Kaikki lukiolaisten juhlapäivät, penkkarit, vanhojen tanssit ja lakkiaiset saavat aina havahtumaan siihen tosiasiaan kuinka vuodet ovat vierineet ja kuinka paljon ikää itselle onkaan ehtinyt kertyä. Tänään juhlavuorossa ovat olleet abiturientit, joiden syntymävuosi on pääosin 1995, mikäli oikein lyhyellä matikallani laskin. Minun tätitettävistäkin 4/5 on heitä vanhempia. Apua! Kaikki tämä voi tarkoittaa vain yhtä asiaa, mä olen antiikkia.

Penkkaripäivän kunniaksi kaivelin kaapista kuvia helmikuulta 2000, kun itse hytisin pakkasella aivan liian vähissä vaatteissa kuorma-auton lavalla.

penkkarit

Asuni oli joku lady domina-pahis-viritelmä. Yläosa koostui hihatotmasta poolosta ja paljettituubitopista ja edestä lyhyen ja takaa pitkän hameen materiaalina oli jätesäkki. Asusteina oli mm. rottapanta, käsiraudat, niittivyö ja raippa.

Ilman kuvatodistetta en olisi tuota muistanutkaan, mutta penkkaripäivän aamunavausvuoro on näköjään ollut minulla. Mitään tietoa ei kyllä ole mitä olen mahtanut keskusradioon höpistä.

Kollaasin ylävasemmalla mä olen kemuissa liikunnanopettajamme tanssitettavana. Taistelimme hänen kanssaan finalisteina ohjelmaan kuuluneessa limbo-kisassa ja mä muistaakseni vein voiton. Voi selkärankaparkaani!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meikki oli yhtä aistikas kuin koko bööna muutenkin. Täytyiskö tätä lookkia koittaa taas viikonloppuna, kun luvassa on treffi-ilta murun kanssa?

Kaikenmoisia mörköjä sitä oli näköjään tuona päivänä liikenteessä Pihalla aamujumppaa megafonin kanssa vetävän ystäväni Piian takana näyttäis hengailevan ainakin Jason ja viikatemies. Kaveripiiristä mieleenjääneitä asuja oli ehdottomasti myös yhden kundin vessapaperista kieritelty muumioasu, joka oli sitä lajia, että esti vessassa käymisen. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä vielä yläasteella ja lukiossa yhtä pitänyt tyttöporukkamme. Kaksi sankaria blurrattu koska en tässä illalla enää jaksanut alkaa kaikilta kyselemään josko saan kuvaa lärvien kera julkaista. Huomionarvoista tässä kuvassa on erityisesti tuo Piian kirves. Tämä kuva kun on otettu baarin vessassa ja ämmällä tosiaan oli tuo teräase (tylsä ja ruosteinen kyllä, mutta ihan oikea) koko päivän messissä eikä siitä tullut sanomista ei koulussa eikä baarin ovella. Hieman ovat ajat toiset ehkä nyt vuonna 2014. Veikkaan, että kyseinen ase tempaistais pois heti koulun pihalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomatkaa myös mun kaverilta lainassa olleet aivan järjettömästi liian isot maiharit, jotka näyttää ihan hessu hopon kengiltä mun tuolloin vielä ohkaisissa kintuissani.

Oi aikoja, oi muistoja. Kiva päivähän se oli kaikin puolin. Itse muistan tuosta oikein monen päivän bileputken. Ensin penkkarit, seuraavana päivänä kakkosten vanhat joita olin myöskin juhlimassa aamuun saakka hyvän ystäväni mukana. Sitten seuraavana iltana piti suunnata baariin ihan sen vuoksi, että bussi kohti Helsinkiä ja penkkariristeilyä lähti valomerkin jälkeen. Ja sitten vielä yksi ilta kemutusta laivalla. Bileputki oli sitä luokkaa, että multa lähti ääni yli viikoksi ja laivata palattuani nukuin pari päivää siihen malliin, että missasin mm. äikän preliminäärin. En kyllä pysty kuvittelemaan, että enää olis tuollaista turnauskestävyyttä. Huhhuh.

Millaisia penkkarimuistoja teille on jäänyt?

Kommentit (6)

Emmi L.
7/6 | 

Meillähän oli ne paperihaalarit päällä mitä pääkaupunkiseudulla harrastetaan penkkareissa :D Koristelin omaani myöhäiseen iltaan asti, ja aamulla piti herätä aikasin ja korkata tietenkin heti skumppapullo. Niin ja mehän hypättiin rekan lavalta suoraan laivaan, että nekin tavarat piti olla mukana siellä rekassa :D Voisin kyllä omaankin blogiin kaivella esiin penkkarimuistoja!

Emmi L.

http://happyfeetingblogi.blogspot.com

8/6 | 

Ai niin, mä en edes muistanut tota, että jossain päin se on tota haalaritouhua!

9/6 | 

Mun penkkarimuistot sijoittuu työpaikalle. Olin tuolloin jo töissä nykyisessä työpaikassani ja kun en ole mikään bilehile koskaan ollut, halusin jättää sekä penkkarit että wanhat tekemättä. Eipä sillä, kaksoistutkintolaisena sitä ajattelee asiaa hiukan eri kantilta kuin "oikeana" lukiolaosena. Ainakin muistan sen että oli hyvä päivä töissä ja mukava mennä illasta muiden kanssa juhlimaan :)

hannamaria

www.hannamariav.com

10/6 | 

niin, kaksoistutkintolaisille noi lukion juhlajutut ei ilmeisesti oo ikinä ollut niin kova juttu kuin pelkkää lukiota käyville.

Siilikissa
11/6 | 

No tylsiä! Ois kannattanut valita lukio paremmin, eikä ängetä tuohon kaupungin ainoaan opinahjoon, missä ei vanhoja tanssita, mutta penkkaripäiväksi pitää pukeutua vimpan päälle. Ja toki myös käyttäytyä sen mukaisesti. Ei ollu kosteita penkkareita meillä ei... Lisäksi se rekan lava oli ihan peilijäässä, joten korollisilla juhlakengillä sai ihan tosissaan tehdä töitä että pysyi pystyssä. Ei jääny oikein muita muistoja mieleen kun tuo keli. Ja ehkä se, että myöhästyin sinä aamuna kampaajalta.

12/6 | 

no höh! Ompa kurjaa, ettei ollu wanhoja! Ja toi on mulle ihan uutta, että penkkareihin sit hirveesti laittaudutaan. :O

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat