Tiedättekö sen fiiliksen, kun on vaikka kuinka kauan hinkunut jotakin asiaa ja hipelöinyt sitä kaupassa ja kuolannut netistä ja vaikka mitä, mutta ei sit kuitenkaan ole raskinut ostaa ja sitten kun sitä vähiten odottaa, niin kirkkaalta taivaalta iskee salama ja paiskaa kyseisen unelman eteesi  ja vielä halvalla? Se on hyvä tunne se. Se on niitä osto-orgasmihommia,  joka vääntää naaman asentoon 'hangon keksi' pitkäksi aikaa ja pakottaa kanssaeläjät kuuntelemaan väsymätöntä hehkutusta ja yhtymään uuden kapineen ihasteluun. Tällainen salaman aiheuttama täyttymys tapahtui mulle blogiristeilyllä. (Ja niin muuten tapahtui todistetusti ainakin yhdelle toisellekin bloggarille. En nimittäin oo aikoihin nähnyt sellasta tyypertynyttä hymyä jonkun ostoksen vuoksi kuin täällä) Mutta mitä minä sitten oikein löysin?

Escama studio

Pull tab clutch

Juomatölkkien avausrenkaista (mitä hittoja ne on oikeesti suomeksi?) tehty juurikin iltakäyttöön sopivan kokoinen clutch. Olen ihaillut noita jo vaikka kuinka kauan Escama Studion nettisivuilta ja ehdin hiplata ihanuuksia livenäkin joulukuisella Helsingin reissullani. Kauppa taisi olla Secco, jos oikein muistan.. Mua jotenkin kiehtoo tuo materiaali. Siitä tulee mieleen ritareiden haarniskojensa käyttämät metalliverkkoviritykset. (Chainmail, taas on suomenkielinen termi hakusessa!)Juuri oikean väristä metallifiilistä, joka sopii loistavasti yhteen mun korujen ym. hopeisiin yksityiskohtiin. Laukku erottuu mahtavasti edukseen myös ainaisen mustien asujeni kanssa.  Mahtavuutta! (Haaveilen itse asiassa samaisesta materiaalista tehdystä näyttävästä kaulakorusta. Sellaista silmällä pitäen olenkin tuijotellut erinäisiä ohjeita netistä, mutta tekniikka on vielä hieman hakusessa. Mutta siitä asiasta lisää sitten jos hanke etenee)

Laukku sattui silmääni, kun olimme laivan tax freessä viettämässä bloggareille varattua skumpalla maustettua shoppailuhetkeä. Pussukka nökötti yksinäisenä ja unohdetun oloisena yhden alepöydän nurkalla ja luulinkin sen olevan jonkun bloggarin siihen vahingossa unohtunutta omaisuutta. Katse liimattuna kohteeseen lähestyin sitä varovasti, mutta määrätietoisesti ja kurkistin pikaiseti sisään varautuneena näkemään tavaroita, jotka kertoisivat laukun olevan jo käytössä. Mutta mikä yllätys minua veskan sisuksissa odottikaan! Nuhjaantunut hintalappu, joka kertoi pitkäaikaisen ihastukseni olevan tarjolla puoleen hintaan. Ainoa kappale koko puljussa. En voinut uskoa onneani. 24 € tiskiin ja laukku oli minun. Minun, eikä kenenkään muun! Moni kertoi laukkua hipelöineensä, mutta luojan kiitos kaikilla heillä viirasi jotain päässä ja jättivät ostamatta.

Who made this

Kierrätetyt juomatölkkien vetimet taipuvat kauniiksi käyttöesineiksi Brasiliassa kymmenien paikallisten naisten näppärissä sormissa. Kaikkien tuotteiden lapuissa on sen tehneen käsityöläisen signeeraus ja Escama Studion nettisivuilta löytää tuolle signeeraukselle kasvot. Oman laukkuni on tehnyt iloisen näköinen nainen nimeltä Iraneide de Lima dos Santos, joka kertoo olevansa naimisissa oleva kolmen lapsen äiti. Iraneide kertoo olevansa todella onnellinen työpaikastaan, mutta kertoo, että työn ja perheestä huolehtimisen yhdistäminen tuntui aluksi vaikealta. Tuntuu jotenkin kivalta nähdä minkä näköisen ihmisen käsissä minua niin kovasti ilahduttanut tuote on syntynyt. (Olen aiemmin iloinnut myös Nanson vaatteissa olleista tarroista, jotka kertovat kuka tuotteen on tarkastanut. Mulla on jo ainakin kaksi Sirkan hyväksi havaitsemaa vaatetta. :D )

Escama Studio on mukana Fair Trade Federation (FTF) nimisessä reilun kaupan järjestössä, joka liputtaa kestävän kehityksen ja työntekijöiden tasa-arvoisen kohtelun puolesta.  Firman tuotteet kuulunevat siis niihin astetta kevyemmän omantunnon ostoksiin.  Iloinen käsityöläinen lähetti laukun matkaan toiselta puolen maapalloa ja sen käsiinsä saanut tuotteen loppukäyttäjä on myöskin enemmän kuin innoissaan. Hyvä ostos siis!

Käykää ihmeessä lukemassa lisää Escama Studion toiminnasta ja tutustumassa monipuoliseen valikoimaan.

Iskeekö kyseinen kierrätysmateriaali muihin?

Kommentit (15)

Jenni
16/15 | 

Minä RAKASTUIN juuri tuohon laukkuun! Ja tiedätkö, kun olen etsinyt kaunista pikkulaukkua, jossa on sitä jotakin. Tuo se on. Plussaksi lasken upean ulkonäön lisäksi kierrätysmateriaalin, joka näkyy tuotteessa leimaamatta sitä. Ihana, ihana, ihana.

17/15 | 

rengaspanssari. tai rengashaarniska. pull tab on (yl.am.) (juomatölkin) repäisyrengas.

ja on hiano! ottaisin!

18/15 | 

Oisin saattanu ostaa ton ennen sua, mikäli oltais ylipäätään ehitty koko tilaisuuteen eikä vaan juostu hyttiin shoppailusta kipeitä tassujamme lepyttelemään.:p Ihana laukku on siis kyseessä!

Veera
19/15 | 

Onneksi, oi onneksi tassusi olivat liian kipeät saapuaksesi shoppailemaan. Toi laukku oli tarkoitettu minulle. :D

20/15 | 

Tästä voisin tietysti olla teoriassa hieman eri mieltä, mut olkoot ny tän kerran, ku selvästi laukkua nykyisessäki kodissa tunnutaan arvostavan.;)

21/15 | 

Hah, mä näin niin monen ihmisen hiplaavan tota, mutta kun eivät nähneet hintaa siinä päällä ja siis vain sulla riitti rohkeutta avata se :D

Olen TOSI onnellinen sun puolesta!!! Nukutko sinäkin nyt laukku tyynyn alla?

22/15 | 

Kiva laukku kyl :)Bongasin ton vähän aikaa sitten lehestä ku Tarja Halosella oli tuo. Aattelin jo sillon et onpas hieno

23/15 | 

Olin niin shoppailuähkyssä siellä tax freessä, etten saanut hipelöityä mitään. Tuon ihanuuden kyllä huomasin, mutta en jaksanut kättäni ojentaa, koska muistin sen hinnan, enkä tajunnut sen voivan olevan alessa. Tyhmä minä.

24/15 | 

Ihana laukku ja aivan ihana tarina (siis se että tekijä saa kasvot!)!

25/15 | 

Mä liityn niihin sun laukkuasi hipelöineiden joukkoon! (ainakaan niitä ei ollut kuin yksi silloin kun se bongattiin, siksi se taisikin olla juuri tuo yksilö). Pinta on tosiaan saatu mielenkiintoiseksi, se ei huuda "kierrätys!", juomatölkkirenkaat!" vaan piti lähempää tarkastella että tajusi. Ainakin mun huonolla näöllä :)

Ja ihan mahtavaa että näkee oikeasti kuka laukun on väsännyt! tuo on jo melko intiimiä :)

Veera
26/15 | 

Tollaset jutut on aina just ihan parhaita joita joutuu katsomaan uudelleen ennen kuin tajuaa esim. just materiaalin. Mun hopeisista klemmareista väsäämä kaulaketjukasassa on vähän samaa "vikaa" ja tykkäänkin siitä siksi niin kovin. :)
Ja toi Who made this? lappu todellakin nosti ton veskan arvoa tosi paljon.

27/15 | 

Munkin sormenjäljet voi siitä laukusta bongata :D Katseltiin sitä laukkua, että kaunis, mutta mulla on eh, liikaa laukkuja, yritän hillitä itseni niiden ostamisen suhteen..Mutta onneksi laukku pääsi hyvään kotiin, se on kyllä ihan sun tyylinen :)

ps. tölkkiklipseistä mulle tulee mieleen eräs Karpolla on asiaa-jakso, kandee etsiä se vaikka youtubesta käsiinsä :D

Veera
28/15 | 

Voi karpo.. pitääpä etsiskellä. :D
Mun laukusta taitaakin löytää ainakin puolien mukana olleiden bloggareiden sormenjäljet. Siinä olis CSI-häiskilläkin setvimistä. :D

29/15 | 

Joskus muistan nähneeni jossain tuollaisia isompia laukkuja. En olisi ikinä uskonut, että sanon näin noista tölkinavausrenkaista, mutta nuo laukut ovat kauniin korumaisia. Kelpuuttaisin tuollaisen itselleni mielelläni. =)

Veera
30/15 | 

Mä kans tykkään just siitä särmikkäästä korufiiliksestä joka noissa laukuissa on. Itsellä himottaisi jo yhtä vähän isompaakin mallia. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram