Postasin tuossa muutamia päiviä sitten yhden Lumene- mainoksen jonka olin löytänyt vanhasta naistenlehdestä. Voin kuulkaa kertoa, että samaisesta vuoden -72 Jaana-lehdestä on riittänyt melkoisesti hupia ja mä en ole vielä edes lukenut juttuja vaan katsellut pelkästään kuvat, otsikot ja mainokset. Kansijuttu jonka perusteella lehden monesta numerosta valitsin, kertoo Dannyn ja Liisan hulppeista talvihäistä. Pakko lukea se juttu, jo kuvatekstit oli niin hyvää viihdettä. :D

Mutta, siis ne mainokset. Ai että! Kyllä se vaan ajan saatossa kaikki muuttuu ja menneiden vuosikymmenien meininki alkaa väistämättä näyttäytyä melkoisen humoristisessa valossa. Vai mitäs sanotte näistä seuraavista mainosalan ammattilaisten tuotoksista neljänkymmenen vuoden takaa?

jaanamainos5

Hyvon Full Fashion -paidat. Siinä on tosiaan ihan täyslaidallinen muotia. Ja mallipojatkin ihan vimpan päälle. Onkohan naiset kattonut noitakin miekkosia silloin samoin, kun me vaikka nykyään jotain David Beckhamia H&M:n bokserimainoksessa? "Ai hitto miten kuumia.. Ihanat noi viikset! Panisin!"

 

jaanamainos4

Tämän Bio jotakin... -naamarasvan mainoskuva on kyllä valokuvauksellisuudessaan ihan vertaansa vailla. Kuvakulma, valaisu, ihan kaikki! :D Mutta pointtihan onkin, että vain ihonne voi tuntea tämän tökötin upeuden ja VAIKUTUKSEN!

 

idjaana_mainos3

Takakannessa on kuponki jolla voi tilata upeita peruukkeja. Ja kaupanpäälle kaikille tilaajille upea hopeinen kaulariipus ketjuineen! Internet kaupankäynti on lähes täysin onnistunut kuoppaamaan tämän mahtavan kaupankäynnin muodon: lehtimainosten tilauskupongit! Lapsena niitä oli niin hauska täytellä aina huvin vuoksi ja leikkiä tilailevansa meikkejä sun mutta.

 

jaana_mainos2

Tämä tulppaanikampanjan mainos (liekö mainostajan joku kukkakauppojen liitto tms) onnistui iskemään suoraan sieluuni, sillä olihan sivun kokoisessa mainoksessa yksi suoraan minulle suunnattu myyntipuhe. "Hei sinä läski siellä! Sä oot punainen ja pyöreä. Mut niin on tulppaanitkin, joten ostapa kimppu!" Toimii. Olin jo juoksemassa kohti kukkakauppaa kunnes tajusin, että se on jo tältä päivältä kiinni.

 

jaana_mainos1

Parhautena ja sokerina pohjalla kuitenkin tämä Suomen Vanutehtaan aukeaman kokoisen terveyssidemainoksen toinen sivu, joka on ottanut kohderyhmäkseen puberteetti-ikäisten tyttöjen isät! Tämän mainoksen jälkeen kaikki isät ovat vauhkona tarkkailleet teinityttäriensä käytöstä ja aukoneet lompakkoaan varmuuden vuoksi joka kerta, kun lapsonen on näyttänyt väsyneeltä tai tiuskinut ärtyneenä aamiaispöydässä. Viikkorahakassa kilisee ja tytöt kiittää!

Kommentit (6)

sara
1/6 | 

Toi vika mainos :D

Mut oikeesti siinä on kyllä ideaa taustalla eli kuukautisiin voi suhtautua myös hyvällä huumorilla (ei siis sitä tuttua, kun nainen sanoo jotain, usein ihan ASIAA, negatiiviseen sävyyn "jaa se aika kuukaudesta") eikä niitä tarvitse lakaista maton alle tai tehdä niistä jotain elämää suurempaa.

Miina
3/6 | 

Meinasin jo 70-luvun nuorena kehitellä kunnon puolustuspuheen, että tuo eka mainos on tehty ihan kieli poskessa, mutta tuo viimenen sai jo hymyilemään :D

Kuuminta hottia oli punainen korkeakauluksinen banlon-paita (bossanova) ja Jamekset ynnä James takki :) Siihen vielä ruskeat Retut tai sään niin vaatiessa Hait!

Joosua
4/6 | 

Huippuja! Kiitos Veera, että olet kaivanut nämä esille ja jaat nämä meille. Mutta tilaajalahjat eivät ole paljoa muuttuneet. Kyllä niitä hopeisia riipuksia saa edelleen, kun tekee tilauksen :)

6/6 | 

Päädyin blogiisi sattumalta nyt ensimmäistä kertaa. Hetken kesti aivojen raksuttaa miksi tuntuu, että näytät niin tutulta - mutta selvisihän se: Porin SuomiAreena (keltapaidat)! Kyllä maailma (tai ainakin Suomi) on pieni.

Muistan, että mainitsit kuvaamisen ohessa pitäväsi blogia, mutta sen enempää siitä ei tainnut olla puhetta - hyviä juttuja sulla täällä (ja hyviä oli ne sun ottamat kuvatkin) :) Hauskaa syksyä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram