Nyt on taas palattu reissusta kotiin, mutta itse en ehdi täällä montaa yötä homehtua, kun jo alkuviikosta suuntaan takaisin Helsinkiin töiden merkeissä. Oli kyllä kaikin puolin vallan ihana miniloma. Vaikka ehditäänkin viettää miehen kanssa paljon aikaa keskenämme ihan muutenkin, niin silti tuollainen pieni pako arjesta yhdessä tuntuu ihan luksukselta. Herkuteltiin ravintoloissa, shoppailtiin hullareilla (miehen aloitteesta!), käytiin keikalla, nukuttiin pitkään ja halailtiin paljon. Mahtavaa akkujen latausta.

Monella bloggaajalla olisi varmasti tarjota viikonlopusta laaja ja kaunis kuvakertomus, mutta ei minulla. Puhuttiin jokin aika sitten muutaman blogikollegan kanssa siitä miten jotkut ovat oppineet kulkemaan kamera kädessä ja refleksinomaisesti taltioimaan kaikkea kokemaansa voidakseen jakaa kokemansa blogissa. Itselläni puolestaan jää kamera vapaa-ajalla useimmiten laukkuun tai kokonaan kotiin, sillä A) Kuvaan ihan riittävästit yöni puolesta ja B) En halua suhtautua kaikkeen kokemaani koko ajan sillä ajatuksella, että tästä saa nyt materiaalia blogiin.

Tässä blogikeskustelussa minulta sitten kysyttiin myös, että mitä tavotteita ja suunnitelmia minulla on blogini suhteen. Hämmennyin ja tunsin itseni taas huonoksi harrastelijabloggaajaksi kivenkovien ammattilaisten joukossa. Ei minulla ole mitään pitkän tähtäimen suunnitelmia eikä strategioita lukijamäärien kasvattamiseen. Mä olen aina vaan blogannut, koska se on ollut kivaa. Ja blogannut omien fiilisten mukaan, en miettien, että mitä te siellä ruudun toisella puolen ajattelette, jos en viikkoon kirjoita mitään. En ole ajastanut lomieni ajaksi viihdykettä lukijoille kuvitellen, että jollakulla tulisi ikävä minun poissaollessani, enkä tehnyt kalenteriin suunnitelmaa mitä postaan ja koska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja sitten nuo kysymykset tavoitteista ja toisten bloggaustavoista kuuleminen saa mut miettimään, että pitäiskö tähän nyt sitten suhtautua jotenkin enempi veren maku suussa. Että onko se ihan rikos olla mukana kaupallisessa portaalissa ja ns. osa-aikainen blogiammattilainen ja suhtautua tähän edelleen näin rennolla otteella, että kirjoitan tätä edelleen omien tunteideni mukaan miettimättä että pitäiskin lähtökohtaisesti palvella lukijakuntaa. Että olisiko nyt pitänyt kuvata hotellihuone ja arvostella aamiainen ja tehdä postaus illallisravintolastamme ja kuvata itsensä hotellihuoneessa kylpytakki päällä lukemassa rentoutuneena naistenlehteä, ihan vaan jotta saisi kuvituskuvaa postaukseen, jossa kerron miten rentouttava reissu oli? Jos joku siellä ajattelee, että olisi pitänyt, niin pakko tosiaan tuottaa pettymys.

Kuvasin minilomallamme tasan Amoprhiksen keikan ja senkin ihan puhtaasti siksi, että minä niin tykkään keikkakuvaamisesta. Ja siitä huolimatta, että teidän joukossa ei varmasti montaa ole, joita mun Amo-hehkutukset ja keikkakuvapläjäykset kiinnostaa, niin aion tuupata ne tänne silti. Koska minä niin tykkään. :D

Perjantaina hotellilta lähtiessämme muistin kuitenkin sen verran miettiä bloggaamista, että pyysin miestä nappaamaan nämä asukuvat. En minäkään, nyt täysin tästä asiasta itseäni osaa irrottaa, vaan ihmismäiset asut ikuistetaan, jos vaan olosuhteet sallii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

farkut-HM Mama/läpikuultava pusero-Only/nilkkurit-Vagabond/laukku-Diesel/nahkarotsi-Junarose (saatu)/huivi-Bossa Orange/kaulakoru-MIMU (saatu)

Kuten jo muutama postaus sitten kerroin reissupukeutumisestani, niin mustalla linjalla mentiin taas. Piti miettiä päälle jotain sellaista, jolla kehtaa astella sekä ravintolaillalliselle, että rokkikeikalle. Yleensähän suuntaan Amo-keikoille kyllä bändipaidassa enkä muista koskaan kuunnelleeni heitä korkokengissä, mutta nyt piti vähän soveltaa. Mutta onneksi tosiaan musta toimii aina, tilanteessa kuin tilanteessa.

Niin, että millaisia ajatuksia tämä "paska bloggaaja" -teema teissä herättää? Sana on vapaa!

(Alkoi oikeastaan ärsyttää nyt jo vähän tämä postaus. Olen nimittäin joskus tehnyt linjauksen, että en juurikaan bloggaisi itse bloggaamisesta, mutta tässä mä nyt sitten metabloggaan. Mutta pah, haitanneko tuo sitten kuitenkaan.. Irrottaudun tästä aiheesta nyt  suuntaamalla leffateatteriin katsomaan Mielensäpahoittajaa!)

Kommentit (35)

KatriA
36/35 | 

Heti täälläkin kommentoimassa. Mieluummin luen harvemmin ja aitoja kirjoituksia, kun ajastettettuja mainoksia. Pidän siitä, että kirjoitukset on ajatuksella mietitty. Bloggaajan itsensä tyylisiä. Useita blogeja olen nyt klikkaillut listalta pois, kun jatkuvasti vain mainoksia siitä ja tuosta. Ei niissäkään mitään pahaa ole, jos on muutakin kirjoitettavaa, mutta ei kiitos pelkille mainoksille.

Ja tuo kuvaaminen. Hyvin ymmärrettävää, että mieluusti elät ilman kameraa :) Uskon, että myös se bloggaaminen mielekkyys säilyy kun ei tikistele ihan kaikesta aihetta... Onhan teillä bloggaajilla ihan oma yksityinen elämäkin, jota ei edes tarvitse jakaa!

37/35 | 

Itselläni ei ole mitään kaupallisia yhteistöitä vastaan, enhän mä muuten portaalissa bloggaisi, eli teen niitä ihan mielelläni sopivassa määrin. Se mikä tässä nyt eniten mietityttää on se, että ilmapiiri alkaa monelta suunnalta olla se, että asioita tehdään ns. blogi edellä. Kun itse haluaisin kuitenkin säilyttää sen fiiliksen, että eka on eläminen ja sitten valikoiduista asioista blogataan sen mukaan miltä itsestä tuntuu. Eikä niin, että stressissä taltioidaan koko ajan kaikkea, koska blogi. Ehkäpä tähän ns. ahdistukseen tästä aiheesta auttaa se, että viettää vaan entistä enemmän aikaa muiden kuin blogipiireistä tuttujen ihmisten kanssa.

39/35 | 

Olen niin samaa mieltä tuosta kuvaamista - kaikkea ei tarvitse aina kuvata ja varsinkaan jos ei innosta. Tiedän tuon varsin hyvin, sillä ammattikoulussa meillä oli valokuvauskutssilla erittäin tiivis tahti ja vapaa-aikana ei kiinnostanut kyllä kuvata yhtään. Nykyään kuvaan melkein ainoastaan blogiin ja nautin siitä :) Se on hyvä asenne ettei tarvitse kaikkea laittaa tänne tai ainakaan miettiä vapaalla blogia pelkästään.

hanna

www.hannamariav.com

40/35 | 

joo, mulla on etenkin niin, että sellaisina aikoina kun on paljon duunia ja päivätolkulla kamera kädessä, niin silloin ei kyllä himassa oo ekana mielessä, että alkais hästäämään kamera kädessä jotain blogikuvia. Tasapainoilua vaatii siis.

miumiu
41/35 | 

Eiköhän se juuri siinä se viehätys ole, että kirjoitat sen, minkä koet tärkeäksi ja kuvaat sen, mitä itse haluat kuvata. Bloggauksia, joissa on vain kuvia kuvien perään, ei jaksa lukea erkkikään. :D

42/35 | 

no kun niin mäkin olen aina aatellut, että tässä on tärkeetä se, että tää homma tuntuu omalta ja mielekkäältä, mutta alan välillä muiden bloggaajien kanssa keskustellessa epäillä asian laitaa. :D

miumiu
43/35 | 

Älä epäile, vaan seuraa sydäntäsi, sanoo vanha kansa. Jos kuuntelee kaikenmaailman ääniä ja käskijöitä ja neuvojia, niin ei siitä mitään tule. Aitous ja se persoona, jonka haluat näyttää, katoaa. Sitä emme täällä toivo!

Siilikissa
44/35 | 

Hyvinkin vahvasti myös sitä mieltä, että jatka samaan tahtiin kuin nyt. Semmoiset täytepostaukset ilman varsinaista sisältöä ovat ihan ahteristosta, mieluummin luen harvemmin ja laatua kuin usein ja pelkkää täytehöttöä. Lukulistalta on myös pudonnut pois tuollaisia "pakkopullapostaus"-blogeja. Ei vaan jaksa kiinnostaa viikon salaatit värikuvina -kollaasit tai seitsemän päivän selfiemuikistelut peilille-kuvakoosteet viikosta toiseen. (Kukaan ei muuten arvaa mihin blogiin tässä viitataan... :D )

Jos ei ol mittää sanottavvaa, ni ollaa hiljaa sit.

45/35 | 

en mä tässä oikeastaan edes miettinyt mitään tyhjiä täytepostauksia, vaan sitä, että mä en vaan halua tehdä kaikesta tekemästäni ja kokemastani blogin aiheita. Instagram on ihan sopiva kanava ns. päiväkirjameininkiin lounasannoksineen ym. ja sitä juuri sellaiseen käytänkin.

Tättärää
46/35 | 

Teet just niin ku susta hyvältä tuntuu. Sä et ole tilivelvollinen kenellekään, eikä todellakaan tarvi miettii mitään taukoja et mites lukijat nyt. Nih. I like you just the way you are honey.

47/35 | 

on tässä toki pientä tilivelvollisuutta tekemisistään näin portaalibloggaajana, mutta en haluaisi omaksua itselleni mitään sellaisia "pakko blogata joka ikinen päivä olinpa missä päin maailmaa tahansa ja missä tunnelmissa hyvänsä" -paineita.

jana
48/35 | 

Jatka näin...kiva lukee ja katsella just näin näitä kuvia.

50/35 | 

Minä olen sitä mieltä, että (Teemu Selänteen sanoin) kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Eli jos ei ollenkaan halua kehittyä blogin saralla tms. niin ei siinä sitten mitään, mutta se on hyvä myös itse tiedostaa ja asiaa välillä pohtia! Myös se, että haluaa pysyä "samanlaisena kuin aina ennenkin", on ihan yhtä oikea vastaus kysymykseen 'miltä näyttää blogisi tulevaisuus', kuin esim. kasvattaa lukijamääriä, parantaa blogin kuvia, harjoitella videoita jne. :)

Minä ainakin koen bloggaamisen vahvasti niin, että toki jokainen tekee niinkuin itse tykkää ja omilla ehdoillaan, mutta itse en haluaisi, että homma omalla kohdallani liiaksi "leipääntyy" joten tietyllä tavalla on pidettävä touhu mielekkäänä ja liikkeessä miettimällä myös vähän sitä "huomista" pidemmälle.

Samoin olipa kyseessä palkallinen osa-aikaduuni millä tahansa alalla, teen mielellään duunini kunnialla, enkä vain "vasemmalla kädellä" ja kuten nyt sattuu huvittamaan (jos sattuu). Raha tuo mielestäni myös tietynlaista vastuuta aina hommaan. Nämä siis omia ajatuksiani tuosta paska bloggaaja-termistä, ei siis syytöksiä sinua kohtaan. :D

51/35 | 

No ei mulla ainakaan omalla kohdallani ole kyse siitä, että olisin leipääntynyt, vaikka en hierokaan mitään some-strategioita blogilleni. Enkä myöskään koe tekeväni tätä vasemmalla kädellä vaikka en bloggaakaan väkisin sellaisena päivänä, kun ei jostain syystä tippaakaan kiinnosta. Koen vain vahvasti monen muun asian olevan ihan hirvittävän paljon tärkeämpää kuin bloggaaminen tai se, että täytänkö jonkun muun odotuksia blogillani ja tämä siitäkin huolimatta, että tykkään tästä hommasta kovasti. Tiedän toki, että raha tuo vastuuta, mutta siitä ja portaalielämästä kohonneista ajatuksista en nyt lähde sanomaan yhtään mitään.

52/35 | 

Mä tykkään sun tavasta ajatella ja blogata - ihan alkoi huipata, kun tuollaisia "bloggaajien tavoitekeskusteluja" kuvittelin mielessäni :D

Ja toi sun alin kuva on aivan mielettömän ihana!!!!

53/35 | 

no, osalle sellaiset tavoitekeskustelut on mielekkäs tapa lähestyä tätäkin asiaa, mutta itse haluaisin edelleen pitää bloggaamisessa erilaisen tunnelman kuin varsinaisessa työssä.

biloba
54/35 | 

Hei! Jostain syystä tänne blogiin ei pääse Blogilistan omat suosikit -sivun kautta, ilmoittaa, ettei sivua löytynyt. Monta postia oli jäänyt väliin, kun luulin, että koko blogi on hävinnyt. Piti sitten googlen kautta tulla tänne!

55/35 | 

no perkele.. mun pitää pistää sinne blogilistalle viestiä aiheesta... Mutta onneks tänne nyt pääsee ihan osoitekenttään osoitteenn naputtamallakin sen aikaa kunnes ongelma selviää

JennL
56/35 | 

No nyt on pakko kommentoida, teen sitä liian harvoin tiedän :) Minä tykkään blogistasi (ja olen lukenut kauan) juuri sen vuoksi, että sinusta välittyy se kuva että tykkäät blogata etkä tee sitä puhtaasti rahasta. Monesta blogista on mennyt hieman maku juuri siitä syystä, että kaikesta tehdään kiiltokuvamaista eikä kerrota kuin hyvistä ja kauniista asioista ja niistäkin todella sommitellen. Tuskin kenenkään elämä on jatkuvasti kuin elokuvassa konsanaan. Keep up the good work!

57/35 | 

raha joka tästä bloggaamisesta tulee, on toki ollut ihan äärimmäisen tärkeää nyt viimeisen vuden aikana, kun en ole ollut kokopäivätöissä, mutta kyllä mulla tosiaan on se mieli, että kuten jo ennen blogien kaupallistumista tein tätä harrastuksena, niin yhtä lailla tämä blogi pysyisi pystyssä vaikken tästä rahaa enää saisikaan.

Miia
58/35 | 

Tykkään lukea sun blogia kun oot niin tavallinen. Monesta blogista jää fiilis, että ne tyypit on jotenkin yli-ihmisiä. Tykkään sun tyylistä pukeutua ja oon varastanu juttuja omaan tyyliini kun oon nähny miten hyvältä näytät. Muodokkaampaa vartaloa on siis täälläkin ja rohkeus käyttää pillifarkkuja on ihan puhtaasti sinun ansiota. Sun tyyli on hintatasoltaan tavallisen ihmisen tasolla ja vaikka saatkin yhteistyökumppaneilta jotain lahjuksia niin silti ne on jotain mihin minullakin olis varaa ja jotain minkä olemassa olosta en tietäisi muuten.

Jatka vaan samaan malliin. Minä ainakin tykkään :)

59/35 | 

ah, ihana kommentti. Kiitos. Juuri tuollaisena mä haluaankin näyttäytyä. Tavallisena ihmisenä, jolla on tavallisen tallaajan kukkarolle sopivia asioita. :)

60/35 | 

Mä ainakin tykkään lukea tätä blogia ihan just tällaisena kun mitä tämä on. En minäkään mene kamera edellä joka paikkaan, omassa blogissa on ehkä 10% elämästäni kirjoitettuna ja se saa riittää. Jos ei riitä, lukekoot jotain muuta. Kirjoitan vaan hyvistä jutuista, koska haluan pitää blogini paikkana, jossa minulla on itselläni kivaa. Valitsen sen, mitä kirjoitan ja se on pääosin elämän keveyttä ja hauskuutta rajatulla alueella.

Hyvästä blogista mun mielestä välittyy aitous. Se, että bloggaaja kirjoittaa juuri siitä mistä itse haluaa. Tavoitteelisuus on varmasti hyvä asia, mutta mulla on ainakin ihan 8-16 duuni ja siihen päälle muitakin harrastuksia. Bloggaaminen ei saa olla pakko, sen pitää olla kivaa. Ja itselle tavoitteelisuus tekisi siitä pakkoa.

61/35 | 

mulla on cans just tho, että tää on asia jonka haluan pitää elämässäni hyvänä ja liikoja stressaamattomana vyöhykkeenä!

62/35 | 

Näytät näissä kuvissa aivan mielettömän onnelliselta <3 Ja onpa muuten upee rotsi!

63/35 | 

toi Junarosen rotsi on kyllä tosiaan ihan unelma! Suosikkivaatteisiin kuuluu ehdottomasti

annni
64/35 | 

Niin upealta näytät taas näissä kuvissa! Pakko kysäistä, että milloin olet ostanut tuon Onlyn paidan?

65/35 | 

voi kuule, se on jo vuosikausia vanha ja silloinkin hankittu jostain vihoviimeisestä alepöydästä kolmella eurolla. :D Mutta tuollainen hurpulahan on äärimmäisen helppo itse toteuttaa.

Äni
66/35 | 

Olen huomannut monissa blogeissa muutoksen tuohon "blogi edellä" -kirjoittamiseen/raportointiin/mainostamiseen, ja se valitettavasti syö blogin aitouden tuntua. (Eivät siis mainokset tai yhteistyöt itsessään, vaan se tuntu, että ei olla rehtejä vaan siloitellaan ja että ei eletä elämää sellaisenaan ja blogata siitä, vaan eletään blogin mukaan.) Sen vuoksi minäkin täällä viihdyn, koska täällä on aito meininki. En minä kyttää, kuinka usein blogi päivittyy, mutta aina ilahdun uusista postauksistasi - aihepiiristä riippumatta. Just hyvä näin! :)

67/35 | 

hyvä kuulla, että täältä välittyy aitous. Kyllä mä koitan pitää tasapainoa, ettei pelkäksi siloitelluksi ihanuudeksi menisi, vaan pysyisi jokin tarttumapintakin. :)

nasu86
68/35 | 

tää blogi ja sinä ootte hyviä just näin! ei tartte kaikkia miellyyttää saati edes yrittää , kunhan susta itsestä tuntuu hyvältä <3 :) kiva on asu ja tukka on laitettu kivasti :) myös minä olen täällä mukana roikkunut jo vuosia sen takia eettä postaat rehellisiä postauksia et yritä esittää mitään muuta.

Tätyli
69/35 | 

Veera, pysy sellaisena kuin olet!

Kaikkea ei todellakaan tarvitse tuoda tänne esille. Tämä tyyli millä tätä teet riittää oikein hyvin, enkä itse ole alkanut muutosta tai uudistusta kaivata, vaikka olen blogiasi alusta asti lukenutkin. Se tavallisuus pitää minutkin sinun lukijanasi, ja monta blogia olen viime aikoina heivannut omalta lukulistaltani syrjään juuri sen takia, että ne eivät ole enää aitoja tai kerro tavallisesta ihmisestä vaan jostain kiiltokuvasta tai kiiltokuvaelämästä.

Ja sanottakoon nyt tämäkin, olen monesti miettinyt samansuuntaisia ajatuksia mihin joku muukin tuossa aiemmin viittasi: on todella raskasta katsoa kuva tolkulla mitään sanomattomia otoksia! Varsinkin jos ne ovat bloggaajasta itsestään (se päivän rättikombinaatiokin selviää yleensä yhdestä, kahdesta kuvasta!), ikkunalaudan kukka-asetelmista (tms.) tai päivän lounaasta. Ja kun ei ne kuvat edes yleensä ole kuvina häävejä! Usein esim. vain jotain tarkennuspisteen vaihtelua lyhyellä terävyysalueella kuva toisensa perään siitä samasta kukkapuskasta! Mutta sinun kuvia katson mielelläni, jopa niitä keikkakuvia, vaikka musiikkimakumme taitaakin erota melkoisesti. Mutta katsonkin niitä ihastellakseni ammattilaisen jälkeä ja myös oppiakseni. Nykypäivän kameroilla saa kelvollista jälkeä melko helposti mutta oikeasti hyvää tulosta varten tarvitaan taitoa ja silmää kuvaamiselle. Ja kykyä karsia otoksiaan. Siksikin tätä blogia on kevyt ja helppo lukea!

Ja kiitokset ansaitset tietenkin edelleen myös siitä, että pidät yllä ajatusta siitä, että muoti on myös muita kuin laiheliineja varten. Ja muotiasioissa heität itsesi peliin kaikkine mahtavine bikinipostauksinesi! Se antaa uskallusta muillekin mennä vaikka sinne rannalle vähän vähemmissä kamppeissa! Se rohkeus on sinun juttusi, harvalla muulla sitä on näin paljoa. Tarvitseeko siis hirveästi kehittää, jos on jo hyvä?

Lina
70/35 | 

Kuten monessa kommentissa tuossa edellä jo sanottiinkin, tämä sun blogi on loistava näin. Moni blogi on jo pudonnut tai putomassa lukulistalta koska en jaksa sitä ainaista mainostamista.

Eniten pidän sun vaatepostauksista, koska niistä saa vinkkejä, uskallusta ja neuvoja mitä voi (saa) laittaa päälle! Tosin muutkin kuvat ovat blogissasi niin hienoja, että niitä katselee mielellään.

Eli jatka vaan valitsemallasi linjalla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat