Joskus harvoin sitä vanhakin oppii uusia temppuja. Mä olen ilokseni oppinut tänä vuonna yhden. Olen nimittäin vihdoin alkanut meikkaamaan kulmiani kuunneltuani ammattimeikkaajien kehotuksia asiaan jo vuosien ajan. Joka ikinen kerta meikkaajan tuolista noustessani yllätyin aina iloisesti siitä miten kulmakarvojen muotoilu meikin avulla sai koko naaman hieman nousemaan ja katseen näyttävän avarammalta.

Muistan yhden vuosine takaisen blogiristeilyn, jolla Diorin edustaja meikkasi kulmani ja kun palasin kavereideni luokse hyttiin, totesi joku, että "sä näytät jotenkin kuin oisit enemmän hereillä kuin aiemmin. Mitä sä oot tehnyt?". Kysyjä ei siis havainnon tehdessään tiennyt tästä ammattilaisen kosketuksesta kasvoillani, joten vaikutus oli todellakin ilmeinen. 

Lärvikuvia alkuvuodelta, jolloin en vielä meikannut kulmiani. Kyllä niissä ihan väriä on omastakin takaa, mutta nyppimällä muotoilemasta huolimatta niistä jotenkin puuttuu muoto. 

Kaikista vuosien aikana meikkaajien neuvoista ja näkemästäni todistusaineistosta huolimatta meni pitkän aikaa ennen kuin vihdoin uskaltauduin puuhaan itse. Olin turvautunut aina vaan lähinnä värittömään kulmakarvageeliin, jolla kampasin karvat suurinpiirtein ojennukseen, mutta minkään värin lisääminen jo luonnostaan tummien kulmakarvojeni joukkoon tuntui jotenkin pelottavalta. Kynällä nyt en ainakaan alkaisi mitään piirtelemään ja olipa tuote mikä hyvänsä, niin pelotti, että saisin osaamattomana kulmista liian hallitsevat ja näyttäisin vain entistä urpommalta.

Välikuva kesken meikin, toinen kulma vielä luonnontilassa ja vasemmalla koko naama laitettuna.

No, tänä vuonna mä sitten jotenkin vaan rohkaistuin löydettyäni omista meikkikokoelmistani Stilan puuterimaisen kulmakarvapaletin ja aloin asiaa harjoittelemaan. Harjoittelua se homma kyllä vaatii edelleenkin sillä en ole vielä kovin harjaantunut kulmien meikkaaja. Joinakin päivinä peilistä tuijottaa sutimisen jälkeen Frida Kahlon haamu  ja homman joutuu aloittamaan alusta enne kuin kehtaa liikkua ulos ovesta.

Käytän usiemmiten tuota Stilan puuterimaista väriä, mutta toisinaan kulmiin tulee sutattua myös Diorin paletista löytyvää kulmiin ja silmänrajauksiin sopivaa väriä.

Mutta kuten jo sanoin, niin ainakaan itselleni tämä ei ole mitenkään helpoin meikkausrutiini ja tunnen olevani vielä opetteluvaiheessa. Voisikin tavata vielä uudelleen ja uudelleen Saaran blogista löytyvää kattavaa kulmakarva-tutoriaalia. Mutta vaikken varsinainen eyebrow master, niin olen huomannut, että viime aikoina kulmien meikkaamisesta on tullut oikeastaan yksi tärkeimpiä meikkirutiineistani.

Kun sutii karvamatoihinsa hieman alkuperäistä kulmikkaampaa muotoa, tulee ilmeestä astetta avoisampi, valoisampi ja juurikin hereillä olevamman näköinen. Ja kun piirteet on muuten pääasiassa melko pyöreät ja pehmeät, niin kasvot kaipaavat siksikin hieman terävempiä linjoja.

   

Ehkäpä suurin syy miksi mä vihdoin aloin kulmiani tuhertamaan on se, että koska en pysty työssäni kuvatessa käyttämään mitään silmämeikkiä, niin kaipasin naamaan edes jotakin ryhtiä. Ripsivärit, rajaukset ja luomivärit ovat minulla kuvatessa välittömästi ainakin toisesta silmöstö poskella käyttäisimpä mitä tahansa pohjustustuotteita ja vedenkestäviä värejä, joten ne on täytynyt unohtaa ihan täysin, jos haluan näyttää siistiltä työpäivien ajan.

Mutta kyllä sitä vaan melko huolitellulta ja kivalta näyttää vaikkapa tuollaisella kulmat + huulet -kombollakin. Tämä viimeinen kuva siis otettu tällä viikolla työkeikalle lähtiessäni.

  Mut pitäis kyllä ehkä saada joltain ammattilaiselta vielä ihan sellainen kädestä pitäen opetustuokio, jotta tietäis oikeasti mitä tehdä tän mun tämän hetkisen "noo, suditaan jotain vähän sinne päin.." -taktiikan sijaan. :D Mut mitä mieltä, onko yhtään parannusta entiseen? Entä millaiset on teidän kulmakarvarutiinit?

Kommentit (10)

tsirppa
11/10 | 

Mulla on luonnostaan samnlaiset kulmakarvat kuin Saaralla mutta aina aamulla väritän niitä kynällä + kampaan ojennukseen Lumenen värillisellä kulmakarvageelillä. Tällä kombolla on menty kauan ja todettu toimivaksi! Mulla on usein kiireisiä aamuja ja ehsin yleensä vain laittaa kulmat, meikkipohjan ja ripsarin. Kulmat tuo sellaista ryhtiä kasvoihin kun en käytä usein kirkasta huulipunaa eikä mulla ole laseja.

JennL
12/10 | 

Näytät paljon huolitellummalta kun kulmissa on ryhtiä!

Hassua että minäkin olen viimeisen vuoden aikana aloittanut kulmakarvoista huolehtimisen. Toki olen nyppinyt ja laittanut väritöntä geeliä aiemminkin, mutta kesällä kävin kysymässä ammattilaiselta vinkkiä alan liikkeessä ja kohdalle osui todella kiva nuori myyjä joka viitsi näyttää mulle kädestä pitäen miten homma hoituu ja valkkasi sopivan värin. Nyt olen joka päivä kulmia laittanut ja homma alkaa sujumaan :) Miten sitä onkin voinut jättää ne joskus laittamatta!

JennL
13/10 | 

Ja tuosta otsikosta tulee mieleen Frendien Joey kulmakarvaepisodin jälkeen :D

14/10 | 

Jep, kulmakarvoilla tosiaan on iso merkitys ilmeeseen! Omatkin kasvoni ovat muodoltaan pyöreänlaiset, joten hiukan kulmikkaammilla/siipimäisillä kulmilla on hyvä hakea niihin vähän balanssia.

Itse sudin kulmat kynällä, luottokumppanini taitaa itse asiassa olla oikeasti kajali - mutta hankin sen vuosia sitten kosmetiikkamyyjän suosituksesta, enkä ole vielä nähnyt tarpeelliseksi vaihtaa, joten hyvin toimii. :) Uskoisin, että Make Up Storen kynä värissä Taupe pelittää aika monelle, jos kekä haluaa kynäilyä kokeilla.

trehi
16/10 | 

Kulmani osaan nyppimällä pitää hyvinkin siistissä kunnossa, mutta väritys niistä puuttuu.

Tunnustan olevani aivan tohelo kulmakarvojeni meikkaamisessa! :D Joten muutama kuukausi takaperin googlettelin hyvinkin ahkerasti, että olisiko tähän jotain helpotusta olemassa. Ja kuinka ollakkaan; kulmakarvasabluunat! Ei vitsit mä rakastan sitä ♥ Nopea ja helppo.

Tämäkin tietysti ihan makuasia, mutta itse nuo saatuani en kulmakyniin koskekkaan :)

17/10 | 

kulmakarvasabluuna! Kuulostaa todella jännältä.. Mä kyllä välillä kaipaisin sellasta koko naaman sabluunaa jossa yhdellä huiskaisulla sais sit koko lärvin ojennukseen. :D

Anni
18/10 | 

Positiivinen muutos kyllä. Sitä vaan mietin, että kun sun kulmat on muutenkin vähän kaukana toisistaan niin miksi jätät vielä alkupään paljon vaaleammaksi? Olisi kiva nähdä miten vaikuttaisi piirteisiin, jos kulmien väli ei jäisi niin isoksi. Ohjesääntöhän on, että alun pitäisi olla silmäkulman tasalla. :)

19/10 | 

hitsi.. en mä oo itse koskaan ajatellut niiden olevan mitenkään kaukana toisistaan. Pitääks mun nyt alkaa olla tuntee itseni hunoksi? :D Mut kai sitä vois harjoitella värittämään vähän enempi tuosta alustakin.

Annibanni
20/10 | 

No ei tarvi tuntea itseään huonoksi. :D Mutta vilkaista eroa tuossa blogin "profiilikuvassa" verraten esimerkiksi tän postauksen viimeiseen kuvaan. Ero on melkoinen, ja itse ainakin tykkään enemmän tuosta profiilikuvan kulmatyylistä. Makuasia toki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat