-yhteistyössä Coca-Cola-

Mä olen aina ihaillut ja kadehtinut sellaisia idearikkaita ihmisiä, jotka keksivät mahtavia uusia käyttötarkoituksia ns jätteelle ja innostunkin varsinkin erilaisista koruista ja asusteista, joissa on käytetty luovasti kierrätysmateriaaleja.

Toivon aina, että joku mahtava älynväläys kohtaisi vielä itsenikin ja onnistuisin kehittämään vaikkapa huikeita koruja jostakin kaatopaikalle jo tuomitusta materiaalista. Ainakin toistaiseksi olen joutunut vain ihmettelemään muiden kekseliäisyyttä.

Itseltäni löytyykin paljon mm. matkoilta ostettuja ihanuuksia joiden materiaalit ovat ihailtavan kekseliäitä.  Tölkin vetimistä tehdyn pussukkan lisäksi kanniskelen tavaroitani toisinaan mm. mehutetroista tehdyssä clutchissa ja pankkikorttejani kalarehupusseista tehdyssä lompakossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikissa noissa tuotteissa minua on ilahduttanut suunnattomasti nuo materiaalit. On hauskaa miten jostakin niinkin arkipäiväisestä kuin vaikka elintarvikepakkauksesta saadaan loihdittua kauniita ja toimivia käyttöesineitä.

Viimeisin ihastukseni kierrätysmatskujen uusiokäytön rintamalla on ollut nuo Nousevan Myrskyn kierrätyskumista valmistetut korut (saatu), jotka ovat nousseet lyhyessä ajassa korurasiani kuningattariksi.

Vaikka materiaaleja kierrätetäänkin nykyään jo monin tavoin, ja meillä suomessa esimerkiksi metalleja ja muoveja saadaan monelta osin uusiokäyttöön, on silti tärkeää löytää jatkuvasti uusia tapoja säästää luonnonvaroja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itseäni jaksaa ihmetyttää, miksei esimerkiksi virvoitusjuomapullojen kierrätys ole suurimmassa osassa maailmaa samalla tavoin fiksusti organisoitua kuin koto-Suomessa. Panttisysteemi on mielestäni todella nerokas ja tooimiva. Kuinka hurjan paljon tuosta uudelleen käytettävissä olevasta materiaalista jäisikään saamatta talteen ilman pullonpalautusjärjestelmää!

Kuten pyörän sisäkumista voidaan valmistaa koruja ja rehusäkeistä laukkuja lompakoita, ovat myös muoviset virvoitusjuomapullot monella tavalla käyttökelpoisia vielä senkin jälkeen, kun eivät enää säilö juomaa.

Yksi loistava esimerkki kierrätyspulloista valmistetusta design-tuotteesta on tuo alla näkyvä Emecon Navy 111 -tuoli, jonka valmistuksessa on nimensä mukaisesti käytetty 111 Cola-pulloa. Eli minun keskimääräisellä Coca-Cola kulutuksellani tyhjennän suunnilleen vuodessa yhden tuollaisen tuolin verran Cola-pulloja. :D

cc_tuoli

Niin hienoja uusiokäytön keinoja kuin tuolle nykyistenkin virvoitusjuomapullojen muoville onkin keksitty, on Coca-Colalla tavoitteena kehittää juomapullo, joka on valmistettu 100% kasvimuovista. 100% kasvimuovipullon kehitystyö on vielä kesken, mutta sen ensimmäinen versio PlantBottle otetaan meillä Suomessa käyttöön tänä syksynä 0,5l Coca-Cola pulloissa.

Kierratysmuovin ja kasvimuovin ansiosta uusi PlantBottle sisältää enää 35% uutta öljypohjaista muovia ja tuo määrä on siis tarkoitus nollata muutaman vuoden sisään. Tämä jos mikä on ilahduttava uutinen kaltaiselleni Coca-Cola-narkille.

Tähän mennessä juomia on maailmalla nautittu jo 10 miljardia kertaa kasvipohjaista muovia sisältävistä PlantBottle -pulloista ja se on säästänyt yhteensä 200 000 tynnyrillistä öljyä. Suunta on siis oikea!

cc_plantbottle

Helsingin Rautatientorille on tänään pystytetty tuon tulevaisuuden kasvimuovipullon kunniaksi suuri kasviseinä. Se ilahduttaa ihmisisä vehreydellään aina 21.9. saakka jolloin seinällä roikkuvat noin tuhat kasvia jaetaan pusseineen ohikulkijoille. Kasveja on tuolloin ihmisille jakamassa meiltä Re:fashionista Noora ja Jonna. (Itse en harmikseni pääse paikalle, koska samalle päivälle osuu pari hääkuvausta)

Jos siis kuljette lauantaina 21.9. Helsingin keskustassa, niin käykää klo 12-13 välillä nappaamassa tytöiltä kasvi koristamaan vaikkapa parvekettanne!

Kiinnitätkö sinä huomiota ostamiesi tuotteiden materiaalien kierrätettävyyteen? Tai arvostatko erityisesti jo useamman kierroksen tehneistä materiaaleista tehtyjä tuotteita?

Kommentit (2)

3/2 | 

Meillä löytyy kaapista yksi tuollainen tölkkien vetimistä tehty laukku, mustalla langalla tehtynä tosin. En ole sille lämminnyt ollenkaan, mutta pitänee antaa mahdollisuus. :) Ja nuo korvakorut, ai nam. Saman sarjan sulkakorvikset on kanssa tosi ihanat, ne on ollut mun toivelistalla jo pitkään :)

hannamaria

http://hannamariav.blogspot.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram