Kunnon talvi on vihdoin täällä, joten on ehkä hyvä aika villasukkahousuvinkille. Olen jo useamman talven ajan vannonut näiden Wolfordin Merino Tightsien nimeen ja uskallan suositella niitä lämpimästi. Vaikka sukkahousuista ylipäätään tulee toisinaan sanottua negatiivisia asioita (kuka nämäkin perkeleet oikein on keksinyt?!?!?) , niin esimerkiksi miettiessä pakaksilla lämmikettä pillifarkkujen alle, valitsen ehdottomasti mieluummin ohuet merinovillasukkikset kuin mitkään trikoolegginsit.

Sukkisten hinta (47 €) voi tuntua suolaiselta, mutta nämä eivät ole mitkään yhden talven ihmeet, vaan itsellänikin taitaa vanhimmat olla käytössä jo kolmatta talvea. Sitä mukaa kun käytössä ja pesussa sitten nyppyyntyvät, niin siirrän housujen alla käytettäviksi ja valitsen mekon kaveriksi ne uusimmat ja parhaassa kunnossa olevat yksilöt. Ja tuo nyppyyntyminenkin on ollut mielestäni kyllä hidasta ja maltillista. Lähinnä itse tullut joskus mokattua ja pestyä sukkahousut koneessa ilman pesupussia, mikä sitten näkynyt nukkaantumisena.

kuvat: Wolford

Itse käytän lähes pelkästään mustia sukkahousuja, mutta jos ei värillä ole väliä tai kaipaa lämmikettä nimenomaan housujen alla pidettäväksi, niin muutama muu väri (kuten tummansininen) irtoaa Wolfordin alesta nyt hintaan 29 €.

Kokoskaala näissä sukkiksissa on XS-XL ja itselleni tällaisena alaosasta n. 46 kokoisena ja 167 cm pitkänä ihmisena on koko L (44-46) erittäin passeli.

Näiden sukkisten lisäksi päällä on tänään merinovillaa myös puseron muodossa. Toisena kerroksena sitten kashmirneuletakki ja kaulassa kasa lisää kashmiria. Ei oo ongelmia tarkenemisen kanssa. Yksi paikka tosin pääsee pukeutumisesta huolimatta jäätymään kuvauskeikoilla. Sormet kohmettuvat metallista kameranrunkoa vasten, vaikka kuinka käyttäisi räpikkäitä. Että voiskohan joku siellä Japanissa kehitellä sellaisen lämpiävän kamerankahvan? Lämpeäähän nykyään jo autonratitkin.

Kommentit (16)

Vierailija
3/16 | 

Kiitos loistavasta blogista !
Noihin lämmitysvinkkeihin sukkahousuvihaajana olen nimenomaan pillifarkkujen alla kokenut oivaksi Stockmannin silkkivälihousut (49€ argh) ja Ruskovillan silkkivillalegginsit (hinta myös n 50€). Lämmittävät, mutta elävät iholla sen verran että farkutki liukuu luontevasti iholla/kerrastolla. Nämä toimii etenki sillon ku ei kaipaa sukkahousujen peffaanlättäysefektiä ja kiristystä ja hikoilua varvasväleille... Mut tunnustan, neulemekon ja hameiden kanssa villasukkikset rulaa. Ja ku alle vetää tavan sukkikset noin 40denieeriä niin tuulensuojaki on ihan Suomi-sään kelpoinen :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ah, ni kuulostaa kyllä molemmat kans hyvältä, etenkin noi silkkipöksyt! 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
5/16 | 

Minä vedän pillifarkkujen alle juoksutrikoot. Loistava keksintö, koska liukkaan pinnan ansiosta suhahtaa farkut helposti päälle ja on lämpimät.

Veera
Liittynyt2.9.2015

mun makuun on kaikki tollaset sporttitrikoot liian paksuja farkkujen alle, mut ton "luiston" puolesta, kyllä varmasti loistavat. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ggg
6/16 | 

Voi luinpa hyvään aikaan tämän, sokokselta löytyi ko. Sukkikset alesta sinisenä(-70%)ja tuurilla oli yks mun kokoa jälellä! Pian testiin:P

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ainakin mulle riittää hyvin noissa korkeus. Tulee sen veraan ylös etteivät lähde rullautumaan vatsamakkaroiden alle. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Adanger
8/16 | 

Oisko vinkkejä mistä löytyis vastaavia 48 kokoiselle pitkäkoipiselle ja kun malli on päärynä eli lantio ja ahteri on kokoluokkaa lentokenttä? :D Toi xl kun jää auttamatta lyhyeksi kun pituus häviää leveyteen :D
Jää auttamatta hameet ja mekot paitsioon talvisin kun tavan sukkikset ei vaan riitä.

Veera
Liittynyt2.9.2015

No siis itse olen kokoa 46 ja käytän tota kokoa L, joten ei se nyt oo pois suljettua etteikö toi XL vois sulle mahtua. En toki tiedä millainen hujoppi olet. Falkella on kans merinosukkiksia mutta heidän kokoskaalasta ei kokemusta. Mutta ei mulla valitettavasti ole oikein varmoja vinkkejä kuin aina tähän omaan kokoon saakka.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
9/16 | 

Alkaa olla kohta villasukkahousujen aika. Wolford on ihan tuttu merkki. Jos näitä samaisia merinovillaisia sukkahousuja sattuu ihan kivijalkaliikkeestä löytymään, voinpa ostaa samalla kahdetkin kun näyttää olevan myös mokanruskea ja ecru. Wolford on siitä hyvä, että sääriosan pituus riittää ja saa nostettua sukkahousut tarpeeksi ylös. Eikä lähde vyörymään alaspäin. Ja kestävät paljon kauemmin kuin market-sukkikset. 30-60 denierin väliltä olen Wolfordin sukkahousuja käyttänyt. Ohuimpia on täytynyt vähän paikkailla, mutta housujen alle kelpaavat vielä.          

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram