Käydessäni joululomalla kotona Sotkamossa pääsin käymään yhdessä ihanassa putiikissa, nimittäin mun mamman Joulupuodissa. Äiti on ehtinyt elämänsä aikana toimia mm. vaatekauppiaana, kukkakauppiaana ja vaikka minkä ihanan tavaran kauppiaana. Vaikka mitään pysyvää liikettä hänellä ei ole enää vuosikausiin ollutkaan, niin kauppias on aina kauppias.

Viime vuonna joulun alla mamma sitten pisti Sotkamossa pystyyn ensimmäisen pop up -storensa jossa oli tarjolla äidin omien käsitöiden lisäksi myös muiden Kainuulaisten käsityöläisten tuotteita ja myös valikoitua käytettyä tavaraa kuten astioita, sisustustarvikkeita jne. Kesällä puolestaan oli muutaman viikon second hand -putiikin vuoro, jossa myytiin laadukkaita vaatteita, kenkiä, laukkuja, asusteita ja kauniita kodin tavaroita. Myytävää tavaraa oli kertynyt mamman omien nurkkien lisäksi myös muutavilta hänen ystäviltään.

Joitakin viikkoja ennen joulua mamman pop up -store "harrastus" sai taas jatkoa sopivan tyhjän liikehuoneiston satuttua tielle. Harmittelin kovasti, etten ollut päässyt käymään aiemmissa puodeissa, joten olin todella innoissani näkemässä mitä kaikkea kivaa kaupassa olisi tarjolla tällä kertaa ja kuinka nätisti äiti olisi kaiken laittanut. Ja olihan se laittanut. Ihania kauniita asioita ympäriinsä kauniisti ja persoonallisesti esille laitettuna. Paljon kaikenlaisia aarteita ja yksityiskohtia joita katsellessa sai aikaa vierähtämään siitäkin huolimatta, että osa myynnissä tai somisteena olleista tavaroista oli minulle tuttuja jo kotoa.

Omasta kodistamme (tai "noutotukusta" kuten siskoni kotiamme luonnehti, kun kuuli mitä kaikkia aarteita oli mamman kätköistä itselleni lomalla löytänyt ;D ) oli puotiin tiensä löytänyt mm. paljon lasitavaraa aina Iittalan ja Nuutajärven klassikoista lähtien. (Yksi kaunis Nuutajärven maljakko muuttikin  sitten paikkaamaan minun kukkavaasin tarvettani.)

Äidin ystävättären kokoelmista puolestaan myyntiin oli saatu kasa aika fiinejä merkkikelloja. Ja katsokaa nyt miten ihanasti ja nerokkaasti nekin oli laitettu esille! Minunkin ranteeseeni löytyi yksi teräsrannekkeinen kaunotar.

Äidin taiteilemat monenlaiset kauniit pitkälti erilaisista kierrätysmateriaaleista valmistetut sisustustaulut olivat olleet kuulema joulunaluksen hitti ja niitä olikin kääritty ahkerasti lahjapaketteihin.

Kaikenlaisia ihania helyjä ja helmiä. Ruusutkin olivat kuivuessaan muuttuneet ihan oikean sävyisiksi päästäkseen koristeeksi noiden helminauhojen viereen. Sain Itse asiassa yhden todella kauniin helmikaulanauhan joululahjaksi. Pitänee esitellä se ja muutamat muut ihanimmat joululahjat täälläkin.

Myytävänä oli myös paljon mamman huutokauppalöytöjä vuosien varrelta.

Jokaisen esillä olevan esineen paikka tuntui olevan todella huolella valittu eikä kultaa ja kimallusta puuttunut. Olisipa näin kauniita kauppoja enemmänkin. Kuten jo kotipostauksistani kävi ilmi, olen kotonani pienen kaaoksen ja tavarakasojen keskellä ennemmin kuin paikoissa missä kaikki on kliinistä ja aseteltu viivottimen avulla. Sama pätee myös kauppoihin.

Esillepanossa oli hyödynnetty jo edelä nähtyjen tyhjien lasipullojen lisäksi mm. vanhoja kakkuvuokia, kauniita tarjottimia ja kuten yläkuvassa näkyy myös tyhjiä metallisia kurkkupurkkeja.

Äiti on on aina ollut todella visuaalinen ihminen ja hän on hyödyntänyt kauniiden tavaroiden sommittelutaitoaan mm. tekemälllä erilaisten liikkeiden ikkunasomistuksia.

Yritin miettiä, että miten tuota mamman putiikkia kaikkein parhaiten kuvailisi, kun myynnissä on tosiaan kaikkea astioista, koruista ja antiikkihuonekaluista aina käsitöihin, taiteeseen ja vintage vaatteisiin asti ja tulin siihen tulokseen, että kokonaisuutta kuvailee parhaiten "ihanien ja kauniiden tavaroiden putiikki". :)

Liiketilan ollessa kaksikerroksinen oli alakerta hyödynnetty siten, että tilan omistavan perheen rouva oli tuonut sinne myyntiin omia vaatteitaan. 70-, 80- ja 90-lukujen mahtavia aarteita kellari pullollaan!

Jokin tuossa kirjavassa jakussa viehätti minua todella kovasti. Harmikseni se, kuten muutkin vaatteet olivat harmikseni minulle liian pieniä. Erityisesti jäi kirvelemään yksi käsittämättömän upea harmaa hevosennnahasta tehty kasarimekko. Harkitsin sen ostamista jo ihan upean materiaalin takia, siitä kun olisi saanut vaikkapa upean hameen, kun ei kerran yläkerrasta ihan taipunut ylleni.

Rekit notkuivat mm. erilaisia silkkihaalareita, nahkahousuja, merkkikenkiä. Ja mikä hauskinta, monet tuolla olleista vaatteista oli kuulema alun perin minun äitini liikkeestä aikoinaan ostettuja. :D

Fuksiaa päästä varpaisiin. Ja katsokaa mikä ihana miljoonalipasto! Ei harmikseni ollut kuulema myynnissä. :(

Jos satut lukemaan tätä siellä Sotkamon suunnalla, niin kerrottakoon, että mamman puoti on auki vielä nyt torstaina 5.1., perjantaina 6.1 sekä lauantaina 7.1. jonka jälkeen kauppa puretaan ja sitten jäädään vaan mielenkiinnolla odottamaan mihin äiti seuraavan aarreputiikkinsa pystyttää ja milloin. Tällä kertaa puoti löytyy osoitteesta Kainuuntie 26, Niinan Kuvapisteen ja jonkin kampaamon välistä.

Sellaista siis kuului tällä kertaa kotikonnuille talviseen Sotkamoon. Oli ihanaa nähdä miten innoissan äiti putiikissan hääräsi! :)

Kommentit (8)

Chenille
9/8 | 

Voi kun ihanan näköstä! Nyt suostuttelet MAmman pistämään samanlaisen pystyyn Poriinkin! =)

Unaja
10/8 | 

Ihanaa! Ja upeasti kaikki laitettu esille! Mulla oikein sormia syyhyttäis päästä tuonne tutkailemaan kaikkia ihania tavaroita. Rakastan vanhoja esineitä ja vanhan tavaran liikkeitä..

11/8 | 

Aivan mielettömän ihanan näköinen tavarataivas!! En oikein pärjää kirpputorien kaaoksessa, vaikka kauniista vanhoista tavaroista tykkäänkin, mutta tuollainen kauniisti laitettu putiikki koituisi kyllä kohtalokseni. Valitettavasti Sotkamoon on täältä *pikkuisen* matkaa... :)

jaanaj
13/8 | 

Ihana puoti! Ihana postaus! Joku aika sitten kyselit, minkälaisista asioista lukijat toivovat postauksia. Minä haluan lukea tällaisia silloin tällöin.

Pampula
14/8 | 

Voi kun pääsisi tuohon puotiin!

Olisipa sillä verkkokauppa,

tilaisin heti silkkihaalareita ja muuta ihanaa 80-90-lukujen aarteistoa!

Maddaleena
15/8 | 

Kyllä kauppaa voidaan tehdä. Ota yhteyttä s-postilla: merja piste artedaamit ät gmail piste com

16/8 | 

Oi vau, tuo Pampulan mainitsema verkkokauppa olisi kyllä kova sana... :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram