Se on ihan varma, että jos yrittäisin ympätä itselleni liikaa muutoksia ja tavoitteita yhtä aikaa, niin huonostihan siinä kävisi. Siksipä valitsinkin nyt aluksi liikunnan lisäämisen lisäksi vain yhden muun asian, johon yritän ihan tosissaan keskittyä. Mutta se onkin sitten ihan suunnattoman tärkeä asia. Nimittäin vesi, elämän eliksiiri ja sen riittävä juominen.

Olen sen ihan jo itsekin tajunnut, että juon liian vähän. Siitä kertoi jo sekin kuinka harvoin minun tarvitsi käydä pissalla ja kun kävin, toi tuotoksen väri mieleen lähinnä ydinjätteen. Olen yrittänyt korjata asiaa moneen otteeseen, mutta jostain syystä en koskaan kyennyt pitämään yritystä yllä muutamaa päivää pidempään. En vain muista juoda. En tunnista janoa. Edes parin vuoden takainen kehonkoostumusmittaus ei hurjasta tuloksestaan huolimatta riittänyt motivaattoriksi. Olin mittauksen mukaan rasvainen ja kuiva. Rasvaprosentti ei ollut mikään yllätys, vaan olin osannut arvioida sen melko realistisesti, mutta en huonosta juomisestani huolimatta osannut odottaa miltä nestetasapainoni näyttäisi. Mittaajakin kauhistui, kun arvoni ei meinannut yltää edes mittataulukon alkulukemiin. Olin kuiva kuin Sahara.

Mutta kuten sanoin, ei veden juonnin lisääminen onnistunut tuonkaan järkytyksen jälkeen kuin hetkeksi. Niinpä jatkoin kehoni pahoinpitelyä varsin onnettomilla päivittäisillä nestemäärillä. Onko se kumma jos väsyttää, ajatus pätkii ja ummettaa, jos ei ämmä saa kurkustaan alas usein edes litran verran nestettä päivässä.

Oli siis melko selkeätä, että kun nyt päätin alkaa etsiä parempaa oloa, oli nämä vesihommat ensimmäisten kuntoonlaitettavien joukossa. Mutta yksin ja ilman apuja mä en siihen pysty, sen tiesin aiemmisten epäonnistumisten perusteella.

Mutta nytpä minulla onkin ihana pikku apuri ja motivaattori! Nimittäin iPhone sovellus nimeltään Plant Nanny.

plantnanny

 

Noin suloiselta näytti mun ensimmäinen kasvini eilen illalla. Sieltä se jo reippaasti ylsi kurkkaamaa ruukun reunan yli. Sitten kun tyyppi on riittävän iso, se istutetaan puutarhaan ja voin ottaa uuden kaverin kasvatettavakseni.

Homma toimii siis siten, että on tietty määrä vettä, joka on vuorokauden aikana juotava ja ne juodut vesilasilliset sitten päivitetään Plant Nannyssä, eli siis kastellaan tuota kasvia. Jos haluaa, niin puhelimen voi laittaa asiasta muutaman tunnin jälkeen muistuttamaan.

Olen nyt hoitanut tuota ekaa kasviani perjantaista saakka ja se oikeasti toimii. Tuo viherpallero on niin suloinen, etten todellakaan halua sen nääntyvään kuivuuteen, joten heti herättyäni jo juoksen innolla täyttämään vesilasia. Ja yöllä, kun herään ärtyneenä vessahätään (joka on tietysti tämän kasvin kastelun syytä), niin silläkin reissulla jo tankkaan taas yhden lasillisen kastellakseni pikku muruani.

Kuvankaappaus 2014-1-7 kello 21.42.22

En siis vielä tiedä mitään sen enempää jatkosta, mutta ajan myötä ja riittävästi kasveja kasvattamalla voi ilmeisesti tienata siemeniä tms. maksuvaluuttaa (ja tietenkin siemeniä voi ostaa myös rahalla), jolla voi sitten hankkia kasvilleen vaikkapa uudenlaisen ruukun, tai vaihtaa ikkunanäkymän vaikkapa lumiseen vuoristomaisemaan. Jännää!

Yksi pieni dorka juttu sovelluksessa on, se ei nimittäin kysy tiedoissa esimerkiksi, pituutta vaan pelkän painon ja perustaa vesitarpeen sille ja ilmoittamallensa aktiivisuustasolle.  Minunkin painollani tuli tavoitteeksi heti kolme litraa ja se on ainakin näin alkuun itselleni vähän turhan iso tavoite. Niinpä jouduin huijaamaan painoni melkoisesti alaspäin, jotta sain päivän juomatavoitteen sellaiseksi, että se on realistinen. Taidan nyt lipitellä n. 2,3 l päivässä, mutta ehkäpä saan hetken harjoiteltuani nostettua määrän sinne sovelluksen alunperin minulle ehdottamalle kolmen litran tasolle.

Monia muitakin veden juomiseen kannustavia sovelluksia löytyi ainakin iPhonelle, mutta muutamaan tutustuttuani vei tämä Plant Nanny kirkkaan voiton, sillä missään muussa ei ollut tällaista pelillistä ulottuvuutta söpöine ötököineen. :D

Kommentit (5)

6/5 | 

Kaikki keinot on sallittu! Itse laitan himassa nättiin kannuun vettä ja pidän sitä tyrkyllä, johan kuule menee vettä iltaisin. Töissä on vesipullo koko ajan vieressä ja muistan jopa käydä täyttämässäkin sitä. :D
Mulle myös toi vedenjuominen on ollut ihan älyttömän vaikeaa, joutui ihan pakottamaan itsensä siihen. Nyt se alkaa jo menemään rutiinilla...
Hyvä sä ja sun kasvi. :)

7/5 | 

mun tarvii vaan nyt päästä yli tästä alun hirveestä kusetuksesta! Kai tää sit alkaa ihan sujumaan, mut tää vessassa ramppaaminen pistää lujille. :D

8/5 | 

No onhan tuo nyt aika söpö! Piti mennä heti tarkastamaan josko WP:lle löytyisi jotain samanmoista ja ainut minkä samalla idealla löysin oli WaterLogger - tosin siinäkin pidetään jokin hemmetin vesipisara tyytyväisenä (ja on muuten ruma pisara!). Ja muut olivat sitten näitä normaaleja missä vaan täytetään paljon olet vettä juonut. Jos itse osaisin koodata niin tekisin samanmoisen appin wp:lle :D

hannamaria
http://hannamariav.blogspot.fi

10/5 | 

Postasin just tällä viikosta samasta aiheesta, miten se onkin niin vaikeaa tuo vedenjuonti, se vaan unohtuu! Androidille ei saa noin söpöä appsia, mutta water your bodyn avulla olen jopa muutamana päivänä päässyt nyt kahteen litraan, jee! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram