Edellisen asupostauksen hame + raitapaita tosiaan jatkoivat tuona päivänä päälläni vielä työpäivän jälkeenkin, mutta päätin kaupungille lähtiessä muuttaa asetelmaa hieman ihan siksi, että saisin vertailevaa kuvamateriaalia tänne blogiin.

Kiskoin siis paidan pois hameen sisästä, vaihdoin kengät mataliin sandaaleihin ja korut ja laukun toisiin. Yleisilmeestä tuli heti huomattavasti kasuaalimpi hameen näyttäessä korkean kynähameen sijaan normaalilta minihameelta ja kenkien ollessa matalemmat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta mitenkäs tämä paidan ja hameen asettelu sitten muuttaa vartaloa, tai siis millaisen optisen illuusion ne luovat?

Tuossa ylläolevassa kuvassa näkyy mielestäni keskivartaloni malli, eli tuo rinnat-vyötärö-lantio -suhde aika totuudenmukaisesti. Olen siis melko suora pötkylä eikä vyötärö erotu kovinkaan selkeästi, mutta kyllä siellä rintojen alla piilee kuitenkin hieman kapoisampi kohta.

Olin itse sitä mieltä, että hame paidan päällä korostaa vatsaani, mutta moni kommentoija oli eri mieltä. Nyt kuvia vertaillessani tulen siihen tulokseen, että vatsan pömpötykselle ei oikastaan ole loppujen lopuksi suurtakaan merkitystä tuolla paidan ja hameen "järjestyksellä", vaan se ylimääräinen höttö kyllä on totuudenmukaisesti esillä molemmissa tapauksissa. Tuo raitakuosin jatkuminen lantiolle saakka kuitenkin tuo mielestäni paremmin esiin vyötärön ja lantion eron, joten näytän mielestäni kurvikkaammalta näin, kuin hameen ollessa korkeammalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

raitapaita-Gina Tricot/hame-Mamalicious/sandaalit-Vagabond (saatu)/aurinkolasit D&G (saatu)/laukku-Pieces

Toisaalta nämäkin itse näkemäni erot voivat johtua myös kuvakulmista eikä asiaan ole yhtä ja ainoaa absoluuttista totuutta. Mutta siinä missä ns. leveydessä ei mielestäni näy mainittavaa eroa pukipa nuo kummin päin vaan, niin pituussuhteisiin sillä onkin enemmän merkitystä.

Tässäkin tapauksessa on kyllä sanottava, että Nellyn ottamissa kuvissa kuvauskorkeus on matalammalta ja näin ollen pidentävämpi, kuin Tommin ottamissa kuvissa, mutta ihan peilikuvankin perusteella on helposti nähtävissä, että tuon alla olevan kuvan mukaisesti puettuna hame saa jalat ja koko alavartalon näyttämään luonnollisesti pidemmältä.

Näytän huomattavasti persjalkaisemmalta raitapaidan katkaistessa vartalon lantion kohdalta kuin sen katkaistessa vartalon vasta kuvitellun vyötärön kohdalta. Mutta tämähän nyt toki oli selvää jo oikeastaan ennen vaatteiden päälle pukemista, sen verran on pukeutumisohjeistuksia tullut luettua.

IMG_6060

Eli kumpi sitten parempi? Ei voi mielestäni julistaa yksiselitteistä voittajaa, vaan paremmuus on kiinni ihan siitä millaisen kuvan haluaa luoda ja millainen on fiilis. Itse koen molempien vaihtoehtojen pukevan itseäni aikalailla yhtä hyvin ja molemmista löytyy tasaisesti hyviä puolia. Tykkään, että jalat näyttää pitkiltä vyötärölinjan ollessa korostettu, mutta tykkään toisen version rentoudesta.

Yhteistä molemmille asuille kuitenkin on se, että kyllä mä kuvissa nään ensimmäisenä aina nuo omat megahinkkini olipa paita survottu sitten hameeseen tai mihin tahansa. Mutta toisaalta niin paljon kuin tötteröistä toisinaan harmia onkin, niin ne kyllä kätevästi harhauttavat katsojien huomiota pois vähemmän imartelevista vartalonosista. Eli sanoisin tässä kohti, että huraa tissit! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onko raadilla sanottavaa aiheesta? Entäpä olisiko tämän tyyppiset samat vaatteet usealla tavalla -postaukset sellainen asia josta pitäisi ottaa ihan tapa?

Kommentit (14)

Sooppo
15/14 | 

Ehdottomasti lisää tällaisia postauksia! Olisi mm. kiva nähdä se Lindexin vihreä pliseerattu mekko ilman vyötä. Hypistelin ko. mekkoa itsekin alerekissä, mutta koska sille ei ihan oikeasti ollut käyttöä ja sen alusmekko oli mun makuun vähän liian lyhyt, en ostanut sitä. Lisäksi kokeilin sitä vain ilman vyötä ja näytin olevani 17. kuulla raskaana...

Näistä asuista molemmat miellyttävät silmää, mutta ero tyylissä on selvä: aikaisempi postaus on muodollisempi, tämä jälkimmäinen rennompi. Kiva nähdä, että noin pienellä jutulla asu muuttuu kuitenkin aika paljon!

16/14 | 

Minusta kumpikin on omalla tavallaan kivoja, enemmän ehkä tykkään tuosta jossa paita on hameen sisällä. Lähinnä vain siksi, että on punainen kausi menossa ja voisin pukeutua vain ja ainostaan punaiseen koko ajan :D

Ja oikein mielelläni minä ainakin luen näitä sama vaate, kaksi (tai useampi) tapaa postauksia. Antaa itsellekin ideoita, että voi pitää monia eri vaatteita eri tavalla.

pauliina
17/14 | 

itse tykkäisin käyttää noita vaatteita niin, että paita on päällä. se vaan tuntuu jotenkin helpommalta ja rennommalta tavalta. siihen en osaa ottaa kantaa kumpi noista versioista sinulla sitten olisi parempi, molemmat näyttää mun silmään tosi hyviltä.

ja joo, kyllä kiitos vertailupostauksille! niistä saa inspiraatioo ja vinkkejä omienkin vaatteiden pukemiseen ja yhdistelyyn eri tavoilla.

Äni (ent. SaraJana)
18/14 | 

Minäkin tykkäsin! On yllättävn suuri ero noissa tyyleissä, ihan vain pienillä kikoilla. Tämä pitäisi itsekin muistaa, kun tuntuu, ettei omassa (täytenä pursuavassa) vaatekaapissa ole muka mitään kivaa päällepantavaa... ;)

LS
19/14 | 

Mä annan ääneni tuolle ensimmäiselle versiolle eli paita hameen sisälle. Kummatkin näyttää kyllä hyviltä, mutta mun mielestä näyttää paremmalta kun vartalo menee poikki (hui) vyötärön kuin lantion kohdalta. Mä tykkään enemmän sellasesta naisellisesta, "asiallisesta" tyylistä. Itsekin yleensä puen paidan hameen sisään ja multa löytyy kyllä vatsaa enemmän kuin nimeksi, mutta jotenkin oon huomannu ettei se vatsa siitä pukeutumiskikoilla minnekään häviä. ;)

Marjukka
20/14 | 

Pitkään katselin kuvia ennenkuin tein päätökseni, eli sen perusteella eipä noiden "paremmuudessa" isoa eroa ole. Kuitenkin, jos pitää "parempi" valita, niin valitsisin tuon, jossa paita on hameen sisällä. Se on sellainen yhdistelmä, johon kiinnittäisin kadulla huomiota, näytät siinä todella hyvältä. Tuo toinen on jotenkin niin "tavallinen", arkisempi.

Mutta molempi parempi, ja kyllä, lisää vertailujuttuja!

Sanjana
21/14 | 

Tissit hurraa indeed! ne kyllä harhauttaa hyvin.. :D

Mutta asiaan, ehkä tuo paita hameen päällä tekee hoikemman vaikutelman, mutta tsädääm!, silti tykkään tuosta paita hameen sisällä-asusta nemmän, se on persoonallisempi ja paljon naisellisempi :)

kaunis olet!

22/14 | 

Molemmat on kivoja, mutta tuo paita hameen sisällä on mielestäni parempi. Sulavampi linja, vähemmän muhkuja. :)

Randomi
23/14 | 

Uuh mikä nainen! Paita hameen sisällä on ehdottomasti mielenkiintoisempi ja hotimpi vaihtoehto. Paita hameen päällä on perusarkinen suomalainen tapa pukeutua. Ja ehdottomasti tykkäisin lukea juuri tämmöisiä sama asu kahdella tai useammalla tavalla. Aijjuu ja tuo punainen koru + paita on ihana yhdistelmä!

Malisa
24/14 | 

Ehdottomasti paita hameen päällä. Sulla on muutenkin pitkät sääret, eikä mun mielestä kinttujen aina edes tarvitse olla pitkän näköiset. Ihme kyllä jalkojen pituudesta vouhotetaan meillä Suomessa jostain syystä paljon. Yhdistelmän rentous on myös plussaa.

25/14 | 

Ooo, kiitos, ihanaa! Olen niin toivonut näitä vertailevia postauksia...

Hankala sanoa, varsinkin, kun siihen pieneen eroon vaikuttaa myös kuvakulma. Ehkä kuitenkin tuo pusero alla -vaihtoehto on hiuksenhienosti kauniimpi. Saattaa johtua siitä, että musta häivyttää kumpua kuitenkin tehokkaammin kuin vaakaraidat. Mutta katsellessa tuntuu siltä, että pusero päällä -vaihtoehdossa on mukavampi olla.

En muista olenko sinulta jo pyytänyt vertailevaa tutkimusta housupuolelta: leveät lahkeet/kapeat lahkeet, mikä on itselleni vielä selvittämättä - kumpi hoikentaa? Paitsi, että eri asia, kun sinulla ei ole paksuja jalkoja, kun taas eräällä..

Helma
26/14 | 

Näitä kuvia kun katsoo, niin paita hameen sisällä näyttää kyllä paremmalta. Vaikka samalla tulee se ajatus, että onpa rohkeeta laittaa niin päin.. Hassua! Molemmat lookit kyllä sopii ja näytät kotoisalta niissä. Tosi kiva tää "kaks eri tapaa" -juttu!

Mari
27/14 | 

Paita hameen päällä on arkisempi ja mun mielestä vähän semmonen "turvallinen" kun taas paita hameen sisällä on sähäkämpi ja siinä on enemmän näköä ja luonnetta. Ääneni menee siis paita hameen sisällä :)

Hanna
28/14 | 

Ihana tää vertaileva postaus! Tykkään molemmista tyyleistä, mutta ehkä se paita hameen sisällä näyttää paremmalta. Tai ainakin jotenkin naisellisemmalta. Itelläni on tosi lyhyet jalat ja tuolla kikalla saa aina pikkusen huijattua jalkojen pituutta, ihan ku oiskin pitkät jalat :). Lisää tällaisia postauksia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat