Terkut täältä vaarojen sylistä Sotkamosta! Vietän täällä kesälomaa mamman ja isin hyvässä hoidossa. Rakkaiden ihmisten näkemisen lisäksi Sotkamossa käydessä on yksi sellainen ohjelmanumero, joka on pakko toteuttaa joka vierailulla ja mielellään vielä useamman kerran, ja se on käynti maailman parhaassa kahvilassa.

Omasta ja todistetusti monen muunkin ihmisen mielestä maailman paras kahvila löytyy tätä nykyä Sotkamon torin laidalta ja on nimeltään Murunen. Jos ikinä liikut tällä suunnalla Suomea, niin älä aja tämän paikan ohi, vaan ota hetki aikaa itsellesi ja omistaudu herkulliselle kakkupalalle ja nauti kahvilan lämpimästä ja ystävällisestä tunnelmasta.

Puolitoista vuotta sitten avattu Murunen on kaikkea sitä mitä itse toivon kahvilalta. Tunnelma on leppoisa, iloinen ja asiakas tuntee aina itsensä todella tervetulleeksi. Tarjolla olevat tuotteet ovat joko itse tai ainakin lähileipomoissa leivottuja, eikä tarjolla ole takuulla yhtään tusinapakastepullaa. Tuotevalikoima vaihtelee ja kehittyy ja joka vierailulla voi vastaan tulla jokin ihana uusi kielen mukanaan vievä kakku. Tiedän aivan liikaa kahviloita jotka luottavat vuodesta toiseen tasan samaan puuduttavaan valikoimaan.

Syy miksi Murusesta on tullut Sotkamossa jo nyt lyhyen olemassaolonsa aikana suoranainen ilmiö, ei kuitenkaan selity pelkästään makoisilla kakuilla ja viihtyisällä interiöörillä. Murusen todellinen sielu on sen työntekijöt ja ennen kaikkea omistaja Kalle. Voin ihan täysin liioittelematta sanoa, että harvoin näkee ihmistä, joka tekisi työtään yhtä innostuneena, iloisena ja koko sydämellään.

Kallelle jokainen asiakas on ystävä jonka näkemisestä hän ilahtuu. Vähänkään useammin vierailevat asiakkaat tunnetaan nimeltä ja kuulumisia kysellään kuin vanhalta tuttavalta. Vaikka tiskille ulottuisi jono ovelta saakka, niin jokaista asiakasta palvellaan ilman ikävän hopun tunnetta ja dialogi sisältää aina muutakin kuin liukuhihnalta tulevan "ole hyvä, viis kuuskymmentä".

Viimeksi juuri tänään kuulin, kun tiskillä minua ennen olleista naisista toinen sanoi ystävälleen, että "täällä Murusessa on kyllä aina jotenkin niin erityisen lämmin tunnelma!"

 Suolaisten ja makeiden purtavien lisäksi tarjolla on myös mm. paikallisen valmistajan jäätelöitä. Arjen keskelle hieman luksusta kaivatessa voi kakun kyytipojaksi tilata lasin viiniä tai jopa shampanjaa. Arvostan.

Juuri tällaista paikkaa rakas kotipaikkakuntani olikin ollut vailla jo vuosia. Ja moni paikkakunta ja kaupunki on edelleen. Esimerkiksi Porista ei todellakaan löydy yhtään ainutta kahvilaa jonka nostaisin millään mittapuulla samaan kastiin Murusen kanssa.

Pienellä paikkakunnalla kaikki ihmisiä yhdistävät ja kylälle elämää tuovat ilmiöt ovat suunnattoman tärkeitä. Murunen ei ole tyytynyt olemaan pelkkä syömistä ja juomista tarjoava perinteinen kahvila, vaan se on pyrkinyt piristämään kylän elämää tavalla jos toisellakin. Esimerkkeinä vaikkapa torille joululoman ajaksi rakennettu luistinrata, missä lumiprinsessa luistelutti lapsia ja lomalaisia musiikin tahtiin, perjantain teemamusiikki-illat kuohuviinin kera ja lauantai aamupäivien askartelutuokiot lapsille. Ja meidän mamma on osallistunut Murusessa myös barista-kurssille ja odottaa jo innoissaan sille jatkoa.

Myös livemusiikkia on toisinaan tarjolla, viime talvena tuvan vetäisi täyteen ainakin Haloo Helsinki! Ei ehkä ihan normaaleimmasta päästä esiintyjä kun kahvilasta kuitenkin puhutaan. :D

Ai niin, eikä sovi tietenkään unohtaa tiistai-iltapäivien neulemiittejä mihin paikkakunnan puikkojen kilisyttelijät kokoontuvat yhdessä herkkujen äärellä pistämään lankaa mutkalle. Mukaan voi toki tulla ilman neulettakin!

Kahvilatuotteiden lisäksi Murusessa on myynnissä myös kotimaisen Muru-merkin luomupuuvillaisia lastenvaatteita ja muita ihania lasten tuotteita. Joten kahvin ja pullan lisäksi täältä saattaa tarttua mukaan jotain muutakin. Ja jos ei muita ostoksia, niin takaan, että hyvä mieli ainakin!

Jos siis liippaat lomareissullasi hiemankaan Sotkamon suuntaan, niin suuntaa ihmeessä nokka kohti toria ja Murusta. Kannattaa kiepaista jopa vähän kauempaakin vaikkei ihan reitin varrelle osuisi. Itse aion suunnata herkuttelemaan ja hyvää mieltä hakemaan jälleen huomenna!

Kommentit (15)

16/15 | 

Itse olen vieraillut kerran Murusessa, äärettömän hyvä kahvila on kyllä! :) Niin ja tervetuloa Kainuuseen!

Nonna
17/15 | 

Paikkakuntalaisena tulee kyllä käytyä Murusessa ihan liian harvoin. Tähän täytyy ehkä tehdä muutos.. :)

18/15 | 

Murunen on ihana! Herkut on niin hyviä ja kaikki myytävä ihanan suloista, ne on aina pakko katella läpi. Ompahan tullut syötyä makoisat lounassalaatit useemman kerran (onneksi ne saa mukaan).

19/15 | 

Murusessa on ihana tunnelma ja siellä on illmassa ystävyyden henki! aina kun olen sotkamon ohi ajanut on ollut tapana pysähtyä kahville! Olen iloinen että sotkamoon on tullut kunnon kahvila!

Titta
20/15 | 

Kaiken edellä kuvatun lisäksi Murusessa miellytti kaikkien pientenkin yksityiskohtien tarkka huomioiminen. Lämminhenkisyyden lisäksi visuaalisesti viimeisen päälle mietitty kokonaisuus! Jo itsessään syy lähteä lomareissulle Sotkamoon ja Vuokattiin!

21/15 | 

Ehkäpä seuraavalla kerralla kotopaikkakunnalla vieraillessa tulee käytyä täälläkin. :) Kakkupala näyttää herkulliselta! Ehkäpä Sotkamon suunnalta löytyisi pari nukkeilijaa niin pidettäisiin... nukkemiitti kun neulominen ei ole koskaan varsinaisesti meikäläiseltä luonnistunut...

22/15 | 

Olen asunut sotkamossa nyt vuoden ja murusessa kyllä tulee vierailtua niin usein kun mahdollista. Parasta herkkua minttukaakao ja porkkanakakku tai silloin tällöin tarjolla oleva jymy-leivos!

24/15 | 

ööö... ei. Ihan vaan puhtaasti tykkään ja symppaan kyseistä paikkaa.

Minun blogissa kyllä käy selkeästi ilmi kun kyseessä on jonkin tahon kanssa yhteistyössä/mainostusmielessä tehty postaus.

26/15 | 

kiitos..siellä oli kotoinen &lämmin tunnelma heti 11 aikaan näin..kiitos.vaan

heti sotkamoon sekä kahville:)muruseen .TyöiLOA PALJON

nyt en kesä yönä kirjoittanu 3 aikaaan:)

Suski
27/15 | 

Jokavuotuisella Vuokatin reissulla pitää aina käydä Murusessa kerran jos toisenkin, todella ihana ja viihtyisä kahvila :)

Annikkainen
28/15 | 

Kiitos vinkistä! Täytyypä testata syksyllä jos tie vie Sotkamoon lomalle. :)

Satu
29/15 | 

Me oltiin juhannusta viettämässä Sotkamossa. Luonnollisesti kävimme nykimässä Murusen ovenkahvaa, mutta harmiksemme paikka oli kiinni. Nyyh! Tyydyimme kuolaamaan ikkunan takaa.

30/15 | 

Selasin postauksia nopiaan läpi ja äkkiä tuli sellanen dejavuu olo....mähän kävin tuolla...viime viikolla ihan sattumalta bongasin kahvilan torin laidalta Vuokatissa vieraillessamme, kun kahvihammasta kolotti. Paikka oli ihana ja tarjottavat hyviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram