No niin, ohitetaampa tämä uudesta vuodesta hössöttäminen sitten heti alkuun sillä, että en oo luvannut yhtään mitään!!! :D

Joulun aikaan kotona oli jotenkin ihanan lämmin tunnelma, joten nappailin hieman "sisustus"kuvia. Ollaan asuttu "uudessa" kodissamme nyt reilut neljä kuukautta ja tavarat on suurimmaksi osaksi aika paikallaan, mutta seinät ammottavat edelleen vähän turhan tyhjänä ja iso olohuoneemme kaipaa vielä muutamia huonekaluja. Koska asuin edellisessa kämpässä kuitenkin lähes yhdeksän vuotta, on tämä uuteen sopeutuminen vienyt melkoisesti aikaa. Kyllä minä tästä asunnosta ihan pidän, mutta jotenkin täällä tuntuu toisinaan vielä hieman kolkolta.

Ehkä se on se tuttu kaaos mikä täältä puuttuu. Tuntuu oudolta, kun on tilaa esim. oikealle ruokapöydälle ja vaatehuoneen ansiosta vaatteita ei loju ympäri kämppää. Minä kun kuulun niihin ihmisiin joiden mielestä ne kokovalkoiset korkeakiiltohuonekaluja täynnä olevat, aina tip top olevat asunnot joita sisustusblogit ovat nyt pullollaan, ovat lähinnä äärimmäisen ahdistavia. Minä kaipaan vähän kolhuja, väärässä paikassa lojuvia jatkojohtoja ja epämääräisiä tavarakasoja pöydille ollakseni kotonani ja nyt meillä on ollut jotenkin kumman tyhjää. Tämän pohjustuksen saattelemana muutamia yksityiskohtia meidän matalasta majastamme.

Rakkaat punaiset nahkasohvamme ovat olleet hieman eriarvoisessa käytössä, sillä kahden istuttavan sohvan jäädessä lähes käyttämättä, olemme onnistuneet nyhväämään isommalla sohvalla nin ahkerasti, että keskimmäiseen sohvatyynyyn on tullut valtava repeämä. uups! Pitänee ottaa selvää miten ja missä sitä saisi jotenkin paikkailtua. Pellavaiset sohvatyynyn päälliset löytyivät persoonattomasti ja helposti henkkamaukalta ja passaavat olohuoneeseemme loistavasti.

Sohvatyynyjen värivalintaa määritteli pitkälti tummanvihreä sohvapöydän virkaa toimittava armeijan vanha arkku.

Edellisessä asunnossa kirjahyllynä toimi sovellakiskot ja muutama laudanpätkä ja koska emme halunneet samaa systeemiä enää uuteen, jäimme muuttaessa ilman kirjojen säilytystilaa. Ongelma ratkesi huuto.netin avulla ja haimme muutaman kilometrin päästä vierashuoneeseemme juuri sopivan kokoisen arviolta 60- tao 70-luvulta kotoisin olevan hyllyn kympillä. Tai kuusi euroa minä siitä huusin, mutta maksoin anteliaana oikein kympin. :D

Tilanpuutteen ja vaihtelun vuoksi sommittelin kirjat hyllyyn vähän sikin sokin, osan ollessa normaalisti pystyssä riveinä ja osan taas muodostaessa tilaa säästäviä kasoja.

Kirjahyllystä löysi paikkansa myös lapsena lahjaksi saamani Fisher Pricen mahtava soittorasia-televisio.

Vuoden 2000 vuosikertaviinilaatikon kansi oli seinälläni jo edellisessä keittiössä. Vuosi 2000 on itselleni merkittävä siksi, että kirjoitin silloin ylioppilaaksi, joten siksi tuo alunperin päätyi kotoa mukaani ja seinälle. Eteisestä puolestaan pilkistää jo aiemminkin täällä blogissa esillä ollut Kalevalan Tervas-korusarjan mainosjuliste kera Tomi Joutsenen. Uuh.

Vanha talousvaaka on kirpputorilöytö vuosien takaa ja se odottaa vielä omaa paikkaansa keittiössä, jotta voisin jälleen säilyttää siinä esimerkiksi sipuleita kuten aiemmin. Nurmesniemen Pehtoori-pannun minulle hankki mamma jostain huutokaupasta. Noita metallisia vanhoja vuokia hamstrailin tuossa joulun alla kirppareilta kynttilänalusiksi. Eurolla tai parilla irronneet ruosteiset ja naarmuiset vuoat sopivat hommaan erinomaisesti ja näyttävät vielä hyviltä!

Vuosia sitten osto-ja myyntiliikkeestä viidelläkympillä ostamani 40-luvun vuodesohva on edelleen toimiva, mutta verhoilu ei enää ole kovin katseenkestävä. Apu löytyi käyttämättä jääneestä virkatusta päiväpeitteestä, jonka olen ottanut kotoa mukaani. Ihan tuli uusi mummolamainen ilme sohvalle! Vuodelta 1952 kotoisin oleva euroopan kartta löytyi lähes heti muuton jälkeen kirpparilta alle kympillä ja tajusin sen heti sopivan erinomaisesti tuon sohvan kaveriksi vierashuoneeseen.  Huippulöytö siis!

Siskolta synttärilahjaksi saatu paksulle puulevylle tehty Andy Warholin Diamond Dust Shoes -vedos odottaa hyllyn päällä vielä lopullisen paikkansa löytymistä. Taulu on aivan suunnattoman upea, enkä olisi edes itse osannut valita mitään täydellisemmin itselleni sopivaa taululahjaa. :)

Toinen ihan nappiin osunut 30v-lahja tuli mahtavilta työkavereiltani. He olivat pyytäneet mun murun etsimään meidän koneelta mun ottamia Amorphis-keikkakuvia ja teettivät mulle sitten Tomi Joutsen suihkuverhon!!! :D Mä menin ihan palasiksi pakettia avatessani. Ihan käsittämättömän upea ja mahtava idea ja toteutus. Mustavalkoinen Tomi passaa hienosti toisen harmaan suihkuverhomme kaveriksi. Eli jos muru ei välttämättä halua käydä suihkussa toisen miehen tuijotellessa, niin hän voi vetää sen sivuun ja käyttää toista verhoa. Minä puolestaan voin sitten aina halutessani kietoa tuon Tomin alastoman vartaloni ympärille. Mä muuten veikkaan, että mä saatan ehkä olla ainoo ihminen maailmassa, jolla on Tomi Joutsen suihkuverho. Tai ainakin tää on täysin uniikki. :D

Joulukuusi on meillä jo vuosia koristeltu punaisen ja kullan sävyin ja niin tehtiin tietysti tänäkin vuonna. Takana kurkistelee yksi lempitauluistani kautta aikojen: kainuulaisen edesmenneen taitelijan, Jaakko Leppäsen yksinkertainen ja graafinen varis. Saman taiteilijan töitä löytyy lisää niin omista kuin vanhempienkin kätköistä eivätkä kaikki mahdu kerralla edes seinille. Minullakin tuossa muutamat pienemmät taulut odottavat vielä sijoitusta. Miten se onkin niin hankalaa päättää uudessa kodissa taulujen paikat?

Sellaisia palasia kotikolosta tällä kertaa. Loput kuvat luvassa toisessa osassa ehkäpä jo huomenna.

Kommentit (9)

10/9 | 

Hei ihanaa, miullakin on tuollainen telkkarisoittorasia! :D Ihan paras ja mahtavin! :)

mahdatko tietää tuota firmaa, mistä suihkuverho on tilattu - voisin sitä hyödyntää erään ystäväni tulevaan lahjaan!

12/9 | 

Ihanaa, ihanaa, ihanaa :) Ihan mahtavaa nähdä että kirjahyllyssä on oikeasti kirjoja eikä pelkästään yksittäisiä, tarkkaan sijoiteltuja koriste-esineitä. Samoin allekirjoitan ihan kympillä tuon mainintasi siitä, että kodin pitää näyttää asutulta eikä steriililtä "sentilleen" sisustetulta.

Ja siinä tavaroiden paikalleen etsiytymisessä menee oma aikansa. Ollaan asuttu miehen kanssa tässä kodissa kohta kaksi vuotta, tänään porattiin ensimmäiset reiät seinään parille hyllylle :D

Chenille
16/9 | 

Voih, aivan mahtava tuo suihkuverho! Oliskohan meitin miekkonen yhtään samalla aaltopituudella mun kanssa jos pyytäisin siltä alcide(true blood) suihkuverhoa synttärilahjaksi...? =D

Olen kans aivan samanlainen, heiman sekainen koti on kodikas. Jos on liian siistiä mulle tulee sellainen olo että pitää istua sohvallakin siististi eikä saa röhnöttää miten haluaa...

Niina
18/9 | 

Mut heiheiheeei mikä suihkuverho! :D Ihan helevetin upea, vau! Itse olen just haikaillut jo jonkin aikaa uuden suihkuverhon hamkkimista (nyt semmoinen valkoinen, jossa liihottaa mustia ja hopeisia perhosia, ei kovin katu-uskottava ainakaaa :D) ja tuostahan sais aivan törkeän hienon ekstran suihkussa käynnin viihtyvyyden lisäämiseksi! Nyt vain ois se valinnan vaikeus et KUKA ois se onnekas joka mun verhoon pääsisi esille...hmmm...;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram