Argh.. Tulin tuossa just duunikeikalta, joka meni vihkoon niin monin tavoin. Osaksi syyt olivat minusta riippumattomia, mutta myös oma suoritus meni vähän aidan alta huono valmistautumisen vuoksi. Nyt on siis vähän niin kuin tatti otsassa tälleen viikonlopun alkajaisiksi. Yritän kuitenkin muistuttaa itseäni, että sain  tänään myös ilahduttavan määrän positiivista palautetta. Eräs kuvaamani rouva oli tuonut minulle töihin kortin, jossa kiitettiin hyvästä kuvasta ja toisaalta kuulin, että videoasiakas oli kiitellyt, että "kuvaaja oli todella ihana!". Eli hyvät jutut voittaa huonot tänään kuitenkin 2-1. 

Jos oli tänään vähän epäonnistumisen hetkiä, niin samanlaisia tuntemuksia oli myös eilen, jolloin myös nämä asukuvat on napattu. Kävin nimittäin eilen siellä TAMKin valintakoehaastattelussa ja mulla on fiilis, että sekään ei mennyt kauhean vahvasti. En ollut juurikaan ehtinyt valmistautua ja miettiä, että mitä minulta mahdollisesti kysyttäisiin ja tuntuukin, että en osannut riittävän vakuuttavasti vastata, että miten kokisin tuon koulutuksen kehittävän itseäni eikä minulla myöskään ollut mitään kummoista ajatusta siitä mitä haluaisin tehdä viiden vuoden päästä. 20 minuuttia kahden tyypin katseiden ja kiperien kysymysten alla tuntui siis melko piinaavalta. No, se on sit ihan herran haltuun, että pääseekö sisään vai ei. Joulukuun alussa se selviää.

farkut-H&M/pusero-Masai/jakku-Lindex Generous/kengät-CK Jeans/huivi-Esprit/rotsi-Junarose (saatu)

Kari Ketonen heitti eilen Antti Holma Showssa, että "Vakituinen työntekijä on onnellinen, kun alkaa viikonloppu tai loma. Freelancer on onnellinen, kun kalenteri on niin täynnä, että siihen työmäärään varmasti kuolee." Piti sitten vähän miettiä, että mitenkäs toi homma menee omalla kohdalla ja tulin siihen tulokseen, että juu, kyllä sitä on ihan hirveen fiiliksissä, joka ikinen kerta, kun saa raaputtaa kalenteriin taas lisää duuneja, mutta samaan aikaan miettii, että hitto, kun osais joskus sanoa joillekin hommille myös ei. Siinä vaiheessa, kun ei ehdi edes haaveilla vapaapäivästä ja tietää, että keikkaa on sen verran hyvin, että liksatkin on muutamaksi kuukaudeksi tiedossa, niin onko se silti ihan pakko vielä survoa johonkin ainoaan kolmen tunnin vapaaseen spottiin se "ihan nopee lehtikeikka"? Mun vastaus tuntuu olevan, että "on ihan pakko". 

Pikkuisen stressitunnelmissa siis eletään just nyt, mut jospa tossa muutaman viikon päästä tulis taas vähän rauhallisempi vaihe. 

..........................................

Ja siis voi jumalauta! Kesken tän postauksen kirjoittamisen mä tajusin, että olen möhlinyt kalenterimerkintöjeni kanssa siihen malliin, että laitoin tänään asiakkaalle väärää infoa päivistä jolloin olen käytettävissä. Että ei muuta kuin perjantai-iltana seitsemältä nolona soittelemaan, että "anteeks kauhiasti, mut mää oon kirjottanu teille tänään melissä ihan puuta heinää. Ei se päivä onnistukaan!" Että voi nyt saatanan saatana sanoisinko. No, onneks ei vielä mitään peruuttamatonta tapahtunut.

Viikonlopun tärkein homma näyttäis siis olevan kalenterin ajantasalle saattaminen! 

 

 

Kommentit (12)

Jii
1/12 | 

Apua, mitä on tapahtunut blogin asetuksille? En kestä, jos viimeinenkin suosikkiblogini muuttuu sellaiseksi, ettei postauksia saa luettua readeilla :( Eikä tämänhetkisellä readerilla suostunut edes avamaan uusimpia postauksia. Enkä halua jättää lukematta.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Siis itsehän en tajua mitään noista readereistä... Mä luen blogeja ihan tällaisenaan. :D

Tämän postauksen kommenttiboksissa oli jollain kans ensin lukulista-ongelmia, mutta hän ne jotenkin ratkaisi..... http://www.menaiset.fi/blogit/tyylia_metsastamassa/all_pink_everything

Itse en valitettavasti osaa näissä asioissa auttaa, mutta jos ei tilanne ratkea, niin laita mulle meiliä jossa kerrot ongelman, niin mä välitän sen meidän ylläpidolle ja ehkäpä ne osaa neuvoa tai tehdä jotain korjatakseen asian.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

LemonJuice

Tää on vähän erilainen ongelma kuin mulla oli. Nyt on näemmä muutettu sun blogisi (eli ilmeisesti kaikkien Me Naiset -blogien) asetuksia siten, että kun lukee readerin kautta, niin näkee vain muutaman ensimmäisen rivin sun blogipostauksesta ja jos haluaa lukea koko jutun, niin pitää klikata "Lue lisää..." linkkiä, jolloin se avaa sun blogisi uudelle välilehdelle.

Tuntuu nykyään olevan varsin yleistä eli moni johonkin "blogiyhteisöön" kuuluva blogi on muuttunut tämmöiseksi. En oikein tiedä syytä - ehkä ylläpitäjät haluavat saada lukijat sinne blogin puolelle; se varmaankin kasvattaa lukijatilastojen lukemia tms.

Minun tapauksessani se tekee päinvastoin eli vähentää lukemista. Jos koko blogipostaus näkyy readerissa, niin minä luen tai ainakin silmäilen sen kokonaan lävitse. Jos näkyy vain muutama ensimmäinen rivi, niin teen otsikon ja niiden muutaman rivin perusteella päätöksen, että vaikuttaako juttu niin kiinnostavalta, että haluan avata sen erikseen & siirtyä toiselle välilehdelle sitä lukemaan ja sit luettuani sulkea sen välilehden ja palata readeriin.

Voisi siis sanoa, että nykyään blogipostauksen otsikko ja 3-4 ensimmäistä riviä ovat aina vaan vahvemmin postauksen "sisäänheittotuote" eli niillä on rupeaa olemaan entistä isompi merkitys sen suhteen, että luetaanko postausta vai ei ja tämä toteutuu ihan vakiseuraajienkin kohdalla.

Vaikka oiskin kiva kuvitella olevansa yksilöllinen, niin minun on vaikea uskoa, että olisin ainoa, jolla koko postauksien lukeminen on vähentynyt sen vuoksi, että pomppiminen välilehdeltä toiselle yms. ärsyttää. Onhan tuohonkin selaimien lisäosia, millä asian voi osittain kiertää, mutta niidenkin käyttäminen hidastaa ja katkoo sujuvaa lukemista, mikä mun mielestä on kohtuu tärkeä juttu blogeja lukiessa.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Toi on varmaan just se syy, että halutaan saada se kävijä tulemaan tänne sivulle. Kävijäämäärät on ne mitkä merkkaa, kun sivustoille myydään mainoksia.

Mut tosi hyvä, että annoit pitkän ja paneutuneen palautteen, mä osaan ottaa asian esilleylläpidon kanssa, sillä itseäkin alkoi nyt toi asia kiinnostamaan. Mulla vaan on tosiaan tilanne, että en älyä hölkäsen pöläystä noista readereistä, kun en oo koskaan itse käyttänyt.

Ja pitänee siis miettiä noita postauksen aloituksia nykyistä tarkemmin!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

LemonJuice

Niinpä, kävijämäärät merkkaa, vaikka todellisuudessahan kävijämäärän "pakotettu" kasvu ei välttämättä korreloi mainosten todellisen näkyvyyden suhteen mitenkään.

Tämä on tietty ihan omaa mutu-tuntumaa, mutta minulle tulee mieleen, että erilaisten readereiden käyttäjissä on enemmän niitä, joille tämmöiset erilaiset surffailun "apuvälineet" ovat varsin tuttuja. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa Ad blockerit. ;)

Vaikka siis tämmöisillä jutuilla saataisiinkiin kävijämääriä nostettua, niin se ei tarkoita, että ne kävijät edes näkisivät niitä mainoksia, koska Ad blocker piilottaa ne kokonaan. 

Mutta, kävijämäärillähän niitä mainoksia myydään eli siinä mielessä ymmärrän kyllä, miksi tätä "Lue lisää..." -systeemiä suositaan. 

Vierailija
2/12 | 

Annatpa itsestäsi kyllä harvinaisen epäpätevää työntekijän kuvan. Luulisi tuossa iässä osaavan valmistua tehtäviin huolella, olla häseltämättä ja varsinkin olla huonojen päivien vaikuttamatta duuniin. Lapsellista känkkäränkkää. 

atomi

Jaa sinullako ei ole koskaan huonoa päivää töissä?Veera kuvasi mielestänivain yhden huonon päivän, ei se tee hänestä epäpätevää. Kivahan se on lukea, ettei kaikilla bloggareillakaan hommat mene AINA putkeen - niin kuin ei mene meillä taviksillakaan.

Veera
Liittynyt2.9.2015

:D 

sä olet ihminen jolle ei koskaan satu mitään yllättävää? sä et myöskään yhtään tiedä että millaista jälkeä mä loppujen lopuksi tein. Mä olen sen verran ammattilainen, että saan kyllä tehtyä julkaisukelpoista kuvaa vaikka hommat meniskin perseelleen. Mut aina ei tuu niin timanttia et itse olis tyytyväinen. Niissäkin tapauksissa yleensä mun asiakkaat on tyytyväisiä. Eli moka mun näkökulmasta ei välttämättä ole moka yleisesti. Mut oot säkin kyllä mietteissäs aika pässi. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Katri

Johan oli lapsellinen ja känkkäränkkä kommentti. Rapatessa roiskuu ja tehdessä sattuu. Vielä ei ole niin pätevää ja pyhimysmäistä ihmistä työelämässä vastaan tullut, etteikö joskus hommat menisi poskelleen tai huono päivä osuisi kohdalle. Onnea vain sinunkin työkavereillesi, mahtaa heillä olla joviaali kollega työyhteisössä.

Aba
3/12 | 

Ko klo 15:44 kirjottajalla ei ole tainnut koskaan olla elämässä muuta kuin tasaista arkea ja hyviä päiviä,no kyllä se elämä opettaa sinuakin ja huomaat,että kaikki ei ole aina niin mustavalkoista....

Hyvää vkloppua Veeralle ja miehelleen =)

Vierailija

Tällaisella ajatuksella on varmasti kiva lohduttautua, jos ei itse hallitse tunteitaan. 

Kyllä sitä paskaa on lentänyt ihan oma osani tähänkin tuulettimeen, mutta se että minulla on huono päivä/kuukausi/vuosi, ei todellakaan saa eikä voi näkyä työssäni. Eikä pidäkään, kyllä aikuinen sen verran osaa itseään suitsia. 

Veera
Liittynyt2.9.2015

Jep. Hän ei tainnut myöskään tajuta että vaikka tuntuiskin että joku meni perseelleen, ei se tarkoita että ei olisi pystynyt hoitamaan hommiaan ammattimaisesti. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram