Joululomalla kotona käydessäni tunkeuduin taskulampun kanssa ullakolle penkomaan vuosia sitten pakkaamiani nuoruuden sälää sisältäviä laatikoita. Päiväkirjojen, teinareiden (kuka teistä vielä muistaa teinarit??), keikkalippujen sekä ensirakkadeltani saamien lahjojen ja kirjeiden lisäksi säilytykseen oli päässyt myös Seventeen-lehden kolme vuosikertaa. Äitini ystävällisesti pisti Visa-korttinsa vinkumaan minun ollessa yhdeksänellä luokalla ja tilasi tuon kaukaisia ja saavuttamattomia meikki- ja vaateihanuuksia kuukausittain eteeni lennättäneen lehden.

Muistan edelleen kuinka kovasti haaveilin pääseväni shoppailureissulle rapakon taakse, sillä lehti tuntui aivan pursuavan kaikkea sellaista upeaa, mitä kotimaasta ei tuntunut löytyvän. School Zone -palstalle kuvattujen high school -tyyppien opinahjotkin vaikuttivat niin paljon kiinnostavammalta kuin oma tylsä Tenetin yläaste. Prom-erikoisnumero sai minut joka kerta huokailemaan ihastuksesta ja kateudesta sekä haaveilemaan vaihto-oppilasvuodesta. Lehdet selattiin läpi kerta toisensa jälkeen ja kaverin kanssa merkkailtiin sivuille kaikki ne vaatteet jotka olisimme halunneet omaan vaatekaappiimme. Oli lehdestä huvin lisäksi toki jotain hyötyäkin,  sillä tuskin mitään muuta englanninkielistä materiaalia olisi tullut tavattua yhtä tarkkaan ja toistuvasti, joten kyllä sieltä kielitaitoakin karttui.

Nappasin muutaman numeron tuota nostalgiapläjäystä mukaani ja ajattelin esitellä joitakin herkkupaloja teillekin. Nyt ensimmäisenä vuorossa jotain sellaista, mikä saa minut edelleen innostumaan ja inspiroitumaan. Tulossa myöhemmin myös astetta huvittavampaa materiaalia.

IMG_1498

IMG_1495

IMG_1499

IMG_1497

IMG_1496

Mä itse asiassa muistan nuo syyskuun 1998 numerossa olleet kuvat. Oisin voinut ottaa kaappiini joka ikisen vaatekappaleen tuosta jutusta. Veeralla 16 vee ja Veeralla 28 vee taitaa olla vuosien tuomista muutoksista huolimatta runsaasti yhteistä, sillä edelleenkin meshpaidat, verkkosukat, stilettikorkoiset nilkkurit ja lähes kaikki muutkin kuvissa esiintyvät releet tuntuvat varsin tutuilta ja ajankohtaisilta. Tuollaista rottaniittipantaa en tosin enää kaulaani laittaisi, se jääköön suosiolla teinivuosiin. Silloin reilut kymmenen vuotta sitten piikkikaulapanta oli omasta mielestäni kovinkin upea ja tyylikäs asuste. :D

Minne katosivat kaikki ne 12 vuotta tästä välistä? Miten minä yhtäkkiä kamppailen lähestyvän kolmenkympin kriisin kourissa, kun juuri äsken olin lukiolainen jonka suurin synkkyyden aiheuttaja oli se, ettei punainen tukkaväri koskaan ollut riittävän punaista. Toisaalta tunnen olevani aivan täysin eri ihminen kuin silloin, mutta välillä vaatekaappiin katsoessa ajattelenkin, että minulla ja 12 vuotta nuoremmalla Veeralla on hyvinkin paljon yhteistä. Mahtaisikohan se kaulapanta vielä löytyä jostakin..

PS: kiitokset kaikille viime postaukseen kommentoineille. Oli todella kiva lueskella juttujanne. Kävin vastailemassa kaikille vielä erikseenkin. :)

Kommentit (16)

Veera

oliskohan se Teinari ollut Ajaston... sellainen pieni taskukalenteri, joita oli jo mun isosiskoilla 80-luvulla ja sit itsellä 90-luvulla yläasteikäisenä. Nimi taisi käydä vähän vanhanaikaiseksi ja teinarit hävisivät markkinoilta viime vuosituhannella. Mut aikoinaan se oli se number one teini-ikäisten kalenteri. :D

2/16 | 

ihana elämän- postaus! Ihanaa et sulla on vielä jälellä kaikkia nuoruuden tavaroita....tää oli kuin jostain elokuvasta! pääsitkö koskaan rapakon toiselle puolelle shoppailemaan ihanuuksia?

Veera

en ole vielä toistaiseksi matkustanut haaveideni ostosmatkalle, mutta jospa vielä joskus. Ja myöhemminhän tämä mahtava internet mahdollisti shoppailun ihan kotisohvaltakin, joten sitten ei ole enää tuntenut jäävänsä paitsi kaikista ihanuuksista. :D

3/16 | 

Mä mietin myös "teinarit" termiä mutta onneksi vastaus oli ripeä :)

Yllättävän nykytyyliin sopivia kuvia ainakin nuo mitä laitoit esille. Joskus nimittäin meinaa oikeasti järkyttyä kun katselee vanhoja lehtiä, niin oudoilta jotkut muotivillitykset (mitä on myös itse käyttänyt) näyttää :D Odotan innolla niitä vähän huvittavampia juttuja :D

Veera

joo, kyllä sieltä aikamoiset kasat löytyy sellaista matskua mitä ei ihan hevillä enää voisi kuvitella päälleen. toinen osa aiheest tulossa myöhemmin.. :)

kipakka
4/16 | 

Juu teinarit oli niin paksuja, täyteen kaiken maailman fanikuvia liimattuja, että hyvä kun jenkkikassiin mahtui;) Ja Seppälän kuvastoa luettiin hiirenkorville, kun piru raamattua!!!

Veera

sit siihen kalenteriin oli liimattu kaikkee salataskuja mihin saatto piilotella tärkeitä lippusia ja lappusia. Ja sivuille oli laskettu kymmeniä kertoja jotain rakkausprosentteja ja harjoiteltu kirjoittaaan omaa nimeä eri sukunimillä.

Iris
5/16 | 

Sun postauksia on tosi mukava lukea, niissä on aina semmonen niille ominainen pohtiva sävy, ja kaikessa, mitä kirjoitat on joku 'juju'. Erotut kyllä muiden bloggareiden joukosta eduksesi, sama pätee Yammy-blogiin näin vain ohimennen lisätäkseni.

Ja voi kyllä, muistan Teinarit. Eihän sen kokoisia kalentereita taida enää edes olla, ja vaikka olisikin, ei sinne ihan kaikki muistiinpanot millään taitaisi mahtua. Oi niitä kepeitä huolettomia nuoruusvuosia! Nimimerkillä 'Eräs toinenkin 30-kriisiä läpikäyvä'

Veera

Kiitos, tavoitteena on että jutuissa olis aina edes pieni hitunen muutakin ajatusta kuin "mitä tein tänään", kiva jos se jotenkin välittyy teille lukijoillekin. :)

6/16 | 

Mä (valitettavasti) muistan teinarit...

Onneksi on vuosien varrella tullut muutettua sen verran tiuhaan tahtiin ja vanhemmatkin luopuivat siitä 7 hengen talosta+varastosta, että teinareistakin voi muistella vaan parhaita paloja...

Veera

teinareita on niin parasta lueskella näin lähes 15 vuoden jälkeen. Kaikki ne raportoinnit siitä kuinka "se rinnakkaisluokan ihana anttimikapetteri whatever katsoi mua tänään ainakin kaks sekuntia!!!" :D

Eija
7/16 | 

Mä muistan sut lukiosta :) Ja hyvin on tallella se sama Veera mitä silloinkin! Kiva seurailla sun blogia. Hyviä ja kiinnostavia juttuja!!

Veera

:D hassua kun joku täällä kertoo tietävänsä mut oikeastikin. Kiva jos tykkäät lukea. :)

8/16 | 

Eikä, ihan kuin minä teininä. Verkko/meshpaidat, kiiltävä toppi, solkimaiharit... lisätään vielä löysät reisitaskuhousut tuohon ja siinä 90-luvun lopun pikkurinkeli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram