Mä olen vuosikausia, jostain teini-iästä saakka ollut sitä mieltä, että sininen ei oo mun väri. Olen karsastanut kaikkea sinistä. Ainoat meiltä löytyvät siniset kodintavarat /-tekstiilit ovat miehen mukana tulleita, itse en voisi ajatellakaan hankkivani kotiin mitään sinisävyistä. Ja niin se on ollut pitkään pukeutumisenkin kanssa, että ainoa asia missä sinisen sävyt olen hyväksynyt, on ollut farkut. Vuosi toisensa jälkeen koin olevani musta ja punainen ja joskus kokeilumielessä jotain muuta, mutta en ikinä sininen. 

Mutta taidan joutua jo taipumaan. Olen muuttunut pehmeämmäksi monella tavalla, myös värien puolesta. Eilen huomasinkin rättikaupassa tuumaavani parinkin vaatteen kohdalla, että tummansininen onkin oikeastaan aika kiva väri ja niin paljon mustaa lempeämpi. Ja ihan vaan huvin vuoksi Lindexin Holly & Whyte -malliston kamppeita sovitellessani totesin, että näytin aika kivalta tuossa sinisessä pitsisomisteisessa paidassa. Itse asiassa niin kivalta, että ostin sen itselleni. 

Nyt tuntuu jotenkin uudelta. Tai oikeastaan vähän haikealta. Siinä mä kuoppasin nuoren Veeran ehdottomuuden ostamalla sinisen puseron. Tää on mulle yhtä iso juttu kuin että alkaisin juomaan kahvia. En oo ikinä juonut, enkä juo. Aion pitää siitä kiinni, sillä kyllähän tytöllä täytyy edes jotain periaatteita olla. 

Mutta siitä Holly & Whytestä, Lindex on laajentanut malliston kokoskaalaa niin, että monia tuotteita on kokoon 52 tai XXL saakka! Ei ollut kameraa mukana, mutta halusin silti nappailla sovarissa kuvia teidänkin nähtäväksenne. Itselle tuntui koot 48 ja XL olevan useimmista tuotteista passeleita. Joskin kokeilin vain yläosia ja näyttikin, että alaosista loppui kyllä koot edelleen useissa tuotteissa 44:ään. Mutta yläosia, takkeja ja mekkoja siis tarjolla isompiakin.

Mutta tässä siis muutamia räpsyjä sovituskopista. Ei ihan mun tyylistä suurimmaksi osaksi toi mallisto, mutta toki siellä sellaisia yksittäisiä juttuja on, jotka voisin omaan pukeutumiseeni ujuttaa. Mutta ehkä jollekin teistä kolahtaa tällainen raikas preppy-tyyli!

Ton oranssin topin kuvassa näkyy mitä mä usein teen t-paidoille ja topeille, kietaisen helmaa hieman farkkujen taskuun tai vaikka vyölenkkiin, jotta saan helmaa hieman lähemmäksi vartaloa ja kurottua siten telttaa hieman kokoon. Vihaan sellaista valtoimenaan heiluvaa puseron helmaa. Pahinta on a-linja. Myöhempänä tässä postauksessa asiasta loistava esimerkki.

Raitaa oli tarjolla vallan kauhiasti erilaisina versioina!

Tämän topin kanssa näkyy hienosti se millaista helmaa mainitsin tuolla aiemmin vihaavani. Kattokaa nyt tuolta peilistä näkyvää sivukuvaa. Onhan mulla toki iso mahakin, mutta ei se nyt vielä tohon puskurin kanssa samaan linjaan yllä, joten en tahdo sellaista illuusiotakaan luoda. Tällaista mallia en siis itse käytä oikeastaan lainkaan. 

Juttelin Lindexin myyjän kanssa tuosta kokojen lisääntymisestä ja hän kertoi, että liikkeessä oli mietitty sitä, että löytävätkö pluskokoiset nuo vaatteet ja että kokevatko ihmiset, että olisi helpompi jos ne isot koot ovat selkesäti erillään. Mun täytyy kyllä sanoa, että omasta mielestäni just se erillinen plus-nurkka on tympeä, mieluummin katselen vaatteita ihan koko liikkeessä. Ja ainakin Lindexillä jokaisen vaatteen hintalapussa on tieto, että mitä kokoja kyseisestä tuotteesta on olemassa, joten nopeastihan siitä jo saa tiedon, että kannattaako rekkiä selata tarkemmin oman koon toivossa vai unohtaa koko juttu. 

Eli hyvä uudistus tämä, että isoja kokoja saatiin samaan mallistoon pienempien kokojen kanssa!

EDIT: kuvissa näkyvät farkut -Junarose (saatu)

Kommentit (21)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Junarosen farkut, mut mallia en nyt äkkiseltään muista

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Lisbeth
2/21 | 

Nyt lopullisesti hiiteen se sinisen välttely! Tuo tummansininen pienipilkkuinen paita sopii sinulle todella hyvin. Ja sopisi mainiosti fiftari-henkisiin huiviviritelmiin. Kauniita kuvia muuten, nätti hymy. :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joo, kyllä mä alan jo hieman sietää sinistä, mutta just toi pilkkupaita ei oo kyllä yhtään omaan makuun. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Mardu
3/21 | 

Sulle sopii kyllä monet värit mainiosti,osaat valita niistä hyvin itsellesi sopivat sävyt. Oranssi-tummansininen miellyttää kovasti silmää.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Täytyy myöntää että itsekin vähän kyllä ihastuin oranssin ja sinisen raikkaaseen yhdistelmään.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Hulda
4/21 | 

Rakastan tummansinistä vaatteissa, mutta kotonani en voi kuvitella mitään sinistä sisustuksessa. Aivan mahtava tuo kuvissa oleva oranssi-tummansininen-yhdistelmä :)

E
5/21 | 

Niin samaa mieltä tuosta, et isojen kokojen eristäminen omalle osastolleen lähinnä ärsyttää. En kaipaa kauppaa määrittelemään, mihin vaatekokoon mahtuva ihminen on vielä normienmukainen ja siitä isommat poikkeuksia. Briteissä käydessä tulen aina ostaneeksi enemmän rättejä kuin piti ihan siitä ilosta, että useassa tavaratalossa voin napata 20-koon vaatteeni rekistä, jossa roikkuu samanlaisia kutosia ja kaseja. Eli Lindexin lanseeraus ilahduttaa: ei me lihavat tarvita niitä hehtaaritunikoita ja sirkustelttakuoseja tai vaihtoehtoisesti pelkkää mustaa (tässä on kyllä muutenkin tullut viime vuosina parannusta). Samoja juttuja kuin muillekin, kiitos!

Sininen puserosi näyttää kyllä älyttömän kivalta, mutta mä iskin silmäni tuohon raidalliseen jakkuun. Sitä on pakko käydä kokeilemassa!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Brittimerkit on kyllä siitä kivoja tosiaan, että koot on usein jo oletuksena isompiin lukuihin asti kuin täällä. Oliskin kiva lähteä joskus sinne shoppaamaan. 

Käy ihmeessä kokeilemassa jakkua. Mun tyylinen ei ollut, mutta noin yleisesti vaikutti kyllä aika kivalta.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
6/21 | 

Oikea porilainen ei pehmene koskaan. Liha voi löystyä, mutta pehmeyttä ei pitäisi alkaa esiintyä.

Veera
Liittynyt2.9.2015

No, mä oonkin Kainuun likkoja, joten pehmeneminen sallittakoon minulle.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

No joo, kainuu onkin ihan eri juttu. Kyllä se siitä,  terveys on kuitenkin tärkeintä.

Parkkis
7/21 | 

Tuo valkoraidallinen jakku! Tahdon! Ja vihaan isojen tyttöjen nurkkia, ne on ankeita!

Vierailija
8/21 | 

Ihan samaa mieltä isojen kokojen nurkkauksista, ei niitä kiitos. Itse kiikun siinä välillä, normimallistot mahtuu usein, mutta isoistakin voi löytyä sopivia kokohaarukan pienemmästä päästä. Sukkuloi siinä nyt sit erikseen normirekit ja isompien mallistojen rekit, ei jaksaisi. Kaikki vaan samaan, kokoklaput kyllä kertoo koon, ainakin suuntaa-antavasti :-) A-linjan yläosat on myös aika nounou itselleni. Isot tissit ja ei ihan niin iso maha, niin A-linjan teltat sitten kyllä näyttää juuri tuolta mitä sinullakin kuvassa. Vähän levenevästä helmasta periaatteessa kyllä tykkään just pidemmissä paidoissa (tunikoissa?), mutta ei se saa levetä A-mallisesti ylhäältä saakka. Mutta makuasioitahan nämä, toiset voi olla tosi intona tuollaisesta mallista, ei siinä mitään!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Vaikka mä olenkin ihan selkeesti plussakokoinen, niin kyllä mäkin silti tsekkailein ne normimallistotkin, koska aina välillä sieltäkin tekee löytöjä. esim erilaisert over size -vaatteet saattaakin toimia istuvampina versioina itselle. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Linnea
9/21 | 

Mä taas oon niin selkeesti pluskokoinen, että mun on ihan turha haahuilla normiosastolla masentumassa kaikesta mitä ei oo mun koossa. Mä siis tykkään siitä plusnurkasta! Ja just mietin että mä en just varmaan ois löytänyt noita kaupasta. Tai varsinkin jos on se plusnurkka niin sit olettaa et muualla ei sit oo sopivaa. Et ehkä siel plusnurkassa vois olla joku lappu, et chekaa myös Holly & Whyte! Tai mistä tiedän vaik oiski :)

Toi sun vihaama helma on taas mulle imartelevin 😂 B-kupin rinnoilla ja pyöreellä mahalla tollanen malli laskeutuu kaikkein kauneimmin. Nii, mun maha todellakin on edempänä kuin mun puskuri, tosta sun muotoilusta melkein vois lukee et dissaat mun kehon mallia :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ei kai se, jos en itse halua luoda mielikuvaa että mahani olisi vielä todellistakin suurempi, tarkoita sitä että dissaan sellaista jolla on eri mallinen kroppa kuin itselläni. Se ei tuntuisi oman näköiseltä. Ei siinä sen kummempaa. Mä puhun täällä blogissa itsestäni ja siitä mikä mulle sopii ja miten itse vaatteeni valitsen. 

PS. Siellä Lindexissä oli tosi paljonkin itse asiassa lappuja plus osastolla, jotka vinkkas tästä Holly & Whytestä.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Lissu
10/21 | 

Apua miten uskomattoman kaunis olet ja aivan ihania vaatteita !! <3 Miten löysin tän blogin vasta nyt, täytyy ehdottomasti alkaa seuraamaan :)

Delle
11/21 | 

Mä löysin sun blogin talvella Me Naiset-lehden sivuilta. Koskaan, siis en ikinä, ole seurannut yhden yhtäkään blogia, ne eivät ole minua ikinä kiinnostaneet. (Turhiakin ovat mielestäni olleet). KUNNES löysin sut ja varsinkin, kun oot kaenuusta, niinku mäkin, olen koukuttunut! Ihastelen asukokonaisuuksiasi ja miteni hienosti ne kannat.  Ja kuinka kaunis olet. Varsinkin se mekko, jonka etumuksessa on leopardi kuosia (muuten musta) se on niin ihana, että voisin sovittaa, jos sitä vielä on missään saatavana ja pari numeroo pienenpänä. Ja ne leopardi kuosiset korkkarit.. upeat! -Mullakin on samantapaiset, hankin yksiin pikkujouluihin. Sen jälkeen ovat olleet nätisti laatikossaan. Missäpä niitä käyttäisin. Työmatka menee autolla ja töissä käppäillään turvakengillä. Shoppailuun pitää olla hyvät ja tosi mukavat kengät. Mutta, jatka samaan malliin!

Anna39
12/21 | 

Kiitos kivasta blogista, kirjoitat hyvin, hauskasti ja asiantuntevasti ! Olen törmännyt paljolti samoihin ongelmiin kuin sinäkin ja monet kommentoijat. Olen 168cm, 85kg ja kokoa 46. En halua mennä kaupoissa isojen tyttöjen osastolle, se on leimaavaa. Miksei kaikkia vaatteita vain voitaisi tehdä Elloksen tyyliin koissa 34-60. Toinen mitä pohdin: miksi isojen tyttöjen vaatteet ovat aina aivan hirveitä: räikeitä printtejä, ahtaita o-kaula-aukkoja, 3/4-hihoja, valtavia telttamalleja. Minulla on ainakin suhteellisen kapea vyötärö muuhun kroppaan verrattuna, ei ole kivaa peittää sitä a-linjaisen tunikan alle. Se tosiaan lihottaa vielä lisää. Toisaalta pieni väljyys ja liikkuvuus vaatteessa on parempi kuin että vaate on pieni. Vaikeiden asioiden äärellä ollaan... lisäksi sekin ärsyttää, että ns. mummomallistoissa (Voglia yms) on kyllä kokoja, mutta nelikymppiselle ne eivät käy. Joskus isojen tyttöjen vaatteissa näkyy pelkkää trikoota ja räikeitä printtejä. Olen opettaja ja tarvitsen asiallisia mutta nuorekkaita vaatteita. Haluaisin vain, että tavallisia vaatteita (esim juuri tämä Lindexin Holly & Whyte, Esprit, Sokoksen ja Stockmannin vaatemerkit) myytäisiin isommissakin koissa, etteivät ne aina loppuisi 42/44:n. Usein muuten ajatellaan, että ylipainoinen ihminen on muodoiltaan jotenkin pallomaisen vyöryvä ja tarvitsee teltan päälleen. Minä tarvitsisin normaalivaatteisiin vain hiukan lisää tilaa :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram