleesta kuitenkaan. Toivon myös kovasti, että mahd pian voin omassa myymälässäni ohjata sekä pukumiehet, että plussakokoiset meidän myymälään ostoksille!

Hyvää kevään jatkoa sinulle :)

113/73 | 

tosi kiva, kun kommentoit näin asiasta tietävänä. :)

Kyllä mä toki ymmärään, että nyt kun yksi myymälä lähti pois, niin se aiheutti ongelmia tilojen kanssa. Toivottavasti kuitenkin olisit oikeassa tuon suhteen, että noita Kämpissä olleita konsepteja yritettäisii saada jollain lailla mukaan keskustaankin.

Ja voisin kyllä tosiaan laittaa palautetta H&M:n sivuilta. Jospa asiakkaiden toiveet ja palautteet jollain tavalla vaikuttaisivat päätöksen tekoon. :)

Johanna
114/73 | 

Heippa Veera,

Taalla Pariisissa vasta pulleroita tyonnetaan nurkkaan! Itse asiassa pulleropuolen vaatteita saa vain Henkalta (tosin tiedan vaan kaksi liiketta Parisiin keskustassa josta naita saa ja niitakin saa etsia koirien ja kissojen kanssa), New Look Inspire mallistoa ei saa Pariisin keskustan liikkeessa vaa saa lahtea ns lahioon ja kun Pariisi on aika iso kaupunki niin se lahio saattaa olla parin tunnin reissun passa. Forvever 21 aukaisi tanne liikkeen, mutta kun kyselin plussa puolen juttuja niin sanoivat, etta ihmiset kylla kyselee, mutta heille ei ole tulossa.....Ilokseni sentas huomasin etta osa HM:n vaatteista nykyaan on jopa kokoon 46 johon saatan mahtua tietyssa leikkauksissa. Tallaisen palleron ainoa vaihtoehto on tilata netista tai taytella kaappeja kun kayn Englannissa....

T.Johanna

115/73 | 

no höh! Niin iso kaupunki ja noin huono tilanne. Uskomatonta. :(

Anne
116/73 | 

No täältä kyllä löytyy +osastot on ainakin Macyllä yhtä iso kuin aikuisten naisten osasto :D ja monella muullakin ketjulla. Se, mitä täältä USAsta jään eniten vaaterintamalla kaipaamaan, on petit osasto. Vois kuvitella, että se on vain pienille tytöille, mutta kun niillä on myös PXL ja PXXL eli kaikki puserot ei roiku polvissa eikä tarpeeksi isoja housuja tarvi lyhentää...

Nella
117/73 | 

Kivaa pohdintaa asiasta Veera, mutta tällä kertaa olen kyllä eri mieltä, vaikka vielä ihan erilluokan sotanorsu olenkin. :)

Minusta on täysin ymmärrettävää, että liike luopuu tilanpuutteessa siitä osa-alueesta joka tuottaa heille vähiten. On ymmärrettävää, ettei kukaan halua tahallaan tuottaa huonoa tulosta yritykselleen. Ei minusta ole iso juttu matkustaa parikymmentä minuuttia, jos haluan vaatteen nähdä livenä. Itse olen tehnyt valintani myös kokoni suhteen, joten en voi ulkoistaa vastuuta pukemisestanikaan kenellekään muulle.

Eihän kukaan huutele ruokakauppiastakaan rasistiksi, jos hän ei (kannattamattomasti) tarjoa kaikkien (vähemmistöjen) vaatimia tuotteita? Miksi vaatekaupan tulisi toimia toisin?

118/73 | 

en minä toki ole niin urpo, etten tajuaisi tätä tuotto-aspektia asiasta. Mutta tässä oli nyt kyseessä mun henkilökohtaisen tason harmistumisen inspiroima kirjoitus, jossa ei ollut tarkoituskaan tarkastella asiaa joka kantilta.

johanna
119/73 | 

Eiköhän tähänkin ole niinkin yksinkertainen syy kuin raha :) Läskivaatteet ei vaan tuo firmalle tarpeeksi voittoa.

Camilla
121/73 | 

Hyvin kirjoitettu!

En itse koe yleensä maista ongelmaa kun olen aika pieni kokoinen mutta juuri raskaana ollessa tämä oli hyvinkin yleistä ja ärsyttävää!

Kaikilla merkeillä on oma äitiysvaatte mallisto mutta ei niitä mistää liikkeistä löydy ja jos hyvällä tsäkällä löytyy niin ne on sysi rumia perus t-paitoja missä on vähän extra tilaa kasvavalle mahalle.

Kokemukseni oli että raskaana olevat halutaan vain pitää kotona neljän seinän sisällä kun heille ei löydy kunnolla edes sitä pientä nurkkausta missä vaatteet olisivat.

H&Mlle kyllä selvä miinus tämänlaisesta tilan säästämisestä.

122/73 | 

just eilen katsoin Aleksanterin kadun henkkamaukalla niiden todella surkeaa mama-osastoa. se oli surullinen näky. :(

Suvi
123/73 | 

Itse matkustin taannoin ihan varta vasten sinne itäkeskukseen katsomaan HM+-malliston mekkoa.

Pyörin liikkeessä monta monta minuuttia, ja olin jo lähdössä, kunnes tajusin, että alusvaateosaston takana onkin jotain vaatteita. Siellähän se oli, joku 5 neliön HM+ osasto, sullottuna nurkkaan, johon ei edes näe muualta liikkeestä.

Tarvinneeko edes mainita, että ko. mekkoa ei siellä ollut, vaikkakin muuten löytyi kaikkea leggareista ulkotakkeihin.

Lindexiä taas täytyy kehaista, uudessa Lindex MOM-mallistossa ainakin alusvaatteissa koot menevät 50 saakka :) Meinas olla plussakokoisella mammalla vähän haasteita löytää sopivat alkkarit :)

124/73 | 

itsekin annan Lindexille kyllä plussaa niiden Generous-mallistosta ja niiden esillepanosta ja malliston laajuudesta!

Mari
125/73 | 

Rakkaat kanssasisaret. Ollessani yläasteikäinen opettajani kuuli minun teiniangstipöllyissäni hokevan vittua, ja kysyi lempeästi että miksi alennan oman sukupuoleni ja sukupuolielimeni noin rumasti. Senkin jälkeen olen toki sitä kirosanana käyttänyt, mutta ikinä en ole unohtanut opettajani "nuhtelua", koska se laittoi minut ajattelemaan sanojen valtaa. Nykyisenä mielenterveystyöntekijänä korvaani särähtää sanat ja kuvaukset kuten "läskinurkka", "norsuosasto", "pylleröt" jne. Itseään ei tietenkään kannata liian vakavastikaan ottaa, ja vitsailu myös omasta koostaan on sinänsä ihan tervettä. Mutta jos puhuu itsestään alentavasti se madaltaa muillekin kynnystä puhua alentavasti. Seuraukset voi jokainen arvata. Ihmisellä on myös taipumus ruveta uskomaan siihen mitä usein toistetaan, joten jos jatkuvasti puhuu negatiivisin adjektiivein, sillä myös on negatiiviset seuraukset. Toivon sydämestäni että saisin kuulla ja nähdä enemmän ihania, positiivisia tai edes neutraaleja adjektiiveja isommista mimmeistä niinkuin Veera kivasti sanoi :) Iloista kesän odotusta jokaiselle ihanalle naiselle kokoon katsomatta!

126/73 | 

en mä itse koe, että jos käytän plusosastosta termiä läskinurkka, niin halventaisin sillä itseäni. Oon omasta mielestäni tosi ihana siitä huolimatta, että asioin norsuosastolla. Se on ennemminkin ironiaa siitä, että meidät isompi kokoiset tosiaan erotellaa sinne omille pikkuruisille osastoillemme. Ja mitä itse paljon käyttämääni sanaan pyllerö tulee, niin se on mielestäni aivan ihanan kuvaava sana omalle vartalomallilleni. :D

Mari
127/73 | 

Sun blogia pitkään lukeneena, oon ymmärtänyt että sulla on terve itsetunto painon ja koon suhteen, ja pystyt ( haluat? ) ottaa asian kevyesti ja vitsailla siitä. Ja that´s fine, sehän on mainiota! Haluaisitko kuitenkaan että kukaan tulisi sulle sanomaan että hei läski sun kokosten vaatteet on tuolla norsuosastolla? Minusta se kuulostaa alentavalta noin niinkuin yleispätevästi, vaikkei se kaikkia hyvällä itsetunnolla varustettuja loukkaisikaan.

Vaikka sanat ovat vain sanoja, niillä ON oikeasti valtaa :)

Mari
128/73 | 

Ja vielä lisään että todellakin oon sitä mieltä että lähes kaikista asioista voi, saa ja pitää vitsailla eikä itseään ja maailmaa pidäkään ottaa liian vakavasti! Musta ja sarkastinen huumori, check, kyllä löytyy :) Tämä on vain yksi niistä harvoista asioista mihin suhtaudun likimainkaan tiukkapipoisesti, koska tiedän työni kautta mitä "pelkät" sanatkin voi saada aikaan.

Poistun saarnastuolista :D

p.s. Molemmat blogisi on hauskoja, tykkään!

teehoo
129/73 | 

Minäpä taas ihmettelen sitä, että miksi normiosaston vaatekoot loppuu aina siihen 42 kokoon ja plussapallopuolella alkaa n.48 koosta? Miksei normiosaston vaatteita tehdä isommassa koossa? Olen itse kokoa plussapallo, mutta aiemmin kun en ollut, olin kuitenkin roteva. Normiosaston housut olivat malliltaan oikeat, mutta kokoa ei ollut. Plussaosastolla taas kokoa löytyi liian isona, mutta malli oli aivan kauhea jätesäkki.

Sekin muuten nypäjää että farkkujen lahkeet lyhenevät sitä mukaa kun persustan leveys kasvaa. Kaikki isolla ahterilla varustetut eivät ole niitä 30 tuuman punteilla pärjääviä! Jos tarvitsee mittaa sen 34 ja saman ahterin leveyteen (tai enemmän), ei ole mitään asiaa Lindexille tai Kappahlille, saatika Henkkamaukalle.

130/73 | 

toi lahkeiden pituus on kyllä ihan totta! itse olen onnekseni just niin keskimittainen, että mulle on lahkeet plussamallistoissa yleensä aika jees, mutta olen kyllä usein miettinyt, että mitenkähän mua pidemmät naiset oikein löytää sieltä itselleen riittäviä pituuksia. :(

teehoo
131/73 | 

Ei ne löydä. Ne kyllästyy etsimiseen ja ottaa liian lyhyet, ratkoo puntit auki ja häpeää. Syvästi.

Selina
132/73 | 

TOTTA PUHUT! Oma ongelmani kohdistuu pylleröön, 180cm pitkään kroppaani, joka tulee vastaan varsinkin housujen kanssa, kun peffa mahtuisi, niin puntit loppuu kesken ja jos olisivat tarpeeksi pitkät, tuskin edes nousevat niin ylös, että nappi ylttäisi edes näkemään toista :D Ajoittainen itkupotkuraivari saa sovituskopissa vallan, mutta yleensä kyllä vaan naurattaa, että millaisia ihmeen muotteja ne pöljät käyttää tehdessään vaatteita suomalaisille (tai itseasiassa ihan kelle vaan)! :D Nettikauppojen farkkuosastot tulee koluttua useamman kerran kuussa läpi - välillä turhankin toiveikkaasti..

133/73 | 

itkupotkuraivarit sovarissa, mä niin tiedän tunteen!!! Itselläni ne aiheuttaa useimmiten yläosat.

teehoo
134/73 | 

No sama vika! Ja pahimmillaan pyörii siellä kopissa itkien kun ei lähe puntti pohkeesta irti..

Ksy
135/73 | 

Mulle on nykyisin laitettu porttikielto HM:n liikkeeseen - ainakin juuri "siihen" aikaan kuusta. Olen itte ns. kokoa 40-42. Riippuen vaateliikkeestä menevät koot 38-42 ihan täydellisesti - paisi H&M liikkeessä koko 46 jää johonkin polvitaipeiden kohdalla jumiin ja siellä ähkit ja puhkut kopissa, ku housut eivät mene ylös mutta perkele suostu menemään alaskaan. Sitten kun vielä menee hakemaan farkkuja a. kyrsiintyneenä b. menkkaisena c. joku muu hyvä syy, on poikaystävä sanonut että loppuu tää uliseminen ja yksinkertaisesti etsit housusi muualta. Piste. :D Ja olemme molemmat ihmetelleet samaa, että on sinällään kuitenkin outoa, koen itteni ihan normaalipainoiseksi/muutama ylimääräinen kilo/kuka jaksaa näitä laskeskella, oha mulla poikaystävä jne. tyyliseksi... niin miksi juuri H&M farkut ovat aina niin perhanan vaikeita?!

Ol
136/73 | 

Virkistävää lukea muotiblogista muustakin kuin ihanien asusteiden kotiuttamisesta, kiitokset siitä! Uskon, että muotibloggaajilla on suuremmat mahdollisuudet vaikuttaa kuin meillä tavallisilla kuluttajilla. Kritisoida saa ja pitää, vain niin asiat kehittyvät.

Moni blogi on jäänyt kulutushysterian ja brändien kehumisen takia pois lukulistalta. Tämän blogin lukemista jatkan, koska täällä on helmia. Kiitos Veera!

Joopa joo
137/73 | 

Niin, varmaan tulee noita kommentteja siitä että on oma valinta onko lihaisa vai hoikka. Eikä se varmaan ole tämän bloggauksen pointti. (Tosin suosittelisin terveellisempiä elämäntapoja siitä huolimatta, olet aika isohko atm.. Elämänlaatu paranisi jne.)

Mutta asiasta. Koet sen huutavana vääryytenä että joutuisit menemään metrolla kauemmas ostoksille? Noh, jos se on tärkeää, että voit ostaa läheltä vaatteesi, niin ehkä voisit sitten muuttaa sinne "itiksen" liepeille? Asunnotkin taitavat olal halvempia siellä?

Karrikoiden esimerkkinä tähän, eihän tuolla maaseudullakaan ole yhtään HM -liikettä, josta minä saisin ostaa vaatteeni! Joudun matkustamaan 60km lähimpään kaupunkiin josta SAATAN löytää jotain itselleni, saatika että sielä olisi sitten mitään "erikois-osastoja" isokokoisille.

Ymmärrätkö kuinka naurettavalta se näyttää täältäpäin katseltuna, kuinka paljon joku voi ottaa kierroksia siitä ettei se "oma tuttu osasto" enää olekkaan tutulla paikalla ja että kuinka lähellä tuo itäkeskuskin teillä on. Meillä nimittäin menee bussi ohi kaksi kertaa päivässä, eikä täältä niin vain lähdetäkkään "keskustaan shoppailemaan..."

Ritu
139/73 | 

Positiivinen yllätys: Tampereen Koskikeskuksessa on ylpeällä paikalla naisten vaateliike isokokoisille. Jopa mallinuket ovat liikkeessä vähintään L-kokoa! Mukavaa vaihtelua katukuvaan ja antaa positiivista viestiä ihmisille. Laihuus ei nimittäin ole kovin kaunista. Olin itse liian laiha kolmikympiseksi asti ja näytin kamalalta.

Mutta, jos Helsingin keskustan kauppoihin halutaan vain langanlaihoja pikkutyttöjä niin äänestäkäämme jaloillamme ja lompakoillamme. "Läskiosasto" löytyy onneksi monesta muusta halpisliikeestä.

H&M:n "läskinurkka" on sitä paitsi kaikkea muuta kuin läskeille. Olen kokoa 40/42, pituutta 173 cm. H&M:n valikoimissa saan kuitenkin hakeutua useimmiten koon 44-46 luokse. Sairasta. Jopa Japanissa, pienten ja hoikkien ihmisten maassa, olen aina löytänyt vaatteita ihan normaalivalikoimasta. On todella kummallista, että H&M:n kokotaulukko on näin vääristynyt.

Muualla Euroopassa isojen kokojen saatavuus on huomattavasti parempaa. Sitä paitsi koko 40 tai 42 ei ole edes määritelmällisesti "iso". Mielestäni normaalipainoinen nainen, jolla on pituutta noin 170 cm, on yleensä suunnilleen kokoa 42, vartalon ja vaatteen mallista riippuen. Paitsi H&M:ssä kokoa 46.

Yksi suosikki nettikauppani on Evans, joskin siellä pienin koko 42 on minulle hiukan suuri, mutta onneksi vaatteita on helppo hiukan nippaista pienemmäksi. Vaatteet ovat tyylikkäitä ja edullisia. Miksi näitä liikkeitä ei saada Suomeen? Saapa nähdä, rajoittuuko Suomeen rantautuvan Marks & Spencerinkin kokovalikoima Suomessa kokoihin 34-42, kun se Briteissä ulottuu noin kokoon 52 saakka. Hinnat tulevat taatusti olemaan kolminkertaiset alkuperäiseen M&S:iin verrattuna, kuten ne olivat viimeksi, kun ketju Suomeen hetkeksi tuli.

140/73 | 

Sellon H&M on painajaismainen. Itsellä heiluu koko siinä 42-44 välillä, joten vaatteita löytyy kyllä normipuolelta MUTTA...Sellossa niitä isoja kokoja otetaan sisään vähän ja pieniä paljon. Mikä on aika outoa, kun katsoo Sellon asiakaskuntaa. Toki siellä nuorempien osastolla voi olla pienempää settiä, kun nuorena sitä on muutenkin kapeampi mutta että aikuisten puolella? Siellä on AINA isot koot loppu ja kokoa 34-36 roikkuu todella pitkään rekeillä. Siksipä olen nykyään enemmän Lindexin asiakas, kun sieltä löytyy aina jotain. Nyt tosin kaduttaa etten ostanut sitä viime kevään leoparditakkia. Dammit, dammit, dammit.

Carmen
141/73 | 

No eipä ole H&M:ssä lyhyille tai pienikokoisillekaan mitään omaa nurkkausta, niin eikai joka liikkeessä tarvi olla +kokojakaan?

Varsinkin kun liikkeen imago on muutoinkin sellainen, että mallit usein todella hoikkia ns. mallimaisia. Jos itse olisin isokokoinen en kyllä kyseistä lafkaa tukisi muutenkaan.

Samoin ei ole useimmiten näissä perus vaatekaupoissa rintisikoiden tai biksujen yläosan kokoja isopovisille, jolla rinnan alusmitta on alle 75.

Ritu
142/73 | 

Totta, tuo rintsikka-kommentti. Eipä löydy H&M:stä D-kuppia isompaa, ja turha on F-kuppikokoisena yhtään mistään etsiä ympärysmittaa 70 tai 65, ainakaan edullisesti, ainakaan Suomesta. Huoh.

Suvikki74
143/73 | 

Oulun keskustassa ohjattiin Kempeleen ostarille.

Anniina
144/73 | 

Mulle sanottiin töykeästi vaan että eiköhän TEILLE löyry nykyää muualtakin jotain päällepantavaa. Ei mainittu lainkaan tilanpuutteesta. Annoin kyllä suoraan tiukkaa palautetta. Harmittaa vaan vietävästi kun siellä on ollu hintalaatusuhre hiukan parempi kun muissa vaateliikkeissä mistä on saanut isoja kokoja,.

Onhan se totta että netistä on helppo tilata, mut ei aina jaksais sitä palautusrumpaa kun joutuu ottamaan ainaki kolmee eri kokoo. Jotkut ehkä jaksaa mut mä en torellaka oo sellanen tyyppi.

Helsinkiin tulossa ensi viikolla
145/73 | 

No tuliko niitä H&M+ vaatteita takaisin Helsingin keskustaan ? Olen tulossa työreissulla käväisemään siellä ja yritän aina saada vaate + kenkäostokset hoidettua siellä kun täällä Oulussa on niin onneton valikoima MITÄÄN! Jostain syystä Lindexillä ei ole mitään tarjolla, Kappahlilta sentään housuja löytää. Elin toivossa kun tänne avattiin uusi kauppakeskus lokakuussa, ja siellä on iso H%M myymälä, mutta ei vahingoissakaan plussakokoja. Onneksi sentään lyhyen lentomatkan päässä on Berliini, jossa C&A ja nykyään Primarkkikin myyvät isoja kokoja edullisesti. Ei vaan aina ehtisi ulkomaillekaan shoppailemaan...

146/73 | 

Mun täytyy nyt myöntää, että en muista mikä tilanne on tällä hetkellä.. että joko se plussanurkka on taas tuonne Helsingin keskustan johonkin myymälään palannut. Ei mitään käryä.

Meillä on täällä Porissa Lindexin Generous osasto ihan kivan kokoinen, mutta HM ei kans tarjoa plussaa täälläkään.

Mutta Helsinkiin mennessäs, niin käy tsekkaamassa Aleksanterinkadulla oleva Object, siellä on Junarose-osasto!

Ja siinä sitten voi samalla tarkastaa melkein vieressä olevan Lindexin plussatarjonnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat