Ihan näin alkuun pitää ensin muistaa kiittää kaikkia niitä, jotka tsemppasivat, jakoivat omia kokemuksiaan tai muuten vain kommentoivat aiempiin iho ja silmä-ongelmistani kertoneisiin postauksiin (Osa 1 ja Osa 2). Oli lohduttavaa tietää, että samanlaisia mystisiä oireita oli ollut moneilla muillakin ja useimmiten niistä oli selvitty.

Itsellänikin on pahimmat ajat jo onneksi takanpäin ainakin toistaiseksi, joten ajattelin laittaa hieman ennen, jälkeen ja vielä hieman myöhemmin, kuvia esille. Sen mahdottoman lääke- ja voidearsenaalini kanssa toimin sitten loppujen lopuksi niin, että söin sen antibioottikuurin ja sen ajan myös allergialääkeitä kuuriluontoisesti. Akneliuoksen (Dalacin) unohdin lähes täysin, sillä se tuntui hieman väärältä aineelta rikkinäiseen naamaan, etenkin kun kyse oli jostakin muusta kuin aknesta. Silmille tarkoitettua voidetta käytin n. viikon ajan. Ja edelleenkin vielä viikkoja noiden pahimpien oireiden jälkeen viihdyn normaalissa arjessa ilman meikkiä antaakseni iholle aikaa toipua.

Mutta millainen muutos tässä lähes parin kuukauden aikana on sitten koettu? Kuvat alla kertovat enemmän kuin tunnin näppäimistön hakkaaminen.

Ensimmäinen kuva on otettu 1.9. herättyäni ensimmäisen kerran silmäluomet ja alahuuli turvonneina. Oireisiin kuului myös hillitön kasvojen kutina.

 

Luomien todella kammottava turvottelu jatkui useita viikkoja, eikä yleislääkärin määräämästä silmätöhnästä ollut apua.

 

Tämä kuva on reilun neljän viikon takaa.  Kun luomet alkoivat jo ihan hieman rauhoittua, niin kasvojen iho puolestaan nousi täyteen pienen pientä ihottumamaista näppyä. Kutinan vuoksi iho tuli öisin raavittua verille joten iho naama oli todella kipeä. Yläluomien hilseily levisi myös silmien alle ja etenkin toisen silmän alla oli tuollainen todella näkyvä punoittava laikku. Yläluomien nahka irtoili tässä vaiheessa ihanasti suikaleina. Myös alahuuli oli rasvaamisesta huolimatta niin kuiva, että nahka repesi todella kivuliaasti huulen laidasta.

 

Tylyn ihotautilääkärin määräämään antibioottikuurin ja allergialääkkeiden popsimisen jälkeen naam näytti pari viikkoa sitten tältä.  Muutos parempaan ja turvonneet luometkin olivat viimeisen kerran ilmaantunet jo n. viikkoa aiemmin.

 

Tämä viimeinen kuva on otettu tänään iltapäivällä. Olen aamulla levittänyt kasvoille vain kevyesti sävyttävää päivävoidetta, joka ehkä hieman tasoittaa väriä, mutta näppyjä ym. se ei peitä. Kasvot tuntuvat muuten melkolailla samanlaisilta kuin ennen oireiden alkamista, mutta yläluomilla huomaan edelleen välillä pientä hilseilyä. Mutta melkolailla erinäköinen likka kuin aiemmissa kuvissa! Nuo alahuulen karmeat kraaterit ovat ihan jokatalvinen vaivani joka ilmaantuu aina näin syksyllä ja aina ihan samaan kohtaan keskelle huulta. Eli ne eivät ole enää noita aiemmissa kuvissa näkyviä haavaumia.

 

Että sellaiset pari kuukautta minulla takana. Nykyään peilin katsellessa uskaltaa jo hieman hymyilläkin.

Kommentit (13)

15/13 | 

Itse koin samanlaisia allergisia iho-oireita pitkan aikaa asuessani Irlannissa ja Skotlannissa, kunnes diagnosoitiin polypunkki- ja homeitioallergiat. Yolla oireet ovat pahimmiillaan, koska nukuin untuva/hoyhen-peitteella ja tyynylla.

Kutina levisi koko vartalolle ja parin vuoden ajan vietin talvet helvetillisen kutinan vallassa. Iho lohkeili, paisui, ei parantunut millaan voiteilla, oljyilla tai kortisoneilla. Se oli kylla yhta helvettia suoraan sanottuna!

Minulla todennakoisesti oli suurimpana vaikuttajana allergian puhkeamiseen home, jota silloisessa asuinpaikassa oli ilmasto-olosuhteiden vuoksi ihan oletuksena. Tiedan myos ihmisia lahipiirissani, jotka ovat alkaneet oireilemaan astmaattisesti tyoskenneltyaan paikassa, jossa on altistuneet homeelle.

Nyt asun edelleen sateisessa ja kosteassa maassa, mutta oireita ei enaa ole, koska pidan huolta, etta nukun synteettsissa materiaaleissa (lakanoita lukuunottamatta) ja asun hyvin lammitetyssa ja ilmastoidussa asunnossa. :)

Ainiin ja viela mainittakoon, etta yksi pahimmista allergisoijista on ollut itseruskettavat tuotteet! Siinapa nuo. :D

16/13 | 

Ainiin ja tosiaan. Allerginen reaktio voi jatkua viela viikkoja itse altistumisen jalkeen. Sen takia vaikea sanoa mika se on, koska voit olla kayttamatta tuotetta pitkaan ja reaktio jatkuu. Myos vuodenajat vaikuttavat. Esim nukuin untuvapeitteilla poikaystavan luona koko kesan, mutta nyt sitten sykylla aloin aivastelemaan joka aamu, yolla meni nena tukkoon ja kutinaa alkoi esiintymaan...eli meni kaikki peitteet ja tyynyt vaihtoon! :) Immuniteetti on kai sitten vaan huonompi ilmojen viiletessa.

Toivottavasti tasta oli jotain apua!

17/13 | 

Tuo on kyllä viheliäistä! Miksi, oi miksi, nuo iho-oireet tulee aina kasvoihin?! Miksei nuo näpyt voisi tulla vaikka, vaikka, no, jonnekin muualle kuin naamaan ettei pääsisi pilaamaan oloa viikkokausiksi.

Mimmi
18/13 | 

ONKOHAN MAHDOLLISTA?!

Mulla alko syksyllä iho mielestäni "kukkimaan" ja tuli finnisemmäksi. Tai ei niinkään perinteisesti finniseksi, vaan yksittäisiä kirkkaan punaisia välillä näppyjä - välillä vaan jotain ihoalueita. Iho kutisee ja raavin usein näpyt ruville ja paraneminen pitkittyy.

Nyt tämän postauksen myötä tajusin, että oliskohan kyse mineraalimeikeistä mullakin. Ostin juuri oireiden alkamisen aikaan mineraalipuuterin ja mineraaliposkipunan ja mulla nimenomaan tää ongelma on nyt noissa poskissa.

Jutun pointti siis, että oliko sulla syypäänä mineraalimeikit? Minkälaista rasvaa oot naamaan nyt heitellyt?

IHANAA, että sulla helpotti ja mä toivon seuraavani perästä! (toivon, että tää olis munkin ongelma, koska mikään muu ei elintavoissa/rutiineissa oo muuttunut)

mur
19/13 | 

Mahtavuutta!! Revi ilo irti siitä että se nassu on parempi!

Itsellä alkoivat iho-oireet opiskeluajan kämpästä jossa oli hometta ja kaikennäköistä nahkaa on nyt nähty. Ikinä ei tiedä mihin suuntaan iho menee, joten aina kun naama näyttää itsestä hyvältä (eli paremmalta) on hyvä naamapäivä ja siitä on iloittava!

20/13 | 

Oma naamani sai samanlaisia oireita nyt syksyllä. Luomet hilseilivät aivan tajuttomasti, olivat turvonneet, sellaiset kivan violetin-punaiset ja haavaiset. Naama näppylöillä ja kutisevilla, kuivilla länteillä. Ihoni todettiin atooppiseksi ja sain hyvät mömmöt. Minkälaisia rasvoja ja puhdistusaineita käytät nyt?

21/13 | 

Huh, olipa hurja ihottuma!

Onneksi on parantunut. Miullekin tuli mineraalipuuterista finnejä(?) naama täyteen. Nyt mietiskelen, että jos sekin oli kuitenkin ihottumanäppylää (kutisi kovasti).

pauliina
22/13 | 

kiva kuulla (ja nähdä!), että kaunis veera on entisensä. kurjia noi ihottumat ja muut iho-oireet, kun ovat usein vaikeita selvittää mistä edes tulevat.

23/13 | 

Ihana kuulla, että ihon kanssa sujuu jo paremmin! Vaikka itsetunto olisikin ihan kohdillaan, on se vaan ainakin omalla kohdalla paljon mukavampaa olla muitten ihmisten ilmoilla naama kunnossa :)

24/13 | 

Onneks sun iho on jo huomattavasti paremmassa kunnossa! Suosittelen lämpimästi kuiville ja hilseileville silmäluomille Avene Soothing Eye Countour Creamia, se on tosiaan silmänympärysvoide jota voi huoletta laittaa myös yläluomille, ei turvota vaan kosteuttaa ja ennenkaikkea rauhoittaa.

mimmi
25/13 | 

Silmäluomien turvotus ja kasvojen ihon näppyyntyminen voi liittyä myös kilpirauhasen vajaatoimintaan! Mikäli vaihtoehtohoidot ei kuulosta ihan täydeltä humpuukilta, niin kannattaa kokeilla niitäkin vajiksen hoidon tueksi. :)

Heli
26/13 | 

Moi Veera. Oon jonkin aikaa jo lueskellut blogiasi ja etsiskellessäni omaan allergiseen reaktiooni liittyviä vastauksia huomasin että sinulla samanlaisia oireita.

Selvisikö sinulle mikä allergisen reaktion sulle aiheutti? Nyt hetken taustatyötä tehneenä tajusin itselleni samanlaiset oireet aiheuttaneen aineen olevan säilöntäaine nimeltä methylchloroisothiazolinone ja methylisothiazolinone. Kasvoni turposivat palloksi ja silmät muurautu lähes umpeen. Se kutina ihan kauhee. Ensiavussa kortisonia ja alko helpottaa mutta toipuminen kesti, niinkuin tiedät :) Mitään allergia testejä kyseistä ainetta kohtaan mulle ei oo vielä tehty mutta pidän sitä aiheuttajana 98 prosentin varmuudella :)

Olen myöskin kärsinyt ajoittain epämääräsistä ihottumista ja käyttämieni tuotteiden incejä käydessäni läpi osasin yhdistää oireet tiettyihin kosetiikan tuotteisiin. Mutta kasvoilleni pahimmat oireet aiheutti Nivean meikinpoistoliinat. käsittääkseni myös sinä olit niitä käyttänyt? On vaan kammottavaa mitä meikinpoistoliinat voivat saada aikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram