Hahaa. Aika perushomma.. Mun on pitänyt kirjoittaa näistä tämän postauksen ihanista koruista teille jo Pori Jazzeista saakka, mutta mun muistiinpanot aiheesta oli viikotolkulla hukassa. Ja arvatkaas mitä. Nyt kun mä löysin ne, mä en tajua omista sanan tai parin sepustuksistani enää juuri mitään. :D Mut, ei se mitään. Osaan mä ihkutella näitä kauniita asioita aika pitkälti ilman muistiinpanojakin.

Viime kesänä Jazz-kadun tarjonnasta suosikikseni nousi valokuvakoruillaan ihastuttanut Anna Pusu-design. (lue postaus täältä.) Tänä vuonna myyntikojuissa luurasi jälleen muutamia uusia tulokkaita, joista yksi erityisen mielenkiintoinen.

Tiesin välittömästi tähän kojuun astuessani, että tulisin poistumaan sieltä rahamäärässä köyhempänä, mutta jotakin ihanaa korua rikkaampana. Tuumailuun menikin sitten tovi  jos toinenkin, kun mallailin päälleni kaikkia itseäni ihastuttaneita tuotteita. Niitä nimittäin oli melkoisen monta.

22

Merry Go Round on yhden naisen viime syksynä perustettu tuotemerkki jonka takaa löytyy pohjoisesta kotoisin oleva, mutta nyttemmin helsikiläistynyt Henna Soronen. Jutellessani Hennan kanssa kävi ilmi, etteivät korut suinkaan ole hänen työnsä, vaan kuulema ihana harrastus. Jazz-kauppaakin valokuvaajana työskentelevä nainen oli tullut pyörittämään kesälomallaan. Kun Hennalta kysyi miten hän on päätynyt korusuunnittelijaksi, kertoi hän vaan "tykkäävänsä kaikista tyttöjen jutuista". Korut syntyvät Vallilassa Hennan omassa olohuoneessa inspiraation pulppuillessa taustalla soivan roklin tahtiin.

21

Akryylistä valmistetut korut toivat niin minulle kuin jollekin toisellekin asiakkaalle mieleen samaa materiaalia käyttävän Titi Madamin. Itse en kuitenkaan ole koskaan lämmennyt TM:n eläinaiheille, mtta Merry Go Roundin lystikkäät pääkallot, räyhäkkäät pistoolit ja hienostuneet höyhenet saivat minut todella innostumaan.

Ehdoton suosikki "hahmoni " oli juurikin tuo ilkikurisesti irvistelevä pääkallo, joka päätyikin sitten roikkumaan sekä korviini, että rintamerkkinä laukkuuni. (korvikset nähty In action esim. TÄÄLLÄ) Ikävä kyllä laukussa luurannut kallo koki karmean kohtalon tarttuessaan autossa johonkin ja napsahtaessaan leukanivelen kohdalta poikki. Nyt mulla on kallo ilman alaleukaa. Mä luulen, että täytyy tilata uusi, sillä haluaisin tuon tyypin koristamaan mustan bleiserini rintamusta.

20

Toinen omaan makuuni ollut aihe oli tuo sulka. Yllä olevan kuvan kierrätysnahkaa, ketjua ja sulkia yhdistelevä kaulakoru ei olisi millään halunnut irrota kaulastani, mutta kaikeen haluamaani ei kuitenkaan ollut varaa. Noiden korujen hauska yksityiskohta oli nahkaosien tarina. Hennan apurina ollut Ansku nimittäin kertoi nahan olevan peräisin hänen poikaystävänsä Günther-henkiseen valmistujaisjuhlien naamiaisasuun kuuluneista nahkahousuista. Kuinka mahtavaa, että jo jonkun päällä yhden elämän eläneet nahkahousut ovat päätyneet ensin kirpputorin kautta bilepöksyiksi ja sen jälkeen vielä materiaaliksi upeisii koruihin ja jonkun taas uuden ihmisen päälle.  Nahan lisäksi korujen materiaaliksi oli päätynyt myös mm. kavereiden vanhoja farkkuja. Kierrätystä juuri parhaimmillaan.

23

19

18

Itseäni ihastuttaneiden rock-henkisten muotojen lisäksi tarjolla oli hempeämpiäkin aiheita, kuten kuvissa näkyvät perhoset ja linnut  sekä kesämalliston palmupuut.

17

Tuollainen pistooli kiehtoisi kaulariipuksen muodossa!

16

Käsityönä syntyvät korut eivät tietenkään koskaan ole keskenään täysin samanlaisia ja etenkin kaulakoruissa oli selkesästi uniikkeja yksilöitä. Ketjumateriaaleja oli monia erilaisia ja niiden pituudet vaihtelivat runsaastikin. Riipuksiin oli myös yhdistelty esimerkiksi yksittäisiä kierrätyshelmiä.

Henna kertoi osan Merry Go Roundin mallien olevan pysyvää ns. perusmallistoa, joissa esimerkiksi värit saattavat hieman vaihdella esimerkiksi vuodenaikojen saatavilla olevien materiaalien mukaan. MGR yrittää hyödyntää akryyliosissaa mahdollisimman paljon jämäpaloja ja sen vuoksi tarjolla voi olla joskus hyvinkin pieniä eriä jotain tiettyä väriä. Jos en ihan väärin muista, niin ainakin Jazzeilla oli esimerkiksi jonkin verran läpikuultavia keltaisia korviksia esim. palmun mallisena ja ainakin niiden kohdalla taisi olla nimenomaan kyseessä pieni jämäpalasta valmistettu erä. Nämä korut eivät siis todellakaan toistu satoja tai edes kymmeniä kertoja täysin samanlaisina.

15

Itselleni siis lähti loppujen lopuksi mukaan ne jo aiemmin mainitsemani pääkallokorvikset ja -rintaneula, molemmat valkoisina + musta sulkasormus, josta ei nyt kuvaa tähän hätään löytynyt. Mutta voin kertoa, että suunnattoman kaunis se on. Korujen hinnat eivät päätä huimanneet korvakoruparini maksaessa 10 € ja sormuksen ja rintaneulan ollessa festaritarjouksessa 5 €/kpl. Kaulakorujen hinnat liikkuivat jossain 15 € tienoilla, jos en ihan värin muista ja nuo Gûntherin nahkapöksyistä materiaaliaan lainanneet upeat ketjut olisivat nekin irronneet alle kolmellakympillä.

Mikäli ihastuit koruihin yhtä palavasti kuin minäkin ja olet huomenna tai sunnuntaina Helsingissä, niin kannattaa ehdottomasti piipahtaa Kaapelitehtaalla, missä MGR on Design Market tapahtumassamyymässä tuotteitaan molempina päiviä klo 11-17!

Henna myös lupaili Merry Go roundin verkkokaupan aukeavan vielä tämän syksyn aikana. Kun tuo aika koittaa, lupaan infota siitä täällä blogissa, sillä ainakin tämä tyttö aikoo laittaa uuden pääkallon lisäksi laittaa jonkun muunkin ihanuuden tilaukseen. Verkkokauppaa odotellessa voi tuotteita tiedustella sähköpostilla design.merrygoround(ät)gmail.com, tai tsekata jälleenmyyjät MGR:n Facebook-sivuilta.

Kommentit (16)

Katy
17/16 | 

Täytyy alkaa välittömästi säästämään, että sivun auetessa saa tilata tuollaisen ihanan kyyhkykaulakorun! Vai onko pääsky, ihan sama :D Mutta voipi hyvinkin olla, että mukaan lähtee enemmänkin kerralla, kun kerran tilaamaan alkaa :)

Dandy
19/16 | 

Olenkin jo odotellut, että joku muukin löytää ko. merkin! Odotan kuumeisesti sivujen aukeamista, hngh.

Itse ostin tuollaisen nahka/ketju-härdellin Turun designmyyjäisistä joitain viikkoja sitten. Omani eroaa vain siinä, että sulkien tilalla on tähtiä.

Veera
20/16 | 

oih, se tähdillä koristeltu versiokin oli ihana! Mä luulen, että joudun kans tuollaisen nahka-ketjukorun vielä hankkimaan.

21/16 | 

Olen aina miettinyt, että tekeekö nää firmat noi akryylijututkin itse? Siis ei muovaile akryyliä vaan leikkaa sen? :D Mistä akryylilevy on peräisin ja miten se on tehty? Kiinnostaa kovasti lähinnä ekologisuuden kannalta, yritän aina selvittää tuotantoketjua mahd. pitkälle. Kotimainen käsityöyrityskään ei aina ole ekologinen/eettinen jos materiaalit ovat ties mistä. Huh, löytyispä tälläset tiedot aina firmojen nettisivuilta. Tuotantoketjun kertomus pakolliseksi! :D

Veera
22/16 | 

eikös noissa ole ideana nimenomaan se, että ne leikkaa sen akryylin itse haluamiinsa muotoihin.

eiköhän tuollaiset asiat aika pitkälle selviä kun kyselee aina ihan suoraan tuotteen valmistajalta.

23/16 | 

Korut näyttää tosi kivoilta ja ihanan erilaisilta. Hihii niin perus tuo että ei sitten enään jonkun ajan päästä tajua itsekään mitään omista muistiinpanoista.. :D

Veera
24/16 | 

mä olen kyllä tosiana melkoinen hattarapää mitä tulee tuollaisii parin sanan muistinpanoihin.. Se lisää jännitystä myös töissä melkolailla, kun yrittää ottaa selvää kiiressä kirjoittamistaa tilauksista tms.:D

Mair
26/16 | 

Onpas taas niin kovin uutta ja muodikasta... Tällasia korujahan valmistaa myös Seppälä! Ja tuhat muuta.

Hyvässä jamassa nää Suomen "muotiblogit".

Veera
27/16 | 

joo, ja tokihan sitä mieluummin ostaa kamppeensa seppälästä kuin joltain taitavalta käsityöläiseltä.

Eikös me kuitenkin jokainen saada intoilla ihan mistä halutaan.

28/16 | 

Akryylia (suomeksi muovi) leikataan ainakin laserleikkurilla, jollaisia löytyy esim. joistain oppilaitoksista ja on myös paljon yrityksiä joiden valikoimista voi valita mieleisen pleksin (eiköhän nekin ole jossain kiinassa tuotettu kuten kaikki nykyisin) ja tilata valmiina postissa säkillisen leikattua muovia.

Tietokoneelta vain kuva kojeeseen ja kone leikkaa pleksistä vaikka 100000 kpl näitä omaperäisiä pääkalloja, pistooleja tai pääskysiä. Käsityötä tosiaan...

Suorastaan ällöttää nämä uudet "DESIGN"merkit, jotka leikkivät suunnittelijoita, vaikka todellisuudessa eivät ole keksineet mitään uutta eivätkä edes tehneet omin kätösin mitään muuta kuin ehkä liittäneet pleksipalan ketjuun.

Naurattaa kun myyjäisissä näkee miten merry-go-roundit ja you complete me:t ja mitkäliet myy keskenään täsmälleen samannäköistä muoviroskaa. Huoh..

xeikki
29/16 | 

Amen to that! Niin totta.

Plus toi oli uutta joskus kymmenen vuotta sitten ja silloin ne jonkun verran innostivatkin, mutta nykyään ne on niiiiiin nähty...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram