Nyt on kuulkaa kerrankin blogissa ajankohtaista sisältöä, kun tuuppaan eetteriin nämä pari tuntia sitten otetut asukuvat. Tykkään näistä lounaalle lähtiessä päälle kiskomistani räteistä siinä määrin, että taidan jatkaa samalla setillä lauantai-illan rientoihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

farkut-Lindex Generous/toppi-Coast/rotsi-Guess/kengät-Vagabond/laukku-Halston Heritage/korut-Kalevala (saatu)/silmälasit-Specsavers (saatu)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joku ehti kommentoimaan Instagramissa tähän kuvaan, että mä olen kuulemma todella tyylikäs. Mua alkoi ensin ihan hirveesti naurattamaan, sillä tyylikäs on adjektiivi, jota mä en ole koskaan liittänyt itseeni. Mä onnistun joskus toisinaan pukeutumaan jotakuinkin siististi ja joskus päälle päätyy ihan edustuskelpoisia asuja, mutta itse koen olevani ennemminkin semmonen rönttäiita kuin tyylikäs.  Mutta tästä toki päästään siihen, että miten määritellään sana tyylikäs? Onko tyylikkyys jotain tietynlaisia vaatteita vai onko se sitä, että asu sopii erityisen hyvin juuri kantajalleen vaikka kyseinen tyyli ei käyttäjästään irrotettuna olisikaan välttämättä tyylikästä?

Yritin sitten miettiä, että millaisesta tyypistä ajattelen itse hänen olevan tyylikäs, mutta en kyennyt määrittelemään asiaa. Se on vähän sama kuin pitäisi tästä ihan vain kuvailla minkälainen ja näköinen on mielestäni komea mies. Mä tunnistan tyylikkään tyypin ja komean miehen vasta, kun sellainen kävelee vastaan, mutta minulla ei ole niille minkäänlaista valmista sabluunaa mielessäni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Komea mies voi olla kalju, pitkätukkainen tai mitä tahansa siltä väliltä. Hänellä voi olla parta tai viikset tai ei kumpaakaan ja herra voi olla pukeutunut pukuun, työhaalareihin tai vaikka hameeseen. Mun silmissä miehestä tekee komean joku määrittelemätön asia olemuksessa, jokin mitä ei voi selittää. OIkeanlainen itseluottamus ja tunne siitä että tyyppi viihtyy omissa nahoissaan. Ja tästä pääsin siihen, että tyylikkys on omasta mielestäni jotain samanlaista. Koen tyylikkääksi ihmisen, joka on selkeästi sinut itsensä ja pukeutumisensa kanssa eikä tyyli tunnu päälleliimatulta, yritykseltä antaa itsestään jokin tietty kuva vain pukeutumalla tuohon mielikuvaan kuuluvasti.

Tällaisten ajatusharhailuiden seurauksena tulinkin sitten alun ironisen suhtautumisen sijaan kovin iloiseksi siitä, että joku näkee minut tyylikkäänä. Jospa se tarkoittaa sitä, että onnistun näyttämään jotenkin itseltäni.

Olisi kiva kuulla mitä tyylikkyys on sinun mielestäsi? Millainen ihminen on sinun silmissäsi tyylikäs?

Ps. Mieheni arvio näitä kuvia ottaessa muuten oli, että "en tajuu... jostain syystä näyttää vaan kuin sulla olis iso pää ja hirmu pienet jalat!" Ei ehkä ihan nostattanut sitä fiilistä tyylikyydestä. :D

Kommentit (13)

nina
14/13 | 

Tyylikäs on ihminen, joka kantaa itsensä ja vaatteensa hyvin. Tyylikkyyttä on monenlaista :) Semmoinen huolettoman tyylikäs on mun lemppari . Kyllä sinä ehdottomasti olet kovasti tyylikäs :)

Vilma Asikainen
15/13 | 

Kiva että kommenttini Instassa nauratti ja sai sinut kirjoittamaan aiheesta tarinan :-) en ole ikinä koskaan kommentoinut kenenkään kuvia Instassa mutta näytit todella hyvän tyylikkäältä niin oli pakko. Sinua on muutenkin ollut mukava seurailla ja saan paljon ideoita omaan pukeutumiseen sekä itseluottamusta. Kiitos sinulle että jaat asukuvia !

Siilikissa
16/13 | 

Ihan alkuun: rönttäiita. Mahtavaa. XD

Pakko kompata edellä olevaa kommenttia siitä, että tyylikkyys syntyy päälle kiskottuja rättejä enemmän siitä, miten asunsa kantaa. Toki on selvää, että tyylikkyys on huomattavasti todennäköisempää, jos vaatteet ovat a) puhtaita, b) ehjiä (pl. esmes farkkujen kulutukset!) ja c) käyttäjäänsä nähden oikean kokoisia. Tyylikkyys on myös kokonaisuudenhallintaa: vaikka asuun sisältyisi paljon "eri tyylisiä" elementtejä (skeittikengät, kauluspaita ja paljetti-clutch) niin kokonaisuus on kuitenkin hallittu. Jollain tapaa pukeutumistyylin soisi myös sopivan kantajansa persoonaan sekä tietenkin tilanteeseen. Äh, kauheen vaikee tiivistää tämmöstä määritelmää. :)

Tättärää
18/13 | 

Pienet jalat....äh miehet, siis ne on sirot nilkat :) Mun mielestä toi sun ihana hehkuva väripläjäys hiuksissa nostaa ihan erilailla esiin esmes juuri noiden kehysten ja kenkien värin.

19/13 | 

Fashion is what you buy, style is what you do with it.

PLUS se miten itsesi kannat. Juuri se, että et osta mitään vain koska se on "in" tai "must have", vaan koska se puhuttelee juuri SINUA.

Haituva
20/13 | 

Tyylikkyys on sitä, että osaa kantaa itsensä ja vaatteensa. Sitä, että asu ilmentää kantajaansa. Sitä, että ei ole "pukenut mallinukkea päälleen", vaan on antanut sillä olleelle asulle oman säväyksensä. Sitä, että on omannäköisensä, vaikka juuri se ei just nyt olisikaan muotilehden kuumin juttu. Sitä, että voi ottaa elementtejä nykyhetkestä ja sulauttaa ne omaan tyyliinsä. Sitä, että ei ole jumahtanut siihen mikä oli oma vaatetus, meikki ja kampaus teininä, vaan päivittää ja täydentää tyyliään vuosien varrella. Sitä, että huomioi tilaisuuden, soveliaisuussäännöt ja ottaa ne huomioon - eli ei ehkä niitä roiskeläppiä ja verkkosukkia 90v isoäidin hautajaisiin, tai pankkitoimihenkilönä töihin vaikka ne kuinka arkena olisivatkin osa omaa tyyliä ;) Sitä, että on itsenä näköinen - on sitä sitten saunapuhdas elovena, tai taidokkaasti meikattu ja kammattu. Toki puhtaat vaatteet ja hygienia ovat osa tätä kaikkea. Kauneinkaan asu ja upeinkaan meikki eivät auta, jos hiukset ovat pesemättä, tai hiki tuoksahtaa (tästä on ikävä kyllä kokemustakin).

En minäkään osaa antaa tarkkoja speksejä sille millainen on tyylikäs henkilö, sen paremmin kuin kaunis nainen, tai komea mies. Joskus sellainen vain tulee vastaan ja siitä ei voi erehtyä.

Jos sinusta tuntuu hyvältä, näytät hyvältä. Jos olet vielä hyvällä tuulellakin, olet upea!

Tinski
21/13 | 

Minusta tyylikkyys on ennen kaikkea sitä, että osaa pukeutua tilanteen vaatimalla tavalla. Olkoot se sitten mitä vain, mutta muistaa ja huomaa, minne on menossa ja millaista "etikettiä" on hyvä noudattaa. Rennoille asuille, silkkimekoille, verkkareille, lyhyelle seksikkäälle mekolle, jne. kaikille on paikkansa ja tilansa. Mutta missä mikäkin on epäsopiva? Tämän kun handlaa, sanoisin, että ollaan tyylikkyyden alkulähteillä. :)

Iiris
22/13 | 

WAU! Mä tykkään, toi look on tyylikäs eikä lainkaan päälleliimattu! Innostuin heti sun korviksista (Jive?) ku ostin ite tänään just samat ❤️ JEEE! T. Se tötterö-huivipää Muotikirppikseltä :)

KaaRina
23/13 | 

Wau! Ihanat hiukset! Todella upea kampaus :)

24/13 | 

Voi, onpas kerrassaan upea asu! Jopa hiukset ja kengät sopivat yhteen! ;) ja nuo farkut on superkivannäköiset!!

T. Paula

P.s. Olit ihanan rempseä persoona, jotenkin tosi tutun kainuulainen, kun tapasin sut MiniMuotikirppiksellä. Otit kuvan minusta ja pienestä Jonatan -vauvasta - kiitos siitä! :)

Tiinanen
25/13 | 

Tyylikäs on mielestäni ihminen joka osaa pukeutua vartalolleen ja tilanteeseen sopiviin vaatteisiin (suuret persoonat on sitten erikseen ja he voivat pukeutua miten haluavat :D). Tyylikästä on mielestäni myös se että asussa on jokin juju, kuten esim. tässä sun asussa noi paljettikengät, jotka tuo perusfarkkuasuun jotain hauskaa. Se voi myös olla eri kuosien yhdistelyä tai asusteilla tai mittasuhteilla leikittelyä. Silloin näkee, että henkilö on miettinyt asuaan.

Sellainen perusklassikoihin pukeutuminen ei mua säväytä, toki sellainen henkilö on tyylikäs mutta mielestäni aika tylsä. Jokainen kuitenkin tavallaan :)

On aina ihanaa nähdä kun joku on löytänyt sen oman tyylinsä ja pitää siitä kiinni. Täällä omassa kotikaupungissani on mummeli, joka pyöräilee pinkillä Jopolla nahkahousuissaan. Ehdottoman chic!

Tiinanen
26/13 | 

Mietin asiaa vielä vähän lisää ja pakko tulla lisäämään, että hyvässä tyylissä on paljon myös sellaista siäistä varmuutta itsestään ja käytöksessään, sillä tiedän naisia jotka onnistuvat näyttämään hyviltä ja tyylikkäiltä myös ulkoiluvaatteissa.

Eli mielestäni pelkästään ulkoisella habituksella ei voi vielä sanoa, että ihminen on tyylikäs. Kyllähän silloin jokainen voisi ( aiemmin mainitsemillani) perusklassikoihin pukeutumalla olla tyylikäs.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat