Olen iän ja järjen karttuessa alkanut kiinnittää huomiota vaatteiden materiaaleihin merkittävästi enemmän kuin joskus kakskymppisenä opiskelijana. Jotkut ajattelevat hinnan automaattisesti tuovan myös parempaa laatua, mutta minä itse olen sitä mieltä, että paska on paskaa vaikka siitä maksais tonnin ja vastapainona taas halvoista ketjuliikkeistäkin löytää laadukkaita vaatteita ja miellyttäviä materiaaleja, kun vaan jaksaa tutkia rättejä ja niiden lappuja hieman tarkemmin.

Gina Tricot kuuluu omassa arvostelussani niihin liikkeisiin, missä suurin osa kamppeista on halvan hinnan lisäksi myös erittäin halvan näköistä, ikävistä materiaaleista valmistettua huttua. Sekaan kuitenkin on eksynyt myös jotakin varsin oivaa. Esimerkiksi perustopeissa on olemassa Ginassakin montaa eri laatua, mutta ne hieman jämäkämmät trikoot ovat olleet suuria suosikkejani jo vuosien ajan. Topit ovat pitäneet kuosinsa ja värinsä moitteettomasti päivittäisestä käytöstä ja tiuhasta pesusta huolimatta kaappini vanhimpien yksilöiden ollessa jo lähes kolme vuotta vanhoja. Varsin timanttista kamaa siis kympin hintaisiksi rievuiksi.

Viime viikolla menin etsimään kyseisiä aluspaitojen lyheympiä versioita kaapissani jo olevien pitkien yksilöiden kaveriksi, mutta pettymykseksini oma kokoni oli toivomistani väreistä loppu. Takaiskusta huolimatta, en päässyt poistumaan liikkeestä tyhjin käsin, sillä silmäni osuivat johonkin muuhun melko lupaavaan.

GT_pellava2

GT_pellava1

GT_pellava3

V-aukkoiset t-paidat ovat malliltaan juuri oikealla tavalla istuvia ja väljiä yhtä aikaa ja yksinkertainen perusvaate saa ripauksen asennetta läpikuultavasta ja kauniin karheasta tekstuuristaan. T-paita juuri sellaisena kuin minä sen haluan.

Ja mikä teki näistä 19,95 € maksaneista puseroista niin erityisiä? Ne ovat materiaaliltaan 100% miellyttävän tuntuista pellavaa!

Löysin viime kesänä Benettonin alesta mahtavav puuvilla-pellava-sekoitteisen t-paidan, jota olen käyttänyt ihan jumalattoman paljon. Etsinnöistäni huolimatta samanlaisia paitoja ei ole löytynyt mistään lisää. Näistä GT:n paidoista puuttuu seasta puuvilla, mutta ne ovat silti luonteeltaan hyvin samanoloiset Benettonin lempiteepparini kanssa, joten olin löydöstä luonnollisesti riemuissani.

Hiekan värinen paita on jo ehtinyt olla päälläni pari päivää ja on osoittautunut käytössä juuri niin loistavaksi kuin uskalsin arvellakin. Pesukokemusta ei kuitenkaan ole ehtinyt paitojen kohdalta vielä karttua, joten nähtäväksi jää ilahduttavatko paidat vielä pesusta selvittyäänkin. Toivon parasta ja hieman ennakkoluuloisena pelkään pahinta. Perästä kuuluu siis!

Kommentit (13)

15/13 | 

Mä en yhtään osaa arvata miksi se nauratti sua.. En edes pinnistelemällä keksi sille mitään huvittavaa kaksoismerkitystä. :D

beep
17/13 | 

Olen myös Ginan "jämäkämmän trikoon" vannoutunut fani. Juuri muuta en siitä puljusta koskaan päälleni löydä (koon puolesta tai muutenkaan) mutta ko. topeissa ja paidoissa on kyllä huikea hinta-laatusuhde ja sitä paitsi kivoja värejä.

pla pla
18/13 | 

Mä taas rakastan Gina Trikoon juttuja... Tuo paita ois kiva nähdä puettuna. Tai ehkä meen vaan heti maanantaina bongaamaan sen ite :)

20/13 | 

Olen juuri parikymppinen köyhä opiskelija, ja täytyy kyllä nolona myöntää, etten muista KOSKAAN ikinä katsoneeni kaupassa vaatteiden lappuja ja sitä mistä ne on tehty. Ja sitten ärsyttää kun lempipaita alkaa nyppääntyä. Mutta en edes tiedä kangasmateriaaleista mitään! Ootko sä Veera opiskellut niitä jostain vai ihan vuosien varrella huomannut mitkä matskut kestää ja mitkä ei? :D

Juuri eilen kävin ginassa ja ostin kesätoppeja, 8€/kpl... Oon ihan tyytyväinen jos ne kestää tämän kesän, enhän mä voi tietää jos mun tyyli on muuttunu jo ens vuoden kesällä niin etten enää pidä noista!

Toisaalta mulla on kyllä joitain halpiskauppojen paitoja, joita oon käyttäny ainakin neljä vuotta. Enkä mitenkään edes halua heittää niitä pois, kun oon ostanut ne joskus 16-vuotiaana ja vieläkin mahtuu päälle :DDD.

Miss Muffin
21/13 | 

Täällä myös eräs GT:n pellavapaitoihin tykästynyt! Paita on ollut kovassa käytössä ja pesuakin se on kestänyt kiitettävästi. Pellavavaatteiden pesusta vinkkaisin sen verran, että kannattaa pestä väljässä vedessä, sillä se rypistyy helposti ja siitä saattaa irrota hieman nukkaa/pintaväriä muihin vaatteisiin, ja lyhyt linkous on myös suositeltavaa :) Rypyt paidasta saa helposti pois varovaisella silityksellä kostean liinan läpi, mutta itse en ole paitaani viitsinyt silittää, sillä pidän siitä hieman ryppyisenäkin.

22/13 | 

Paita kestää hyvin pesua mutta sitä ei kannata unohtaa pesukoneeseen =D.Pesin sen neuleiden kanssa (niinkun tuhat kertaa aikasemminkin) ja pyykit unohtui koneeseen ja kun ne aamulla muistin oli paidan helma venähtänyt ilmeisesti kosteassa.

23/13 | 

Hei!

Yritin etsiä tuota verkkokaupasta, tuloksetta. Voisitko kertoa lisää "tuntomerkkejä" puserosta?! Kiitos!

24/13 | 

Minkä kaupungin ginoista olette paitoja ostaneet? Pori on turhan kaukana. Mikkeli,nettikauppa ja Lahti eivät tuottaneet tulosta.

26/13 | 

Okei, kiitos! Taitavat olla valikoimissa vain isoimmissa myymälöissä kun noissa pienemmissä myyjät kysyivät hämmentyneenä "Pellavaa, meillä?" :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram