Arggh!! Mua ei nyt oo tällä lomalla siunattu mitenkään hurjan hyvällä matkustuskarmalla. Junaillessani sunnuntaina Porista Kajaaniin oli kulkupeli loppujen lopuksi pari tuntia myöhässä vaihdettuamme kerran veturia ja viimeiselle pätkälle koko junaa. 10,5 h reilun viidensadan kilometrin matkan taittamiseksi on ihan oikeasti jo liikaa. Meni hermo, paloi käpy ja mitä näitä nyt. Ja väsyttikin vielä.

Ja jottei mokailu olis täysin jäänyt VR:n harteille, niin teinhän minä itsekin osani. Porista Tampereelle matkatessa en vielä älynnyt minkään olevan vialla, mutta kun Tampesterissa junaa vaihtaessa paikkalippuni mukaiselta paikalta löytyi mimmi, jolla oli sama paikka lippuun merkittynä, aloin epäillä pahinta. Ja kyllä, allekirjoittanut, joka ei tunnu aina olevan se huoneen kirkkain lamppu, oli taitavasti ostanut verkkokaupasta itselleen lipun ihan väärälle sunnuntaille. Matkustin 23.12., mutta tikettini oli päivämäärälle 30.12. :D

20121229-151743.jpg

Koska kyseessä oli e-lippu, jota vilauttelin konnareille iPadini näytöltä, pelkäsin että se ei ehkä kelpaisi mikäli konduktööri huomaisi mokan. Lipussa nimittäin lukee selkeästi, että se käy vain lippuun merkityllä junavuorolla. Tunnollisena tyttönä kuitenkin tunnustin erheeni konnarille, mutta hän ilokseni totesi, että "eipä tuolla minulle niin väliä oo koska sinä matkustat. Piähän vaan huoli, että paluulippu on oikein." Huh! Kivi vierähti sydämeltä. Ei olis ollut kiva joutua ostamaan uutta lippua.

Ihan katastrofi matka ei onneksi kuitenkaan ollut, kun harvinaislaatuisesti vastapäiselle paikalle istuutui mukavaa matkaseuraa ainaisten kiljuvien kakaroiden tai humalaisten setien sijaan. Matka Tampereelta Pieksämäelle meni ihan hujauksessa, kun oli juttukumppani jonka kanssa osui huumori yhteen. Herra jopa katseli kiltisti koiranpentuvideon ja vauvavirtahepokuvat Cuteoverloadista. (Iina,kyllä, mä olen vaiheessa, jossa söpöjen eläinten kuvilla kidutetaan jo ventovieraitakin.)

Että terveisiä vaan ja kiitokset matkaseurasta salsaavalle "Joensuun miehelle", jos satut tänne uudelleen eksymään! :D

20121229-151844.jpg

Paska matkakarma jatkuu sitten tänään. Tuosta VR:n kämmäilystä suivaantuneena klikkaiilin itseni alkuviikosta nettiin ja varasin itselleni lennon kajaanista Helsinkiin. Ajattelin, että n. 50 € lisähinta junalippuun verrattuna on pieni juttu siitä, että pääsen Kajaanista Helsinkiin n. tunnissa epävarman ja tuntitolkulla kestävän junailun sijaan.

No vielä mitä. Kajaanissa ilmoitettiin kiitoradan olevan niin liukas, ettei kone voi sinne laskeutua, joten ei sieltä sitten mihinkään lähdettykään, kun kone joutui kaartamaan Ouluun. Ja me matkustajat samaten. Eli täällä sitä nyt istutaan bussissa kohti Oulua mistä pitäisi sitten päästä lentäen Helsinkiin. Voi morjes, sanon minä. "Näillä näytöillä sitä voidaan taas koittaa myydä snowhowta muualle maailmaan",kuten viessäni istuva kundi äsken totesi.

20121229-152007.jpg

kuvissa Rekku syyskuussa matkalla Roomaan

Onneksi ei oltu suunniteltu mitään kummempaa Iinan kanssa tälle illalle, niin ei mene suunnitelmat mönkään. Mutta ärsyttää tämä nyt silti. Miksi, oi miksi, ei voi mennä yhden viikon sisään yksikään julkisen liikenteen reissu putkeen?

Kommentit (10)

Sanjay
2/10 | 

Hei ookko sie Kajaanista kotosin vai mitä sie siellä? :D täällä yksi kajjjaanista ja ylypee siitä.

3/10 | 

Aina ei voi mennä putkeen. Nimimerkillä tuli vietettyä tuossa taannoin 3 tuntia pieksämäen asemalla odottamassa vaihtoyhteyttä, kun Helsingissä sattui tulemaan lunta... ;)

Kannattaa kuitenkin antaa julkisille vielä mahdollisuus! Eikö ne kuitenkin yleensä vie suhteellisen hyvin perille asti? Mieleen jää vain vahvimmiten aina ne kerrat, kun ei mene niin kuin Strömssössä :)

joo, mä annan julkisille mahdollisuuden ihan vähän väliä! Tosi harvoin kuljen omalla autolla tällaisia reissuja vaan "luotan" aina julkisiin. Alkaa vaan pikkusen nyppiä, kun lyhyelle aikaa sattuu useampi epäonnistunut reissu. :P

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram