Totesin jo toukokuussa tämän kukkamekon hankkiessani, että haluan pukea tämän kukkaunelman päälleni juhannuksena. Perjantaina jussin viettoon suunnatessa en kuitenkaan asiaa muistanut, kun lämpöasteita kyylätessäni valitsin päälleni haalarin. Eilen oli kuitenkin taas ihanan aurinkoista, joten tuli nyt ulkoilutettua ihanaa kukkapuskamekkoa melkein juhannuksena. 

Keväämmällä mekko nähtiinkin jo tummanpuhuvasti nahkarotsiin ja mustiin sandaaleihin yhdistettynä, mutta sittemmin on mekkoa tullut käytettyä useammin vaalean farkkurotsin kanssa. Yleisfiilis on ihan eri, mutta molemmat takit ovat mielestäni oikein hyviä pareja ruusuille. Mut ai hitto, onhan tää kukkakuosi + vaalea denim nyt aivan ihanan ällöttävän ysäriä!

Farkusta + kukkakuosista tulee itselle mieleen etenkin farkkuihin tehdyt levennykset. Ainakin mun yläasteaikana farkkujen sivusaumoihin ommellut levikekankaat piti olla nimenomaan kukkakuvioisia.

Mä muistan edelleen ihan valokuvan tarkasti millaista vaaleaa ruusukangasta mun ystävän Annan vaaleissa 501:ssa oli. Omat 504-mallin Leviksien puntit levennettiin ja pidennettiin puolestaan räikeän värisellä pikkukukkaisella kankaalla. 

Tämän mekon väritys ja printti muistuttaa mua myös kovasti yhdestä 90-luvun puolivälissä käyttämästäni haalarista. Kevyt viskoosikankainen lappuhaalari oli äidin Helsingin tuliainen Stockan One Waystä ja se oli niiiiin ihana. Jalkaan haalarin kanssa kiskoin vaaleat Vagabondin tolppakorot.

Voisin väittää, että piirustukset näihin kenkiin on kaivettu arkistoista sieltä kahden vuosikymmenen takaa ja laitettu sellaisenaan takaisin tuotantoon. Miksi, oi miksi en silloin teininä tajunnut, että tulisin yli kolmekymppisenä jälleen kaipaamaan noita teiniaikojeni kenkiä? :D

mekko - The Lab / farkkutakki - Junarose (saatu) / kengät - Crocs / laukku - Global Accessories / korvikset - H&M / aurinkolasit - Lindex

Näitä H&M:n tupsukorviksia on nähty korvissani viime vuosina jo useammassakin värissä, ja taas kasvoi kokoelma. Näyttävät tupsut nimittäin tulivat myyntiin nyt kesäksi hopeisena, kultaisena ja ruusukultaisena. Nettikaupasta löytyy vielä ainakin kahta jälkimmäistä väriä. Ja muistatteko kun talvella haikailin samoja killuttimia punaisena? Ystävä onnistui nappaamaan mulle Itiksen henkkamaukan viimeisen punaisen tupsuparin! 

Jos pääsisin aikakoneella taaksepäin parinkymmenen vuoden päähän tai voisin kirjoittaa 15-vuotiaalle itselleni kirjeen, niin kehottaisin ainakin säästämään kaikki Vagabondin kengät. "Muiden vaatteiden tai asusteiden hukkaamista et tule myöhemmin katumaan, mutta kaikkien niiden teinivuosiesi Vagabondien hävittämistä kyllä paljon, jos sen teet!"

Sen lisäksi haluaisin sanoa itselleni, että älä hukkaa niin hemmetin montaa vuotta murehtien, ettet osaa mitään eikä susta tule mitään. Vakuuttaisin 15 vuotiaalle itselleni, että suurin osa peloista tulee olemaan ihan turhaa ja kaikki kyllä järjestyy. Kertoisin, että sillä ei oikeasti ole mitään väliä, jos ei valmistu opinnoista määräajassa samaa tahtia luokkatovereiden kanssa, työelämään ehtii kyllä. 

Ja ennen kaikkea vannottaisin ottamaan apua vastaan, kun sitä tarjotaan, silläkin uhalla, että se tuntuisi luovuttamiselta ja pelottavalta. Sanoisin, että joskus periksi antaminen ja muiden varaan heittäytyminen vie enemmän eteenpäin kuin sitkeä sinnittely omillaan.

 Mutta milläpä sen teinin saisi mitään uskomaan. 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Kukkamekko on ollut kesän toiveena vaan EI MISSÄÄN ole sellaista mikä ois hyvä. Ihana mekko sulla😃

Lotta-Mari
4/2 | 

Mulla on varmaa ollu samanlaiset kukkakuosiset haalarit Stokkalta. Niitä tuli käytettyy paljo vaaleiden kangasmaihareiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat