Mä en nyt oikein tiedä mitä ajattelisin. Kävin nimittäin tänään siellä ihotautilääkärin vastaanotolla eräässä yksityisessä lääkärikeskuksessa ja sen tapaamisen jälkeen olen ollut mm. pöyristynyt, ihmettelevä, kauhistunut, epäröivä, pelokas, hämmentynyt ja epätietoinen. Pillahdin jopa pieneen itkuun kun seisoin vartti lääkärikäynnin jälkeen apteekin ulkopuolella satasen maksanut sekava läjä lääkkeitä kassissani.

Ja ei, kyse ei ole mistään sellaisesta, että olisin kuullut lääkäriltä jotakin kamalia uutisia. Sekavat fiilikset johtuivat nimittäin ennemminkin siitä, että en saanut lääkäristä irti mitään (jos ei sitä reseptipinkkaa ja pahaa mieltä lasketa) ja kuinka tylysti koin tulleeni kohdelluksi.

Olen tottunut lääkärissä käydessäni siihen, että tohtori edes jollakin tavalla tutkii potilastaan lähempää kuin vilkaisemalla pari kertaa nopeasti päin reilun metrin etäisyydeltä. Juu, en toki odottanut, että mennessäni valittamaan ihoni kuntoa lääkäri tunkisi tikkua nieluuni tai kurkkisi korviini, mutta luulisi nyt, että ne potilaan valittamat paikat tutkittaisiin edes silmämääräisesti. Tätä valkotakkia ei sen sijaan kiinnostanut vilkaista esimerkiksi kainaloani jonka kerroin oireilleen rajusti jo pari kuukautta.

Ainoa kommetti jonka sain koskien kainaloitani ja deodorantteja oli, että "no kuule, käsidesi käy ihan hyvin deodorantista! Siinä on spriitä, niin se tappaa kaikki pöpöt ja pitää hajun poissa." Aha, okei... Mitään enempää selitystä en minun mielestä oudon kuuloiseen asiaan saanut vaikka koitin kysyä. Ei kyllä nyt ihan heti tulis mieleen heittää näihin kutiseviin ja välillä aukinaisiin koloihin käsidesiä!

Kuvaillessani oireitani, yritin samalla näyttää hänelle muutamaa pahimpien päivien kasvokuvaa kamerastani, mutta nainen ei ehtinyt niitä vilkaista kiivaalta reseptin kirjoitukseltaan. Ainoat kysymykset jotka hän minulle esitti, oli että mille olen allerginen, mitä lääkkeitä syön ja millä puhdistan kasvoni. Kun kerroin nykyisen kasvojenpesuaineeni nimen (aco, cliniderm) tokaisi hän lähes vihaisen kuuloisesti, että "sun kuuluis puhdistaa vaan pelkällä perusvoiteella!". Ok, ohjeita olen täältä hakemassakin, mutta niitä voi esittää vähän eri sävylläkin kuin syyttävällä.

Ensin hän oli kirjoittamassa minulle jotain sieni-infektiolääkettä kunnes lääkkeiden yhteisvaikutuksia tarkastaessaan totesi, ettei se minun normaalilääkitykseni kanssa sovikaan. Sitten hän hakkasi minulle neljä liuskaa reseptejä kertoen kirjoittamistaan aineista todella nihkeästi, lykkäsi ne ja laskun kouraani ja sanoi, että "eiköhän näistä jonkin nyt pitäisi tehota".

Yritin vielä esittää hieman kysymyksiä. Onko mitään veikkausta, että mistä tämä voisi johtua? Onko tämä jokin tulehdus, sairaus, allergiaa vai mitä?  "No kaipa se jotain allergiaa on", oli vastaus. (no miksi sitten se ensin ajateltu sieni-infektiolääke???)  Sitten  se sulki suunsa tiukaksi viivaksi tehden hyvin selväksi, että käynti oli nyt sitten siinä.

Apteekissa sitten yritettiin yhdessä farmaseutin kanssa selvitellä että mitenkähän se lääkäri on mahtanut ajatella mitäkin troppia käytettävän. Kun resepteistäkin puuttui monella kohtaa kunnon ohjeet ja minulle tohtori ei ollut vaivautunut kirjoittamistaan tropeista ja voiteista sen kummemmin mitään oikein  kertomaan. Tällaisen setin se sitten kirjoitti:

  • Aqualan L -perusvoide. Lapussa lukee vain "pitkäaikaisen ihosairauden hoitoon". Eli läträän vissiin nassuun sen minä kerkiän.
  • Ceridal perusvoide. (öljymäistä tavaraa). Tässäkin ohje vain, että "perusvoide pitkäaikaisen ihosairauden hoitoon". Pitäiskö tätäkin nyt sitten survoa naamaan tuon Aqualanin lisäksi häh? Ei mitään käryä.
  • Aerius-allergialääke "kutinaan aamuisin"
  • Atarax -allergialääke "kutinaan iltaisin"  (miks kaks eri nappulaa kutinaan??)
  • Kefeksin -antibiootti tabletit. Tämä kuuri ilmeisesti oli siksi, että kasvoissani on nyt ns. auki raavittuja kohtia. En oo ihan varma. Onkohan tää oikeasti ihan tarpeellinen.. ahdistaa antibioottien syönti.
  • Oftan Dexa-chlora -silmävoide. "max kahden viikon ajan". Ok.. vähän samanoloista töhnää oonkin jo reilun viikon käyttänyt yleislääkärin määräyksestä. Ei kummempia vaikutuksia.
  • Dalacin -liuos. "ohuelti aamuin illoin hoidettavalle ihoalueelle" Tästä ei kuitenkaan mitään mainintaa, että kuuriluontoisesti vain viikon tai pari vai niin kauan kuin törppö riittää vai miten. Ensin en edes tiennyt, että mitähän ihoaluetta tällä nyt sitten on tarkoitus sivellä, mutta pakkausselosteen perusteella "ei saa joutua kosketuksiin silmien kanssa.." päättelin, että ei tätä siis ainakaan luomille tarkoitettu, vaan kasvoille muuten. Kivasti vaan, siellä sanotaan myös, että "ei saa joutua kosketuksiin rikkoutuneen ihon kanssa" ja mullahan on siis melkein puoli naamaa auki. Ei sitten kertonut mitään kummempaa että missä vaiheessa tätä nyt sit pitäis käyttää. Ja kyseessähän on pakkauselosteen mukaan lääke keskivaikean tai vaikean aknen hoitoon...

 

Näiden lisäksi lääkäri vielä kehotti ostamaan Daktarinia, eli jotain sieni-infektion hoitoon tarkoitettua lääkettä. Tarkempaa ohjetta en saanut. Että mihin sitä olis pitänyt laittaa, ilmeisesti luomille. No apteekin täti puolestaan oli aivan ymmällään kun esitin asian ja sanoi, että hän ei kyllä uskaltaisi suositella kyseistä ainetta silmien ympäristöön. Että kaipaisi kyllä tarkempia ohjeita lääkäriltä. No en sitten enää sitä mömmöä hankkinut. Jännä juttu tässä on vaan se, että tuon mun silmävoiteen selosteessa sanotaan, että ei saa käyttää jos on jokin sienien aiheuttama tulehdus. Että jos se sitä sienilääkettä ajatellessaan mietti, että vois olla jokin sieni-infektio, niin miksi sitten laitetaan toista jota ei saisi silloin käyttää? En tajua. Ja jos sit kuitenkin kyseessä on "joku allergia".

Kaiken kaikkiaan jäi siis olo, että lääkäriä ei tippaakaan kiinnostanut mikä mua oikeasti vaivaa, vaan hän vaan kirjoitti tukon reseptejä asenteella, että "olipa se mitä tahansa, niin jollain noista se lähtee". Ja tosiaan mitä niistä turhaan potilaalle mitään selittämään, että miksi mitäkin määrätään. Apteekissa sitten kysytään, että "otatko näitä kaikkia?". mitä mä nyt siihen osaisin sanoa muuta kuin että joo. Eikö se ole sen lääkärin homma kertoa mitä tarvitaan. Mutta tämän kalliiksi tulleen lastin kohdalla on kyllä olo, että onko nää kaiki nyt tosiaan tarpeellisia kerralla. Vähän antibioottia ja kortisonia ja lisää antibioottia kaikkia vaan päällekäin.

Eli. Pahoittelen tätä todella kuivaa farmakologista avautumistani, mutta piti vähän purkaa. Lopputulos on siis, että ei vieläkään mitään käryä, mikä mun naamaa, silmiä ja kainaloita vaivaa, mutta troppeja on niin että pelottaa ja epäilyttää. Hip huraa! Kylläpä on hoidettu olo. Lähden nyt rätväämään rasvoja ja liuoksia naamaani.

(Oon niin satavarma, että mun tuurilla nää kaikki yhdessä tekee sen, että mä vaan saan pelkkiä harvinaisia haittavaikutuksia. Mun silmänpaine nousee, näkö sumenee, ripuloin viikon, saan entistä pahemman ihottuman, genitaalialueen kutinan, maksatulehduksen, karvatuppitulehduksen ja niveltulehduksen. Ai miten niin luen kauhulla haittavaikutukset!? :D )

Huomenna toivottavasti jo jotain pukeutumisaiheista lätinää taas vaihteeksi. Tänään oli niin kivat vaatteet päällä, että ne ratkaisee huomisenkin pukeutumispulmat. Täytyy siis pyytää jotain ottamaan pari kuvaa!

Kommentit (80)

Essi
81/80 | 

Omien kokemusten perusteella luulisin, että lääkäri tarkoitti Aqualan L -perusvoiteen pesuaineeksi kasvoille ja vartalolle ja Ceridal perusvoide sitten nassu- ja perusvoiteeksi.

Jos sinua vähänkin epäilyttää suosittelisin menemään uudelleen lääkäriin, ja ihan siksikin koska tiedän miltä tuntuu tulla väärin diagnosoiduksi. Kaikki lääkärit ei kaikesta tiedä, eivätkä sitä pysty myöntämään.. ikävä kyllä..

82/80 | 

Olipahan ammattitaidoton lääkäri. Varsinkin kun yksityisestä kyse, ja vieläpä ihotauteihin erikoistunut lääkäri? Huhhuh mitä toimintaa.

Itselläni on atooppinen iho ja olen joutunut käymään yksityisellä ihotautilääkärillä, mutta aina on ollut hyvää palvelua... Lääkärit ovat tarkastelleen kyllä ihan lähietäisyydeltä ja katsoneet vielä lisävalonkin kanssa.

Mä en vaan voi käsittää miten joku lääkäri voi olla noin törppö. Suosittelen menemään jollekkin toiselle yksityiselle, jos vaan taloudellinen tilanne antaa myöten. Jotkut reseptirasvat on kuitenkin sellasta kamaa etten itse alkais niitä naamaan tietämättä niistä mitään lätkiä...

83/80 | 

Tällaisena moniallergikkona monet noista kuulosti ihan tutuilta jo! :D Itselleni kävi vähän samalla tavalla, vietin hyvän tovin koneella ja soittelin lääkistä käyvälle kaverille selvitellessäni mitä milläkin purkilla tehdään...

Allergialääkkeistä Aeriuksen ei pitäisi väsyttää, joten siksi kai sitä on määrätty aamuksi ja toista illaksi. Näin ainakin itselläni oli.

Antibiootit auttoivat itselläni tulehtuneiden kohtien paranemiseen, auki olevat kohdat naamassa alkoivat hiljalleen hävitä.

Samaa voidetta silmien alueelle olen myös käyttänyt, sillä sain ihottuman ja kutinan melko nopeasti laskemaan. Tavallista kortisonia kun ei silmänalueelle saa laittaa, minulle ainakin tuo voide tuli tarpeeseen ja toimi hyvin! :)

Ja perusvoiteet varmaan juuri pesemistä varten ja perusvoiteeksi, niinkuin edellinen kommentoija (sattumalta myöskin kaima:) mainitsi.

Ja viimeisenä, itsekin sain (tosin eri nimellä) varmaankin vastaavanlaista liuosta, koska ihoalue jolle sitä tarvittiin, oli niin suuri että liuos oli yksinkertaisesti helpompi levittää. Mutta tästä en nyt ole ihan varma, onko samaa tavaraa mitä minulla on ollut.

Mutta kaikkia muita mainitsemiasi lääkkeitä yms. olen käyttänyt, suurinta osaa samaan aikaan keskenään ja edelleen elossa! :D toivottavasti edes jostain näistä oli jotain hyötyä. :)

Mymmeli
84/80 | 

Olipa tökeröä käytöstä lääkäriltä, ihan kamalaa! Kuten Mippe tuossa aiemmin jo mainitsikin, niin jos vaan taloudellinen tilanne antaa periksi, niin käy ihmeessä jollain toisella lääkärillä ja ota nuo kyseiset reseptit ja (puutteelliset) hoito-ohjeet sinne mukaan. Tiedätkö ketään, kuka olisi käynyt kivalla ihotautilääkärillä lähiaikoina, että osaisi vinkata sinullekin?

Ehkä kannattaa tosiaan kysyä se toinenkin mielipide, ennen kuin alkaa noita lääkkeitä popsimaan ja voiteita läträämään. Ceridalia ja Aqualan L-voidetta varmasti voit käyttää huoletta, kuten myös noita allergialääkkeitä, sillä ne auttaa kutinaan. Ataraxista itsellä on kokemusta sen verran, että se rauhoittaa kutinan suht nopeasti, mutta väsyttää kamalasti, et sitä kannattaa ottaa vasta illalla. Toivottavasti saat nyt apua ja parempaa palvelua jatkossa :) Tsemppiä!

PS: Vaikka nyt ei tuntuisikaan maailman tärkeimmältä asialta, niin muista jättää silti asiakaspalautetta kyseisestä lääkäristä. Itse en aikoinani jouduttuani kokemaan törkeää kohtelua lääkärin taholta tajunnut ensijärkytykseltäni tehdä valitusta, ja se asia harmittaa vieläkin. (Kohtelu oli sen verran törkeää silloin, että sairaanhoitajatkin olivat mykistyneitä lääkärin käytöksestä)

85/80 | 

Törkeän tökerö lääkäri!

Tulipa mieleeni kun itse aikoinaan sain allergisen reaktion kasvovoiteesta, määräsi lääkäri hieman yli viikon kestävän, suun kautta otettavan kortisonikuurin. Pilleri aamuin illoin ja kuuri piti aloittaa varovasti, samoin lopettaa varovasti ettei mene oma kortisonituotanto sekaisin. Olo helpotti muutamassa päivässä. Ei olisi tullut mieleenikään tällainen ja sen keksikin vastavalmistunut lääkäri kun vanhempi käski "ensin katsella jos menee ohi...". Kasvot olivat kokonaan pienellä ruvella, kuin hiekkapaperia ja kutisivat törkesti.

86/80 | 

Olipa niin karmea tarina, että melkein rupes itseäni itkettämään siun puolesta. :/ Mutta miekin veikkaan (atooppisen ihon omaavana) että ainakin Aqualan L on ihan koko vartalon hoitoon jne. Itse sain myös vinkkejä, että perusvoide käy aivan hyvin saippuasta ja shampoosta, lisäksi sillä voi poistaa myös joitain meikkejä (eihän sillä nyt vedenkestävä ripsari lähde, mutta ainakin meikkivoiteen ja puuterin tyyppiset aineet lähtevät miun naamasta irti suht hyvin. Tarkon sitten lähtemättömät aineet meikinpuhdistusaineella/kasvovedellä pois.). Ihorasvojenkin kanssa pitäisi todellakin resepteissä olla tarkemmat ohjeet, kuin noissa sinun saamissasi. Mutta toivotaan että kaikki selviää! Tsemppiä! <3

Erkintyttö
87/80 | 

No jo oli lääkäri olisi nyt edes kertonut miten ja kuinka pitkään mitäkin lääkettä käytetään ja onko tarkoitus vuorotella lääkkeillä.

Aika ammattitaidottomalta tuo lekurisi tuntui.

Käsittääkseni ohjeet pitäisi kirjoittaa reseptiin ellei saa muuta kirjallista ohjetta silloin tulee reseptiin käytetään erillisen ohj mukaan.

Mia
88/80 | 

Hei ja vinkkinä jos aloitat ton Kefexin-kuurin, niin vetele samalla tuplamäärä maitohappobakteeritabuja kanssa, nimittäin antibiooteilla on ikävä taipumus aiheuttaa sivuoireena infernaalista hiivatulehdusta... Nimim. Been there.

89/80 | 

Tee siitä lääkäristä valitus. Muokkaa vaikka vaan tänne kirjoittamasi teksti ja tee valitus. Vähintään laita palautetta sen lääkärikeskuksen sivuilta, jossa kävit. Potilasta ei saa kohdella kuvaamallasi tavalla ja palautteen jättämisessä ei ole mitään väärää. Ansaitset anteeksipyynnön ja selityksen lääkkeidesi käytölle (ja selityksen sille, miksi lääkärisi käyttäytyi noin). Maksoit hunajaa lääkkeiden käytöstä, on lääkärin vastuulla kertoa sinulle, miten ja mihin niitä käytetään, voitaneen luokitella hoitovirheeksi, ettei ole kerrottu, että miten lääkkeitä käytetään.

Tsemppiä ja jaksamista.

Marianna
90/80 | 

Todella ikävää, että et saanut asianmukaista kohtelua. Lääkärissä käynti on jo stressaava tilanne itsessään, ihan ymmärrettävää, että herkistyy. Laita ihmeessä palautetta kyseiseen lääkärikeskukseen!

Tiina
91/80 | 

Yhtä pöyristynyt olen minäkin kuin edellisetkin kommentoijat lääkärin käytöksestä ja suosittelen valituksen tekemistä! Päädyin blogiisi vasta aivan äskettäin ensivisiitille tuon Fashion TV -linkin kautta, joten en tiedä missäpäin Suomea asut. Itse olen kuitenkin saanut aivan mahtavaa hoitoa iho-ongelmiini tämän vuoden aikana Helsingissä sijaitsevasta iho- ja allergiasairaalasta, mutta sinne ei pääse ilman lähetettä. Lähetteen voi kirjoittaa terveyskeskuksen lääkäri.

Jocefinella
92/80 | 

Pakko kommentoida, yhtyen samalla muiden kommentteihin, tympiä lääkäri!!

Itellä kans atooppinen iho ja viilenevät ilmat tuo mitä jännittävimpiä oireita tullessaan!! Tosiaan kun tuolla jo mainittiin niin aerius aamuisin ja atarax iltaisin, omalla kokemuksella tuo atarax väsyttää sen verran reippaasti että tosiaan suositeltavaa ottaa vain iltaisin, sillä oli jonkinlainen keskushermostoon vaikuttava tekijä! Kefeksin kuurina, kuulemma tehokas iho-oireisiin, juuri sain kyseisen kuurin kun vasemman nimettömän sormenpää ihan auki/kuivunut. Että näin!!

93/80 | 

Ataraxin kanssa kannattaa tosiaan olla varovainen, sitä käytetään myös unilääkkeenä ja ainakin itselläni se ennen nukkumaanmenoa otettuna tekee seuraavasta päivästä helvettiä - aivot eivät tunnu lainkaan toimivan ja kaikki kiukuttaa.

Tuohan on siis tosiaan vanhan polven antihistamiini ja kolmiolääke, joka tehoaa hyvin kyllä kutinaan. Kärsin pahasta atopiasta, ja tuota yritetään minulle usein kirjoittaa, mutta kieltäydyn siitä nykyään. Netistä löytyy varmaan lisää kokemuksia, Atarax tuntuu aiheuttavan aika usein mielialanvaihteluita ja seuraavan päivän koomaa.

94/80 | 

Samaa mieltä olen minäki,palautetta palvelusta!ylimalkaista ja välinpitämätöntä toimintaa.Aikoinaan minäki mävin yksityiselöä ihotautilääkärillä selittämättömien nokkosrokkokohtauksien ja ihon hilseilyn takia ja mulle vain sanottiin,että tämmöstä nyt voi tulla ja mennä,sitä on hankala tutkia....antihistamiiniresepti käteen ja lasku mukaan.Tätä ennen mua oli siihen ihottumaan tkn sairaanhoitaja määränny kortisoni voidetta jonka tuloksena iho ns.paloi.Kortisonivoidetta käytin ja esim nenästä ja otsasta iho on ohentunu ja talvisin hilseilee.Päänahkaan käytin kortisoniliuoksia ja päänahka on edelleen ongelmainen.Loppujen lopuksi toisen tkn lääkäri diagnosoi taliköhnän ja olikohan seborrea tms hienommalta nimeltä. Tästä on jo lähes parikymmentä vuotta,vaiva on olemassa,mutta hoidossa.Puolet vuodesta antihistamiinilla ja kosmetiikkassa tulee tehtyä hutiostoksia kun joku ei sovikaan.Tsemppiä!!se voi olla vaivalloista se avun saaminen,toivon sun löytävän avun !!!-anne-

95/80 | 

Uskomatonta palvelua!

Mäkin suosittelen ehdottomasti että teet valituksen kohtelusta! Mulla myös huono kokemus lääkäristä (työterveyspsykologi), terapiamuodot olivat vähintäänkin mielenkiintoiset... Siitä en koskaan valitusta tehnyt, vaikka olisi kyllä pitänyt.

Toivottavasti selviäisi tuo, tai toivotaan että lääkkeet edes auttaisivat.

Satu
97/80 | 

Mä kiljaisen tänne väliin vielä noista sinulle määrätyistä allergialääkkeistä sen verran, että Aerius on "uuden polven" antihistamiini, jonka ei pitäisi aiheuttaa väsymystä (voi heittää napin huiviin ennen töihin menoa, ei tarvitse pelätä nukahtavansa seisaalleen) ja Atarax sitten taas kutinaa todella hyvin hillitsevä, mutta kuupan täysin jumiin saava kolmiolääke. Ataraxia määrätään yleensä otettavaksi iltaa vasten, koska silloin sen aiheuttama väsymys ei varsinaisesti häiritse :)

Omakohtaisia kokemuksia on sen verran, että itse olen kuluneena kesänä syönyt valehtelematta kuutta erilaista allergialääkettä, erilaisilla annostuksilla (parhaimmillaan jopa 5kpl/vrk) todella agressiiviseen nokkosihottumaan. "Jee"! Tsemppiä kamppailuun! :))

Terhi
98/80 | 

No olipas lääkäri. Noita on Suomi tulvillaan ja niiden helmien löytäminen on valitettavasti kiven takana :(

nimim. 7 vuotta kilpparin vajaatoiminnasta ilman hoitoa kärsinyt, koska lääkärit ei uskaltaneet määrätä lääkitystä.

Itselläni vastaavaan iho-ongelmaan ratkaisun toi yllättäen kosmetologi. Toki jouduin pahimpiin paikkoihin käyttämään Elidel -merkkistä pimekrolimuusivoidetta. Tuossa oli se hyvä puoli, ettei se ohenna entisestään herkkää ihoa.

Itse saan perusvoiteista järjettömän ihottuman, ja mitä enemmän voide on kemiallisesti käsitelty (tehty esim. hajusteettomaksi) sitä isompi ihottuma iskee. Parhaiten sopivat tällä hetkellä nuo luonnonkosmetiikan rasvaisimmat voiteet. ja silmänympärille en voi voiteita käyttää.. ainoastaan geelimäisiä tuotteita.

Toivottavasti ihosi alkaa parantumaan. Suosittelen edeltävien tavoin toisen mielipiteen hakemista. Tampereella päin jos reissaat, niin käy vaikka siellä jollain yksityisellä.

mur
99/80 | 

Heti palautetta lääkäriasemalle.

Ei lääkäri voi olettaa että asiakas tulee tyytyväiseksi kasalla reseptejä.

Itsekin monta kertaa apteekkarin kanssa ihmetellyt että mitähän varten on lääkäri tälläisen yhdistelmän kirjoittanut, että toinen ei käy tähän jos on tuo, ja tuo ei käy tämän kanssa ja niin päin pois.

100/80 | 

Yyh, tää ei kyllä yhtään auttanut mun lääkärikammoon :D Tää menee nyt vähän aiheen vierestä, joskin sivuaa sitä, mutta joskus oikeasti ihmetyttää miksei lääkäreille ole annettu jotain kunnon aspa-koulutusta. Kuitenkin potilaat on asiakkaita, joita tulisi kohdella kuin ihmisiä ja minusta oikeasti todella tärkeää kuunnella sitä potilasta.

Toivottavasti jotenkin saat ihosi kuntoon, toivon sitä todella, ettet joudu enää tuon monsteri-lekurin kätösiin!

Linda
101/80 | 

Pakko pistää oma lusikkani soppaan... Olen ollut koko elämäni atoopikko/allergikko ja tänä keväänä meni myös naama aivan kamalaksi. Iho oli lähes koko kasvoilta märkivän tulehtunut ja rikki.

Menin kanssa ensin yksityiselle ihotautilääkärille. Ihan sama kuin olisi heittänyt rahaa kaivoon. Hän ei ollut kiinnostunut ongelmieni syistä ja antoi lisäksi lääkkeet, joista ei ollut mitään apua.

Yhtenä aamuna, jolloin näytin lähinnä TSH-elokuvien örkiltä, lopulta sisuunnuin ja kävelin paikalliselle julkiselle terveysasemalle. Sain samaksi iltapäiväksi ajan lääkäriltä, josta minulla on ollut todella hyviä kokemuksia aiemminkin. Istuin vastaanotolla puoli tuntia eli reilusti yliaikaa, kun keskustelimme mahdollisista syistä ja kävimme läpi aiempia hoitokokemuksiani. Yhdessä valitut lääkkeet tepsivät, ja nyt naamani iho on muistuttanut pehmeydessään vauvan peppua jo muutaman kuukauden ajan.

Sain lääkäriltä lisäksi lähetteen yliopistolliseen allergiasairaalaan, jossa olen tänä syksynä käynyt testeissä ja lokakuussa päätetään jatkosta ja lisätesteistä. Pääsin lisäksi kansalliseen tutkimusohjelmaan, jossa kartoitetaan atoopikkojen geeniperimää. Lisäksi sain ihotautilääkäriltä b-lausunnon arvokkaampia lääkkeitä varten.

Tarinan opetus; lääkäreissä on eroa. Mietin, että kannattaisiko sinun mennä käymään myös julkisen puolen lääkärillä ja pyytää pääsyä sitä kautta allergiatesteihin (prick-testi, verikoe, lappukoe)? Testejä voi joutua odottamaan muutaman kuukauden, mutta julkisella koko rumba maksaa vähemmän kuin yksi ihotautilääkärin vastaanotto yksityisellä. Itselleni apu on nyt vihdoin löytynyt, ja toivon että sinulla käy yhtä hyvä tuuri. Voimia!

Helena
102/80 | 

Älä hemmetissä lotraa niitä sen määräämiä moskia naamaasi, vaan mene jollekin toiselle lääkärille ja heti! Eihän tuo ollut mitään potilaan hoitoa vaan jotain sekoilua. En ihmettelis jos naamasi pahenisi vaan noista mömmöistä.

Maiju
103/80 | 

Heippa!

Nyt vaan suoraa palautetta kirjallisena ja omalla nimellä ko. lääkärin yksikköön! Todella epäammattimaista toimintaa!!! Ja tsemppiä aknen kanssa!

t. hoitsu

Minttuliini
104/80 | 

Heippa!

Aivan järkyttävää touhua :/ Ehdottomasti vaan palautetta menemään! Ties mitä valelääkäreitä taas liikkeellä :D No ei kun vakavasti puhuen karmivaa... Seuraavalla kerralla VAADIT hoitoa!!!

Atarax väsyttää niin siksi sitä määrättiin iltaan, toinen antihistamiini sopii taas päiväkäyttöön. Antibioottikuuri lopettaa mahdollisen tulehduksen, söisin jos olisin sinä. Ceridalia voi käyttää myös vartalon ihon pesuun sekä vartalon kosteutukseen. Aqualan perusvoide käy kasvojen puhdistukseen sekä kasvorasvaksi, todella toimiva tuote! Ja niin halpa ja riittoisa :) Voimia!!

105/80 | 

Itselleni on määrätty Aqualan L:ää nimenomaan ihonpuhdistukseen - ja eikös se lääkäri maininnutkin että perusvoiteelle pitäisi puhdistaa. Toimii hyvin ja lähtee jopa vedenkestävä ripsari hankaamatta tai kirvelemättä silmiä. Huuhdon ensin kasvot vedellä, sitten pyörittelen rasvan sormin ja huuhdon taas vedellä. Aine ja meikit lähtevät hyvin vedellä jättämättä rasvaista kalvoa, koska öljypitoisuus on niin pieni. Toimii mielestäni paljon paremmin kuin monet puhdistusmaidot tai silmämeikinpoistoaineet.

puolukka
106/80 | 

Moi,

Ikavaa kuulla etta karsit iho-oireista. Mulla on atooppinen ihottuma ja sun tarina kuulostaa surullisen tutulta. Ma olen nuoresta asti kayttannyt hyrdrokortisonia ja muita laakkeita hallitakseni ihoani.

Mika mua suututtaa lansimaisessa laaketieteessa on se, etta kaikkia vaivoja laakitaan erilaisia ihmerasvoilla ja nappeilla, jotka usein piilottavat ongelman, mutta eivat paranna sita. Tiesitko etta hydrokortisooni ohentaa ihoa ja paljon kaytettyna voi heikentaa luustoa? Henkilokohtasesti ma olen huomannut, etta moni vaiva korjantuu kun osaa syoda oikeita asioita.Onko kukaan laakari ikina kysynyt sulta sun ruokavaliosta?

Ma hain apua homeopaattiselta laakarilta, joka ensi kertaa mun elamassa tutki mun ravintoarvot ja totesi, etta ma en saa tarpeeksi vitamiineja yms. Siksi ihottumat. Olen siita lahtien kiinnittannyt huomiota siihen mita syon. Nykyaan en syo ollenkaan maitotuotteita, sokeria tai vehnaa, ja viimeaikoina olen myos jattannyt lihan suosiolla kaupan hyllylle. Lisaksi syon ravintotieteilijan suosittelemia omega kapseleita ja monivitamiineja. Talla hetkella olo on parempi kuin koskaan, enka karsi iho-ongelmista, painvastoin :) Hydrokortisonit ja muut keinotekoiset parantaja kartan kaukaa.

Tarkotukseni ei ole arvostella, halusin jakaa oman tarinani ja muistuttaa etta ruokavaliolla on suuri merkitys :)

Toivottavasti vaivasi paranee pian :)

107/80 | 

Huh huh. Olen pienen elämäni joutunut ramppamaan lääkäreillä ja vastaanotto on yleensä ollut toi sama, kunnallisuudesta tai yksityisyydestä huolimatta. Pari luottolääkäriä on jo kerinnyt yli kahdenkymmenen vuoden aika tulemaan, mutta oon huomannut, että erityisesti naislääkärit käyttäytyy tuolla tavalla. Suurin osa asiallisesti käyttäytyneistä lääkäreistä on ollut erikoistuneita miehiä. He ainakin ovat yrittäneet näyttää siltä että heitä kiinnostaa ongelmani eikä niinkään päivän ruokalista ja asuntolainan maksu. Pidän peukkuja että sun tilanteesi selviää ilman vastaavia kokemuksia. Laittaisin kyllä heti palautetta lääkäriasemalle.

108/80 | 

Hoo, tutulta kuulostaa.

Mulla pamahti ylävartalo, tai oikeastaan nivusista kaulaan asti täyteen punaisia hyvin kutisevia läiskiä, josta lääkäri sitten täällä briteissä totesi että punatäplähilseily.

Ataraxia kutinaan (todellakin pistää kuupan ihan sekaisin, nukkuisin helposti 12h yöunia jos kerkeäisin), jotain tosi rasvaista voidetta noihin läiskiin ja vielä shampoota, jossa ei ole mitään lisäaineita ja jota käytetään kuulemma tälläisissä. Googlen mukaan myös kemoterapian aikana. Hrrr.

Ja kestänee 3-6kk. Jippi-vitun-jaijee.

Aneve
109/80 | 

Hei, täällähän on muitakin moniongelmaisia kommenttiboksi täynnä! :D Tutun näköinen pinkka minullekin. Mä olen jotenkin kuvitellut että yksityisellä puolella sillä palvelun tasolla olisi vähän enemmän merkitystä (yksityinen yritys, asiakas=rahaa u know...), mutta kuvaamasi perusteella... ihme touhua. Myötäelomurinaa lääkärisi suuntaan! Ja komppaan kaikkia edellisiä - palautetta ehdottomasti!

Kottikärryllinen ihotauteja ja lääkäri omassa perheessä ovat opettaneet seuraavaa: kuten edelliset sanoivat, atarax väsyttää - paljon. Aqualan L korvaa suihkugeelit ja meikinputsarit. Ceridal on muuten niin öljyistä etten ihmettelisi jos sillä lähtisi vedenkestävä ripsarikin... Mutta Ceridalissa on vain kolmea ainesosaa: mineraaliöljyä, silikonia ja jojobaöljyä. Silikoni ehkä auttaa siihen ettei iholta haihdu kosteutta, sitä öljy ei yksinään tee, mutta jos kiinnostaa olla luomumpi niin pelkkä jojobaöljy on kelpo tuote sekin. Itse käytän sitä silmämeikkien poistoon, se on ainoa öljy joka ei turvota luomia ja kirvele silmiä. Mineraaliöljyn en usko tekevän ihollesi mitään (ainakaan mitään hyvää). Pidätän oikeuden muutoksiin mielipiteessäni jos joku tietää paremmin ;)

Kannattaa suojata sisuskalujaan antiobiooteilta maitohappobakteereilla kuten joku jo vinkkasikin. Antiobiootit kun pistää suoliston sekaisin pitkäksi aikaa...

Tsemppiä ihon kanssa, toivottavasti arsenaalista on joku apu!

Aneve
110/80 | 

Aijoo ja se käsidesi... Ajatus (ja toteutuskin) tuntuu ehkä epämiellyttävältä, mutta yllättävän hyvää kamaa iholle, rikkinäisellekin. Kirvelee niin jeevanasti, mutta desinfioi ja korkea glyserolipitoisuus kosteuttaa jolloin auttaa hilseilyynkin. Ihan deodoranttitarkoituksissa en ehkä luottaisi siihen pelkästään kuitenkaan... :D

Laura
111/80 | 

Niissä rasvoissa lukee "pitkäaikaisen ihosairauden hoitoon" -fraasi, jotta kela korvaa rasvat lääkkeinä. Ilman ko. fraasia reseptissä, ei kela korvaa niistä yhtään mitään.

112/80 | 

Höh! Kurja kokemus. Ja tuollaiset asiakkaatkin on hankalia, koska eihän apteekissa aina voi tietää lääkärin ajatuksia. Varsinkin, kun ihotautilääkäreillä on joskus kokeellisiakin hoitoajatuksia. Ilmeisesti tällä kertaa ei ollut, koska ei sitten sulle halunnut mitään kertoa :(

Noista perusvoiteiden ohjeista sen verran, että siinä reseptissä pitää lukea tuo pitkäaikaisen ihosairauden hoitoon, jotta siitä saa kelakorvauksen. Aqualania voi lätkiä huolella minne vain, tuo Cerilan ei öljyisenä käy ehkä ihan kaikkialle, mutta antaa mennä vaan, jos siltä tuntuu :) Käy muuten myös intiimialueelle.

Atarax tosiaan on kolmiolääke, joten se passaa hyvin iltaisin kutinaan otettavaksi. Saa paremmin unen, jos se kutina vaivaa ihan älyttömästi. Tarvittaessahan noita käytetään, mutta akuuttitilanteessa kuuri on ihan ok. Kantsii sen Ataraxin kanssa kattoa, kuinka paljon se väsyttää, kun unilääkkeenäkin voi käyttää.

Kefexin on yleinen ihoantibiootti, että oisko lääkäri määrännyt sen "varalta"? Jos jotain tulehdusta sattuu olemaan, niin sithän se tilanne ei oikein muutu mihinkään, jos sitä ei hoida.

Anteeksi, jos tulin jauhamaan itsestäänselvyyksiä, uskon, että ammattitaitoisesti apteekissa nää asiat on selvitetty jo :) Ja en sano, että tää nyt oli mikään absoluuttinen totuus, menkää lääkäriin, jos siltä tuntuu. Suosittelisin sullekin, että jos tilanne ei rauhoitu, toiselle lääkärille vaan. Ja potilasasiamiehelle voi antaa palautetta lääkäristä, yhteystiedot pitäisi löytyä lääkärikeskuksen nettisivuiltakin.

113/80 | 

Porissahan on alueen keskussairaala?

Onko siellä ihopoli? Jos (ja todennäköisesti kun) on, marssit eka terveyskeskukseen, vaadit kiireellisen(!) lähetteen ihopolille (kyllä ne kirjoittaa, kun vaadit, varsinkin tilanteesi huomioiden) ja menet sinne ihotautilääkärille. Selviät paljon halvemmalla ja saat todennäköisesti osaavampaa hoitoa. Tai jos saat annettua (toivottavasti saat) palautetta tästä yksityisestä jolla kävit, voit samalla vaatia sieltä lähetettä keskussairaalaan. Yksityisetkin voi kirjoittaa sen.

114/80 | 

Moni jo kehottikin käyttämään Aqualania kasvojen pesuun ja voin vain kompata. Omilla kasvoillani (ja käyttämilläni meikeillä) se on osoittautunut tosi käteväksi aineeksi.

En huomannut sanoiko kukaan mitään tuosta Oftan Dexa-chlora -silmävoiteesta. Sanoit, että sulla on jo samankaltainen aine käytössä, onko siinäkin siis kortisoonia? Sitä meinaan ymmärtääkseni on tuossa, mitä sait. Itselläni jostakin selvittämättömästä syystä kuivuu silmäluomet ja silmien ympäristön iho, kuivumisen jälkeen turpoaa ja haavautuu. Ja tuo Oftan Dexa-Chlora auttoi siihen todella hyvin. Ongelmaa se ei ole poistanut, käytän nykyään hydrokortisonia silloin tällöin mutta ehkä saisit siitä avun akuuttiin hätään? (kortisooniahan ei saisi sitten käyttää jatkuvasti ja joidenkin mukaan ei silmien alueelle ollenkaan, mutta olen useammalta ammattilaistaholta saanut tämän kortisoonivinkin)

Jaana
115/80 | 

Miten ikävää - sekä sairastelusi että kokemuksesi lääkärissä! Olen itsekin saanut eräältä yksityiseltä naisihotautilääkäriltä Porissa käsittämättömän huonoa kohtelua. Voin lämpimästi suositella Jukka Juhelaa, jos vielä tarvitset lääkäriä. Kuuntelee ja ottaa vakavissaan asiat. Tsemppiä!

Heli
116/80 | 

Jopas oli tökerö lääkäri :( Ja tuo lääkearsenaali ilman tarkempia ohjeita vain lisää sitä tökeryyttä. Toivottavasti edes auttavat.

Pari kommentoijaa suosittelikin jo maitohappobakteereja antibiootin haittavaikutuksia estämään. Peesaan heitä.

Tuttu luontaisterapeutti suosittelee aina maitohappobakteereita - ja sokerin vähentämistä minimiin - kaikenlaisten allergioiden (erityisesti hankalien allergiareaktioiden) yhteydessä. Tästäkin näkökulmasta niitä ehkä kannattaisi kokeilla.

117/80 | 

Itse käytän juurikin tuota Aqualan L -perusvoidetta meikinpoisoon yms ja pesun jälkeen myös perusvoiteena.

Oma lääkärikokemukseni: minulla oli atooppinen ihottuma todella ärhäkäksi päässyt, iho oli täysin vesikelloilla ja nahka kuoriutunut pois. Yritin soittaa terveyskeskukseen monena päivänä putkeen että pääsisin lääkärille jotta voisin saada riittävän vahvaa tököttiä ihoni hoitoon. Puhelimeen vastanneen hoitajan mielestä ei kuulosta ollenkaan pahalle ihottumalle kuvailujeni jälkeen ja koska oli kesäloma, niin voin aivan hyvin hankkia lääkäriajan vasta kuukauden päästä kun lääkärit palaavat lomiltaan. Piti sitten lainata rahaa jotta pääsen yksityislääkärille koska ei sen kutinan kanssa edes voinut nukkua... Onneksi sain hyvän lääkärin joka heti määräsi kunnolliset mömmöt ihottumaan. Mutta perusterveydenhuollossa ilmeisesti ei oteta vakavissaan mitään allergoita, atopiaa tai astmaa, luulotautia kaikki.

118/80 | 

..ja juurikin tuon takia kärsin himassa niin pitkään, kunnes työnantaja vaatii jotakin lappua mun sairaudelle..

hang in there! <33

Loki
119/80 | 

Ihotautilääkärit näyttävät karsastavan kaikkia kosmeettisia aineita, voiteita, ihonpuhdistusaineita, shampoota jne. Siksi he ehdottavat tavallisella rasvalla rasvaamista/pesemistä ja eräs vanhempi ihotautilääkäri suositteli hiusten pesuun Acon herkän ihon saippuaa (punavalkoinen pumppupullo, mieletön tuote, suosittelen), sillä joskus kasvot voivat reagoida siihen mitä laitetaan päälaelle.

Toisaalta myös ihotautilääkäreillä tilanne on vaikea. Nykyään kosmetiikkaa käytetään pal-jon. Mikä vain tuote voi allergisoida, toisaalta vaiva voi olla myös jonkun sairauden aiheuttamaa (kilpirauhasen oireilu, keliakia jne.), hormoniperäistä, ja diagnoosi tästä (tuntematta henkilön kosmetiikan ym. putelien käytön määrää tai sairaushistoriaa) pitäisi tehdä alle kahdessakymmenessä minuutissa. Mielestäni lääkäri teki oikein antaessaan ymmärtää, että vaivasi on yliherkkyys tai allergia. Voit itse edesauttaa tilannetta lopullisen diagnoosin saavuttamiseksi lopettamalla mahdollisimman monen kosmeettisen aineen käytön. Sitten kun allergiaan tarkoitetut lääkkeesi loppuvat ja jos vaiva ei näytä paranevan, voit mennä "uusien tietojen" kanssa ihotautilääkärille, joka voi alkaa miettiä muita vaihtoehtoja (ruoka-allergiaa, autoimmuunisairautta) kun kosmetiikkakortti on jo katsottu. Dalacinia käytetään akneoireiden lievitykseen. Aine ikäänkuin hioo ihon pintaa ja aiheuttaa ärsytysoireita, jos sitä käyttää 7 päivänä viikossa. Tätä ainetta kannattaa käyttää maltilla (ensin tuntuu, että se ei toimi, mutta malttia!) ja esim. viikonloput voi olla laittamatta. Ceridal sen sijaan on varalla, jos ärsytysoireita tulee. Dalacin voi aiheuttaa rohtuneita kohtia ja niihin ceridal toimii hyvin. Ceridalia ei kannata huljuuttaa pitkin naamaa muuten vain rohtumiin.

Mutta on kyllä totta, että lääkäreissä on valitettavan paljon sosiaalisesti taidottomia a empatia kyvyttömiä ihmisiä. Ihossa oleva sairaus on aina (ellei oireilua kykene täydellisesti peittämään) mielenterveydelle haastava kokemus. Kukaan ei halua kuulla kommentteja omista iho-ongelmista ja jos joku niitä kommentoi, tuntuu kuin sohittaisiin hyvin herkkää aluetta minuudessa. En ymmärrä miksei lääkäreillekin voi olla soveltuvuuskokeet niin kuin sairaanhoitajille. Ensisijaisesti hoito ja parantuminen lähtee potilaasta itsestään, jos ja kun potilas ymmärtää, että tulee parantumaan, eikä tilanne ole toivoton. Senpä takia sairaan tarvetta puhua ja lääkärin kykyä kuunnella ei tulisi vähätellä. Retoriikkaa lääketieteeseen.

Tuulis
120/80 | 

Hei! Suosittelen todellakin ottamaan yhteyttä potilasasiamieheen (saa selville esim. soittamalla lääkärikeskuksen infoon tms., pitäisi olla esilläkin tuon tiedon lääkärivastaanotolla) ja tekemään kirjallisen valituksen johon listaat lääkärin käytöksen. Potilasasiamies käsittääkseni ainakin tiedottaa lääkärille asiasta, kenties lääkäri joutuu antamaan kirjallisen vastineenkin. Anyways, kannattaa olla tiukkana, itse olen nuorempana hyshyshyssytellyt tuollaisissakin tilanteissa, mutta nykyisin ei tuota vaikeuksia sanoa päin naamaa kelle tahansa (kohteliaasti, mutta tiukasti) jos käyttäytyminen/asiakaspalvelu on mielestäni epäasiallista. Toivottavasti joku lääke ainakin auttaa :)!

121/80 | 

Huh, no olipas aikamoista Rahat pois-meininkiä. Surullista luettavaa, toivon että saat jostain vielä asianmukaista hoitoa Kunnolliselta ihotautilääkäriltä. Kuten jotkut tuolla aikaisemminkin ovat maininneet, tee ihmeessä ilmoitus ko. lääkäristä ja saamastasi kohtelusta! Toi käsidesi dödönä rikkeytyneelle iholle kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoiselta määräykseltä.. :O

Heli
122/80 | 

Tuosta lääkäristä voi tehdä valituksen myös suoraan Valviralle (http://www.valvira.fi/). Lääkärikeskukselle tehty valitus saattaa ikävä kyllä "unohtua", sillä yleensä tuollaisten lääkärien tavat ovat omassa talossa hyvin tiedossa, eikä niihin puututa jollei valitusta tehdä korkeammalle taholle. Valituksen tulosta odotellessa suosittelen käymään uudelleen lääkärissä jossakin muualla, jos se vain on mahdollista...

henna
123/80 | 

Mulle ihotautilääkäri määräsi joku muutama vuosi takaperin tuon Dalacinin aknen hoitoon eli kuivattamaan finnejä. Sun ongelma vaikuttaa melkein päinvastaiselta? :D

inkku
124/80 | 

Huh ! valitettavan perussettiä niin yksityisellä kuin julkisellakin puolella. Uskon että ei lääkärikään ollut ilmanen, mun mielestä voisit ottaa yhteyttä tyypin esimieheen , et sä tollasesta palvelusta maksanut !!

Kikka
126/80 | 

Vannon protopikin voimaan! Mene toiselle lääkärille ja tee valitus tästä tumpelosta joka sulle määräs nuo kaikki!

pla pla
127/80 | 

"Atarax on rauhoittava lääke, se vähentää ahdistuneisuutta, jännittyneisyyttä ja kiihtymystä. Atarax on myös voimakas antihistamiini, ja erityisen tehokas iho-oireisiin liittyvässä kutinassa. Allergisilla potilailla Ataraxia voidaan käyttää unihäiriöissä."

Lainaus sivulta Lääkeinfo.

Eli tosiaankin ensisijaisesti rauhoittava.

Ehkä en itse lähtisi heti tuolla liikkeelle vaan säännöllinen "perus"antihistamiini (eli vaikka se Aerius) päivittäin ainakin kahden viikon ajan jonka jälkeen sen tehosta vois olla jo jotain viitteitä. Minulle lääkäri määräsi vähän vastaaviin oireiluihin antihistamiinia vuoden ympäri käytettäväksi, ei taukoja, koska se vaatii tehotakseen ylläpitoa, ei satunnaiskäyttöä. Ja että kaiketi se ei myöskään saavuta täyttä tehoaan tosiaan ennen kuin parin viikon kuluttua. Näin olen ymmärtänyt.

En tosin ole mikään lekuri vaan ihan tavallinen atoopikko/allergikko. Mutta kannustaisin kyllä napsimaan allergialääkettä sisulla säännölliseen tahtiin ja olemaan jättämättä sitä pois.

Tekis mieli myös osata jotenkin lohduttaa, tiedän että tollasessa vatkauksessa menee hermot.

128/80 | 

moikka!

Kuulosti kamalalta lääkärikäynniltä kerrakseen. Valitus vaan menemään tuollaisesta kohtelusta!

Ajattelin tuosta Dalasinista vinkata, koska itselläni on ollut se käytössä vaikean aknen jälkihoidossa. Sitä ei nimenomaan kannata laittaa auki olevalle iholle, mutta sitten kun iho on kiinni niin sitten finnien päälle taputeltuna. Oma ihotautilääkärini varoitti, ettei sitä saa joutua terveelle iholle, koska se saattaa aiheuttaa siinä turhaa kuivumista ja jotain muutakin mutta en nyt muista mikä se oli. Sain sen linimentin käyttöön kuuriluontoisesti eli aina kun finnejä ilmaantuu niin sitä taputtelee päälle niin parissa päivässä iho palautuu. Mutta lääkäri sanoi että pitkiä jaksoja pitää välttää (yli 3kk).

toivottavasti saat iho-ongelmat kuriin kamalasta lääkäristä huolimatta! :)

Memde
129/80 | 

voi jummi miten ärsyttävää! mulla on kanssa ollu pitkään tooosi pintakuiva iho, ja sain jokunen aika kolmea eri rasvaa ihotautilääkäriltä. kaikissa luki tuo sama teksti, "pitkäaikaisen ihotaudin hoitoon". ei sen tarkempia ohjeita. huhhu :s

Fredrika
130/80 | 

Itse käytin Dalacinia vaikeaan kainalotulehdukseen. Liuoksena hirveä myrkky, kirvelee julmetusti ja kuivattaa kaiken. Suosittelen suurta varovaisuutta sen käyttöön! En käsitä miksi se on sinulle dalacinia määrännyt haavaisille ja herkille kasvoille? Doesen't make a sense....

Lääkärien tekemä hakuammunta on niin tuttua. Varo sivuvaikutuksia tuollaisella määrällä eri lääkkeitä, kun iho on jo valmiiksi herkässä tulehdustilassa. Näinkin on monesti käynyt että lääkäri summanmutikassa mallaillut lääkkeitä että joku nyt edes toimii ja saanutkin oireet vain pahenemaan sivuvaikutuksilla. Monen vuoden kierre jo takana joten peruskauraa.

Tsemppiä kuitenkin ja pitkää pinnaa! :)

anonyymi
131/80 | 

Heip,

Mulle tuli mieleen kysyä, että oletko ottanut viime aikoina kuivashampoon (jonkun suihkutettavan, sellaisen hiuslakkapullomallisen) käyttöön? Huomasin itse kesän jälkeen, että olinkin todella allerginen käyttämälleni kuivashampoolle. Oireet tulivat aina vasta noin 1-2 päivän kuluttua, joten en osannut yhdistää ko. tuotteen käyttöön, vaan pistin ihan vain heinänuhan ja muiden kesän siitepölyallergioiden piikkiin. Katsopa kosmetiikkavalikoimaasi silä silmällä, että minkä uuden tuotteen käyttöönoton jälkeen olisi nuo oireet voineet alkaa? Muistathan, että allerginen reaktio tulee yleensä vasta noin 3-4 käyttökerran jälkeen. Toivon kovasti, että vinkistäni olisi apua.

arjamaaria
132/80 | 

Kymmenen vuotta aknesta kärsineenä olen tässä samaisessa kaupungissa käynyt kahdella eri ihotautilääkärillä ja saanut ihanaa palvelua. Ovat heti ymmärtäneet, että nyt ei kyse parista finnistä, on valokuvattu, jotta muistavat, kuka olen, jos esim. haluan soittoajan (mikä tulee halvemmaksi kuin käydä joka kerta näyttämässä naamaa) ja muutenkin on kuvattu ja tutkittu.

133/80 | 

Järkyttävää kohtelua sait osaksesi. Neuvoisin ottamaan yhteyttä kyseisen lääkärikeskuksen potilasasiamieheen, jonka avulla saat varmasti äänesi kuuluviin asian tiimoilta ja lääkärin jonkinlaiseen vastuuseen ammattitaidottomasta kohtelustaan.

Suomen laistakin löytyy pykälät potilaan asemasta ja oikeuksista, joita kukaan hoitoalalla ammattiaan harjoittava ei pääse kiertämään. Harmittavan vähän potilaille näistä oikeuksistaan kuitenkaan kerrotaan ellei ole pakko.

Itsekin olen törmännyt useasti yksityisten lääkäriasemien tympeisiin erikoislääkäreihin jotka eivät välitä muusta kuin rahasta jota potilaat tuovat. Kunnallisella puolella voit saada monesti parempaa hoitoa. Jos iho vielä vaivaa niin kannattaa ehkä käydä kunnallisella puolella ja vaatia sieltä lähetettä ihotautien poliklinikalle.

samea
134/80 | 

Jos kokemus oli oikeasti tuollainen että käteen ei jäänyt mitään konkreettista infoa kuinka läkkeitäsi käytät ja mihin ne on määrätty niin potilasasiamies on hyvä ystävä. Tämä henkilö neuvoo kun tilanne hoitavien lääkäreiden kanssa menee hankalaksi taikka mahdottomaksi. Suosittelen varsinkin siinä vaiheessa jos tulee joitain ongelmia määrättyjen lääkkeiden kanssa. Jos iloa ei ole sinulle niin ainakin lääkäri joutuu syyniin ja toivon mukaan ei toista saamaasi kohtelua kenellekään muulle :)

Ja stemppiä! Toivottavasti tilanne helpottuu!

135/80 | 

Toi on niiin inhottavaa että meet lääkärille ja sitä ei kiinnosta pätkääkään.. Oon muutama vuos sitten ihan saman kokenut.. Mun polvi oli ollut turvoksissa pahasti kaks viikkoa ja menin lääkäriin joka ensimmäisenä sanoi että "no mitä sä luulet että mä sille voisin tehdä". No tuota ööö.. Ja sit vähän ajan kuluttua "no miks et aikasemmin sitten tullu" no tuota ööh kun ajattelin että jos vaikka paranis. Loppujen lopuks käynnistä ei ollut yhtään mitään hyötyä "katellaan nyt vielä pari viikkoa..."

Toivottavasti sun tilanne helpottuu ja vastasuudessa saat mukavamman lääkärin!

Hanna
136/80 | 

Dalacin liukoksesta olen itse joskus käyttänyt ja sitä ei saanu käyttää kun pari viikkoa ja sit oli pidettävä taukoa. Ja sitä ei missään nimessä saa käyttää rikkoutuneen ihon kohtiin. Toivottavasti pääset eroon tai saat hallintaan iho ongelmasi. Itse kärsin aikuisiän aknesta, ei oo kiva olla pizzanaama :/

137/80 | 

Ensinnä: sympatiaa ja tsemppiä. Todellakin tiedän miten kurjilta nuo silmävaivat tuntuu.

Sitten tarina:

Ootko käynyt silmälääkärillä?

Mun silmien iho-oireet ja luomien turpoaminen johtui loppujen lopuksi ihan vaan siitä, että mulla on sahara-tyyppisesti kuivat silmät (mulla lisäoireena oli vielä jatkuvat silmätulehdukset). Kaikki mahdolliset allergiat ja sukupuolitaudit(!) yms. testattiin, eikä mitään löytynyt. Kuivuutta testattiin semmoisella paperilapputestillä, jonka tulos olikin sitten pyöreä nolla. Ensiapuna oli kuuri tuota Dexa-Chloraa ja sen jälkeen oon ollut tiiviisti naimisissa kostutustippojen kanssa. Reilu puoli vuotta meni tiukkaa kostuttelua ennenkuin sain silmät jotakuinkin normaaleiksi. Silloin tällöin on edelleen pahempia aikoja, esim. katupölyaika keväällä ja helteet kesällä, mutta muun ajan pärjään sillä että muistan laittaa kostutustippoja aamuin illoin. Kostutustippojen lisäksi mulla on jatkuvasti resepti Oftan A-Pant voiteeseen, jolla rasvaan luomia ihan päältäpäin silloin jos ne pääsee ihan hilseileviksi. Oon käyttänyt myös ihan normaalia reseptivapaata hydrokortisonivoidetta kuuriluontoisesti silmäluomiin ajoittain, vaikka siitä oon saanut sekä lääkäreiltä että apteekin tädeiltä vähän ristiriitaisia mielipiteitä... Mutta se auttaa, niin käytän.

Toivottavasti syy sun vaivoihin ja apu löytyy. Ja mielellään myös asiallisempi lääkäri...

Hanna
138/80 | 

En tiedä ovatko hiuksesi värjätyt ja milloin ne on viimeksi värjätty. Oireesi ovat kovin samanlaisia kuin ppd-allergikoilla, kannattaa varmaan selvityttää tuo allergia-asia ensi tilassa, sillä ppd-allergia voi aiheuttaa hengenvaarallisia oireita.

Toivottavasti antihistamiini tehoaa kutinaan, Atarax tehoaa varmasti, mutta se nukuttaa. Itse syön Aeriusta nokkosrokkoon jo ties kuinka monetta kuukautta. Ei vie kaikkea kutinaa pois, mutta pysyn sentään hereillä.

http://kemikaalikimara.blogspot.com/2009/02/nuppi-turvoksiin-hiusvarilla...

139/80 | 

Tulipa totaalisen kurja olo sun puolesta :( Muistathan lähettää kyseiselle lääkäriasemalle palautetta ja pyynnön uudesta ajasta, jolla oikeasti saisit asiantuntevaa apua ongelmaasi?

Siihen että miksi kaksi eri allergialääkettä uskallan vastata sen verran, että atarax on tosi hyvä lääke, mutta väsyttää hirmuisesti, niinkuin antihistamiinit yleensäkin. Eli ilmeisesti se "aamulääke" on sitten kevyempää. Atarax käy myös unilääkkeestä, eli syö sitä vain nukkumaan mennessä. Tsemppiä! <3

140/80 | 

EIKÄ! Mulla on juuri samanlainen kokemus ihotautilääkäriltä!! Olin melko varma ett oli sama lääkäri siihan asti kun kirjoitit että lääkäri oli nainen.

Mulla oli viime kesänä ja talvena samankaltaista oreilua, ja sain juuri tommosta "palvelua" ei edes katsottu kunnolla. Ja sitten annettiin kasa receptejä käteen. Apteekissa sitten kävi ilmi että olin saanut VUODEN antibioottikuurin!! En kyllä ruvennut niitä käyttämään... Ja mulle määrättiin myös nuo samat silmägeelit ja dalaciiniä, (ei muuten auttanut). En koskaan saanut mitään vastausta mun ongelmiin syksyllä ne sitten vain hävis...

Näytin muuten tältä: http://saralene.blogg.se/2010/july/jobbigt.html ei varmaan ole samaa... mutta.

141/80 | 

En ehtinyt lukea kaikkia kommentteja, ehkä oletkin jo saanut vastauksen:

Atarax on "kutinaan iltaisin" sen takia, että se on hyvä lääke, mutta väsyttää. Siksi tuo toinen aamuiksi.

julia
142/80 | 

Heips! Eksyin puolivahingossa sivullesi ja jäin lukemaan tätä lääkärikokemustasi, pahoitteluni minultakin. Varsinkin jos et saa apua ongelmaan noista tropeista... Hyvällä ystävälläni on erittäin ongelmallinen iho ja mistään ei tuntunut olevan apua allergisiin (kivuliaisiin) oireisiin. Jossain vaiheessa hän epätoivoisena otti ja kokeili hänelle suositeltua Noni-mehua, kuulostaa ehkä hörhöltä vaihtoehtohoidolta, mutta mehu todella auttoi hänellä vaikka antibiootit olivat tehottomia. En siis ole itse kokeillut, enkä tiedä sinun iho-ongelmasi laatua, mutta ainakin yksi vaihtoehto jos mikään ei tunnu auttavan. Tsemiä ja jaksamista!!

143/80 | 

Ymmärrän niin hyvin sua tässä tilanteessa. Itse kävin yksityisellä lääkärillä jo pitkään kestäneistä mahakivuista, maksoi aivan perkeleesti ja olin siellä 15minuuttia minkä aikana se vain paineli mun mahaa käski nousta ylös ja antoi kaks reseptiä käteen.. olin, että okei? Mikä mulla on? Se ei kysellyt multa juuri mitään, saati sitten kuunnellut mua ollenkaan. Käski ottaa yhteyttä jos menee pahemmaksi.. noh viikon päästä sunnuntaina olinkin jo sairaalassa osastolla kipujen vuoksi.. Nyt maha onneksi alkaa pikkuhiljaa parantua (toivottavasti). Mutta noilla yksityisillä on vaan tavotteena varmaan tahkota mahdollisimman paljon rahaa mahdollisimman lyhyessä ajassa..tai jotain.

Tsemppiä sinne! :)

144/80 | 

Höh, saisi lääkäreilläkin olla hieman asiakaspalvelukoulutusta... Luulisin, että saamistasi lääkkeistä

- Aqualan L on hyvä esim. kasvojen pesuun ja peruskosteutukseen. Pesu tapahtuu niin, että levität kasvoille ja pyyhit pumpulilla pois. Voit käyttää halutessasi vielä kasvovettä päälle "raikastamaan". Mun pintakuivalle iholle voidepesu on ollut talvella pelastus. Ainakin aamulla voi pestä näin ja iltaisin tarvittaessa "normaalisti". Reseptissä on merkintä "pitkäaikaisen ihotaudin hoitoon" kelakorvauksen takia -> jos tätä ei ole, ei saa korvausta perusvoiteesta.

- Ceridal on silkkaa öljyä. Tätä voit käyttää kuiville kohdille. Kai tälläkin voisi periaatteessa pestä, mutta jättää ihon aika öljyiseksi. Tukkii myös ihohuokosia, että ehkä parempi kropalle ja vaikka niille ärtyneille kainaloille =)

- Aeriusta voit ottaa aamulla (ei väsytä). Atarax otetaan iltaisin, koska on väsyttävä, vähän vanhempi allergialääke. Varmaan tarkoitus ottaa molempia nyt alkuun ja Ataraxin voit jättää sitten pois kun iho rauhottuu ja kutina lakkaa. Vanha lääke, mutta tosi hyvä iho-oireisiin =)

Oftan dexa-chlora on silmävoide, jossa antibioottia ja kortisonia -> laita luomille kuurina. Jos ei auta, voit harkita sitten sitä Daktarinia.

Dalacin-liuosta (antibiootti) paikallisesti aknen hoitoon. Mielestäni kerralla korkeintaan 3 kk. Voit laittaa kasvojen tulehtuneille ihonäpyille. En usko, että se hirveästi haittaa, vaikka iho olisi hieman rikki.

Toivottavasti dropit auttavat. Raportoinet täällä ihon kuulumisista... =)

145/80 | 

Jaksamista! Tiedän, että on tosi kurjaa kun iho oireilee ja syytä ei löydy.

Itselläni oli vähän samanlainen tilanne reilu kymmenen vuotta sitten. Silmät turposivat ja kutisivat, kasvoissa oli kuivia, hilseileviä läikkiä ja kutinaa. Olo oli kaikin puolin naaman kanssa aivan hirveä. No, syytä ei koskaan löytynyt, mutta sain kasvot paranemaan aloegeelillä ja helokkiöljyllä (silloin ostin ne Body Shopista). Silmät rauhoittuivat lääkärin määräämällä silmäluomiin tarkoitetulla voiteella, en muista sen nimeä.

Onneksi tuo meni ohi, eikä ole uusinut. Olisi ollut kyllä kiva tietää, mikä sen aiheutti. Mutta tsemppiä, toivottavasti paranet pian!!

Heini
146/80 | 

Ja ei muuta kuin potilasasiamieheen yhteys. Ihan törkee puoskari!

Kannattaa kokeilla sitä mietoa kortisonia silmäluomille ainakin kerran. Jospa olisi aamulla parempi.

pauliina
147/80 | 

no johan oli uskomattoman surkea ja törkeä lääkäri! oma terveys on jokaiselle tärkeä tottakai ja huoli ja harmitus ymmärrettävästi suuri, jos jotain on vialla. lääkärit ovat potilaita varten. jos ei duuni kiinnosta, niin voi vaihtaa alaa. ihan tulin vihaiseksi moisesta! ja niin kuin muutkin viisaasti ovat neuvoneet, jonkunlainen kantelu olis enemmän kuin paikallaan.

noista lääkkeistä, jota sulle summamutikassa määrättiin, on mullekin tuttu atarax. sain kerran vuosia sitten ihan järkyttävän allergisen (?) reaktion, en tiedä mistä. ehkä ei edes ollut allergiaa vaan joku stressireaktio..? iho-ongelmat kun tuntuu olevan välillä ihan henkimaailman juttuja. itselläni turposi huulet valtaviksi ja silmät umpeen, vartalo täynnä punaista kutisevaa rakkulaa, joista muutamasta jäi muistoksi arpikin.olin valehtelematta niin hirveän näköinen ettei minua olisi voinut oma äitikään tunnistaa. siihen sain sitten ataraxia ja se onneksi auttoi. ataraxiahan käytetään myös rauhoittavana lääkkeenä. en muista sainko erikseen esim. jotain silmälääkettä.

täältä ropisee myötätuntoa ja toivotaan, että pian paranet. kerrohan jos päädyt toiselle lääkärille ja miten homma etenee!

148/80 | 

Vitsi et inhoan kans nuita lääkäreitä joita ei vaan pätkääkään kiinnosta se potilas. Päivystyksessä sen joskus ymmärtääkin kun on kiire ja päivät pitkät mutta yksityiselle lääkärille mentäessä uskoisi saavansa sillä rahalla palvelua. Omasta mielestäni lääkärin ammatti on osaltaan palveluammatti. Asiakkaan on lähdettävä sieltä tyytyväisenä.

151/80 | 

Tuli oikee paha mieli sun puolesta. Kuulostaa juurikin samaiselta vanhemmalta ihotauti-naislääkäriltä Porissa, jolla kävin nuorempana kun kärsin kauheasta aknesta. Mitään apua ja ymmärrystä en saanut, ja minullakin oli kamera mukana, jossa oli kuvia pahimmilta päiviltä. Mutta ei sitä kiinnostanut niitä edes vilkaista. Määräsi mulle vaan isokokoisen purkin antibiootteja ja purkin sisällä pakkausselosteessa luki "klamydian hoitoon..." Hmh...

Harmittaa kun en silloin tajunnut tehdä valitusta, mutta tee sä ihmeessä.

Tsemppiä! <3

ohikulkija
152/80 | 

Tuosta daktarinista haluan kommentoida sen verran, että sitä käytetään ainakin silloin kun kainalot on hautunu ja ne on "auki"... Ja sitä siis yleensä tupsutellaan puhdistettuihin kainaloihin 1-2 krt päiväs, ja yleensä kuuriluonteisesti. Mutta tosiaan jos olisin sä, en sitä kyllä ostaisi, kun tuo tohtori ei vaivautunu sun kainaloita tarkemmin tutkimaan... Kaikkinensa oli todella hämmentävää ja kauhistuttavaa lukea sun kirjoitusta, on kamalaa että Suomessa on tuollaisia lääkäreitä. :(

153/80 | 

Oletko miettinyt, voisiko ongelmasi olla psoriasis? Mulla alkoi psori just naamasta ja kainaloista, ja todella rajuna. Iho tulehtui laajalti.

Toinen mahdollinen juttu on märkärupi. Se voi olla tosi monennäköistä. Mulla ei keskussairaalan erikoislääkäri tunnistanut märkärupea, vaan määräsi siihen sienilääkettä jonka ansiosta rupi vaan levisi. Lopulta tk:n virolainen lääkäri diagnosoi märkäruven joka parani lääkkeillä hetkessä.

154/80 | 

itellä oli kesän alussa tilanne että silmät meni kauttaaltaan punasiks vähä samalla lailla kuin sinulla ja samoin huulten ympärykset ihan tulipunasiksi. Myös kropassa käsivarret yms. ihan tulehtuneen ihottuman peitossa, jonka seurauksena menin ihotautilääkärille. Nyt tällä hetkellä olen syönyt kaksi antibioottikuuria ja kaksi kortisonikuuria, joista toisen katkaisin kesken kun tulin järkiini, että EI. Kaiken tämän jälkeen ihottumani leivisi koko naamaan ja ympäri kroppaa eikä ole vieläkään parantunut.

Tuskissani menin sitten ihan terveyskeskukseen, jossa oli lääkäri joka oli aivan ihana. Kertoi ettei todellakaan ymmärrä antibiootteja (eikä ainakaan myrkkä kortisonilääkkeitä, jotka ennestään kuivattivat atooppista ihoani) ja löi faktat pöytään, että nyt pitää vaan lopetaa stressaaminen ja syödä hetken aikaa niin että suolisto saa rauhoittua, koska yleensä suolisto ja kasvot näyttävät samalta. Joten sosedieetillä olen nyt hetken aikaa. Nyt on naama jo alkanut parantumaan, vaikka kutina onkin ihan helvetillistä ja stressi välillä taas tuo ihottumaa takaisin.

Pointtina on oikestaan se, että en tiedä suosittelisinko ite sulle antibiootteja, koska itellä ne ainaki pahensivat ihottuman sadasta tuhanteen. Ja se, että voi vittu vihaan ihotautilääkäreitä. Ne on ehkä sairaalamaailman paskimmat ja ammattitaidottomimmat ihmiset. Ja hei, huomaa kuinka lääketehtaat vähä heittää bonusrahaa lääkäreille, koska mullekkin heitettiin heti aqualan L ja ceralan respetille, vaikka en niitä halunnut. Huoh! En ymmärrä lääkäreitä jotka eivät edes kysy että mistä kaikki on alkanut jne.. ja sitten arvuuttelevat ja heittävät nuorille ihmisille vaan myrkkyä kuten kortisoni, jonka oireista kärsin nyt vaan enemmän.

Mut tsemppiä! kyl se siitä! Anna kropan korjata itsensä :)

sade
155/80 | 

Ihan kauheaa käytöstä! Ihan kuohahti itselläkin, kun luin kertomasi. Moni sen jo sanoikin, mutta sulla on kyllä ihan täysi oikeus tehdä valitus tuosta lääkäristä. Hän on töissä asiakkaita varten (siis huom! myös maksavia asiakkaita, ei pelkästään potilaita) ja olet maksanut isot rahat vastaanottokäynnistä ja mahdollisesti turhista (?) lääkkeistä apteekissa ja saanut täysin puuttelliset ohjeet niiden käyttöön eli vaivasi hoitoon. Ei muuta kuin puhelua lääkärikeskuksen asiakaspalveluun, tällaisessa tapauksessa ei pidä antaa periksi. Lääkäreillä on varmasti huonoja päiviä ihan samoin kuin kaikilla muillakin, mutta se ei oikeuta tuollaista käytöstä, eikä toimintatapaa. Tsemppiä! Ja toivottavasti saat pian helpotusta vaivaan!

Kikka
156/80 | 

Nyt kokeile sitä brotopic voidetta, tiedän monta tuttua jotka on saaneet sillä nopean avun!

mk
157/80 | 

Voi ei, tulipas paha mieli sun puolesta... Itsekin olen ammatiltani lääkäri ja tosiaan välillä on huonoja (ja joskus tosi huonoja päiviä)., Potilaan vika se ei kuitenkaan ole ja jokaisen potilaan käynti on ainutkertainen. Omat fiilikset on vain sysättävä taka-alalle silloin kun potilas on siinä nenän edessä.

En ole tarinaasi kokonaan lukenut, mutta ettekä te muuttanut vähän aikaa sitten? Voisiko siitä löytyä mitään syytä?

158/80 | 

kauheeta millanen lääkärireissu sulla on ollu :o jotenki ajattelis että kun lääkäriin menee niin sieltä saa jotain vastauksia eikä vaan jäätävää läjää lääkkeitä, joihin pitää ite keksiä ja priorisoida joku looginen käyttöjärjestys.. voi sua. :(

mulla oli ihan asiaakin. mun tää aamu oli ihan jäätävän perseestä kunnes avasin voicen. mitäs siellä olikaan, joku kirppisjuttu. vaikka sua ei ees paljoo näkyny niin tuli jotenkin hyvä mieli kun lempibloggaajaa näky ees muutama vilaus :)

ja hei, eikö se naamari ois ollut aika kätevä niihin päiviin, jolloin toi allergia/infektio/sairaus on pahimmillaan...? ;D

S9S
Liittynyt10.7.2013
159/80 | 

Yritin kommentoida tuohon ekaan postaukseesi tästä aikaisemmin, mutta kommenttini ei tullut koskaan läpi muille näkyviin. Noh, yritän uudelleen. :)

Ilmeisesti käyttämässäsi mineraalipohjassa on vismuttia (bishmut...), joka aiheuttaa useille käyttäjille iho-oireita. Heivaa se pois, pese kabuki kerran viikossa marseillesaippualla ja vaihda ilman vismuttia olevaan pohjaan, esim. lily lolo tai vastaavalla incillä oleva.

Älä käytä noita apteekin perusvoiteita, sillä ne tukkivat ihosi entistä pahemmin. Ne sisältävät parabeeneja, mineraaliöljyjä (eri asia kuin mineraalimeikit, mineraaliöljyt kosmetiikassa ovat pahiksia), ja silikoneja. Silikonijohdannaiset turvottavat ihon "nätiksi", mutta ne myös tukkivat sen pitkäksi aikaa.

Pese kaikki uudet lakanat, tyynyliinat, pyyhkeet ja mielellään myös vaatteet aina ennen käyttöönottoa! Netistä löytyy järkyttäviä dokkareita merikonteista, joita ei ole asianmukaisesti merkittyjä, ja kun tullimiehet menevät avaamaan kontit, sieltä putkahtaa myrkkyhöyryt naamalle. Näillä myrkyillä ilmeisesti yritetään estää lastin homehtuminen merimatkan aikana? Samasta syystä vaateliikkeiden pakettien purkajat ja hyllyttäjät varmaan käyttävät mielellään käsineitä...

Ruuastakin voisi mainita, gluteeniton ja jopa viljaton ruokavalio saattaa auttaa - jos jaksat elää ilman viljatuotteita useamman viikon, edes kokeiluluonteisesti.

Mutta tärkeimpänä nuo perusvoiteiden heivaaminen kankkulan kaivoon, vaatteiden ja liinavaatteiden pesu ennen ihokosketusta ja mineraalimeikeistä vismutti veks.

Luulen, siis luulen, että et ole allerginen, vaan tuo reaktio johtuu jostakin ulkoisesta ärsykkeestä.

Itse en missään nimessä söisi tuota antibioottia, allergialääkkeitä voisin kokeilla viikon parin ajan.

Tsemppiä!

160/80 | 

Hei, mulle tuli mieleen, että oletko miettinyt mahdollisuutta, että sulla olis jänisrutto? Se ainakin aiheuttaa kainaloihin karmeata veristä ihottumaa yms. iho-oireita. Paranemisia :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram