Yääähh... Kaikkeen sitä suostuukin, kun kaveri ehdottaa.

  • S: Kiinnostaisko lähtee mukaan pieneen juoksuhaasteeseen? 
  • Minä: O-ou.... riippuu miten pieneen    (mielessäni mietin, et en haluuuuuu! Vihaan juoksemista!!!)
  • S: Juoksukoulu     (tsekatkaa linkki!!)
  • M:  puuh... juoksemista. pystyiskö sitä.  2 min juokseminen kuulostaa kyllä kohtuulliselta.
  • S:  mä VIHAAN juoksemista mutta haluan oppia nauttimaan siitä. tolla ohjelmalla sen pitäis onnistua.. ton 2 min vetää vaikka kauppareissulla
  • M: ok. pitäiskö siis ens viikolla alkaa?
  • S: Joo, maanantaina!
  • M: Selvä! ne on vaan minuutteja aluksi... yritän tässä hokea itselleni. :D
  • S: Sitä mäkin aion hokea

Mihin helvettiin mä menin lupautumaan??? Juoksemista?? Tissit heiluu ihan tuskassa ja tossu ei nouse asfaltista yhtään ja vituttaa. Ihan kamalaa!! Mut kun ei kestä kantti sanoo haasteeseen ei. :P

Tänään se sitten saapui, maanantai. Arvatkaa kiinnostiko heti aamusta? Arvatkaa kiinnostiko viel iltapäivälläkään? Luuletteko, että kihisin innosta illalla? No EN!! Joo, mä tiedän, ekan päivän ohjelma sisältää vaan neljä minuuttia juoksemista kävelyn ohella, mut neljä minuuttia näiden monikiloisten hinkkien rytkettä ei oo miellyttävää.

No miten kävi? Tsemppasin itseni ulos todellisen sohvaperunan tapaan. Koko päivän oli masentanut ihan pirusti ja tuli jopa itkee tiristeltyä äidille puhelimessa. Miehen lähdettyä yövuoroon kasvoi masispäivälle tuttu suklaanhimo jo sellaisiin sfääreihin, että päätin kipaista kauppaan. Eli kyllä, houkuttelin itseni tuolle mitättömälle lenkille sillä verukkeella, että se hoituu sillä reissulla, kun käyn ostamassa suklaata! Ei helvetti miten sporttia meininkiä! :D

Kuva otettu 24.2.2014 klo 22.39

Ei siis muuta kuin tossut jalkaan ja pihalle. 5 minsaa iloista kävelyä ja sitten parin korttelin verran puhdasta ketutusta. En missään muussa tilanteessa tunne itseäni niin painavaksi mätisäkiksi kuin yrittäessäni juosta. Ihan paskaa.

Kaupassa suuntasin karkkihyllylle ja hävetti ihan helvetisti. Siis hävetti se, että olen ihan selvästi lenkkivaatteet päällä rohmuamassa jotain suklaapatukoita. Päädyin sitten ostamaan yhden pienen lakupatukan. :D :D

Ja sitten ihan yhtä raskaana säkkinä tossut asfalttia hioen kotiin. En kuollut. Mut ei ollu kivaa. Nyt syön suurella ilolla sen lakupatukkani!! Huomenna ohjelmassa kävelylenkki.

Jos rapakuntoisille aloittelijoille sopiva juoksuohjelma kiinnostaa, niin tsekkaa se siis TÄÄLTÄ.  Tuota ns. Porin juoksukoulua on monie kehunut ja sitä on ympäri internetiä linkkailtu juoksemisen aloittamisesta kiinnostuneille. Katsotaan kauanko mä pysyn kyydissä.

 

Kommentit (17)

Sari
18/17 | 

Olen testannut tuon juoksukoulun +20kg ylipainoisena ja toimii. Tosin ei musta himojuoksijaa tullut, mutta kunto kasvoi :-) Tukevat liivit vaan päälle ja menoksi :-)

19/17 | 

no kun sehän se just on, et ei oo vielä ikinä mitkään liivit tuntunut niin tukevilta, että niillä juokseminen olis yhtään vähemmän paskaa. :P

Pike
20/17 | 

Kokeiles Panache Sport tai Freya Active sporttiliivejä :) Tsemppiä juoksuharrastukseen!!

21/17 | 

molempia löytyy. Olen kymmeniä urheiluliivejä kokeillut ja vaikka kuinka on muiden suosittelemia, niin minä en ole ollut siinä määrin tyytyväinen yksinkään että juokseminen tuntuisi näiden vinkkien kanssa hyvältä.

22/17 | 

Tsekkasin tuon juoksutaulukon ja se näyttää todella hyvältä! Se on vaan hankala koittaa sovittaa nykyiseen treenitahtiin, joka koostuu ma ja to salista + lentopallosta, muina päivinä tulee salilla käytyä mutta juurikin tuo juoksu ja ylipäätään "hyötyliikunta" on hyvin minimaalista. Täytyy jollain tapaa koittaa tätä soveltaa tässä kevään aikana! :)

hannamaria
www.hannamariav.com

23/17 | 

ainakin ekat viikot on tossa niin helppoja ja vähän aikaa vieviä, et onnistuu varmaan lomittaa muuhun treeniin. Muutaman minsan kun juoksee vaikka kauppareissulla. :D

Peikkotyttö
24/17 | 

Aika nopeasti tuossa edetään 10 kilometrin lenkkiin. Mä olen aikanani aloittanut sellaisella, jossa meni 12 viikkoa että päästiin 5 kilometriin ja siitä toiset 12 että päästiin kympin lenkkiin. En tiedä, vieläkö nuo ohjelmat löytyvät kunto plus -lehden sivuilta, mutta itselläni ne kyllä toimivat. Oli aika huima tunne, kun juoksi sen elämänsä ensimmäisen 5 km:n lenkin, ja muisteli kuinka oli meinannut kuolla yrittäessään juosta ensimmäisellä lenkillä sitä 2 minuuttia. Varsinkin kun ohjeman aloittaminenkaan ei mennyt ihan kerrasta putkeen, muistaakseni aloitin sen ainakin 5 kertaa, ennekuin pääsin loppuun.

25/17 | 

joo, en mä kyllä usko, että todellakaan juoksisin kymppiä 11 viikon päästä vaikka ohjelmaa seuraisinkin. Mut jos menis ees se vitonen!

26/17 | 

Mun kaveri aloitti tuon ohjelman ihan nollatilanteesta vuoden alussa ja oikeasti pystyi juoksemaan sen 5km ohjelman mukaisesti ajallaan. Tästä innostuneena aloitin itsekin kyseisen juoksukoulun. Nyt mennään kolmannella viikolla. Toisaalta on ihan mukavaa, toisaalta tosi rankkaa, mutta ainakin mä olen tosi ylpeä itestäni, että oon pystynyt noudattamaan tuota ohjelmaa. Tsemppiä siis!

28/17 | 

Tunnen tuskasi, juokseminen on suoraansanottuna paskaa. :D Mut hienoa et lähdit haastamaan itseäsi kuitenkin. Liivejä kannattaa muuten laittaa kahdet päällekkäin. Alle sellaiset liivimäisemmät ja niiden päälle treenitoppi, tukee paremmin kuin liivit yksistään.

29/17 | 

pitäis koittaa juu löytää jotain sopivia toppeja jotka vois laittaa liivien päälle. Ne vaan on yleensä kokonsa puolesta sellaisia, että jos haluaan et tissit mahtuu niin ympärys on liian iso, eli ei mitään hyötyä. :P

Leena
30/17 | 

Olen aina inhonnut juoksemista enkä ikimaailmassa jaksaisi juosta edes kahta kilometriä! MUTTA eksyinpä kokeilemaan juoksumattoa salilla ja sehän olikin aivan toinen juttu, siellä jopa nautin juoksusta ja jaksoin melko pitkäänkin, siinä askel on niin erilainen. Suosittelen kokeilemaan!

32/17 | 

Uuh, kuulostaa kovin tutulta... Pari vuotta sitten multa ei luonnistunut EDES tuo kahden minuutin juoksu ylikilojeni ja pomppivien tissieni kanssa, mutta jostain revin voimaa yrittää aina kävelylenkeillä edes sen yhden sähkötolpan välin hölkkää.

Sitten vaan pikkuhiljaa aina vaan pidempää matkaa, kunto kasvaa kyllä nopeasti. Toukokuussa olen menossa puolimaratonille, huh! Edelleen löytyy niitä ylikiloja ihan rutkasti (sen 20 kg...), mutta lenkkeily on vienyt sydämen totaalisesti. Rakastan juoksemista. 12 kilometriä on tähän astisista matkoistani pisin, eikä se edes tuntunut pahalta, nautin vain.

Monta vuotta käytin turhaan koko lajin vihaamiseen ja toivoin ettei mun tarvitsisi ikinä ottaa yhtäkään juoksuaskelta koululiikuntatuntien jälkeen. Mutta kappas, elämä yllättää :)

Ainiin, mä käytän Niken Dri-Fit -liivejä. Ostan niin pienen koon kuin vain saan päälle, toimii ainakin mun hinkeillä!

Chimar
33/17 | 

Mä kävin ton juoksukoulun läpi ja se oikeesti toimii! :D Mä oon aina inhonnu juoksua ja sanonu kaikille, et mä en KOSKAAN elämässäni tuu juoksemaan vapaaehtosesti, mut kuinkas kävikään... Ihan ton ohjelman mukaan menin ja juoksin 10 kilsaa 12 viikon kohdalla, kun sattu sopiva tapahtuma osumaan siihen :) Ja nykyään juoksen ihan kuntoillakseni ja jopa nautin siitä ajoittain ;D Välillä kyl tulee epätoivosia ajatuksia, mut missä lajissa niitä nyt ei tulis? Eli suosittelen! Ja kummasti se tsemppaa liikkumaan, kun on selkeet ohjeet luettavissa, ei kehtaa niin helposti jättää väliin, kun se siellä paperilla nököttää ;)

vraa
34/17 | 

Toi ohjelma toimii! Tosin ite oon suorittanu sitä vaan 5 km asti, mutta vaikka ensin se 2 minuuttiakin hengästytti, 5 km oli ihan mahdollinen! Ja vitsi, tossa tulee niin voittajafiilis kun huomaa konkrettisesti edistyksensä :) Välillä tossu rullaa huonommin kuin toisina päivinä, mutta siitä ei pidä lannistua. Hyvää juoksuenergiaa sulle! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat