Ensimmäiset aurinkopäivät nautittu tälle keväälle, joten nyt se sitten taas alkaa, nimittäin hampaat irvessä ja verenmaku suussa tapahtuva uima-asun metsästys kesäksi. Edessä on kymmeniä kyyneleet silmiin nostattavia nöyryytyksen hetkiä sovituskopeissa ja satoja huulilta livautettuja kirosanoja säestettynä jalan kiivaalla maahan polkemisella.

uimapuvut3

Hyvällä tuurilla lopputulos on se, että joskus heinä-elokuun vaihteessa ehkä löydän yhden ainoan oikeasti istuvan bikiniyläosan joka on kuitenkin tylsän näköinen eikä siihen sopivaa alaosaa ole enää edes jäljellä omassa koossani. Ostan yläosan kuitenkin ihan vaan siitä riemusta, että se tuntui hyvältä päällä. Loppujen lopuksi ehdin käyttää ostostani (joka elennuksesta huolimatta maksoi useita useita kymppejä) jonkin eripari alaosan kanssa ehkä kolme kertaa ennen pakkasia ja seuraavana kesänä hinkkini ovatkin sitten taas numeron isommat ja koko saakelin taistelu on aloitettava alusta.

Tuo oli oikeastaan aika suoraan kertomus viime kesästä ja todellisuudessa asia on  niin, että en ole vielä edes uskaltautunut sovittamaan silloin ostamaani Changen tylsää yläosaa, koska olen varma, että jostain kohti kannut kuitenkin tursuaa rumasti. :P Ehkä mä tänään uskaltaudun..

uimapuvut

Eilen H&M:n nettikauppaa selaillessani silmäni osuivat pylleröille suunnatun Summer Chic -malliston kuviin ja siellä erityisesti näihin yllänäkyviin vyötärönseutua armeliaasti kohtelevia rypytyksiä sisältäviin uimapukuihin ja kiinostuin. Kivaa, että kerrankin henkkamaukka tarjoaa edes muutamaa uikkaria meille isommillekin mimmeille. Heidän bikinivalikoimansa kun ovat perinteisesti olleet lähes tulkoon pelkkiä lappubikineitä koossa pieni ja vielä pienempi.

uimapuvut2

Kokouikkareiden lisäksi tarjolla oli myös yksi tankini.

DXLB13_75854_13013_91_4172

Olen totaalinen pessimisti ja noiden kuvien perusteella ihan 100% varma, että minulle muuten sopivan kokoisessa uikkarissa nuo vuoratut kuppiosat ovat kuitenkin auttamatta liian pienet mun puskureille, mutta siitä huolimatta tekisi mieli testata tuota mustaa uikkaria. Tykkään noista rypytyksistä ja halterneck-mallista ja hintakin olisi budjetilleni varsin sopiva 24,95 €. Mutta mutta.. pitäisikö siis aloittaa kesän uikkaripettymykset tilaamalla tuo kokeiltavaksi vai unohtaa koko asia vielä kesään saakka ja ryntäillä sitten vasta todellisten rantakelien koittaessa sovituskopista toiseen. Siinä vois kätevästi käydä niin, että ne harvat hellekelit meniskin ohi ilman, että ehtisin kertaakaan rantsuun hikoillessani sen sijaan ostoksilla.

Mikäli kyseiset uikkarit kiinnostaa, niin tiedoksi, että niitä löytyy kokoskaalalla 44-54! Summer Chic -tuotteisiin pääset TÄSTÄ.

Ja jos jollakin on hyviä vinkkejä isotissisten pylleröiden kivoista uikkareista, niin jaathan ne kommenttiboksissa meille muillekin! Ajattelin jossain vaiheessa koota hieman useampiakin plus-kokoisten uima-asujen ostopaikkoja/vinkkejä tänne mikäli vaan kivoja eteen sattuu.

Kommentit (36)

enni
37/36 | 

I feel for you, oikeasti! H&Mllä ei todellakaan ole mikään mahtava tuo kokovalikoima, itse olen kaikenlisäksi hoikka, mutta mikään yläosa ei todellakaan istu kun kuppikoko on DD. Ottaa siinä sitten pikkasen pannuun ja monta kertaa on pukukopissa tullu vedettyä itkupotkuraivareita kun 36-alaosa sopii mahtavasti mutta 42 yläosa ei ...

38/36 | 

itkupotkuraivarit on just se tunne mikä tästä uikkariasiasta aina tulee. :D

Ketjuliikkeiden bikinivalikoima tosiaan rajoittuu yläosissa aika mahtavasti kokoakselille a-c. tyhmää. :P

39/36 | 

Mulla on taas päinvastoinen toi mun uikkari(ja muutenkin vaate-)ongelma. Tavallisten kokojen vaatteet on aina makkarankuoria, jotka just ja just saa revittyä päälle, mutta jos kattelee isojen tyttöjen puolen luomuksia, ongelmana on juurikin etumus. Että millä ne vaatteiden yläosat pitäis täyttää, kun rintavarustus on olematon... :c

Viime kesänä löysin kuitenkin ihan tyydyttävät uikkarit sittarista, ja elämäni ekaa kertaa uskaltauduin ostamaan bikinit! :o Ja näyttäydyin niissä jopa julkisesti!

Ite sanoisin, että kandee ehkä tilata nyt jo kokeiltavaks, jos vaikka sattuisikin olemaan täydelliset. Eipähän sitten menis kesäsäitä hukkaan! (:

ps. tykkään sun blogista!

A
41/36 | 

Ite oon joskus tilannu Bravissimosta ihan kivat bikinit kuppikoossa G tai jotain muuta typerää :D, tietysti nettitilauksen kanssa on aina ongelma sen oikeen koon miettimisessä...

42/36 | 

koot vaihtelee merkkien kesken niin huimasti, (esim itselläni F-H) että en ole oikein uskaltautunut tilaamaan liivejä tai biksuja netistä muuta kuin jos on ihan tasan samaa merkkiä ja mallia kuin olen aiemmin jo käyttänyt. :P

A
43/36 | 

Tottahan tuo on, jouduin kerran palauttamaan ja vaihtamaan kokoa, että ne sopi paremmin, mutta palautus oli ilmanen Englannissa missä sillon siis asuin. Toinen mitä pitäisi saada Suomesta ihan kaupoistakin ostettua on Freya, niillä kai pitäisi olla isompiakin kokoja vaikka pikavilkasulla kaikki näyttikin olevan luokiteltu S-XL tyylisesti mikä harvemmin ainakaan itselläni toimii...

Beatrix
44/36 | 

Mä taas oon muuten pieni mutta tissit on kokoa 65F. :D Ja joka vuosi tulee aakkonen tai pari lisää. Kivahan siinä sit katella ku kaverit kantaa kasan bikineitä hennesistä ja ite ähisen Changen sovituskopissa ja mun tuurilla ainoat sopivat bikinit on mallia mummu ja väri joku valloittava roosa+ponit.

45/36 | 

"mun tuurilla ainoat sopivat bikinit on mallia mummu ja väri joku valloittava roosa+ponit."

Nimenomaan!! Itselleni se malli mummu voiskin olla ihan kiva kaaritukineen ja korkeine pöksyinen, mutta miks kaikki uikkarivalmistajat tekee niitä malleja ja kokoja vaan niissä kauheissa kuoseissa? Ei kai kaikki mummutkaan halua aina verhoutua tropiikin kasveihin ja lintuihin? :D

Norkku
46/36 | 

Mikähän siinä on, että myyntiin tulee tosi harvoin kivan näköisiä uikkareita?! Biksuja on kyllä pilvin pimein kivoissa kuoseissa, mutta uikkareissa on yleensä tarjolla se perusmusta tai "sporttinen". Kroppani ei oikein tykkäisi biksuista mutta mieli kyllä ilahtuisi nätistä uikkarista jossa paistatella kesäisenä päivänä...

51/36 | 

Pullukkana olo on sen lisäksi kurjaa, että joutuu tekemään valinnan: joko näytät hieman siedettevämmältä kokouikkarissa ja kalpenet. Tai sitten saat kivat rusketusraidat ja pääset samalla näyttelemään mukavia mahamakkaroitasi kaikille muille rannalla olijoille. Myös uikkareiden mallit ovat usein aivan kamalia: alaosat liian matalia/liian korkeita mummopöksyjä, yläosat lerppannoita ja kokouikkarit joko tylsiä tai "yliseksikkäitä" eli selästä avonaisia ja superuurrettuja. Ja hyvänkokoiset ja kauniit ovat sitten sikamaisen kalliita. Ei ole helppoa ei. :D

Ilona
53/36 | 

Bravissimo nettikaupasta olen löytänyt ihan täydelliset bikinit, kokoja siellä on ainakin tuohon h.n asti. Ovat kyllä kalliita, mutta vaihto/palautus onnistuu, vaikka Englannissa kauppa onkin.

54/36 | 

Minulla oli täydellinen bikinien hipsterialaosa. Ja paino sanalla oli. Sitten muutin aasiaan, tuli alushousumalli (tai mikä kamala se nyt onkaan) ja rakas alaosani kului strategisista paikoista läpinäkyväksi. Aasia. Juuri sitä, ne 32 alaosat varmasti mahtuvat tähän persus-reisi osastoon (kröhöm 40-42 kröhöm). Ja kun vielä kaiken lisäksi koulun uinti-tapahtumaan tarvittiin kokouimapuku niin katastrofi oli valimis. Okei löysin ihan kivan uikkarin, jos ei lasketa kamalaa kuosia ja sitä, että se on noin kymmenen senttiä liian lyhyt. Ah.

Nyt, kymmenien itkupotkuraivarien jälkeen, ei auta kuin rukoilla: hipsterit, pliis, tulkaa takaisin

manna-anna
55/36 | 

Toi musta uimapuku näyttäis ihan käyttökelpoiselta ja hintakaan ei oo mitään kolmeasataa, pitää pistää harkintaan.

Löytyyköhän tota Summer Chic -mallistoa kaupoista ollenkaan vai onko se vaan nettikamppis, osaako joku kertoa? :)

56/36 | 

Arg, mä kans vihaan henkkamaukan lappubiginejä! Ne sopii melkein ainoastaan kuppikoon a-b omaaville neitosille. Samalla intohimolla vihaan bandeau bikinejä. Sama homma, näyttää aivan järkyttävältä vähänkään isompien tissien suojana, pienempien päällä todella kauniilta. Ja kun katselee kuvastojakin niin niiden bikinikuvat hämäävät kun katsoo et hei kyl noi tukee ton mallin tissejä aika hyvin kunnes katsoo hieman tarkemmin ja huomaa että kyllä siellä on ihan jotain muuta joka nostaa niitä kohti taivaita (kukaan ei siis maininnut tässä kohtaa sanaa sili...)

Ja huippu vielä että henkkamaukalta löytyy useimpien bikinien suunnittelun takaa suomalainen nainen. Devastating...

57/36 | 

Ääni Bravissimolle.

Tilaan sieltä myös perusliivit. Kannattaaa kokeilla. Tilaa useampaa kokoa ja palauta loput. Jos pääset paikan päälle Englantiin, niin vielä parempaa.

jepa
58/36 | 

Pitääkö joka vuosi ostaa uudet bikinit/uikkarit, kun "joka" blogissa nyt tästä asiaa. No, ehkä en tajua tätä, kun en ota aurinkoa enkä muutenkaan juuri käy rannalla ainakaan bikineissä. Kai kohtalon ivaa, koska mun vartalo on juuri sellainen, että kaikki bikinit käy ainakin koon puolesta!

jepa
59/36 | 

Sori en näköjään lukenut kunnolla tekstiäsi eli tietty jos edelliset bikinit/uikkarit on ostettu, kun ei ole parempiakaan ollut tarjolla tai ne ei istu enää kunnolla niin täydellisten metsästäminen on paikallaan. :)

Tulipa mulla nyt tyhmiä kommentteja, anteeksi!

60/36 | 

ihanku mun näppäimistöltä..! Onneksi viihdyn rannalla sen verran harvoin ettei tarvi useinkaan vaivata päätä tällä ongelmalla, mutta oishan sen kiva jos joskus tulee äkkilähtö rantsulle niin ei tarvi hikoilla siellä farkuissa kun muut pulikoi vedessä.

Mä olen kyllä vähän liian "pieni" 42-kokoisen persaukseni kanssa tuohon mallistoon, mutta pitäis varmaan kokeeksi tilata, josko joku noista simmareista olis hyvä. :I

blub
61/36 | 

Itselleni onneksi kauppojen (ainakin pullapuolten) uikkarit menevät läskeistä huolimatta, sillä rintojen koko suhteessa muuhun vartaloon on hyvin sopusuhtainen. Olen kuitenkin ulkomaisia XL-blogeja seuratessani törmännyt suositukseen kaupasta http://www.simplybe.co.uk/ jonka mallistosta löytyy kuppikokoja H:hon saakka. Omaa kokemusta siis ei ole, mutta hyvää on huudeltu. Yleensähän noihin ulkomaisiinkin kauppoihin saa palauttaa, mutta paluupostin joutuu maksamaan itse, joten sikäli voi muutama euro mennä hukkaan.

Virpi
62/36 | 

Sulla Veera on kyllä aina niin mahtavia tekstejä! Olet niin aito oma itsesi ja kaunis ilmestys, että monet voisivat ottaa vähän mallia susta.

Itelläni kuppikoko vaihtelee merkeittäin ja malleittain 85E-90F, ja mun ongelmana on puolestaan löytää hyvin istuvat stay up-rintsikat. Changesta koot stay upeissa loppuu 85johonkin, eikä ne istu hyvin. Olisiko neuvoja minulle?

Uikkareista sen verran, että tilaa ihmeessä vaikka pari eri kokoa tuosta uikkarista kokeiltavaksi. Jos se näyttääkin hyvältä, säästät himputisti aikaa ja mielenterveyttä. =D

Miä olen rakastunut sellaisiin uimamekkoihin, mekkotyttö kun olen. Ne on malliltaan joko halterneckejä tai sitten sellaisia 50-luvun tyylisiä uikkareita, ja niissä on normaalin alaosan päällä sellainen hameosuus. Selitämpä selvästi... =D Mutta mulla löytyy mustaa, punaista, polkadot-kuviollista ja vaikka mitä uimamekkoa. Ne sopii oikein hyvin jos on tissejä ja pyllyä, mutta keskivartalo on hieman ohuempi. Ja sopii varmasti muillekin vartalotyypeille! Omani olen löytänyt ihan Ellokselta, ja kokoja löytyy 56 asti. Vaikken paljon Ellokselta muuten tilaile, nämä uimamekot ovat olleet mahtava löytö! Ellokselta löytyy sieltä Naisten Uima- ja ranta-asut osastosta muutenkin kivoja yläosia, alaosia, kaftaaneja yms. Hinnat tosin näissä uimamekoissa ovat usein 45-70€, mutta minulla ainakin ovat kestäneet. Toivottavasti tästä oli apua! =)

Maya
64/36 | 

Itse 44 koon vartalon omaavana suosin tankineja, ne on aivan mahtavia. Peittää kivasti vatsamakkarat, mutta toisaalta ovat huomattavasti tyylikkäämpiä kuin kokouikkarit ja sopivan tilaisuuden tullen yläosaa on mahdollista nostaa, jotta selkä ja vatsakin saa aurinkoa. Bikinejähän en käytä julkisesti kuin ulkomailla ja mökillä :D. Mulla on useat tankiniuikkarit merkkiä Sunflower, ellen ihan väärin muista. Ainakin Loimaalla sijaitseva Laura-Maria niminen liike myy hyvällä valikoimalla tosi kivoja uikkareita :).

65/36 | 

jippii! äntligen (ursäkta) nån som har samma problem som jag!! ja, HUR svårt är det inte att hitta simdräkt/bikini i rätt storlek då man inte drar 38? hemskt! jag avskyr att prova för jag VET ju att dom inte passar. o precis som du behöver jag en ny till sommaren... *suck* ge gärna tips!!

Sateenkaari
66/36 | 

Erittäin vaikea aihe, ainakin minulle. Onneksi en ole kuitenkaan mikään innokas auringonpalvoja, joten julkisesti en joudu hyppimään uikkareissa.

Osaatko sanoa, onko nuita uikkareita yms muita tähän mallistoon kuuluvia tuotteita H&M-myymälöissä? Mua aina askarruttaa alkaa tilata netistä, kun saisi ottaa miljoona eri kokoa. Jos pääsisi ennen kesää käymään putiikissa, niin pääsisi helpommalla! Nimittäin tuossa mallistossa oli pari kivaa kesäkampetta :)

67/36 | 

Oletko kokeillut Freyan uikkareita/bikinejä? Figleaves.com saa vielä Suomen hintoja huomattavasti halvemmalla

69/36 | 

Voin täydellisesti samaistua uikkariepätoivoon! Itse olen 18v. tyttö, normaalikokoinen muuten, mutta kuppikoko huitelee D:n ja E:n välillä. Ja kuitenkin olisi kesäisin kiva käyttää jonkunlaisia kivoja bikinejä, mutta sellaisia sopivia ei taida olla olemassakaan. Tai jos jotkut ovatkin mukavat ja tukevat, ne luultavasti saavat kaksoset näyttämään entistäkin isommilta tai ovat juurikin mummotyyliä. Tiedän että monilla on paljon suuremmat "ongelmat" itseeni verrattuna, mutta tässä iässä kavereiden ollessa kaikkien juurikin sitä A-B-kokoluokkaa tuntuu todella kiusaannuttavalta olla heidän seurassaan rannalla, jolla kuitenkin tykkään viettää aikaani. Samoin asian ollessa minulle aikamoinen kompleksi, tuntuu siltä että vastakkaisen sukupuolen huomiokin kiinnittyy ainoastaan rintoihini, ja bikineissä tämä oikein korostuu. Onko liikaa pyydetty, että kaikenkokoisille löytyisi sopivat ja kaiken lisäksi kivannäköiset bikinit? Tuntuu olevan.

Johan tuli kunnon angsti, anteeksi siitä :D asia vain sattuu tuomaan itselläkin tunteet kovasti pintaan.

Ja ihana blogi muuten, olen jo hetken seuraillut tätä mutten koskaan aiemmin ole rohjennut kommentoimaan :)

kkaisa
71/36 | 

infoa vielä tosta hm:n uimapuvusta. SE ON TODELLA PIENTÄ KOKOA :D olen normaalisti kokoa 40-42, ja koon 44 tuosta sain juuri ja juuri ängettyä päälle :D mutta ihanan mallinen oli kyllä joten eikun koko vaihtoon..

Sini
72/36 | 

Ääääk, olisi tuo uimapuku/bikiniongelma taas esissä ja vajaa kuukausi aikaa etsiä.

Sitä kun omaa tän ihanan eriparikropan H75/38 ni etippä siinä sit jotain kivaa ja kaunista.

Liiviliikkeestä, eipä tässä muu auta kuin toivoa, että sieltä löytyisi tänävuonna muutakin kuin mallia mummo. :/

Luulisi markkinoita löytyvän..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram