Ehdin pääsiäislomalla penkoa kotona laatikon jos toisenkin ja mahtavien asusteiden lisäksi löysin jotain muutakin mikä nostattaa hymyn huulille. Värikäs Snoopy-kenkälaatikko sisältöineen vei minut riemastuttavalle aikamatkalle parinkymmenen vuoden taakse.

paperinuket_1

Suunnaton läjä paperinukkeja mahtavine muotiluomuksineen! Otin sellaisen määrän kuvia kokoelmistani, että saatte katsella löytöjä kahden postauksen verran. Tässä ensimmäisessä osassa pääsette tutustumaan jonkun 90-luvun alun missiaurinkotyttökellokoskenmansikkatyttöwhatever-kilpailun finalisteihin ja heidän upeaan kisapuvustoonsa, jonka pääsuunnittelijana on toiminut kaikkien tuntema muotimaailman ikoni, Veera!

paperinuket_19

Mimmit mahtavine pilkku-uimapukuineen on varmaan leikattu talteen Seura-lehden tai jonkin vastaavan sivuilta.

paperinuket_15

Mitä kaunista värien harmoniaa! Korsettiyläosa, trumpettihihat, ajankohtaiset kuosit.. millaisen muodinluojan maailma on minussa menttänytkään.

paperinuket_17

Mustat vartalonmyötäiset mekot ovat olleet mieleeni näköjään jo nuorempana. Yksinkertaisia asuja on maustettu hienovaraisilla ja tyylikkäillä yksityiskohdilla. :D

paperinuket_14

Iltapuvuissa olen ollut melko maltillisella ja säädyllisellä linjalla. Ei kai sitä nyt paljasta pintaa juhlissa näytetä!

paperinuket_16

Ja siniharmaan kylpypyyhkeen se tuo yksi naikkonen joutuu kokkareille pukemaan?!

paperinuket_22

Arkiasukierrolsella on saatu nauttia mm rakkaudestani liivejä ja liivimekkoja kohtaan.

paperinuket_21

Oo, kuinka silmiä hivelevä ja 70-luvulle kumartava väriyhdistelmä tuossa puhdaslinjaisessa paita-liivi-yhdistelmässä onkaan!

paperinuket_12

Tärkeimpänä haluaisin kuitenkin nostaa vain näissä kisoissa nähdyn naamiaisasukierroksen, jota varten kilpailijat saivat pukeutua mitä mielikuvituksellisempiin rooliasuihin. Osa naisista sai päälleen kauniisti naisellisia muotoja hyväileviä luomuksia, mutta kaikilla ei käynyt ihan yhtä hyvä tuuri..

paperinuket_11

Musta kisumirri oli kadottanut naamionsa eikä sinisissä höyhenissä pröystäilevän tirpankaan nokkaa enää löytynyt, mutta sellaietkin muistelen aikoinaan tehneeni. Yhdellä kilpailijoista on jäänyt puutarhanhoito ehkä hieman huonolle tolalle ja puska on päässyt kohtuullisesti rehottamaan. Pocahontas näyttää tässä jengissä melkeimpä täyspäisimmältä.

paperinuket_18

Tarjan (kaikkien mimmien takan luki heidän nimensä, siellä oli Niinaa, Tiinaa, Tarjaa jne..) nassu ei ilmeisiesti ollut mielestäni kaikista esittelykelpoisin, joten tein hänelle palveluksen naamiasasua suunnitellessani. Toivotaan, että myös sisäinen kauneus on otettu kisassa huomioon, ainakin rooliasun sisäinen..

Ehkäpä Miss Suomi -organisaatio saa tästä pientä inspiraatiota ja jo ensi vuonna lavalla nähdään erilaisiin hedelmä- ja eläinasuihin pukeutuneita neitokaisia. Mitäpä ne lapsesta asti missin urasta haaveilleet naapurintytöt eivät tekisi himoitsemansa kruunun eteen.

Kommentit (21)

4/21 | 

Kiitos tästä. Sain makiat aamunaurut. Loistavia...lämmöllä muistelen omia prinsessa diana nukkia,jotka ostettiin miulle lähi k-kaupasta.

6/21 | 

toi parkkana-asu on mahtava, ja todella toteuttamiskelpoinen idea :D Oi, oispa pian jotkin naamiaiset!

7/21 | 

Voi ei :D Kylläpä lähti viimeisetkin aamumutruilut naamalta pois kun luki tämän! Aivaa nauraa hekotin tässä, huippista!

Minuaki eniten huvitti tuo porkkana-asu :D

8/21 | 

Aivan loistavaa! :D Jos missikisoissa ois noin huisi naamiaispukukierros, saattaisin mäkin niitä jaksaa katella taas sillä lapsuuden innolla.

HeliJ
9/21 | 

Päivä pelastettu - KIITOS! Repeilin näille, ja sun kommenteille, ihan täysin :D Porkkana-asu rules!!

Minttu
10/21 | 

Tartun nyt aivan epäoleelliseen, nimittäin tuohon Snoopy-kenkälaatikkoon. Oliko sulla jotkin Snoopy-kengät? Musta alkoi tuntua, että kaverilla oli Snoopy-tennarit, jotka oli malliltaan jotain nyky-Vanseja muistuttavaa.

Niina
11/21 | 

Ootpas ihana, ihan tuli omia nostalgisia lapsuusaikoja mieleen, jolloin tuli piirreltyä kaikenlaisia hääasuja ja pukuja muutenkin (niin ja yksi lempparijuttu oli piirtää meikkejä eri ihmisille lehtien sivuilla tai sitten ihan valkoiselle paprulle, haha! :D). Kyllä ehdottomasti nyt missikisojen pukukavalkaadi kokonaan uusiks sanon minä! =D

13/21 | 

Siis apua, onko toi mustamekkoinen Annika Metsäketo? Ja porkkananainen näyttää ihan Nina Björnströmiltä, miss Suomi vuosimallia 1988. Ihania paperinukkeja!

15/21 | 

Aaahhhahahhah, aivan mahtavia :D Sinulla on mielikuvitus kukkinut, ehkä olisi kuitenkin kannattannut suuntautua vaatesuunnittelijaksi.

16/21 | 

Näyttäisi, että paperinukkekokoelmassasi on Annika Metsäketo. Tietääkseni hän on ollut missikisoissa tai joissain vastaavissa kisoissa mukana.

Ihana löytö ja toteuttamiskelpoinen idea tänäänkin!

Tikkaritikkari
17/21 | 

Voi miten hervottomia XD

Ja oikeesti, kyllä noista näkee että sulla on taito hyppysissä vaikka vähän on kynä karkaillutkin ;)

Elina
20/21 | 

Hei kiitos mahtavista nauruista!! Ihania :) Jotenki tuo muistuttaa omia "tyttöpiirustuksiani" mitä suunnilleen samanikäisenä olen vääntänyt. Jotenki ihanan ennakkoluulotonta reipasta meininkiä!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram