Terkut taas kerran junasta! Edellinen postaus väsättiin matkalla Pori-Tampere, nyt puksuttelen puolestaan savonmaalta kohti pääkaupunkia.

-seuraava hehkutus sisältää mainontaa, sillä olen saanut tuotteet (olympus) blogin kautta-

Kuten blogia pidemmän aikaa lukeneet jo tietävätkin, niin minuthan käännytettiin vuosi sitten kesällä Wienissä hurmoksellisesti Olympus PEN -klaaniin. Reilussa vuodessa on pikkuruinen ns. micro four thirds -järkkäri vallannut entistä suuremman osan kuvaustilanteistani.

Viimeisin aluevaltaus tapahtui viime viikolla, kun yhdessä perhekuvauksessa 1v lapsi alkoi itkeä hillittömästi joka kerta kun nostin ison duunijärkkärini (Canon 5D Mk II + 24-70 mm 2.8) naamalleni. Melkein puolituntia odoteltiin josko poika tottuisi hommaan eikä enää säikkyisi, mutta koska kasvokontakti tuntui lapsesta mustaa isoa mötikkää turvallisemmalta, niin päädyin sitten nappaamaan tuon minulla kokeilussa olevan uusimman PENin (E-PL5) laukustani.

20121029-141708.jpg

Vaikka noin pienellä kameralla kuvaaminen tuntuikin studiossa työtilanteessa hieman oudolta, niin tämä kameran vaihto kuitenkin pelasti kuvauksen, kun pikku jätkä lakkasi säikkymästä.

Vaikka siis työhommat hoidankin n. 98% täyden kennon vehkeellä, niin nuo peilittömät järkkärit ovat kyllä tulleet kuvauskalustooni pysyvästi. Blogiini kuvaan lähes 100 prosenttisesti vain PENillä. Joskus olosuhteiden pakosta saatan kuvata jotain tänne puhelimella tai iPadillä ( kuten tähän postaukseen, koska kamera oli kohteena).

20121029-141717.jpg

Uusimmassa E-PL5 -mallissa on muutamia loistojuttuja verrattuna aiempiin malleihin. Itseäni ilahduttaa erityisesti tuo kääntyvä näyttö, jonka saa tarvittaessa taiteltua vaikka noin päin, että itsensä kuvaaminen onnistuu helposti. Aika näppärä tominto etenkin meille omaa pärstää kuvaaville bloggaajille. :D

Myös itse tapahtuva asukuvien ottaminen helpottuu sekä tuon näytön saranamekaniikan, että säädettävän vitkalaukaisijan ansiosta. Jos ei siis omista kaukolaukaisijaa, niin vitkan voi asettaa ottamaan vaikkapa kymmenen peräkkäistä ruutua sekunnin välein. Ehtii juuri sopivasti vaihtaa poseerausta otoksien välillä, eikä tarvitse joka välissä juosta painamaan laukaisijaa.

20121029-150709.jpg

Jos kamera-asiat kiinnostavat ihan yleisellä tasolla, tai himottelet vaikkapa tuota uutta PENiä (ekaa kertaa julkisesti hypisteltävänä), niin ensi viikonlopun Digiexpo -tapahtuma on varmasti vierailemisen arvoinen. Itsekin olen suuntaamassa silloin Helsingin messukeskukseen ihmettelemään kameroiden ja muiden teknisten vempeleiden uusimpia tuulia.

Nyt myös muutamalla teistä olisi mahdollisuus saada ilmaiset liput Digiexpoon. Sain yhteistyökumppaniltani Olympukselta 5 kahden hengen lippupakettia (arvo 2x15€)  jaettavaksi lukijoilleni.   EDIT: Sain juuri viestin, että saan vielä 5x2 lippua lisää. Eli jaossa kahden hengen pääsyliput yhteensä kymmenelle hengelle  (10 x 2 kpl)! Yhden palkinnon arvo 2 x 15 €.

Noilla samoilla lipuilla pääsee sisään myös yhtä aikaa järjestettäviin Hifiexpoon, Skiexpoon, Boardexpoon ja Jätkä & Säbä -expoon. (Erityisesti toi viimeinen on tosi houkutteleva :D) (EDIT: mulle huomautettiin, et kyseessä on Lätkä&säbä eikä jätkä & säbä... Pikku lukivirhe.. :D Logossa oli hieman hämäävä mailan lapa.)

Eli tässä vois olla tapahtuma minne sen ukonkin saisi raahattua mukaan, jos ei se innostu esim. Häämessuista. ;)

Mikäli siis 2.-4.11.järjestettävä Digiexpo sun muut kiinnostaa, niin jätä puumerkkisi kommenttiboksiin huomiseen, eli tiistai-iltaan klo 23.59 mennessä.

Voisit samalla kommentissa kertoa millaisia valokuvausaiheisia postauksia kaipaisit blogiini (vai oisko ne ihan syvältä eikä niitä todellakaan kaivata..). Olen nimittäin miettinyt että aihetta olisi kiva valottaa lisää täälläkin. Kuvausvinkkejä? Photoshop-juttuja? Muuta?

Laitan voittajille meiliä asap osallistumisajan päätyttyä saadakseni osoitteet joihin liput toimitan. Ne on saatava postiin keskiviikkona, jotta varmasti ehtivät kaikille viikonlopuksi. Tarkkaile siis meiliäsi jos osallistut arvontaan.

Kommentit (63)

Hanna
1/63 | 

Liput messuille kiinnostaa, ovat juurikin sellaiset harvat johon saisi myös kaksilahkeisen raahattua mukaan ;) Yhdellä lipulla pääsee kaikkiin noihin mielenkiintoisiin messuihin (no okei, ei tuo säbähomma välttämättä ihan kiinnosta..) joihin olisi mahtavaa saada liput!

Kuvausaiheeseen liittyen esim. sellainen "vinkit taviskuvaajalle" voisi olla kiva. Eli kuvausvinkkejä sekä kameroiden ja niiden sovellusten avaamista ja niihin liittyviä vinkkejä olisi kiva kuulla! :)

hav
2/63 | 

Meidän gadgetfreak-talous voisi hyvinkin kaivata paria Digiexpo-lippua! Sinne meneminen on ollut suunnitelmissa vähän joka vuosi, mutta lopulta se on aina jäänyt, milloin mistäkin syystä. Nyt on ehkä pakko päästä. Jos ei muuten, niin ainakin Jäbään & Säbään. :D

henna
3/63 | 

liput ois niin jees!! jätkä ja säbä ois varmaan pakko kokea!

kuvauspostauksissa ois kivoja photoshop&lightroom bloggaajan apuna.

ps. mistä tuo ihana kameran hihna on? tuliko se PENin mukana?

Sain tuon hihnan itse asiassa moumou blogin iinalta, kun sillä oli ylimääräinen. Mutta se on ihan PEN lisävaruste, eli pitäis löytyä hyvin varustetuilat jälleenmyyjiltä tai ainakin olympukselta tilaamalla.

omppu
5/63 | 

Lähes joka vuosi on tuolla Digi/SkiExpossa tullut käytyä, eli liput olisi kiva yllätys :)

Sofia
6/63 | 

oooi huippu arvonta! itte tykkään kovasti käydä messuilla ja kun tässä taloudessa tykätään elektroniikasta ja vaikka mitä vempaimia niin olis huippu saada poikaystäväkin messuille kun tossa viime viikolla jo suuniteltiin :)

blogissa niin tykkäisin jos sun blogissas olis sun kuvia ja vinkkejä ja kaikkea mitä tykkäät säädellä photarilla ym. elikkä olis ihan huippua nähä !:)

Lermo
7/63 | 

Uudet snoukkaus vehkeet kyllä kiinnostaisi, äijän kameraharrastus riittää mun hifistelyksi.

8/63 | 

Ehdottomasti kiinnostavat liput kyllä. Mulle kaipaisi semmoset "näin saat ilon irti järkkäristäsi". Omistan sellaisen ja olen kyllä niin uuno sen käyttämisen kanssa. Automaatti asetuksilla saa kivoja kuvia, mutta pakko siitä Olympos parasta on saada enemmänkin irti :)

käyttäjä-9470
Liittynyt3.11.2014
9/63 | 

Jes, noi liput olis kyllä mahtava voittaa, koska oon suunnistamassa tonne perjantaina ja lauantaina! Ja juttutoiveisiin liittyen esim pieni postaussarja Photoshopin käyttöön liittyen olis mahtava.

10/63 | 

Täälläkin ilahduttaisiin kovasti lipuista! Mies on himotellut jo pitkään järkkäriä ja on moisia katsellutkin, mutta haluaisi ostaa sellaisen, josta minäkin tykkäisin ja käyttäisin myös mielelläni. Tuolla pääsisi taatusti tutustumaan näppärästi kaikkiin tämänhetkisiin vaihtoehtoihin.

Ja eiköhän noista ulkoilmapuolen tapahtumistakin jotain mielenkiintoista löytyisi ;)

-A-
11/63 | 

Itseäni kiinnostaa hirvittävän paljon muotokuvaus. Haasteellista se on siksi, että malleja on vaikea löytää.

Itse olisi kiva lukea siitä, mikä inspiroi sinua kuvaajana (ja tietty sitten nähdä ne lopputulokset :) ja keitä kuvaajia ihailet ja miksi? Tai mielipiteitäsi valokuvanäyttelyistä tai ylipäänsä toisten töistä. Mistä tykkäät ja miksi jne. tyylillä :)

Niin ja toki osallistun arvontaan.

Jonna
12/63 | 

Liput kiinnostavat!!!!!:)) kyseisillä messuilla saisin varmasti uutta potkua valokuvaukseen.

J
15/63 | 

Digi, ski ja board - kaikki poikaystäväni harrastukset saman katon alla. Olisipa hienoa järjestää yllätys!

Amatöörikuvaajan perusvirheitä korjauksineen voisi olla toimiva postausaihe.

Tuuli
16/63 | 

Puumerkki tähän lippujen toivossa!

Minusta ainakin olisi mukava lukea kuvaamiseen liittyviä postauksia. Olen täysin amatööri järkkärin omistaja, joka ei osaa ottaa läheskään kaikkea iloa irti kamerastaan, joten etenkin niihin perustoimintoihin kaipaisin hiukan ohjausta.. toki viisainta olisi lienee hankkiutua johonkin kurssille :)

miia
17/63 | 

Messuliput kelpais kyllä, ois kerrankin tapahtuma, johon saisi poikaystävänkin mukaan ;)

Ja postausaiheeseen liittyen, niin photoshop-opus olis jees!

adeliina
18/63 | 

Olis kyllä siistiä mennä tutkailemaan uusimpia elektroniikkahärveleitä! :)

Erityisesti kiinnostaa kaikki valokuvaukseen liittyvä!

Roosa
19/63 | 

valokuvaajana mua messut kyllä kiinnostaa ja kuvausideoita sulta ehkä sisävalaistuksen tekniikoista yms ois kiva! :)

Krista
20/63 | 

Nää on ihan parhaat messut kaikista!! Kiinnostaa paljon ja noi liput kyllä tulis tarpeen, muu perhekki tulisi mielellään mukaan :) Ja digiexpon lisäksi skiexpo on mun juttu :)

Nti Papu
21/63 | 

Hyvä arvonta! Messuilla kaikki valokuvaukseen liittyvä kiinnostaisi. Ja postaustoiveena kuvien jälkikäsittelystä juttua.

Anna
23/63 | 

Kuvausvinkit ja kikat onnistuneisiin kuviin olisi musta kivoja juttuja. Liput kanssa olisi kiva juttu.

Wippe
26/63 | 

Liput olis kivat, jätkät ja säbät sais kuvaan kaikki samalla reissulla ;-)

Vinkit muotokuviin aina tervetulleita. Mikä ihmeessä saa sukujuhlissa tms. sukulaiset pönöttämään vierekkäin kuin tikkuihin pystytettyinä?! Aina jollain leuka väärässä tai joku tahalteen piilossa toisen takana.

Saatko tunnelmakuvat ihmisistä niin, ettet kerro kuvaavasi? Räpsit vain?!

Cherriu
27/63 | 

Liput kelpaisi, kuvailu on kivaa ja ruokahifistelijälle kelpaisi uudet kuvakulmat :) Teepä siis postaus aiheesta ruokalautanen ja sen lähestyminen! Eli ruokakuvausta, sommittelua ja semmoista muuta mukavaa :)

Tiia
28/63 | 

Digiexpot on olleet jokavuotinen perinne juhlia mun synttäreitä, kuitenkin ne on joka vuos enemmän vaan pettänyt mut. Kameroille ei dexpoilla anneta mun mielestä tarpeeksi tilaa! Toi PEN kiinnostaa ihan järjettömästi tälläistä pitkänliiton Olympus kuvaajaa.

Olisi ihan mahtava lukea blogissa enemmänkin sun kuvaustapoihin (myös kuvanmuokkaus) liittyviä postauksia! Mua varsinkin kiinnostaa kuvaamisessa millasiin asioihin kiinnität arkielämässä huomios ja millasia asioita tykkäät kuvata + miten lähestyt niitä (ja onko jotain mitä et todellakaan mielelläs kuvaa)

Maikki
29/63 | 

Mä oon itseasiassa menossa just noiden kameroiden takia sinne messuille! ja ehkä kattelemaan vähän muutakin silmän iloa:)

jennnifer
31/63 | 

Oi, liput tulis kyllä tarpeeseen täälläkin päin! Juuri tota mini peniä haluisin mennä paikan päälle hypistelemään kun on hankinnan kohteena :)

kaikki photoshop ja kuvan muokkaukset ois jeees blogin puolella!

34/63 | 

Valokuvauspostaukset kiinnostavat todellakin! On mahtavaa lukea ammattilaisen ajatuksia ja vinkkejä kuvaamisesta. Minua kiinnostaa kovasti tuo Olympuksen PEN E-PL 5, eli jos innostut tekemään jonkinlaista tarkempaa esittelyä siitä ammattikuvaajan näkökulmasta, ainakin minua se ilahduttaisi suuresti (kaikki tiedot kiinnostavat, esim. arviosi eri ominaisuuksista versus suurempi laite tai mukana tulevien objektiivien käyttötarkoituksesta ja -kelpoisuudesta, millaisia objektiivejä suositteleisit hankkimaan lisäksi jne...).

Olen miettinyt järjestelmäkameran hankkimista jo vuosia, mutta olen suhtautunut aika skeptisesti siihen jaksanko raahata isoa kameraa missään mukana, mutta kokonsa puolesta PEN tosiaan ratkaisisi tuon ongelman.

Saku
35/63 | 

Digiexpoille pääsy kyllä kuumottaisi - ja nimenomaan tämän E-PL5:n vuoksi. Messuilla pääsisi vertailemaan tätä ja kalliimpaa E-M5:ä keskenään, omaa rakasta sotaratsua E-PL1:tä unohtamatta. Toivottavasti onnetar suosii lippuarvonnassa ja vanha PEN pääsee pian eläkkeelle ;)

johannnnamar
36/63 | 

Todellakin valokuvauspostauksia! Varsinkin niitä "hienoja" kuvia, ei siis arkisia asukuvia tms., vaan niitä taidepläjäyksiä joita otat studiossa ihmisistä ja eläimistä!

Jukka
37/63 | 

Kuvausvinkkejä ja suosituksia esim. putkista ois kiva lukea. Tolla nykysellä Penillä, kun tulee kuvattua lähinnä automaatilla. Ja messuliput ois mukava ylläri!

38/63 | 

Valokuvapostaukset kiinnostaisivat todella paljon! Ja messuliput olisi kiva ylläri, tänne kun saisi miehenkin mukaan :)

Ninde
39/63 | 

Liput kiinnostavat! Olisi kiva yllätys antaa miehelle ilmaislippuset, hän on menossa messuille joka tapauksessa =)

Teetu
40/63 | 

Liput olisi kivat saada. Mieheni tuumaili kun juteltiin messuilusta, josko mukaan lähtisi sieltä uusi järkkäri :)

HeidiM
41/63 | 

Kuvausvinkkejä, kyllä kiitos. Liput kiinnostaa kovasti, messuille kun ollaan menossa. Messuilta löytyy 5 henkiselle perheellemme jokaiselle oma kiinnostava osastonsa :).

Kiiunen
42/63 | 

Olisi ihana yllättää mies lipuilla. Hän tykkäisi kovasti jos pääsisi katsastamaan tuon digiexpon ja Hifipuolen myös. Korkeiden lippuhintojen vuoksi nämä on jäänyt käymättä parina viime vuonna.

Emma
44/63 | 

Osallistun arvontaan! Toivoisin valokuvausvinkkejä, sellaisia käytännön ohjeita aloittelijalle esimerkiksi valotuksesta tms. :)

ruu
45/63 | 

Täälläkin olisi lipuilla ottajia.

Kaikki kuvausvinkit ja ohjeet on tervetulleita :)

Elena
46/63 | 

Liput messuille kiinnostaa täälläkin, kuin myös valokuvaus- ja photarivinkit. :)

Samu1i
47/63 | 

Liput otettaisiin täälläkin lämmöllä vastaan :) Tyttöystävälle myös! Luvataan pitää hyvää huolta lippusista ;)

49/63 | 

Justiinsa miehen kanssa ollaan uutta tollasta minijärkkäriä hankkimassa eikä osata päättää millanen olisi meidän aktiviteeteille sopiva!

CoyoteMake
51/63 | 

Liput kyllä kelpaisivat mahtavasti, pelejen ja valokuvauksen suurena fanina!!!

Hanna
52/63 | 

Hip hei! Liput kelpaisivat!

Kuvausvinkkejä voisit heittää myös silmälasipäisenä siitä, miten parhaiten saa kuvattua lasipäistä tyyppiä sisätiloissa/keinovaloilla pelaillessa. Itselläni näiden valtavien linssien kanssa tuntuu aina tulevan heijastukset tai karmeat goottivarjot silmiin, joten pro-vinkit tulisivat tarpeeseen :)

Mika
53/63 | 

Niin, ne kuvausvinkit.

Valotusaikaa pidentämällä saa kuviin "vangittua" liikkeen ja saa aikaan mielenkiintoisia efektejä.

Alea iacta est.

santra
54/63 | 

Mulle kelpais kyllä lippu Digiexpoon ja miehen vois lähettää samalla vaikka skiexpoon...

Messi
55/63 | 

Sveitsiläinen ystävä tulee kylään ja olisi mukava yllättää hänet messuilla!

Spark
57/63 | 

Photoshop-vinkit olisivat itseasiassa hyvinkin tervetulleita. Erilaisten efektien (tyyliin Instagram-tyyli, dramaattiset värit) toteutus kiinnostaisi.

58/63 | 

Nyt kun ollaan siirrytty talvi aikaan niin vinkkejä ja tekniikoita kuvaamiseen pimeisssä olosuhteissa ilman salamaa olisi kiva lukea.

Itselläni on monia paikkoja ja kohteita joita pitäisi kuvata yön pimeydessä mutta salaman käyttö pilaa fiiliksen ja tuhoaa koko kuvan 'idean'.

Esimerkiksi vaikka sisäpihani kuvaaminen; tahtoisi saada kaikki pienet yksityiskohdat mukaan mutta ilman salamaa valo ei riitä ja sen kanssa näkyisi vain fillareitten heijastimet...

...niin ja myös ehkä apua ja vinkkejä miten saisin taas herätettyä sen kenkäfriikin joka sisälläni ennen asui (v.2002: ~120-150 paria, v.2012: 3).

Ja Digeilemäänkin ois kiva myös päästä, varsinkin Canonin uudet kujeet kiinnostaa.

Miu
59/63 | 

Tännekin kelpaisi liput!

Kiinnostaisi alkaa harrastamaan enemmänkin valokuvausta, mutta en oikein vielä osaa. Muutamia hyviä kuvia tsägällä saanut otettua, mutta ihan perussäädöistä olisi mielenkiintoista saada postaus, vaikka minulta ei kyseistä kameraa löydykään. Valotukset kiinnostavat myös, joten lukisin postauksen myös siitä aiheesta :) mikä vaan valokuvausaiheinen kiinnostaa!

kk
60/63 | 

Liput houkuttelee siinä määrin, että täytyy kommentoida vaikka "tyttöjen" blogi onkin. Mikäs mies se sellainen on jota Digiexpo ei kiinnostaisi...

Meeri
61/63 | 

Huh, ehdinpäs - mukana arvonnassa ollaan :). Digiexpo kiinnostaisi kovasti, erityisesti Canonin uutuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram