Mä en ihan rehellisesti voi kuvitella paljoa hienompaa päivää kuin tämä kulunut. On ihan uskomatonta, että ole saanut viettää kokonaisen päivän huippuvalokuvaajan opastuksessa upealla studiolla Berliinissä. Ja homma oli kuvata kuumaakin kuumempaa ja vielä kaiken lisäksi todella mukavaa mallia.

20121114-230814.jpg

Olympuksen järjestämässä PEN-worksopissa oli ohjaajana saksalainen muoti- ja mainoskuvaaja Joachim Baldauf. Ihastuin suunnattomasti niin herran töihin kuin hänen ystävälliseen ja karismaattiseen persoonaansakin. Kuvasin Joachimista itsestäänkin muutaman pikaisen muotokuvan ja otoksistani pidin ehdottomasti eniten tuosta yläpuolellakin näkyvästä naurukuvasta.

Noin upea ja täydellisen spontaani nauru irtosi kuvattavasta ihan hänen omilla ohjeillaan. Hän sai itse minulta säteilevän hymyn kehuessaan minua kauniiksi. Herra itse puolestaan räjähti tähän upeaan nauruun minun kertoessa hänen näyttävän todella komealta ja älykkäältä tänään. :D

20121114-230716.jpg

Joachim esitteli aamupäivällä meille hieman töitään ja kertoi tarinoita niiden takaa. Oli ihan hurjan inspiroivaa nähdä ja kuulla millaisia kuvia hän oli millaisillakin toimeksiannoilla tehnyt. Erityisesti hänen tapansa sisällyttää kuviin useita merkityksiä ja useammalla katselukerralla avautuvia yksityiskohtia sekä taito katsoa aiheita yllättävistä näkökulmista innosti minua todella kovasti.

20121114-230745.jpg

Valokuvausteknisesti työpaja ei tarjonnut minulle varsinaisesti mitään uutta, mutta sen anti olikin vielä paljon parempi ja huomattavampi. Upean ammattimalli Jovanin kanssa työskentely oli tietenkin hieno (ja kuolaa erittävä) uusi kokemus, mutta tärkeintä ja parasta minulle oli kaikki se aika, kannustus ja palaute jonka sain itse valokuvaajamaestrolta.

Herra Baldauf istui useaan otteeseen keskustelemaan kanssani kahden kesken ja sain tilaisuuden näyttää hänelle portfoliotani. Sain kuulla tarinoita hänen uransa varrelta ja sain myös paljon arvokasta palautetta ja hienoja vinkkejä ja ideoita omaan työskentelyyn. Hän myös kiinnitti huomioni erääseen valokuvauksen alueeseen, johon minun kannattaisi hänen mielestään kuvien perusteella ehdottomasti panostaa lisää. Ja kyllä, aion ottaa tästä neuvosta vaarin.

20121114-230643.jpg

Muiden valokuvaajien tapaaminen ja heidän kanssaan työskentely on aina todella hedelmällistä, mutta tämä päivä tapahtumineen ja keskusteluineen oli minulle aivan ainutlaatuinen ja todella mieltä avartava.

Olenkin siis ihan hurjan kiitollinen Olympukselle, joka tarjosi tämän upean ja mieleenpainuvan kokemuksen! Ensin Amorphis ja nyt tämä. En voi tajuta onneani. :)

PS. Lisää kuvia tuosta kuumiksesta vielä tulossa. Mä lupaan! ;)

Kommentit (14)

rinkeli
15/14 | 

upeita kuvia! vaikka herra malli onkin kuuma on eka kuva silti lempparini.

olisko sulla mitään suosituksia miten kehittyä harrastajakuvaajana? kirjoja, blogeja, muuta, mitä? varsinaisiin kursseihin en taida pystyä panostamaan rahaa enkä aikaa. oon vähän nyt rohkaistunut kuvaamaan ihmisiä (juurikin aiemmin mainitsemanasi "salakuvauksena" väijyen) arkkitehtuuri/maisema/luontojuttujen lisäksi. varsinaiseen ihmismuotokuvaukseen en uskalla ainakaan vielä ryhtyä, meen itsekin kipsiin heti kun kameran näenkin.

16/14 | 

ei siihen oikein muuta tietä ole kuin vaan kuvata paljon. säätöjä ja tekniikkaa oppii, kun kokeilee kuvata samaa kohdetta eri asetuksilla ja tarkastelee sitten eroja. muotokuvausta voi hyvin alkaa harjoitella jonkun tutun kaverin kanssa jonka kanssa ei tarvitse jännittää. :)

19/14 | 

Toivottavasti saadaan sitten hienoja kuvia blogiin, nämä kun näyttävät ihan tavallisilta? Mahtava tilaisuus sulle avautui!

20/14 | 

no joudun kyllä tuottamaan sulle pettymyksen, etä ihan näitä "tavallisia" kuvia siellä tuli otettua. En sitten tiedä että millaista olisit odottanut?

Vim
21/14 | 

Mahti juttu! Komeita miehiä ja upeita kuvia. :) Komppaan ekaa vierailijaa, olisi mukavaa jos antaisit jotain vinkkejä tai suosituksia aloittelevalle harrastevalokuvaajalle. Tai sitten lisää valokuvaukseen liittyviä postauksia (esim. se keikkakuvausjuttu oli todella hyvä).

Heli
23/14 | 

Huhhhuh. Johan tuli kuuma tuota mallia katsellessa... Itse olisin luultavasti tiputtanut kameran jos olisin tuollaista komistusta päässyt kuvaamaan.

24/14 | 

no, itse olin jo edellisenä päivänä tiputtanut uuden kamerani lattialle, niin nyt ei ollu enää varaa. :D

Heini
25/14 | 

Oot Veera oikealla alalla, sä olet lahjakas :) Enkä sano vain näiten kuvien takia, vaan muittenkin kuvien mitä tässä vuosien varrella ollaan ihasteltu.

Täytyy tunnustaa, että mä olisin unohtanut sen kameran olemassa olon kun kun Jovan olisi tullut kuvattavaksi :P

26/14 | 

Heippa!

Minua on jo pitkään himottanut kysyä nämä kolme kysymystä

1. milloin olet aloittanut kuvauksen?

2. käytätäkö jalustaa, kun kuvaat?

3. millä muokkaat kuvia?

JA vielä kysymys, joka on kaivertanut pääkoppaa jo pitkään, tärähtävätkö kuvasi? :D

27/14 | 

Olen kuvannut pienestä pitäen, ekan järkkärin sain joskus lukioikäisenä, joten aktiivisempaa harrastamista sieltä saakka. Työkseni aloin kuvata reilut viisi vuotta sitten.

Käytän jalustaa joskus harvoin kun se on tarpeen. Esim kuvatessa itseäni tai jos kuva vaatii pitkää valotusaikaa.

Photoshopilla muokkaan kuvat. Tai blogiin joskus erilaisilla iPadin kuvankäsittely sovelluksilla.

Toki tärähtää kuvat toisinaan jos olosuhteet on huonot. Mutta usein on niin, että pieni tärähdyskin on parempi jos kuvan fiilis säilyy, kuin se että käyttäus salamaa. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram