Mä muistan sen tummansinisen yksilön  vieläkin. Elettiin 90-luvun alkupuolta ja pikkureput oli ainakin oman ikäryhmäni tyttösille, se ainoa oikea tapa kuljettaa tavaroitaan. Minä sain omani Kuopion reissulla oikein laukkukaupasta. En yhtään tiedä mikä minua valitsemassani mallissa viehätti; tummansininen kahisevasta kankaasta tehty hieman ryhditön pikkureppu, josta roikkui gorillamaskotti.  Se ei irronnut kympeillä, vaan siihen upposi äidin rahoja kolminumeroinen summa, joten kyseessä oli siihen astisen elämäni ehdottomasti kallein laukku. Ja minä olin siitä kovin ylpeä ja onnellinen. Merkki oli Kipling.

Reppu hautautui ehkä noin vuoden käytön jälkeen johonkin kaappien uumeniin ja sinne kaappiin säilöin myös mielikuvani kyseisestä laukkumerkistä. Minun mielikuvissani Kipling on aina tähän vuoteen asti ollut se merkki, joka tekee ja melko ruman värisiä kankaisia reppuja ja olkalaukkuja joista roikkuu peukaloaan imevä gorilla. Nyt noin 15 vuott myöhemmin lienee paikallaan päivittää tuo mielikuva hieman tuoreempaan ja kohtuullisesti positiivisempaan. Vai mitä sanotte näistä kuvien laukuista?

Kipling2

Kipling1

Kipling3

Ensimmäiset silmiini sattuneet signaalit tyylikkäistä Kiplingeistä olivat laukkukaupassa näkemäni herkullisen väriset nahkaiset clutchit. Niistä innostuneena surffailin Kiplingin sivuille ja ällistyin. On siellä edelleen niitä ihmeellisestä ryppyisestä kahisevasta kankaasta tehtyjä sporttisen oloisia veskojakin, mutta minunn silmääni miellyttivät kymmenet kauniit  nahkalaukut. Ei turhia härpätyksiä tai omituisia malleja vaan silkkaa yksinkertaisuutta ja ajattomuutta. Kokonaisen gorillan sijaan näissä astetta moderneimmissa Kipling veskoissa roikkuu enää pelkkä gorillan kallo. Sympaattinen ja samalla kovin lapsellinen ja tyylitönkin apina raukka taidettiin siis uhrata viileän katu-uskottavuuden alttarilla. (Niistä minun silmääni rumista kangaskasseista sen karvaisen kaverin voi edelleen löytää kokonaisena.)

Itselleni kelpaisi oikeastaan mikä tahansa tähän kokoamistani laukuista. Pitänee koittaa päästä tutustumaan noihin jossakin ihan livenä. Hinnoista ei sen kummempaa tietoa kuin, että kolminumeroisia summia saa latoa tiskiin mikäli mielii gorillan kalloa kanniskella. Clutchien hintojen alkaessa ykkösellä veikkaisin, että isompien kohdalla eteen saa vaihtaa ainakin kakkosen. Täytyy tutkia asiaa.. Minullahan on edelleen sen yksinkertaisen ja pitkäikäisen mustan nahkalaukkukumppanin etsintä käynnissä.

Kommentit (29)

30/29 | 

Todella kauniita laukkuja! :) Itselle kelpaisi myös mikä tahansa kollaasisi laukuista, mutta mieluiten ehkä antaisin kodin alimmille pikkulaukuille tai ryhdikkäälle mustalle laukulle. Miksi sen laadun ja tyylikkyyden pitää aina maksaa maltaita? :D

Veera
31/29 | 

mua kans kiinnostais tuo suuri ja ryhdikäs musta. Harmillisesti se oma maku tosiaan tuppaa aina olemaan vähän kalliin puoleinen.. :P

32/29 | 

Itse omistin kyseisen reppuhirvityksen isommassa koossa, ihan koulureppuna ja tietysti tummansinisenä. 90-luvun puolivälissä noita reppuja käytiin kuolaamassa paikallisessa laukkuputiikissa, eikä millään ymmärretty miksei äiti tahtonut ostaa esim. Oranssia-yksilöä, joka oli tosipaljon makeempi, kun tylsä tummansininen. Oi niitä aikoja!

Veera
33/29 | 

joo, ne tais olla kyllä melkoinen hitti tuohon aikaan. Ja muistan kans sen oranssin värin, jollain kaverilla tais olla sellanen. :D

Veera
35/29 | 

en tiedä, vai oonko mahtanut myydä joskus kirpparilla.. En oo varma.

36/29 | 

Kyllähän noissa repuissa näyttää vielä se karva-apina roikkuvan. :D Siskollani oli Kiplingin reppu ala-asteella. Olin kade.

Veera
37/29 | 

joo, niin kuin mainitsinkin niin joissain malleissa on edelleen koko gorilla. Vaan noissa ns. hienommissa laukuissa on vaan se kallo.

38/29 | 

Heh, mullekin tulee ekana Kiplingistä mieleen ne kahisevat gorilloin varustetut olkalaukut, joita osalla meidän luokan tytöistä oli ala-asteella. Noi nahkalaukut on tuhat kertaa tyylikkäämpiä!

Veera
39/29 | 

joo, onhan noissa ehkä pienoinen ero tyylikkyydessä. :D

40/29 | 

Minä taas muistan ne järjettömän suuret (muoviset?) vetoketjut. Siinä jos missä oli onnistuttu ruma tuote brändäämään teinisuosioon!

Veera
41/29 | 

mut jotenkin ne rumat jutut aina just kolisee teineihin. Vai mitä sanot tämän hetken teinivillityksestä, Svea-pipoista? Ei oo ihan kauneudella pilattuja ne myssyt. :P

42/29 | 

Joo niin en tiedä tosiaan mikä tekee tuotteesta yhtäkkiä kuuman. Samaa vois sanoa niistä *köh*asplundristeistäkin*köh* :oD

Veera
44/29 | 

Kiva kuulla! Pikaista paranemista sinulle! :)

45/29 | 

Mäkin olen nähnyt noita tyylikkäitä Kiplingejä viime aikoina! Kahinakankaan muisto silti vaanii mua, enkä tiedä, pääsenkö koskaan siitä eroon niin, että voisin vielä K:n hankkia..

Veera
46/29 | 

meinaatko, että se kahina vaan vainoais sua ja kuulisit sen päässäsi tuollaista nahkalaukkua kantaessakin? :D

ninni
47/29 | 

Mullakin oli sellainen pieni apinareppu, muistaakseni kirkkaan vihreänä. Se peukkuaan imevä gorilla liittyy moniin lapsuusmuistoihin, tykkäsin siitä aikoinaan tosissani vaikka reppu jäikin nopeasti kaappiin.

Mutta onpa hauskaa, että Kipling tekee nykyään myös hienoja laukkuja.

Veera
48/29 | 

apua! Lisää ihania värejä.. en edes muistanut sitä vihreetä versiota. :D

49/29 | 

Toi eka laukku on niin himoittava! :)

Ja itsekin omistin Kiplingin sinisen koulurepun aikoinaan, pakko oli saada kun kaikilla muillakin oli. Roikkuvat gorillat on kyllä niin pinttyneinä mieleen.

Veera
50/29 | 

90-luvun nuorten kollektiivinen gorillamuisto. :D

51/29 | 

Musta niissä ala-asteen suosikkirepuissa ei ole vieläkään mitään vikaa. En tajua miksi menneen ajan villityksiä täytyy aina jälkeenpäin haukkua. En tosin ehkä tämän ikäisenä enää haluaisi pehmoapinaa roikkumaan laukustani, mutta voisin sellaista reppua sopivassa tilanteessa käyttää. :D Noita kiplingin nahkaisia laukkuja oon nähnyt ainakin wiklundilla turussa, mut hinnat on mennyt vähän yli mun budjetin. Tällä hetkellä mulla on kiplingin kukkaro ja laukku. Kankaisia kumpanenkin, mutta ei sitä kahinakangasta. :)

Veera
52/29 | 

no mulla ainakin maku muuttunut hieman tuossa 15 vuodessa, joten mä vaan olen sitä mieltä, että esim. kyseiset reput on nykyiseen makuuni ihan kamalia. En mä häpee mitään menneitä juttuja, mutta en mä vaan enää tykkää samoista asiosta kun teininä. Voin siis ihan huoletta kertoa negatiivisen mielipiteeni. :)

53/29 | 

No ohhoh, sama mielikuva minulllkain on Kipling merkistä, vaikken ikinä saanut sitä kahisevaa reppua kovasta vinkumisesta huolimatta... Etenkin tuo musta, isomman näköinen veska miellyttää kovastikin silmää.

Veera
54/29 | 

tais mennä mielikuvat vaihtoon sielläkin! :D

gretel
55/29 | 

Hiplailin noita nahkaisia Kiplingejä männä vuonna Helsingin Sokoksella...hyvältä tuntui ja näytti, hinta tosin tuntui kovalta opiskelijalle. Mutta onhan se nahka aina nahkaa, ja melkein ikuista...Ja aina saa haaveilla!

Selityksiä riittää tälläkin tuhlaajalla. :)

57/29 | 

Mun kaverilla oli ala-asteella sellainen oranssi reppu. :D Se apinagorilla oli kyllä söpö.

58/29 | 

Hello! I just wanted to say your website is one of the nicely laid out, most inspirational I've come across in quite a while. Thx! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat