Käydessäni viimeksi kotikotona selailin hieman vanhoja valokuva-albumeita ja nappasin sieltä muutaman kuvan teidänkin "iloksenne". Teiniaikojeni tyylinäytteitä on olut aiemmin nähtävissä mm. täällä ja täällä.

Teiniaika5

Rippileiri kesä -96. Tukka ylsi tuossa vaiheessa vielä lapaluiden alle saakka, mutta syksyllä se sitten pätkäistiin, eikä pitkät hiukset ole käyneet mielessäni enää sen hetken jälkeen. Lempparifarkut olivat Dieselin ja suuressa suosiossa oli myös tuo ystäväni Piian jostain reissusta tuliaiseksi tuoma ufo-paita. Jossain vaiheessa minusta kasvoi suuri sinisen vihaaja, mutta kuvasta päätellen tuo vaihe oli vasta edessä päin.

Teiniaika3

Kesällä -97 jälleen rippileirillä, mutta isosen roolissa. Kuva todistaa mm. seuraavat asiat: 1) Minulla on joskus ollut vyötärö ja kohtuullisen timmi vatsa, 2) Olen käyttänyt valkoisia spice girls-lenkkareita (ne oli mun lempparikengät varmaan kahden vuoden ajan!), 3) olen kuvitellut vatsan paljastavien toppien olevan tosi jees, 4) olen joskus ollut blondi, tai ainakin kusen keltainen, 5) olen näyttänyt melko dorkalta jo nuorena. + Otsalla töröttävät aurinkolasit oli muuten merkkiä Baywatch.. Aika kuumaa.

Teiniaika2

Kesä on edelleen sama -97 ja juurikasvu on jo päässyt rehottamaan. Piikkikampaus oli mielestäni jotain ihan superupeaa ja tarpeeksi vahvalla lakalla laitettuna sama kampaus kesti helposti useamman päivän. Violetiksi värjätyt rähjäiset levikset olivat lainassa uudelta parhalta ystävältäni, johon olin tutustunut ollessani isosena. Violettien farkkujen seurana omenan vihreät Tukholmasta luokkaretkellä hankitut tennarit. Lähes samanmoiset kuin mitä pilkistää kuvan vasemmasta reunasta kaverin jalassa. Muistan tämän illan päättyneen ostoskärryajeluun pikkukylämme keskustassa.

Teiniaika1

Jos en mä ollut kauheen tyylikäs, niin ei ollut kyllä mun ihana ystävänikään. (sori muru, tää oli ihan pakko laittaa! :D ) Eri väristen farkkuvetimien sekoitus ja ampiaista muistuttava maripaita.. ja mä niin muistan, että jalassa oli varmasti maiharit!  Seuraavana kesänä ystäväni tukka vaihtui sitten siniseksi.  Tyyli on sittemmin jalostunut hieman naisellisemmaksi ja klassisemmaksi.

Teiniaika7

Huhtikuu -98 lentopallo turnauksessa Espanjassa. STC:n kokoa liian suuret reisitaskuhousut kuuluivat ehdottomiin lemppareihin ja niihin yhdistettiin alavatsaa vilauttelevia tiukkoja yläosia. Piikit tukassa jyräsivät edelleen ja myös tukkapinnit kuuluivat pävittäisiin asusteisiin. Kaverin kansa osteltiin ihan innolla kaikkia erilaisia glitter-pinnejä jotka mulla taitaa edelleen olla lähes kaikki tallessa. :) Siksak-jakaus oli olevinaan hyvinkin erikoinen ratkaisu. Mutta tuota reisitaskuhousu tyyliäni mä muistelen kuitenkin jostain syystä melkoisella lämmöllä. ei sillä, että enää ehkä innostuisin, mutta tuon näköisenä mä itseni lukion alku ajoilta muistan.

Teiniaika6

Samaisella Espanjan reissulla rimpsalle lähdössä. Musta minimekko ja neuletakki.. alkaa jo kuulostaa hieman minulta. Mutta jalassa on taas ne valkoiset spaissarit! Ja en sit ihan menis vannomaan, mut ettei mulla olis tossakin kuvassa otsassa tarrabindi.. Nekin kuuluivat tuon aikakauden erikoisuuden tavoitteluun.  Kyseiset tarrakapineet pitäis muten kaivella korurasian kätköistä. (Äitii!!! Voitko vilkaista onko niitä vielä jäljellä! Olis nimittäin Bollywood mausteiset bileet luvassa maaliskuun lopulla. ) :D

Kaikenkaikkiaan , jo mun pitäis luetella vaikkapa lukioaikojeni tärkeimmät vaatteet ja asusteet niin listalle kuuluisi ainakin seuraavaa: reisitaskuhousut, tiukat valkoiset topit ja t-paidat, mesh-paita, kirkkaan punaiset housut, tädin vanha lyhyt ja niukkalinjainen lammaskelsi, ruutuhousut, niittivyöt, -rannekkeet ja -kaulapannat, karvahattu nallekorvilla ja isän liituraitaiset vihkinousut. Siinä nyt ainakin tärkeimpiä. Miten katkera mä olenkaan sille varkaalle, joka vei kamoja ullakkovarastostamme, siellä nimittäin meni se minulle niin rakas nallehattukin. :( Tuli just nyt sitä kova ikävä.

Kenellä muulla oli piikkitukka? Entäs legendaariset spaissarikengät? Muita tunnustuksia?

Kommentit (43)

44/43 | 

Piikkitukkaa ei ole ollut, koska olin pitkähiuksinen vetyperoksidiblondi nuorena. Tosin yläasteella leikkasin silloin siistit hiukset, jotka olivat takaa täysin lyhyet ja edestä pitkät - tietenkin keskijakauksella.

Mutta vaaleansiniset spaissarikengät löytyy vieläkin jostain vintiltä. Muistan, kun niitä kinusin kauan aikaa, ja silloinen 500mk hinta oli valtava. Kuitenkin ne äidin manipuloimalla sain, ja ahkerasti pidin nappiverkkareiden kanssa :)

Musta on ihanaa, kun itestä on jäätäviä nuoruuskuvia, joille saa avoimesti nauraa. En tiedä, nauravatko nykyajan teinit omalle tyylilleen enää 10 vuoden päästä, vai miettivätkö vain, "täs 7.luokan kuvas mulla oli Alexander Mcqueen -pääkallohuivin kopio".

Itse kuitenkin rakastan yhä ysäriaikaa: musiikillisesti ja tyylillisesti niin järkyttävää, mutta ah niitä aikoja!

Veera
45/43 | 

siitä huomaa jo vähän ikääntyneensä, kun ne teininä inhokkeihin kuuluneet poppirenkutukset alkaakin kuulostaa nostalgisilta ja siksi jotenkin hyviltä. Just eilen fiilistelin Hansonien biisiä. :D

46/43 | 

Voi ei! Vois olla vaikka mun kuvia! Paitsi ettei mulla saa leikittyä jakauksella joten sitä korvasi sellainen siksak-panta. Ja minä löysin omat tarrabindini viime syksynä ja ei ne 90-luvun liimat kyllä enää pysyneet otsassa... Mä epäilen että leggiksille ehkä ainakin tullaan nauramaan. Ja mun mielestä sekin on kummaa että se vyötäröä korostava yö pitää olla jopa toppatakin päällä. Mutta mulla ei olekaan mitään tyyliä.

Veera
47/43 | 

mut ei ne liimat pitänyt silloin 90-luvullakaan. Kynsilakalla mä ainakin omani pärstään liimasin. :D

Anni
48/43 | 

Et usko mutta mulla oli tollainen täsmälleen samanlainen ufopaita! Voitais joskus laittaa ne päälle ja lähtee rimpsalle.

Veera
49/43 | 

ihan pieniä ongelmia koon kanssa saattaais olla havaittavissa.. nim. +25 kg sitten teiniaikojen.. :D

Anni
50/43 | 

Ei mullakaan varmaan päälle mene mut voidaan tuunata paidoista vaikka liivi! Tai, öö, ranneke.

Veera
52/43 | 

mulla oli myös muita aika huikeita variaatioita joista ei valitettavasti ole kuvia. kissankorvat, pirunsarvet ym.. kaikki tupeeraamalla ja lakalla toteutettuja. :D

53/43 | 

Tunnustan! Vanhempien vintiltä löytyy vieläkin melkein samanlaiset spaissarikengät (tosin ihqut baby bluet), harmaat Fishbonen reisitaskuhousut ja muutama napatoppi. Käytin myös ahkerasti pindejä, oli tuo Gwen Stefani suurena muoti-idolina silloin. Huh huh niitä aikoja! Mutta: Kaipaan syvästi mesh-paitaani, reisitaskuhousuille (tosin kireille sellaisille) olen jo lämminnyt uudestaan ja napatoppejakin on muutama ostettu ihan viimeisen vuoden sisällä. Niin se muoti vaan kiertää kehää! :)

Veera
54/43 | 

oo, gwen! Mä olin jo ihan unohtanut, että siitähän se bindihommakin lähti. Ja mitä napapaitoihin tulee, niin en tiedä onko se mun onni vai onnettomuus, että massaa on sen verran, et ei tarvii sellaisten perään enää haikailla. :D

NewYork
55/43 | 

Kyllähän multa spaissarikengät löytyy, mut mustina, ei pastelliväreissä, vaikka sellasia vaaleenvioletteja himoitsinkin. :D Taisin käyttää niitä vielä joskus 90-luvun lopulla ihan, enkä ole edes varma, et oliko ne sillon enää muodissa. :D Hyvät talvikengät oli!

Veera
56/43 | 

mulla on kans omat edelleen jossain vintillä tallessa. ne ei tosin oo enää valkoiset vaan spraymaalilla maalattu joskus musta/hopeisiksi.

57/43 | 

Näitä sun teiniaikojen kuvia on hauska katsoa, samoin lukea :) Näitä lisää kiitos! :D Ja kyllä, vaikka olen useamman vuoden nuorempi niin minunkin nuoruuteen kuuluivat spaissarikengät. Mutta mikä on bindi?

59/43 | 

mulle tuli sellainen vahva tunne, että ollaan synnytty samoihin aikoihin :) musta on olemassa kuvia tollasissa täysin samanhenkisissä asuissa. toi kokotummansiniseen pukeutuminen oli kyllä niin kuuminta joskus silloin ripari-ikäisenä. mustat liian suuret reisitaskuhousut yhdistyi vallan mainiosti mustaan tiukkaan toppiin, jossa oli vähän glitteriä ja tukkaa tupeerattiin just tollaseen pörröön ja koristettiin ehkä myös tiaralla ja/tai glitterlakalla. voi nuoruutta.

Veera
60/43 | 

vuosimallia -81 olen, eli teini-ikä ajoittuu kokonaisuudessaa ihanalle ysikytluvulle. ja voi ei.. tiara.. mullakin oli! :D

TerhiLK
61/43 | 

Nolouden tuntemuksia ja muuta vastaavaa kyllä kokee kun omia vanhoja kuvia katsoo. Toisaalta myös hieman kateutta huolettomuudesta ja vapaudesta olla tekemättä tarvittaessa yhtään mitään esim. kesäisin ;)

Spaissarikengät löytyy täältäkin, sekä mustana että valkoisena :D

ps. peeptoet on jumalaiset :) Kiitos.

Veera
62/43 | 

joo, kyllä sitä kaiholla muistelee sitä huolettomuuden tunnetta, kun vuosikausiin ei tarvinut vaivata päätään sillä miten elämäänsä eläis. Toista se on nykyään. :)
Kiva et kengät oli hyvät. Ne ansaitsi rakastavan kodin. :)

63/43 | 

Mä olin ala-asteella kovasti toivonut siilitukkaa, mutta koska äiti ei antanut leikata pitkää tukkaa pois teimme kompromissin... Yhden vuoden luokkakuvaa taitaakin tästä johtuen koristaa "päältä 5cm siili, muualla pitkä kihara". Aivan karsea :D Toinen villitys mikä kesti useamman vuoden oli "palmukampaus" eli lyhyt otsis pompulalla kiinni ja TADAA nyt sulla on palmu päässä :D... ei näin. Ja kyllä minulla on ollu spaissarikengät, henkkamaukan marjapuuronpunaiset strech-housut ja kirkuvan violetti villatakki kaikki yhtäaikaa päällä. Muistan vielä kun luokkakaverit kehuivat muodikkaaksi, nyt oon miettiny että liekkö aukoivat päätään :P Näistä kaikista tietysti kuvamateriaalia ja aivan liikaa...

65/43 | 

Mulla oli spaissarikengät ja siksakjakaus! Ne spaissarikengät oli oikea ylpeydenaihe, koska kaikilla cooleilla meidän ala-asteella oli sellaset. Reisitaskuhousutkin mulla tais jossain vaiheessa olla.

67/43 | 

Muistan kuinka Fishbonen läskipohjakenkiä rupesi olemaan, enkä saanut sellaisia vaan toisen merkkiset paksupohjaiset, jotka oli sirommat kuin noi Fishbonet. Yhdessä Provinssissa ne oli todella kätevät, kun näki monen likan yli lavalle ja oli paksu pohja, ei tarvinnu pelätä neuloja. :D

Ala-asteelta muistan mustavalkomaastokuvioiset reisitaskuhousut ja flanellipaidat, yläasteelta noi spaissarikengät ja leveälahkeiset housut (ja väriskaala housuissa oli melkoinen).

Mulla ylsi yläasteen kasiluokkaan saakka hiukset takapuoleen asti ja siitä ne rupes joka vuosi lyhenemään. Koulukuvista näkee hienosti kehityksen, kasilla pitkät, ysillä lapaluihuin, lukion ekalla olkapäille, tokalla korviin ja abivuonna oli jo tosi lyhyet hiukset ja sillä tiellä ollaan edelleen. :)

Veera
68/43 | 

mä en koskaan sortunut metrohousuihin ja flanellipaitoihin. ne oli niiden koulunpahisten kamppeita. :D

69/43 | 

Hih, tuo sun spaissarityyli oli kyllä kuuminta hottia sillon. Olit oikeesti tosi muodikas jos vertaa niitä aikoja, oli cool olla tuonnäköinen. Mulla oli myös ihanat spaissarikengät :D

Veera
70/43 | 

mä en ainakaan muistaakseni yrittänyt olla muodikas, vaan muka jotenkin persoonallinen. Tais mennä metsään. :D

Veera
72/43 | 

niinpä.. tällaiset postaukset pidentävät mukavasti ikää, sen verran tulee hihiteltyä. :D

73/43 | 

Silloin,kun minä olin teini,eli joskus...70-luvun lopulla ja 80-luvun alulla,noi spaissarikengät kulki nimellä discolenkkarit.Eikä ne oleet noin "hillityt",vaan sellaset markettien tarralenkkareiden näköiset,kaksi-tai useampi väriset ja pohjaa oli niin että korkeanpaikankammoista heikotti.Minä inhosin niitä jo silloin,ja kuljin ihanissa,kopisevissa koroissa.Mutta olihan ne,melko esitykset...Discolenkkarit.Ajattele.

75/43 | 

mulla ei koskaan ollu kunnon spaissarikenkiä vaan jotkut wnb-paksupohjat :D olin niin katkera kun en ollu yhtä cool ku muut joilla oli ihan kunnon läskipohjat :-D

77/43 | 

Voi vitsi, tämä postaus nostatti kyllä hymyn huulilleni :) Täytyy myöntää, että minullakin taisi olla spaissaripopot, väriä en kylläkään muista.

79/43 | 

Voi noita aikoja.. En vieläkään pysty katsomaan musta 7-luokalla otettuja kuvia ilman kauhunväristyksiä! Sit 8- ja 9-luokilla mä olinkin "Ginger Spice" :D Oon just menossa porukoille, joten pitää kai vähän karaista itseä ja ottaa vanhat albumit esille :)

Veera
80/43 | 

mulla on jotain järkkyä kuvamateriaalia meistä yhdessä kesän 97 holjilta. (oliks se Holjat ne kekkerit?).

Mulla oli siskon vanha adidas teeppari ja sulla mun (vai oliko sulla ittelläs samanlainen) mustavalkoinen diesel-teeppari. Hiluttiin sit jossain auringonkukkapellossa.. :D

81/43 | 

Onko toi yks kuva Hiukasta? Jotenki muistelisin et oisit ollu sillä paikkakunnalla lukiossa? :) saatetaan jopa tuntea!

Veera
82/43 | 

Juu sieltähän nenuo piikkipääkuvat on. Olen tosiaan Sotkamosta kotoisin, joten jos sieltä päin olet, niin kenties toisemme tiedetäänkin. :)

Heidi
83/43 | 

Siksak-jakaus ja monet pinnit päässä olen minäkin teininä kulkenut. Vielä kun sisko on kampaaja niin teini-Heidillä oli vaikka ja minkälaista tukkaa. Jossain vaiheessa suurta muotia olivat myös erilaiset ruutukuvioiset housut, niitä minulla oli ainakin kaksin kappalein (mustaharmaat ja keltaiset). Tuollaisista spaissarilenkkareista en pitänyt, mutta olin ensimmäinen yläasteellamme, joka osti (muistaakseni) Carnaby streetin traktoripohjaiset maiharit Oulun Kenkämeklarilta. Minun lemppariteinimusaa oli Nylon Beat =)

Nämän sinun teinimuistelmat on kivoja, luulenpa että ollaan melko samanikäisiä teinityylistä päätellen.

84/43 | 

Voi jeesus Veera! Ihania kuvia!!! Nauroin ja muistelin omia nuoruuskuvia. Pidettäiskö joku teinivuosien muistelo-ilta tässä joku kerta. Molemmat tuo omat hupaisimmat fotot =) Halitus!!

85/43 | 

Et oo tosissas näitten kuvien kans ;) Sen sinisen tukan rippeet nimenomaan värjättiin piiloon tuolla punaisella! Huomaa mahtava ketju farkuissa. Huh kun nolottaa... t:muru

Veera
86/43 | 

menikö mulla ajanlasku sekaisin? Niinpä tietenkin, tuohan on joo samalta kesältä toi kuva kuin sinitukka. Sorry!

Älä turhaan noloile, et ollut yksin! :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012