Pari postausta sitten esiteltyjen esiteltyjen kauan etsittyjen klassikkokenkien perään heti toiset samanmoiset. Neljän kesän aikana hitusiksi askelletut Björn Borgin unelmanpehmeät nahkaballerinat pääsivät vihdoin viime syksynä nukkumaan viimeistä untaan roskalaatikkoon ja tiesin, että tänä keväänä olisi etsittävä uudet kesäpäivien luottojalkineet ja pelkäsin urakan olevan haastava.

Kaupat ovat toki pullollaan ballerinoja, mutta suurin osa niistä on kamalia hiostavia muovikammotuksia, joten varteenotettavat valikoimat eivät loppujen lopuksi päätä juuri huimaa ainakaan täällä Porissa päin.

gabor1

Yllättäen vastaus rukouksiini tippui n. kuukausi sitten odottamatta syliini aarreaitta Ratsulassa sellaisen omasta mielestäni "mummomerkin" kuin Gaborin toimesta. Mä olen aina ollut ihan siinä käsityksessa, että saksalainen Gabor valmistaa ainoastaan 3-4 cm korolla varustettuja +50 v pankkitoimihenkilöiden työjalkineiksi passaavia mukavia, mutta yllätyksettömiä ja tylsiä kenkiä. En minä nyt edelleenkään nettisivuilta malliston tsekattuani ihan hirveästi heidän annistaan innostunut, mutta yhden parin juuri minulle sopivia ballerinoja ainakin olivat älynneet valmistaa.

Olen muutaman viime kesän aikana alkanut huomata, että ihan olemattoman ohuella ja tasaisella pohjalla varustetut kengät eivät ole minun jalkojani varten etenkään päivittäisessä käytössä. Jalkani väsyvät ohuilla pohjilla välittömästi ja jos pohja on kantapään kohdalta liian ohut tai pehmeä, tuntuu kuin paino olisi kokonaan kantapään varassa. Niinpä useimmat ballerinat on täytyyt ohittaa juurikin liian ohuen ja täysin jalkaa tukemattoman pohjan vuoksi. Gaborin palloniitein koristellut söpöläiset sattuivat kuitenkin kauniin ulkonäön lisäksi olemaan loistavat myös rakenteeltaan.

gabor2

Merkki mainostaa kenkiään nimenomaan mukavuudella ja sitä ainakin minun balleriinani todellakin ovat. Pohja on tukeva ja kannasta juuri sopivasti hieman muuta pohjaa paksumpi. Ja jos ymmärsin oikein näissä on jotkut jännät "air cushion" -pohjat, jotka vaimentavat iskuja tehokkaasti. Ainakin kannoista kuuluu sellaien hieman jännä ääni kävellessä, ihan kuin siellä todellakin olisi osittain ontto sisus.

Kauas on tullut kuljettua niistä ajoista, kun kenkien valintaperusteeksi riitti se, että ne on nätit. Kilometri kilometriltä olen kuitenkin huomannut kuinka tärkeää jalkojen hyvinvointi on ja kuinka suuri merkitys kengillä ja niiden lestillä on. Enää en tahdo hautoa jalkojani ikävissä hengittämättömissä muovikengissä, enkä kiduttaa jalkapöydän joka ikistä pikku lihasta valitsemalla kenkiä jotka eivät lainkaan auta jalkaa sen raskaassa työssä.

Käytyäni vuosien aikana läpi satoja paria mitä erilaisempia kenkiä, hyviä, huonoja ja ihan suunnattoman surkeita, olen oppinut myös sen, että todellinen laatu harvoin irtoaa halvalla. Niinpä satanen näistäkin todennäköisesti monta kesää minua kuljettavista jalkaani hellivistä yksilöistä tuntui ainoastaan järkevältä sijoitukselta.

Jos siis joku muukin kaipaa kesän klassikkokengiltä ballerinoilta myös jonkinmoista tukea jalalle, niin sekä minä, että jalkani voivat suositella näitä yksilöitä suurella lämmöllä.

Kommentit (13)

14/13 | 

ei ollut ratsulassa enää kokoja ei..jos jostain tipahtaa koolla 40 ni vinkkiä mulle!! maikku

heidi
15/13 | 

Mä oon myös ihmetellyt tuota ballerina-, tennari-, flipflop ja sandaalimuotia, jossa pohja on ohut ja täysin tasainen; itse kun en sellaisilla kengillä pysty kävelemään!

Vaatteiden ja kenkien mukavuus yhdistettynä ulkonäköön ja käyttöikään on näin aikuisen kuluttajan näkökulmasta ehdoton edellytys! :)

16/13 | 

Hitsi tommosia oon itekin metsästänyt useamman vuoden! Pitääpä käydä huomenna Ratsulassa :)

17/13 | 

Pitää vielä kommentoida, etten malttanut odottaa huomiseen, joten kävin tänään hakemassa omani pois! Kiitos Veera!

18/13 | 

En voi muuta kuin suositella Gaborin kenkiä! Kaksi vuotta sitten ostin omat ballerinani, ja niillä on taivallettu varmaan satoja kilometrejä. Ei ole noiden kenkien voittanutta, kun pitää valita popot esimerkiksi kaupunkilomalle. :) Eivät olleet ilmaiset, muttei näy kyllä juurikaan käytön merkkejä parin vuoden kovan käytön jälkeen.

Paiksa
19/13 | 

Veeeraaaa, apua minkä teit, mulla ei ole ikinä ollut ballerinoja, en ole voinut kuvitellakaan sellaisia käyttäväni ja nyt sinä menit esittelemään minulle yksilöt, joita voisin käyttää, mielelläni! Olen huono ravaamaan kaupoissa, suosin täsmäiskuja eli olisitko niin kiltti, että kertoisit mulle kengän nimen tai tuotenumeron tai jonkun tunnistetiedon, jotta voin niitä alkaa jäljittämään?

Ja otan myös vinkkejä vastaan vaikka muilta lukijoilta tai keneltä tahansa, jos joku törmää näihin kenkiin jossain Helsingin kaupassa! Mistäköhän mun kannattaisi edes alkaa etsimään?

Kiitti jo etukäteen!

20/13 | 

Mä pistän tähän nyt sit kaiken tekstin mitä kengän sisältä löydän... Kenkien omaa laatikkoa ei kaupassa enää ollut, siinä olisi voinut olla joku nimikin..

Eli Gabor Comfort, G (se tarkoittaa ilmeisesti lestin leveyttä, Gaborilla kun on ilmeisesti ainaki kaksi eri leveyttä)

12626 sitten lukee koko (mulla 4 1/2) 310317

Tollasia numerosarjoja siellä on, mutta mitään muuta en tiedä. Tätä mallia ei löytynyt Gaborin nettisivuiltakaan. :P

22/13 | 

Melkein mummo ei malta olla neuvomatta. Kokeilkaa avokassukkia. Avokassukka on nailonsukka, joka ei näy ballerinan sisältä ulospäin. Ne eivät maksa paljon mitään, sukkia saa peruskaupoista, esim. Anttila, Sokos sukkaosastolta. Jos sinulla on 'hiostavia halpoja muovikammotuksia', niillä kävely helpottuu huomattavasti ja hiostus pienenee avokassukan avulla. Ja ilo nähdä nämä Gaborit! Olen kävellyt Gaborin kengillä paljon, ja niiden kävelyominaisuudet ovat juuri niin loistavat kuin kerrot. Hyvä nahkakenkä menee ilman avokassukkaa, mutta jos haluat säästää kallista kenkääsi (mm. hienhajulta), ei avokassukka ole kielletty niissäkään.

23/13 | 

Jebou, itsekin ostan nykyään pelkästään nahkakenkiä, sillä en voi sietää sitä muovikenkien hiostumitumista. Ja hyvästä laadusta kannattaa maksaa, kestävät pidempään ja käyttömukavaa kenkää tulee myös ihan oikeasti käytettyä.

26/13 | 

Ai että!

Itse en ole koskaan omistanut/käyttänyt ballerinoja, aina tuntunut muka liian tyttömäisiltä omaan tyyliini. Tänä keväänä mieli muuttui ja olen kehittänyt ballerinojen hankkimisesta jo lähes pakkomielteen :D Mutta en todellakaan aijo ostaa jotain huonoja muovirimpuloita, vaan päätin heti alkuunsa että laadukkaat tai ei mitään. Pari vuotta sitten ostin vanhojen tansseihin Gaborin korkkarit, kun olivat pitkän sovittamisurakan jälkeen ensimmäiset jotka oikeasti istui jalkaan. Siinä sitten harjoituksissa tanssin iloisesti kun kanssasiskot joutuivat heittämään kenkiä sivuun ja valittelivat jalkakipuja.

Eli iso kiitos tästä postauksesta. Haaveissani siintävät ruskeat/nudet ballerinat, mutta jos niitä ei ala löytymään niin nämä menevät vakavasti harkintaan :))

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram