20130502-232624.jpg

Ääh. Kuten kuvasta näkyy, niin tämän päivän väripilkku on ollut pinkki kinesioteippi. Muuta kivaa kuin teipin pirtsakka väri tässä tilanteessa ei sitten olekaan.

Fyssarini tilannearvion mukaan olkapää-, kyynäärpää- ja rannekipuni aiheuttaja on hermopinne kaularangan alueella. Enpä olisi kipukohtien perusteella osannut itse paikallistaa syyllistä sinne, mutta vääntelyn, kääntelyn ja havainnollistusten jälkeen se tuntui todella järkeenkäyvältä.

Erilaiset hermopinteiden aiheuttamat oikean käden oirehdinnat ovat itselleni tuttuja jo vuosien ajoilta. Toisinaan menee pitkiäkin aikoja oireitta, mutta välillä saankin kärsiä sitten ihan kunnolla.

Nyt tuntuu olevan se kunnolla. Kädestä on puristusvoima huonontunut, rannetta ei voi taivuttaa kivutta kuin toiseen suuntaan, olkavarsi ja kyynärpää särkee ja kädelle ei tahdo löytyä yhtään asentoa, jossa olkapää ei kärsisi.

Kättä ei voi nostaa kunnolla moneenkaan suuntaan muuten kuin jäytävän olkapään ja lavan kipuilun kanssa. Ja jotta, elämävarmasti vaikeutuisi, on kyseessä tietenkin oikea käsi.

Tänään ei siis voinut kuvitellakaan menevänsä töihin en keksi mitään, mitä voisin tehdä töissä pelkällä vasurilla. Huomenaamuna pääsen sitten lääkäriin, saa nähdä minkä aikaa tässä joutuu lepuuttamaan.

Ei kyllä passais just nyt kalenteriin tällainen kädettömyys, sillä maanantaina olis näyttökoe ja sitä varten vielä muutama kuva kuvaamatta. Että helvetin helvetti.

Sori tää vinkuminen. Ei oo mikään vakava juttu kyseessä ja kipeämpänäkin oon elämässäni ollut, mutta ei tää nyt riemunkiljahduksia aiheuta. :P

Kommentit (12)

13/12 | 

Voi pöh, tuo ei kyllä ole kivaa. Erinäiset kineesioteippaukset on täälläkin tuttuja, selän takia pääasiallisesti. Toivottaasti paranee mahdolliseman nopeasti tuo!

14/12 | 

muutaman päivän lepo on onneksi auttanut jo sen verran, että levossa ei pahemmin satu, joten eiköhän tää tästä!

pimmiainen
15/12 | 

Oletko kuittanut vaihtaa hiirikättä? Mulla auttoi samantyyppisiin kipuihin. Aluksi tuntui tosi vaikealta mutta aika nopeasti totuin. Nykyään pystyn vaihtamaan edes takaisin ja käyttämään hiirtä kummallakin kädellä sekaisin.

16/12 | 

mä en kyllä pysty tekemään kuvankäsittelyä vasurilla vaikka kuinka yrittäisin. Varmaan vois opetella jotain perustouhua vasurillakin, mutta tarkkuutta vaativat hommat on ihan kieli keskellä meininkiä jo oikeallakin. :D

17/12 | 

Voi että inhottavaa tuollainen! Pystyn melko hyvin samaistumaan, mutta minulla oireet eivät ole olleet ihan noin pahoja. Rannekanavaoireyhtymän takia mulla on silti ollut pikkusormi ja nimetön sormi vasemmassa kädessä puoliksi tunnottomina noin puoli vuotta putkeen pahimmillaan.

18/12 | 

no ei kuulosta sunkaan vaiva kivalta. puutumisen tunteet on ihan kamalia! Toivottavasti helpottaa ilman että tarttis leikata!

Marjukka
19/12 | 

Aamulehdestä huomasin oivan lauseen:

Nuorempana sitä sattui ja tapahtui, nykyään vaan enimmäkseen sattuu.

HeliJ
21/12 | 

Keskushermon ja Struthersin ligamentin pinne täällä hei! (Lisäksi ranteessani on ganglio l. hyytelörakkula)... Suosittelen osteopaattia, minulla se auttoi noihin hermopinnekipuihin. Sain sähköshokkeja ja hierontaa - kuullostaa keskiaikaiselta, mutta auttoi!

Lisäksi osteopaatti sanoi, että paikallaan kättä ei kannata pitää eikä saa tehdä venyttävää liikettä, koska hermo ei veny (figures...). Pitää liikuttaa sitä jollain pumppaavalla liikkeellä.

Toivottavasti saat apuja ja käden kuntoon - tiedän tuon kivun paremmin kuin hyvin... Tsemppiä!!

22/12 | 

jees, pumppaavia kevyitä liikkeitä näytti mullekin fyssari. Eli liikettä kivun rajoissa.

Ja gangliokin on tuttu kaveri. Mulla oli sellainen pari vuotta sitten, mutta häipyi tällä kertaa onneksi itsekseen. Pelotti pelkkä ajatuskin sen tyhjentämisestä neulalla. :P

pling
23/12 | 

Heips! Onnistuessaanhan kinesioteippauksen pitäisi viedä koko kipu pois (tosin silloin pitäisi itsellä olla aika hyvä tietämys siitä mihin oikeasti tarkalleen ottaen koskee)! Esim Helsingissä Töölön Mehiläisessä on kertakaikkiaan maailman paras teippaava fysioterapeutti (Partanen), jos ei lähempää löydy. Se tunne kun se jäytävä kipu yhtäkkiä lähtee helpottamaan ja kohta katoaa, ilman minkäänlaisia särkylääkkeitä, on aika priceless... Terkkuja vaan entiseltä krooniselta käsikipupotilaalta :)

Kati N
24/12 | 

Johannisöljy auttaa tuollaisiin hermoperäisiin juilintoihin, lähimmästä luontaistuotekaupasta löytynee nopeimmiten...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011