Manchesteristä kertyi kuvamateriaalia siinä määrin, että pitää jakaa useampaan erään. Nyt olisi vuorossa Veera the Paparazzin suttuiset salakuvat Mansen vilkkailta kaduilta. Valitettavasti niitä uskomattomimpia tapauksia en ikinä ehtinyt taltioimaan, vaan kortille tarttui vaan sekalainen otos sitä sun tätä.

Suomalaisten sanotaan aina olevan niin kovin tyylitöntä ja tylsää kansaa kaikkiin muihin eurooppalaisiin verrattuna, mutta mun täytyy kyllä omien matkailujeni perusteella sanoa, että samanlaista mukavuudenhaluista peruspukeutumista löytyy silmiinpistävät määrät myös monesta muusta paikasta. Ei minun henkeni ainakaan ihastuksesta salpautunut tuolla Manchesterissä yhtään sen useammin kuin täällä kotimaassakaan.

Vaatteiden vähyys sen sijaan sai kyllä meidät molemmat Nelliinan kanssa haukkomaan henkeämme. Muutama hassu lämpöaste ja tyyppejä tuli vastaan paljain säärin, t-paidoissa, balleeriinoissa ja jopa varvassandaaleissa.

Kevyiten pukeutuneet tyypit hiihtivät siis sellaisissa asuissa joissa täällä Suomessa kuljetaan korkeintaan elokuulle saakka. Hulluja nuo britit!

Melkein aloin epäilemään onko omassa kylmänkestävyydessäni jotain häikkää, kun villakangastakki, hansikkaat, kaulaliina ja pipo eivät tuntuneet yhtään liioittelulta.

asut_3

Punainen huulipuna piristää aina asun kuin asun!

asut_1

Kivasti näyttää niin kuin toi ruutupaitahemmo olis lenkillä! :D

asut10

Tuolla seassa joku hullu t-paidalla! Ja vastapainona häntä vastaa sitten kävelee tyyppi pitkässä toppatakissa... Hmm.. joku on nyt kyllä pielessä..

asut9

Jees jees, pelkkä kaulaliinakin näköjään käy sitten takin korvikkeesta..

asut_2

Turisti pohjolasta puolestaan luottaa neulemekkoon, sukkahousuihin, pitkiin saappaisiin, karvareuhkaan ja huppuhuiviin. Eikä ollut tippaakaan kuuma.

asut8

Oli siellä jollain sentään lapasetkin!

asut7

Kaikki nuoret naiset kulki legginseissä tai sukkahousuissa ja paidoissa. Siis ei missään tunikoissa, vaan käsittämättömän lyhyissä yläosissa. Nämä kuvan naiset ovat vielä ihan siveellisestä päästä pukeutujia. Ihan vähän väliä jäätiin aina molemmat tuijottamaan monttu auki epäuskoisina jonkun vastaan kävelleen tytön perään, kun ei voitu käsittää sitä vilauttelua. :0

asut4

Reissukaverillani näkyy mekon helmat takin alta, siitä ja hanskoista tunnistaa, että se on turisti. :D

asut6

Perus...

asut5

Villakangastakki ja ballerinat.. Miksi mä vaan en keksi sellaista sääolosuhdetta, jossa tuo tuntuisi normaalilta yhdistelmältä?

Suurinta ihmetystä kuitenkin aiheutti ne baarireissuilla heiluneet känniset mimmit pikku minimekoissan ilman takkeja ja usein ilman kenkiäkin. Luulis, että nollakeli on nollakeli myös siellä päin. :P

Vai oonko musta vaan tullut vanha kukkahattutäti, kun mä en tajuu?

PS. Tajusin sit vihdoin reilun viikon myöhässä vaihtaa tohon esittelytekstiini iäkseni 29 v. En kestä!!!!

Kommentit (35)

Jenni
1/35 | 

Oon tullut itse siihen tulokseen että sinne baariin lähdetään ilman ulkovaatteita koska narikka on jotenkin outo käsite täällä eikä sitä haluta maksaa kun rahat voi laittaa juomiinkin... :-D Itse muistan kyllä ottaa takin mukaan, mutta jos tiedän että baarissa veloitetaan erikseen punta jokaisesta narikkaan jätetystä vaatteesta tai asusteesta niin huivi jää mullakin usein matkasta... :/

Veera

itselle kuitenkin joku punta tai kaks ainakin tuntuis ihan yhdentekevältä siinä vaiheessa jos on kylmä. Ilman takkia ja kaulahuivia en vois kuvitella liikkuvani niissä keleissä mitä tuolla manchesterissäkin oli viikonloppuna. :P

Marjaana
2/35 | 

Ennen briteissä asustelleena voin sanoa että ilman takkia on menty talvella baariin (ja syynä juurikin tuo Jennin mainitsema + narikkajonot + ulkona ollaan vain sen verran että kävellään taksista baariin ja baarista taksiin) ja balleriinat ovat ympärivuotiset kengät briteissä jotka käyvät hyvin myös sen villakangastakin kanssa. :P Kerran kyllä hieman ärsytti kun oltiin jätetty takit kämppisten kans kotiin ja alkoi satamaan lunta ja taksit eivät päässeet mäkiä ylös ja piti kävellä kotiin.

Veera

no ilmeisesti siellä sitten saa takseja huomattavasti helpommin ja nopeammin kuin täällä kotoisessa Suomessa! :D

Marjaana

En kyllä muista ikinä asuinpaikkakunnallani Enkuissa olleeni erityisen pitkässä taksijonossa eli kyllä joo, varmaan kaupunki- ja viikonpäiväkohtaista (me köyhät opiskelijat käytiin kaupungilla heilumassa pääosin vaan keskellä viikkoa). :)

nasu86
3/35 | 

tuli ihan kylmästä vilunväreitä kun katseli noita tyttöjen leggareita/sukkahousuja....hrr!

okei täällä nyt on ollu useemman päivää -15-20 c ja oon hiihtäny toppahousuissa ja untuvatakissa...juu oon vilukissa ollu aina mutta nyt vasta kohta 25 vuotiaana olen alkanu tajuamaan oikeasti lämpimien vaatteiden merkityksen!!

ihan hyvä saavuttaa se järkikin päähän tähän ikään mennessä =D

vaikka kyllä tekisi mieli pukeutua kivasti eikä niinkään toppavaatteisiin...mutta toivotaan ettei nää turbo pakkaset kestä montaa kuukautta=) toisaalta tykkäsin tuosta keltaisesta duffeli tytön tyylistä kokonaisuutena ja ne hiukset <3 pääsen onneksi parturiin ens maanantaina peittää tän ihanan juurikasvuni!!

Veera

mä olen kans työmatkoille vetänyt ihan huoletta kunnon sportti-ulkoiluhousut jalkaan huolimnatta siitä miltä näyttää. Mullekin on tärkeämpää se ettei tarvii hytistä. :)

4/35 | 

Mä huomasin vaihdossa ollessani myös ton brittityttöjen niukan pukeutumisen. Tunsin itteni aina nunnaksi baariin lähtiessä kun rintavako ei näkyny ku vaan kumartaessa ja seki peitettiin takilla - brittitytöt kun taas pitivät rinnat esillä kymmenenkin asteen pakkasessa, takki auki ja huivi niskalla roikkumassa.

Muistaakseni jossain tv-ohjelmassakin hämmästeltiin tuota brittien paljastavaa pukeutumista talvipakkasillakin - kesästä puhumattakaan!

Vaikka Suomes oliski talvella niin lämmin, että voisin legginsit jalassa hiihtää takki auki niin en sitä tekisi pahansuopien katseiden välttämiseksi.

Veera

joo siellä oli tosiaan tissivako näkyvillä ihan reipaasti. Ja se oli ihan silmiin pistävää siitäkin huolimatta, että en itsekään ole mikään pooloihin pukeutuja.. :D

Nelliina

ei vitsi Anna toi sun linkki kertoi kyllä justiinsa totuuden myös manchesterista :DD me oltiin veeran kanssa NIIN kukkahattutätejä siinä porukassa, vaikka kumpikin meistäkin käytti minihameita hahhah :D

6/35 | 

Tuohon paljaat jalat balleriinoissa ja villakangastakki komboon olen törmännyt täällä Tampereella. Tuli itselle pöljä olo, kun tuijotin niin ihmeissäni. Olenpa nähnyt myös yöllä teinejä seisoskelemassa lumessa balleriinoilla tai avokkailla, kun itsellä paleli varpaita nahkasaappaissa. Eivät suotta sano Manchesteriksi tätäkin cityä. :D

Veera

apua.. mä itse vedän villasukat ja saappaat jalkaan jo ennen kuin lehdet putoo edes puusta syksyllä.. :D

Iina
7/35 | 

Briteissä käydessään saa tosiaan aina talvisin hämmästellä tuota paikallisten minimaalista vaatetuta, hrrr! Siihen ei vaan silmä totu, vaikka ollessani siellä vaihdossa, kuljin sujuvasti kyllä itsekin balleriinoissa ja lyhyessä 3/4-hihaisessa villakangasviitassa tammikuusta huhtikuuhun :D mukaan ottamalleni untuvatakille ja saappaille oli käyttöä vain niinä muutamana harvinaisena päivänä, kun etelärannikollekin saatiin lunta. Baarireissulle en kyllä olisi voinut kuvitellakaan lähteväni ilman ulkovaatteita, narikkamaksuista huolimatta! Ja paljon mielummin kuljin jalkaisin ja käytin sitten ne taksirahat johonkin aivan muuhun :)

8/35 | 

Kun nyt vasta eksyin tänne blogiin ekaa kertaa, niin voisitko kertoa mistä olet ostanut nuo maiharit? Mulla on ollut "oikeanlaiset" etsinnässä jo pitempään, ja noi näyttää sellaisilta, että voisi kurkata mallistoa lähempää.

Veera

voi kuules. nuo lemppareihini lukeutuvat saappaat ovat kotoisin kirpputorilta. Nahkaa ja maksoivat vaivaisen vitosen!

Niiden merkkiä tai alkuperää en tiedä lainkaan. :P

No olipas yllättävää, mulle käy aina näin :) Kiitos kuitenkin vastauksesta, täytyy jatkaa etsintöjä, vaikka niiltä kirppareilta sitten.

10/35 | 

Eikö niillä sitten muka ole kylmä? :o

Itse ihmettelin keväällä Barcelonassa eikö täällä kenellekään muulla muka ole kuuma, kun lämpötila oli ainakin +15 astetta ja itse vetelin välillä sandaaleilla ja ilman kevättakkia, kun taas vastaantulevilla oli toppatakit ja talvisaappaat! Hyvin tunnisti pohjoisesta saapuvat turistit sielläkin. :D

Veera

mulle on käynyt noin kans Italiassa joskus, että kesäkuussa lämmintä oli joku lähemmäs parikymmentä ja paikalliset heilui paksuissa takeissa ja minä ainoana lyhyessä hameessa. Ehkä se onkin et me pohjoisen urpot ei vaan osata pujkeutua koskaan oikein. :D

plaa plaa
11/35 | 

hattu päässä tälläkin tädillä.

mulla on toppaa varpaistä ylös asti jos vaan vähänkään joudun ulkona käymään... näytän hassulta mut luotan siihen ettei tuolla pakkasessa kukaan kykene toisiaan edes tarkkailemaan. en itse ainakaan pysty muuta kuin täysillä eteenpäin niin pian kuin mahdollista sivuille vilkuilematta. hiton siperia.

tässä vielä pulleroiset terveiset sulle http://www.iltalehti.fi/muoti/2010121512868574_mu.shtml

terveisin plaa plaa-pullero hattuineen päivineen

Veera

mä olen kanssa viuhtonut nyt suosiolla toppakamppeissa niin paljon kuin mahdollista jos ei oo tarvinnut kauheasti edustaa.

12/35 | 

mikä toi risteilyvideo on moumoun blogissa, jossa sinäkin olet?! Vähän ihkua, ootte jollain blogiristeilyllä.. <3 niin Ja hiano toi graffakuva sun reissulta.

Veera

se on sen jonkun blogidokkarin traileri. MouMouta kuvattiin siihen siellä risteilyllä ja kun kerran hyttikamuja oltiin niin itsekin saatan jossain vilahdella.

13/35 | 

HAHAHA! Miten ootkin saanu taltioitua kaikki brittikulttuurin kummallisuudet! Allekirjoitan jokaisen, mutta voi kuule :D 3 kuukauden asumisen jälkeen mäkin olen syyllistynyt jo lähes kaikkeen :D on se ihan järkeenkäypää, kaiii... ;)

Soofia
14/35 | 

Joo en kyllä kestä kattoo, kun joku vetää legginsseissä ja lyhyessä paidassa!! ;D Ja en taida ollaa ainoo:D

15/35 | 

Itse asuin viime syksyn Skotlannissa ja tämä naisten talvipukeutuminen ei koskaan lakannut ihmetyttämästä. Katseltiin aina yöelämässä, että noilla varusteilla saattais tulla kotimaassa vähän epäasiallisia ehdotuksia. Ei nimittäin se tissivako ollut vielä yhtään mitään, vaan vähintään paljas pyllynposki piti myös vilkkua, välillä jotain muutakin :D

Veera

Joo ei ne mimmit tuntuneet siellä öisillä kaduilla kauheesti välittävän siitä, että hameen helma heilui jossain pakaroiden puolivälissä. :P

16/35 | 

Heh, olisin voinut kirjoittaa ihan samanlaisen postauksen viime pääsiäiseen sijoittuneelta Liverpoolin-reissultani. :D Ihan uskomattomia ne britit! Ilmeisesti eivät aisti lämpöä. :o

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat