"metallinhohtoa juhlaan", "villiä viidakkotyyliä", "denim on kesän ykköskangas kaikissa muodoissaan", "mustaa, valkoista ja ripaus kultaa.." , "khaki-beige yhdistettynä mustaan tai kirkkaisiin väreihin". Ihan perus-jargonia kotimaisen naistenlehden muotiosiosta ja äkkiseltään luettuna tällainen peruskuluttaja voisi hyvinkin ajatella, että lainaukset ovat peräisin jostain tämän kevään akkainlehdestä. Kaupat on väärällään farkkua muodossa jos toisessa, viidakkoaiheet ja safaivärit tunkevat kauppoihin joka kesä ja tänä vuonna on intoiltu erityisesti kirkkaista väreistä.

Mutta mutta.. kyseiset trendinostot ovatkin kotoisin 22.4.1986 ilmestyneestä MeNaiset lehdestä, jonka kansi lupaa "Huikeaa kesämuotia". Ja tässä olisi sitä huikeutta myös teidän verkkokalvoillenne!

muotikesa_86_ (25)

Lähes tulkoon tasan 25 vuotta sitten ilmestynyt aarre löytyi mistäkäs muualtakaan kuin kotitaloni ullakkokomerosta ja pakkohan siihen oli tutustua hieman tarkemmin. Osa sisällöstä huvitti kovastikin, mutta muotikuvista löytyi montakin vaatetta, jotka voisivat olla kaupassa tyrkyllä tälläkin hetkellä.

"VALOA JA VARJOJA VIIDAKOSSA"

muotikesa_86_ (7)

muotikesa_86_ (30)

muotikesa_86_ (31)

"Voodoota"

Villi viidakkonainen on kesällä 86 pukenut päälleen afrikkavaikutteisia printtejä ja paljastellut sensuellisti vatsaansa , kruunaten asukokonaisuudet rennoilla  ja väljälinjaisilla bleisereillä.

muotikesa_86_ (9)

Isänmaalliset värit ripauksella etnisyyttä... Bleiserin ja printtipuseron alta pilkottaa Uuno Turhapuron garderobista tuttu verkkopaita!

muotikesa_86_ (8)

"Hieman villiä, hyvin vapaata"

KEVYESTI JA HELPOSTI LOMALLE

Kesän kasikuus matkapuvustosta lehti on kirjoittanut seuraavaa: "Lomalle mukaan: satiiniblazer, shortsit, lyhyitä toppeja, liivit, kevyt haalari, paljon paitoja, mustaa, valkoista, oranssia - kenties mekkokin"

muotikesa_86_ (14)

"Vapaammin"

muotikesa_86_ (13)

Ja taas se verkkopaita!!! Se on ilmeisesti ollut ihan must-hankinta. Muistan itse asiassa joskus teininä löytäneeni ullakolta yhden verkkopaidan joka oli kenties siskojeni kasari-peruja.. Ja tokihan se oli mulla käytössä joskus 16-veenä reisitaskuhousujen kanssa. :D

muotikesa_86_ (12)

"Juhlavammin"

"Sileä lomamekko kiiltävää viskoosia"

muotikesa_86_ (16)

"Iloisemmin!"

Kokovartalokeltainen ei ole mielestäni näyttänyt hyvältä 25 vuotta sitten, mutta ei se näytä kyllä nytkään.

muotikesa_86_ (15)

"Näyttävämmin"

Ja nämä mustavalkoiset "salihousut" vannon nähneeni useammankin kaupan valikoimissa myös tänä keväänä. Mihin hävisi 25 vuotta välistä?

IKUISESTI MEIDÄN: DENIM

muotikesa_86_ (6)

"Denim on kevään ja kesän ykköskangas, kaikissa muodoissaan. Nyt saat denimin myös jännittävän harmaaksi pestynä. Yhdistä kultaan tai pronssiin. Upeaa!"

Niinpä niin.. eikös sitä päästä-varpaisiin denimiä ole koitettu myydä meille ihan lähiaikoinakin.. Mä en ole lämmennyt vieläkään, en vaikka aikaa siihen olisi ollut jo neljännevuosisata.

muotikesa_86_ (5)

"Uusia värejä, uusia linjoja. PTA:n valkoinen viskoositoppi pajastaa olkapäät. Hinta 119,-."

YÖ ON HELLÄ

muotikesa_86_ (27)

"Etelän yö on erilainen, tumma, salaperäinen. Kiiruhda discoon kultatopissa ja mustissa trikoissa."

JUHLAAN JALOMETALLIEN VÄLKETTÄ

muotikesa_86_ (20)

Rakastuin tuohon turbaaniin. Kelpais mulle heti!

muotikesa_86_ (19)

"Silkki ja satiini ovat kesän juhlamateriaaleja, mutta ne voi korvata viskoosilla tai polyesterilla. Jalometallien sävyt ovat uusia, mielenkiintoisia värejä. Hännyspaidat ja nehru-jakut viittaavat edelleen intialaisuuteen."

MAJAKALLA MUSTAA JA VALKOISTA

muotikesa_86_ (26)

muotikesa_86_ (18)

"Valkoiset ratsastushousut ja pepitasuudullinen jakku ovat JAP:in kesää."

muotikesa_86_ (4)

Sellaisia luomuksia tarjosi kuuma muotikesä -86. Voin kertoa, että lehdessä riittää myös paljon muuta mielenkiintoista, kuten juttu Guccin perheen riidoista ja perheyhtiöstä jo kolmatta kertaa erotetun Paolo Guccin haastattelu. Jutun kuvituksena näkymiä Paolom hukppeasta, mutta ah, niin kasari-kartanosta.

Kodin sisustukseen taas voi inspiraatiota hakea jutusta, joka kokoaa kahteen aukeamaan kaikki 80-lukua parhaiten ilmentävät lasipöytähirvitykset. "Se on anonyymi, kaikkeen sopeutuva, tai näyttävä katseet keräävä kuin veistos. Se on laskutaso, apupöytä, jalusta ukille ja lampuille. Se on monikäyttöionen kaluste, joka sopii minne tahansa. Se on pikkupöytä!" :D

Itse jaksoin repiä hupia jopa tv-ohjelmiston lukemisesta ja seurapiiripalstan juoruista. Kuningatar Elisabet oli juuri täyttyänyt 60-vuotta ja lehdessä sanotaan, että "olisiko jo sopiva aika luopua kruunusta aikamiespoika Charlesin hyväksi ja omistautua perheelle.." Lissu itse ei sit vissiin ollut vielä sitä mieltä...

Että sellaisia menneisyyden tuulahduksia vuosikymmenien takaan. Onko lukijoissa niitä joiden silmään nämä kamppeet näyttivät liiankin tutuilta? Tai löytyikö sen näköisiä loimia, että kelpaisi päälle myös kesällä 2011?

Kommentit (10)

1/10 | 

Heh, ei kyllä tosiaan olis editorialeista arvannut, että ne on 25 vuotta vanhoja. Osassa ainoastaan meikit paljastivat, että mennään kasarilla.

Kati
2/10 | 

Mä oon nyt kyllä vähän järkyttynyt... siis siks, että monet noista vaatteista näytti oikeesti ihan hyvältä. Hui!

3/10 | 

Jalusta Ukille. No, onhan se hyvä, että vanhempia sukupolvia on tuolloin arvostettu niin, että ihan lasipöytäjalustalle on suositeltu nostavan.

... vai pitäisköhän siinä lukea jalusta Kukille :)

Apua mitä kammotuksia. En laittais päälleni noista yhtäkään. Kammottavia. Ihan yhtä kauheita kuin silloin ensimmäisellä kierroksella. Kääk.

Elisa
6/10 | 

Täytyy sanoa, että tuo "juhlavammin" -mekko ja haalari ovat niin hirveitä, että onneksi en lapsuudesta muista mitään noin kamalaa. Mutta muuten tämä pistää miettimään, että kun on ollut lapsi 80-luvulla niin vaikuttaakohan tämä silloin vallinnut estetiikka omaan kauneudentajuun jotenkin alitajuisesti. Ja jos vaikuttaa, niin vaikuttaako siten, että välttää vastaavia asuja, vai että pyrkii niihin?

7/10 | 

O___________________________________O

Oon shokissa. 90% noista vaatteista näyttää TOSI HYVILTÄ ja muodikkailta.... voi jumankekka...

Oon shokissa. Muoti todellakin toistaa itseään. Kysymys kuuluu: Onko maailmassa oikeasti mikään muuttunut? Ehkä aikakaudet kiertääkin ympyrää ja historia toistaa itseään? :D Okei no ehkä tää on vähän turhan syvällistä, mut siltä tää nyt vähän tuntuu... ainakin vaatteiden osalta

heidi
8/10 | 

Muotihan kiertää ja vanhoja lehtiä lukiessa sen näkee parhaiten :D Siksi onkin niin huvittavaa, kun joillekin ihmisille on niin kovin tärkeää pukeutua mahdollisimman trendikkäästi, vaikka se sitten olisi sitä samaa mitä äiti/isä käytti joskus... Ja kun sen sanoo näin ei se niin kovin hohdokkaalta enää kuulostakaan. ;)

Olisi ollut kiva nähdä sukkanauhamekko! Oliko se siis alusvaatteen näköinen? Nuo vaatteet ei kyllä mun makuun juuri ole. :D Muistan että tuohon aikaan naisilla saattoi olla talvella sellainen juhlava kypärähattu, se vasta oli kamala!

mitä väliä jos vaatteet nyt on samanlaisia kuin mitä äiti silloin käytti jos ne näyttää omasta mielestä kivalta? kuka sitä jaksaa vuosikymmenet pukeutua aina samalla tavalla, samaan farkkumalliin ja samanlaiseen neuleeseen?

9/10 | 

Mie pääsin ripiltä vuonna -86 =)

Tutuilta näyttää, juu. Miullakin oli haalarit ja hirveitä olkatoppauksia vaatteissa. Kauheita kaappeja oli bleiserit siihen aikaan, en ottaisi enää mitään noista aidoista kasarivaatteista. Nykyajan kasarivaikutteiset on asia erikseen.

Ja että salihousujakin saa kaupoista vieläkin.... Semmoset iskän vanhat miulla oli raskaushousuina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram