En ole koskaan harrastanut päiväkirjamaisia päivä kuvina -postauksia, mutta jostain syystä innostuin yhtäkkiä eilen yrittämään. Että tervetuloa nyt sitten kurkkimaan mun ihan über-mielenkiintoiseen arkeeni! Huonosti käynnistyviä unisia aamuja ja aivan liikaa tietokoneella istumista, niistä on mun peruspäivät tehty.

keskiviikkoaamun ensimmäinen meno oli merkitty kalenterrin klo 8.30, joten kampesin sängystä ylös useamman torkutuksen jälkeen noin kymmentä yli kahdeksan. Aikaa ei ole liiaksi eikä sen puoleen kyllä energiaakaan, joten kiskon päälle ensimmäisenä sohvalta käteen osuvat vaatteet (sammarit ja neule), pesen hampaat ja piilotan unimörkön pystyyn sotkeman tukan pipon alle.

Ehostautumiseksi riittää tässä vaiheessa päivää se, että putsaan unihiemat naamalta ja paiskaan naamaan kerroksen sävyttävää päivävoidetta. (kuvassa näkyvät Weledan ja Lumenen törpöt saatu blogin kautta)

Kurkkaan nopeasti jääkaappiin, mutta näkymä ei juuri ilonkiljahduksia aiheuta. Tarjolla on maitoa, jugurttia ja kuohuviiniä. Ei satu tekemään mieli mitään noista, joten aamiainen on lasi vettä ja tyroksiinit. Eli ihan perus meininki. (Mun olis niin opeteltava syömään aamupalaa! Siihen vois toki auttaa, jso jääkaapin sisältö olis asteta houkuttelevampi..)

Rotsi niskaan, iPad ja puhelin kainaloon ja kiireen vilkkaa hissiin. Kellon mukaan mun pitäisi olla töissä jo minuutin päästä!

Mutta haha! Eipä tullut kiirekään, sillä päivän eka duunipaikka on ihan kirjaimellisesti nurkan takana, joten olen ihan aikataulussa.

Keskiviikko on Sovituskoppi-päivä! Tehdään siis Emma-Kaisan kanssa tekemässä illan lähetykseen tuleva haastattelu ja spiikit nauhalle heti aamusta. (iloisten luuripäiden kuva ei ole eiliseltä, vaan joltain sellaiselta päivältä, kun kiire ei ollut niin mahdoton ja oli aikaa kuvaillakin) Juontajakollegani ääni on flunssan vuoksi alamaissa ja melkoisen miehekäs joten minä hoidan haastattelun suurimmaksi osaksi.

Kiire on melkoinen sillä Emmiksellä on menoa, mutta onneksi touhuun on alkanut jo yli puolen vuoden aikana tulla varmuutta, joten hommat hoituu ilman paniikkia. Kun E suuntaa omille asioilleen, minä jään vielä editoimaan haastattelun pariin pätkään ja editoimaan pahimmat köhimiset ja räkäkurlaukset pois, ettei tauti tarttuisi radion välityksellä kuulijoihinkin.

Mukana vielä lauantaina nappaamani kuva jokin aika sitten toimitukseen saapuneista promomatskuista. Ei ehkä jää epäselväksi mitä "Pantava päälle" -sloganilla varustetut Eazy-pakkaukset sisältävät. ;) Nämä varmaan tekevät kauppansa esimerkiksi ensi viikolla järjestettävässä Yrjönkadun Approssa, jonka yhteistyökumppanina Eazy toimii.

Kun haastikset on kunnossa ja Emmis saapuu asioiltaan, suuntaamme vielä kiljuvien vatsojemme vaatimuksesta etsimään lounasta. Aamupäivä on kuitenkin vielä niin aikaisessa vaiheessa, että yhdestätoista alkaen tarjoiltaviin lounaisiin on vielä tovi aikaa, joten tyydymme pikaisiin ja ikuistamattomiin sämpylöihin kahvilassa.

Minulla ei ole vielä kiire minnekään, joten ehdimme hetken aikaa suunnitella millaisia kuvia ottaisin Encestä ensi viikolla näyttökoettani varten ja pinkaista sen jälkeen vielä pikaisille pipo-ostoksille. Minä tyydyn ainoastaan sovittelemaan H&M:n söpöä korvapipoa (jonka korvat on liian takaraivolla, ei hyvä), mutta Emmikselle  onneksi löytyy pari pulsupipoa Cubuksesta.

Päivän ensimmäinen ja tällä kertaa ainoa kuvauskeikka on sovittu ihan kotini lähelle, joten nappasin kuvauskamat studiolta mukaan jo edellisenä iltana säästyäkseni edestakaisin kulkemisen vaivalta. Tämän logistisen helpotuksen vuoksi minulle jääkin yllättäen reilu tunti aikaa ennen töihin suuntaamista.

Hipsin siis kotiin ja ehdin vielä nähdä vasta iltavuoroon suuntaavaa miestäkin. Tunnissa ehdin sutia naamaa hieman edutuskelpoisemmaksi, vastailla muutamiin blogimeileihin ja selailla Pinterestiä inspiraatiokuvien toivossa.

Ensi viikolla on  luvassa ammatutkintoni studiokuvauksen näyttökoe ja portfolion kasaaminen ja näyttökuvien suunnitteleminen rassaavat hieman hermoja. Nyt saatan kuitenkin huokaista helpotuksesta sen suhteen, että kuvausidea varmistui Emmiksen kanssa jutellessa. Huh!

Edell mainittujen toimien lisäksi minulle jää aikaa vielä sutia naamani hieman edustavammaksi ja etsiä piilossa luimisteleva vyö ilkeästi valuvien sammareideni avuksi. Valuvat pöksyt ja kuvauskeikka ei nimittäin ole lainkaan hyvä yhdistelmä!

Hieman ennen yhtä nakkaan painavan kamerarepun selkääni, nappaan kaksipyöräisen alleni ja huristelen lehtikuvauskeikalle Porin etelärantaan. Muutaman korttelin matkalla ohitan mm. Porin kauniin Raatihuoneen ja sen edustavalla olevan raatihuoneenpuiston. Täälläkin on tullut paritkin hääkuvat kuvattua!

Kuvauskeikalta ei luonnollisestikaan ole kuvamateriaalia muuta kuin asiakkaalle toimitettavaksi. Minulla ei valitettavasti ollut henkilökohtaista valokuvaajaa ikuistamassa minun toimiani. Se on kyllä harmi, jäitte paitsi kaikista todella ergonomisista kuvausasennoistani.

Lähes tunnin kamerajumpan jälkeen olen niin janoinen, että hakiessani pyörää taidemuseon edestä parkista, päätän piipahtaa juomapaussille museon kahvila Muusaan. Kylmän limun ja päivän lehden jälkeen takaisin pyörän selkään ja kohti työpaikkaa.

Ja siihenpä se sitten päivän vaihtelevuus päättyikin. Klo 14 eteenpäin luvassa on vain tätä:

Hautaudun studiomme kauimmaisessa peränurkassa sijaitsevaan omaan työpisteeseeni ja avaan ensimmäisenä juuri  äsken tekemäni keikan kuvat. Ensin huonot kuvat pois, sitten karsitaan vielä vähän lisää. Valittuihin kuviin perussäädöt kohdilleen ja sitten kuvat asiakkaalle, jotta hän pääsee valitsemaan mitkä kuvat päätyvät lehteen asti.

Kalenterini työlista on täynnä hommia jotka kaikki tuntuvat lähes yhtä kiireisiltä. Reilun viikon loma ehti jo tehdä sen, että tunnen olevani aikataulusta jäljessä ja rästihommia piisaa. Teen koevedoksia, vastaan asiakkaiden meileihin, sovin kuvausaikoja, soitan tulevalle hääasiakkaalle, laskutan, kirjoitan lisää kohtia työlistaani ja kaikkea tätä suloisen sekavasti lähes yhtä aikaa.

Minulla on aina pari sähköpostia kesken ja photoshopissa kuvia kesken ja sitten tuleekin jo mieleen kolme muutaki asiaa. En siis todellakaan ole se kaikista järjestelmällisin ihminen töitä tehdessäni. :D

Neljän jälkeen tapaan yhden asiakkaan ja suunnittelemme muutaman taulun heidän perhekuvauksensa kuvista. Tässä vaiheessa monen työpäivä päättyisi, mutta minusta tuntuu, että omani vasta alkaa. Työkaverit huikkaavat heipat ja minä jään studiolle yksin. Sähköpostiliikenne ja muut juoksevat asiat on hoidettu, joten käyn kuvatilausten kimppuun. Muutama tunti kuolatippojen, tummien silmänalusten, allien ja rumien kainaloiden korjailua, jotta saan kiireisimmät kuvatilaukset käsiteltyä.

Mutta arvatkaas mitä sitten sen jälkeen? No se päivän kamalin operaatio eli portfoliokuvien valitsemista. Yääh! Niin kusinen homma, ette tosikaan. Jotain alustavia karsintoja olen jo tehnyt, mutta nyt taas kaikki kuvat alkaa näyttää ihan samanlaisilta ja kauheelta tuubalta enkä haluaisi esitellä niistä arvioijille yhtäkään. Haluan kuitenkin saada asian etenemään nyt, joten valitsen muutamat varmat tapaukset, käsittelen ne kuntoon ja laitan tilauksen menemään kuvanvalmistamoon.

Olen tilannut murun hakemaan minut töistä omalla työmatkallaan, joten vihdoin klo 22.30 suljen työkoneen ja raahustan haukotellen autoon.

Tähän loppuivat kuvat, mutta niin kyllä loppui myös minulta veto. Kotiinpäästyä se oli hieman blogien lueskelua, iltapalaa ja taju pois.

Että tällaista eilen. Ette ehkä ihmettele miksi en bloggaa päivittäin. ;D

Kommentit (22)

Minna
25/22 | 

Kiva postaus oli kieltämättä, mutta miten sulla noin pitkiä työpäiviä voi olla? Eihän tuommoista jaksa. Ja vielä kaikki kollegat lähti jo kotiin neljältä :/ Varmasti pidät työstäsi, mutta kai elämässä pitää olla muutakin? :)

26/22 | 

mut mähän siis menin mun oikeisiin töihin vasta yhdeksi. Ja tein siis tosiaan noita kouluhommia vielä sitten töiden päälle, eli ei mun varsinainen työpäivä niin pitkä ollut. mut mulla on liukuva työaika ja toisina päivinä saatan oikeestikin paiskoa 10-12 tuntia, jos on tarve ja sit taas välillä teen lyhyempiä päiviä. Esim. huomenna käyn töissä vaan aamupäivän ennen reissun lähtöä.

Eli vaihtelee kovasti mun työpäivien pituudet. :)

Minna
27/22 | 

Niijoo, okei, totta! Mua vaan niin alko hirvittää jo, mutta hyvä että selvensit :D

28/22 | 

Moikka, saanko kysyä tyroksinin käytöstäsi? Mulla diagnosoitiin kilpparin vajaatoiminta (johtunee kilpirauhastulehduksesta) enkä ole kuukausien jälkeenkään löytänyt balanssia lääkkeen suhteen. Hirveä väsymys on joka päiväistä ja aineenvaihduntakin vois toimia paremmin. Onko sulla oireet lähteneet kokonaan pois? Akupunktiosta olen saanut tähän mennessä suurimman hyödyn, muttei sekään ole väsymystä poistanut.

29/22 | 

ei ole mullakaan lääkkeet vielä lainkaan kohdillaan. mun tarttis nyt löytää joku lääkäri jota tää asia kiinnostais, kun lääkkeet on määrännyt taho jota en enää tapaa. Sama homma mulla, että koko ajan väsyttää, aineenvaihdunta on huonoa, iho kutisee, mikään ei kiiinnosta ja hormonihommatkin ihan sekaisin. Eli ei mee hyvin. Mutta mullahan ei ole varsinaisesti edes vajista diagnosoitu vielä toistaiseksi. Mutta T4V 9,0 ei oo kyllä kauheen hurraamisen paikka. :P

30/22 | 

No voi harmi sitten sunkin puolesta :/ Itse oon ravannut työterveydessä ja yksityisillä. Lopulta mulla meni sukset ristiin työterveyden ylilääkärin kanssa (mulkku mikä mulkku) ja tästä syystä mun sinänsä ihan kiva potilassuhde katkes (ylilääkäri on siis tämän kivan lääkärin esimies). Kiva lääkäri kuitenkin laittoi viestiä eteenpäin ja nyt oon käynyt magneettikuvauksessa, muutamissa verikokeissa ja aika varattu sairaalaan endokrinologille. Ehkä se osais auttaa vähän paremmin.

Paljon voima sulle ja toivottavasti löydät nopeasti avun :)

Kalypso
33/22 | 

Mulla oli myös ongelmana löytää lääkäri, jota ensinnäkin kiinnostaisi selvittää mun kilppariongelmani perinpohjin ja joka lisäksi olisi aiheen asiantuntija. Olin yhteydessä jossakin kommentissa mainittuun Kaisa Jaakkolaan ja löysin hänen suosituksestaan Helsingin Ympyrätalon Mehiläisessä työskentelevän Olli Sovijärven, joka on erikoistunut mm. kilpirauhasongelmiin ja otti asiani vakavasti teetättäen perinpohjaiset testit (myös pari vitamiinitestiä, jotta saataisiin suljetuksi muita vaihtoehtoisia ongelmia pois), mikä tuli tietysti kalliiksi etenkin näin opiskelijalle, mutta näin jälkeenpäin en jaksa surra niitä rahoja, kun oli niin iso helpotus saada asia hoitumaan ja lääkitys kuntoon. Suosittelen siis lämpimästi kyseistä lääkäriä, jäi todella hyvä fiilis, vaikka diagnoosi olikin ikävä.

34/22 | 

Olen itsekin miettinyt että pitäiskö vaan koittaa saada aika jollekin sellaiselle lääkärille jota yleisesti kilppariongelmaiset suomesta suosittelee. Pitänee vähän selvittää missä on lähimmät ammattilaiset.

Kalypso
35/22 | 

Itsekin olen Turusta, mutta kun tuolla Helsingissä tulee sen verran usein käytyä, niin menin sitten sinne. Sain tosiaan lääkärin selville ihan vain lähettämälle Kaisalle sähköpostia osoitteeseen kaisa@optimalperformance.fi ja kysymällä, että osaisiko hän suositella sopivaa kilpirauhasongelmiin erikoistunutta lääkäriä suht läheltä. Eiköhän Porinkin huudeilta joku löytyisi. :)

37/22 | 

Ciao! Olipa tosi hauska tavata eilen, toivottavasti nähdään toistekin :) Mites teidän ilta päättyi? Itse kuuntelin junassa jonkun to-del-la ärsyttävää hyräilyä. Eiks ihmmiset tiedä, ei saa hyräillä nuotin vierestä yleisillä paikoilla :D

38/22 | 

Ilta päättyi mäkin kautta kotiin ( eli iinan luo) puolilta öin. Eli loisto ilta, mutta ei onneks lähtenyt kemutus käsistä. :D

40/22 | 

Ihan epäreilua, asun Porin keskustassa, enkä ole ikinä törmännyt sinuun! Asia on pänninyt minua jo jonkin aikaa=D

41/22 | 

Haha! Siellä mä kans asun kyllä ihan ytimessä, joten luulis niin pienessä kaupungissa törmäävän. Mutta ehkä mä nyhjötän liikaa töissä ja kotona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram