"Oletko sä kipeä?", minulta usein kysytään etenkin talvisin. Ja kun kummastelen kysymystä, niin vastaus on, että "ei kun aattelin vaan, kun sä oot niin kalpea". Kesälläkään tilanne ei juuri kummene. Palan kyllä vähintään kerran kesässä jostain kohti vartaloani, mutta rapumainen punoituskaan ei missään vaiheessa muutu ihollani kauniiksi aurinkorannat mieleen tuovaksi pronssin hehkuksi.

En missään nimessä edes haluaisi mitään superrusketusta itselleni, sillä tuntisin oloni varmastikin todella vieraaksi, mutta sellainen  väri, joka saisi minut näyttämään terveeltä sen sijaan kuin olisin matkalla ruumishuoneelle, olisi tervetullut. Siis ihan hentoinen kerros sävyä kasvoille, sääriin, käsivarsiin ja dekolteelle. Muualla sitä ei tarvita, koska muita paikkoja en paljastele. Eli en pyydä paljoa.

Minun rusketusennätykseni on kesältä 1997 jolloin neljän päivän ulkona pelattua lentopalloturnausta seurasi viikko pesäpällakentän laidalla ja perään vielä viikko rippileirin isosena ja koko tuon ajan aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Mutta senkin värin hintana oli totaali palaminen heti lentisturnauksessa ja täydellinen nahkan luonti. en yhtään hämmästyisi, jos minuun joskus iskisi melanooma, niin monet kerrat olen itseni onnistunut polttamaan kaikista rasvoista huolimatta.

rusketus

ennätyksellinen värimuutos kesältä 1997

Muistan sen koko dekolteen kokoisen nahanpalan joka irtosi yhtenä kesänä suihkussa käydessäni ja muistan ne kivuliaat yöt Tallinnassa hotellin lakanoissa jotka olin valellut ennen nukkumaan menoa kylmällä vedellä. Muistan myös festarireissulla rakoille palaneet hartiat joiden vuoksi jouduin olemaan jopa sairaslomalla, koska pelkkä ajatuskin vaatteiden päällepukemisesta (rintaliiveistä nyt puhumattakaan) saivat ulvomaan kivusta.

Olen siis jo oppinut, että auringon avulla minä en saa kaipaamaani tervettä väriä ja senpä vuoksi olen jo useamman vuoden ajan sortunut kokeilemaan mitä erilaisempia itseruskettavia tuotteita. Ja ihan vaan todetakseni olevani niidenkin kanssa ihan tumpelo. (tai sitten tosi taitava mikäli tavoitteena on seepraraidoitus.) Mun isosiskolla saattaisi myös olla pieni opettavainen tarina kerrottavana itseruskettavien ja alkoholijuomien yhteisvaikutuksesta. ;D

Vaikka takaraivossani hakkaa ainaiset epäonnistumisen kokemukset, niin tässä asiassa jaksan silti kesä toisensa jälkeen hakata päätäni seinään. Innostuinkin kovasti, kun Cheapsmells lähetti sähköpostia, jossa kerrottiin kaikkien itseruskettavien tuotteiden olavan alennuksessa 31.5. saakka. Tarjolla tuotteita mm. seuraavilta merkeiltä: Lancome, Clarins, Garnier, Fake Bake, Biothern, L'oreal ja St Tropez. Mikäli olet aikeissa hankkia nahan väritysvoiteita, niin suosittelen vilkaisemaan.

itseruskettavat

Mä vähän luulen, että valikoimaan on tutustuttava ja jotain sieltä varmaan ostoskoriin eksyy. Sillä olen ihan varma, ettei kesä tule ilman joka vuotista seepraraidoitusta! Omaan naturelliin vaaleuteensa on taas hetken aikaa paljon tyytyväisempi kun on häpeissään kulkenut helteellä pitkissä housuissa peittääkseen läikikkäät säärensä. :D

Nyt voisittekin siis suositella minulle omia lempituotteitanne? Mikä viosi sopia tällaiselle todella vaalealle tumpelolle, joka ei halua radikaalia sävymuutosta? Muut ehdot olisi, että tuote on helppo levittää, kuivuu nopeasti eikä haise karmealle. Onko sellaista?

Kommentit (26)

Pippuri
1/26 | 

Itse tykästyin apteekissa myytävään Aco'n Sun Kissed bodylotioniin (sarjasta löytyy myös kasvoille tarkoitettu tuote) Vaikka tämäkään tuote ei ole täysin tuoksuton, on se mielestäni neutraali verrattuna esim Dove'en. Antaa luonnollisen näköisen,(ei kellertävän)kevyen sävyn. Hinta n.

10 Eur.

Veera

Joo doven tuoksu onkin aika ällö, sitä on jo kokeiltu ja huonoksi havaittu. Aco puolestaan tuntuu saavan paljon ääniä

2/26 | 

Kantsii tsekata uusin Trendi - siinä oli hyvin vertailtu noita just kans vaalean ihon kannalta ja hajumäärien osalta :)

3/26 | 

Mä suosittelen myös ACOa. Tuoksu on ihan ok, sellaista pistävää itseruskettavien tuoksua ei ole ollenkaan. Lisäksi sillä on aika mahdotonta saada mitään rajoja aikaiseksi sillä ekasta kerroksesta tulee niin vaalea rusketus. Syvenee kyllä sitten kun useamman kerran käyttää:) Mutta itse en jaksa kovin tarkkaan levitellä, kunhan läträän vaan, joten kaltaiselleni käyttäjälle se on just hyvä tuote :) Ja apteekintäti sanoi tuosta bodylotionista, että sitä voi käyttää hyvin myös kasvoille jos paksummat voiteet aiheuttaa näppylöitä.

Natusanin kevyesti ruskettava haisee ihan vessanpesuaineelle, eikä rusketuksestakaan tule kauniin väristä, joten sen kehotan ehdottomasti kiertämään kaukaa!

Veera

yäh. Ei kuulosta Natusan hyvältä. Kierrän kaukaa. Mutta Acoa puolestaan voisi kokeilla, niin paljon sitä on kehuttu.

4/26 | 

Zen-tanin deep bronze luxe on ehdoton suosikkini! Tämä on myös monen bloggarin suosikki (yummy:n blogissa taitaa olla jopa postaus tästä tuotteesta, hänen suosituksestaan kokeilin tätä). Hinta on kallis,mutta eipä tässä ole sitä kamalaa tuoksuakaan mitä halpis tuotteissa. ja kun väriä tulee jo levittäessä niin ei tarvi pelätä raitoja. Aion kyllä myös kokeilla paljon kehuttua fake-bakea.

Veera

ihan kauheasti mä en halua rahojani töhnään pistää, kun pelko epäonnistumisesta ja tuotteen sitä myöden hyllyyn jäämisestä on melko suuri. :D

Napu
5/26 | 

Mun ihan lempparein rusketustuotteeni on markettikamaa (12,- € pullo) eli Garnierin Ambre Solaire No Trace bornzer -kuivasumute. Vuosia kokeilin kaikenlaisia voiteita ja lopputulos oli aina seebra mutta tämä sumute levittyy tasaisesti ja kuivuu lähes heti. Käytän kasvoille kevysti väriä antavana ympäri vuoden (käsittely noin kerran viikossa) ja alkukesällä koipiin ja käsivarsiin ja silloin suihkuttelen paristi viikossa. Lopputulos on mielestäni luonnollinen ja kaunis eikä tuoksukaan ole kovin paha. Kannattaa kuoria ja rasvata kroppa hyvin ennen ruskettelua ja suihkuttaa varsinkin varpaat ja sormet hyvän välimatkan päästä etteivät tummu liikaa. Niksit oppii kyllä nopeasti!

Veera

joo ne erilaiset suihkutettavat tuotteet on muknkin mielestä ollut aika ok, mutta tuota kyseistä Garnieria en ole tainnut vielä koekeilla. Laitetaan harkintaan. :)

Ituo
6/26 | 

Hei!

Täällä onkin jo toiset suositelleet tuota ACOn Sun Kissed Bodylotionia, joka on aivan paras! Itse olen ammatiltani apteekintäti, joten minulla on siitä kokemusta ja tietoa pitkältä ajalta ;) Sun Kissed Face Cream on minun suosikkini kasvoille, sillä on aivan mahdotonta saada mitään raitoja aikaiseksi. Se sopii myös herkkäihoisille eikä todellakaan tuoksu voimakkaasti. Toki tuota bodylotioniakin voi käyttää kasvoille, kuten joku jo vinkkasikin :)

Itselläni on aivan samoja ongelmia, eli ennemmin saan kirvelyä, ihottumaa ja auringonpolttamia kuin kunnon rusketuksen (niin haitallista kuin se onkin...). Olen testannut monenlaista tököttiä ja aina on tuloksena allerginen ihottuma, jopa joistakin apteekin tuotteista. ACOt olivat kyllä todellinen löytö!

Veera

jo ainakin kolmas ääni Acolle. Pitänee unohtaa Cheapsmells tilaus ja vierailla apteekissa.

7/26 | 

Doven Summer Glow. Se ei ole ruskettava, vaan kevyesti päivettävä. Mun valkoinen hipiä saa parilla kerroksella terveemmän sävyn, laitan sitä yleensä 2-3 kertaa viikossa. Tuolla tulee niin kevyt sävy, että raitoja on vaikea saada aikaiseksi. Maksaa ihan vain muutaman euron.

8/26 | 

Oho, voi sua. Itse en ole palanut koskaan ikinä. En käytä Suomessa aurinkorasvaa, vaan rusketun aina hyvin. Kaippa se on mun siunaus sitten :D Onnea vaan hyvän itseruskettavan etsintään!

9/26 | 

Mäkään en yleensä erityisemmin rusketu, kuolemankalpee en nyt sentäs talvisin oo, mutta erittäin vaalee kuitenki :D

mä oon tykästyny yli kaiken kicksin omaan ruskettavaan, se ruskettaa jo yhellä levityksellä melko hyvin ja en oo sillä saanu aikaseks raitoja! se levittyy tosi hyvin, kuivuu nopeesti, ei haise ainakaan omasta mielestä ollenkaan pahalta ja se on snadisti värillistä nii näkee mihin on levittäny, sen lisäks se tekee värinsä jo alle 4tunnissa, eli sen voi laittaa samana päivänä ku päivetystä kaipaa :) oon käyttänyt tota naamasta varpaisiin, ihan loistotuote!

Veera

mulla ei tule paljoakaan Kicksissä käytyä kun ei täältä porista löydy, joten se taitaa jäädä testaamatta. Mutta kuulostaa kyllä hyvältä tuo, että sävyttää niin nopeasti.

10/26 | 

Mäkin suosittelen Acoa, mutta nyt olen hämmästynyt, kuvittelin ettei käyttämäni Aco anna kevyttä, pysyvää päivetystä, vaan huuhtoutuu seuraavan pesun myötä pois, mutta ilmeisesti olen ymmärtänyt rasvan idean väärin :O Mutta joka tapauksessa, hyvää kamaa, suosittelen :)

Veera

mun mielestä just ne pois huuhtoutuvat on vähän typeriä ja turhauttavia. On just parempi jos sävyä saa pikkuhiljaa syvennettyä.

Sanna
12/26 | 

Suosittelen Clarinsin Liquid Bronzea! Itse olen myös hyvin vaalea, ja olen tykännyt tuosta kovasti. Ei tee mitään hurjaa muutosta, mutta juurikin talvella saa semmoisen terveen hehkun poskille. :) Tuolla ei myöskään saa helposti raitoja aikaseksi, ainakaan itse en ole saanut vaikka vuosia olen tuota käyttänyt enkä varmasti ole joka kerta niin kovin huolellinen ollut...

13/26 | 

Ite tykkään tuosta Garnierin No Trace Bronzerista! Sitä on kahta eri sävyä. Kuivuu äkkiä, ei jätä rajoja - ellei sitten tosiaan niitä varpaita/sormia suihkuttele liian läheltä. Kannattaa myös miettiä, missä sitä suihkii!! Itse suihkin seisten kylppärissä ja tuloksena oli todella ruskeat _jalkapohjat_ (!) ... Ilmeisesti ympäriinsä tepastelu ei ollut järkevää :D

14/26 | 

Itselläni on käytössä tuo kuvassakin näkyvä Biothermin itseruskettava vesi kasvoille. Valitsin sen siksi, että oma ihoni menee helposti tukkoon itseruskettavista voiteista ja kesän lopulla seurauksena on raitojen lisäksi hirveä läjä finnejä.

Tuohon olen kuitenkin ollut todella tyytyväinen. Tuote ei tuki ihohuokosia ja se levitetään kasvoilla kasvoveden tapaan vanulapulla. Pyyhin sillä kasvoni joka toinen ilta ja tulos on tuolloin kevyesti päivettynyt. Raitoja en ole kuukauden käytöllä kertaakaan saanut aikaiseksi, eikä haju ole häiritsevän voimakas. Ainoa miinus siitä, että jos tuotetta menee liian lähelle silmiä, omat kuivat silmäni kirvelevät hetken levityksen jälkeen. Tällä en tarkoita sitä, että täytyisi mitään aurinkolasipandoja jättää, mutta jos reippaasti pyyhkäisee väriä luomellekin, silmät ärsyyntyvät.

15/26 | 

(Höh, olin aivan varma että olin tähän postaukseen jo kommentoinutkin! No, kaipa sitten en..)

Itse en käytä ollenkaan itseruskettavia, rusketun muutenkin nini samperin helposti että en tykkää ollenkaan kun meikkivoide ja puuteri ovat koko ajan liian vaaleita.. Pläh!!

Itse olen ollut Powerissa myöskin muutamana vuonna ja olen näyttänyt aivan tummalta suklaapatukalta kun olen sieltä tullut pois.. Kerran vain olen palanut, silloinkaan en muistanut laittaa ollenkaan aurinkorasvaa. Muinakaan kertoina en käyttänyt kuin max. 10 SPF:stä aurinkorasvaa. En siis pala helposti..

Pointtini siis oli etten pidä ruskettumisesta enkä käytä itseruskettavia. ;D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram