Sipsuttelin eilen ensimmäistä kertaa ulkona menneellä viikolla saapuneissa Bronxin nilkkureissa. Kengät ovat todella ihanat, mutta niissä on ehkä joitakin ominaisuuksia joiden vuoksi joku astetta harkitsevampi, fiksumpi ja ei niin kenkäorientoitunut henkilö saattaisi jättää ne ostamatta.

Ihan noin niin kuin pienenä vastoinkäymisenä mainittakoon, että nilkkureisa ei ole varressa vetoketjua, joten ne on ihan pirun hankala kiskoa jalkaan. Voi sitä ähräämisen ja nyhräämisen määrää. Myös kenkien poistaminen jalasta on "pienoinen" haaste. Totesin viime yönä murulle, että kyseessä on sellainen pulmapelin tyyppinen ratkaisu, joita esim viinipullojen kylkeen " hassuina lahjoina" myydään. On siis ratkaistava ensin pienoinen pulma ennen kuin pääsee käsiksi sisältöön. Eli niin kauan kuin mimmillä on kengät on jalassa, ei lähde sukkahousutkaan. Miehen voimakkaalla avustuksella ne kengät sitten saatiin kiskottua jalasta, mutta hänkin totesi kyseessä olevan aika hankalat tapaukset.

Tänään puolestaan kerroin kaverilleni J:lle uusista kengistäni ja pienestä ongelmasta niiden kanssa. Totesin kuitenkin, että "mutta eihän se ole mikään syy jättää kenkiä ostamatta, jos niiden pukeminen ja riisuminen sattuu olemaan hankalaa ja haastavaa" ja vastapuoli nyökkäili mukana. Murun veljen 10-vuotias tytär kuuli keskustelumme ja kysäisi, että mikä sitten on syy jättää kengät ostamatta. Hölmistyneenä kysymyksestä katsoimme J.n kanssa toisiamme ja totesimme kuin yhdestä suusta "ei mikään.... paitsi jos ne on rumat". Ja näinhän se tuntuu meidän kenkäfriikkien naisten mielessä asia usein menevän. Mitä siitä jos hieman sattuu (hieman= ei pysty kunnolla kävelemään), kun ne on vaan nätit.

kenkä päässä

Viime yönä puolestaan päivitin blogin Facebook statukseen seuraavaa: Uudet Bronxin nilkkurit nyt koeajettu. Ovat sen verran liukkaat että niilla ei ole asiaa ulos ilman tiukasti kainalossaan pitelevää herrasmiestä. Ehkä sit keväämmällä. Tai toisaalta, ei mulla oo mitään sitä vastaan, et kipitän komeen uroksen kainalossa. :D Ystävän kommentti asiaan oli: No hei!! Kunhan kengät on hyvännäköiset niin rumempikin käy! Niinpä niin, kunhan näteistä kengistä ei tarvitse luopua! kerran jos toisenkin on tullut kopattua joku kolli itseä taluttamaan, kun kengät ovat olleet kaikkea muuta kuin käytännölliset. Onneksi apua yleensä löytyy, jos nätisti pyytää. :D

Yhteenvetona siis todettakoon, että jos miestä valitessa pienet puutteet ulkonäössä voikin helposti antaa anteeksi sisällön ollessa kunnosa, niin kenkien valinnassa asia on usein juurikin päinvastoin.

Koska sisältöä ei kuitenkaan kärsisi ihan kokonaan unohtaa, taitavat uudet kaunokaiseni päästä hieman paranneltavaksi. Anna-Maria ystävällisesti vinkkasi kumisten puolipohjien käytännöllisyydestä, joten ajattelinkin suunnata pikaisesti suutariin. Ulkonäöllä pääsee pitkälle, mutta kauniilla ja luistamattomilla kengillä vielä pidemmälle. Mitä pukemisen ja riisumiseen hankaluuteen tulee, niin se on kaiken ihanuuden keskellä helposti anteeksi annettu. Eikös se niin ole, että kauneuden eteen täytyy hieman kärsiä.

Kommentit (10)

11/10 | 

Aika samat fiilikset noista kyseisistä kenkuleista! Ihanat, mutta hankalat. Se vuorimateriaalikaan ei erityisemmin auta pukemisessa... nää Bronxit on sellaiset kengät, joita olis voinut olla aavistuksen noloa kokeilla kenkäkaupassa ;-) mut kiitos nettishoppailun, voi kotona rauhassa irvistellä ja julkisesti hymyillen sipsutella upeat kengät jaloissa.

Veera
12/10 | 

joo, se vuori on kans hieman kinkkinen ja aiheuttaa sukkisten kans kivaa kitkaa. Mut kotonahan ne tosiaan jalkaan kiskotaan katseilta piilossa. :D

13/10 | 

Ollos hyvä vaan vinkistä! Kannattaa tosiaan ilman muuta käydä suutarissa laitattamassa talvipohjat niihin, niin et enää liukastele. :) Suosittelen samaa käsittelyä kaikille kengille, joissa ei ole valmiiksi urallista kumipohjaa ja joita käytät myös talvella. Kengät myös kestävän näin paljon kauemmin, joten olen laitattanut ko. käsittelyn melkein kaikkiin kalliimpiin kenkiini. Jos kengänpohja kuluu käytössä, siinäkin kohta puolipohja tulee kyseeseen (samalla tavalla kuin vaihtaisit korkolappuja). :)

Veera
14/10 | 

mä en tajua miten tällainen juttu on mennyt töllaiselta kenkäfriikiltä jotenkin ihan ohi. onneks kaverit neuvoo.

17/10 | 

heh, mäkin ostin täysin tietoisesti pitkävartiset, vetoketjuttomat maiharit. kun ne vaan on niin hienot, kyllä mulla on aikaa varata nauhojen räpeltämiseen vartti joka kerta niiden kanssa lähtiessä :D

Veera
18/10 | 

ja jos on oikein tulipalokiire, niin tempaistaan jotkut toiset kengät! Aina löytyy ratkaisu. :)

19/10 | 

Avokärkisyyskö siis ei ole miinuspuoli? Näin talvella?

Veera
20/10 | 

no ei se ole. Esim. muutaman korttelin mittaisella baarireissulla sukkiksien kanssa, niin se nyt on ihan yks lysti onko kärjet auki. En mä niillä tietenkään mihinkään hankeen hypi, kyllä mulla tilannetajua sen verran löytyy pukeutumisessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010