Mainitsin tuossa jo pari postausta sitten pitäneeni Me Naisten Viikko kukkarossa -juttusarjan innoittamana viikon ajan kirjaa rahankäytöstäni. Ja tässä olisi nyt tulokset. Luen itse aina suurella mielenkiinnolla kyseistä juttusarjaa, sillä on vaan jotenkin jännää vertailla muiden ihmisten kulutustottumuksia omiin. 

Tässä siis mun menopäiväkirja yhden viikon ajalta! Tylsästi tosin heti eka päivä paljastaa, että miten sitä rahaa oikein meni tonnitolkulla. 

 

Maanantai, tilipäivä!

Yrittäjyyden lisäksi teen edelleen työvuoroja palkollisena Satakunnan Kansassa, joten minulla on kuukaudessa yksi varma päivämäärä, jolloin tulee jonkin verran rahaa. Summa vaihtelee työvuoroista riippuen näin talvikaudella muutaman satasen ja n. tonnin välillä. Muuten rahantulo on epäsäännöllistä ja nostan itselleni "palkkaa" sitä mukaa kun tarvitsen. (Nyt kahden ensimmäisen yrittäjä-kuukauden aikana olen kylläkin vielä jättänyt yksityisnostot tyystin tekemättä. Katsellaan sitten alkuvuodesta, kun on ekat ennakkoverot ja alvit hoidettu.) 

Tilipäivän kunniaksi siirrän säästötilille 150 €. En säästä mitään tiettyä summaa kuukaudessa, vaan tilanteen mukaan. Jossain kuussa ei säästöön siirry kuin muutama kymppi, joskus taas säästöön voi saada laitettua useamman satasen. Ainoa säännöllinen säästötoimenpiteeni on eläkerahastoihin menevä 50 €/kk. 

Uusi viikko on hyvä aloittaa kunnon "tuhlaamisella" ja pistän tilaukseen uuden kameran. Kyseessä ei todellakaan ole mikään heräteostos, vaan rungon päivitys on ollut suunnitelmissa jo viime vuoden lopusta saakka ja nyt sen vihdoin toteutin. Hintaa uudella työkalulla on 2250 €.

Maanantaille ei ole mitään keikkoja sovittuna, joten menen työhuoneelle purkamaan to do -listaa. Matkalla toimistolle nappaan kaupasta lounasta mukaan. Valmissalaatti, banaani ja riisipiirakka ovat viikon ensimmäiset ostokset, hintaa 4,90.

Lopetettuani työt muistan, että kilpirauhaslääkket loppuivat aamulla ja suuntaan apteekkiin. Thyroxinin lisäksi ostan parin kuukauden Venlafaxinit (mielialalääke) ja heräteostoksena mukaan tarttuu vitamiini -poretabeltteja. Apteekkiostokset yht. 28,00 €.

Kipaisen kotimatkalla vielä hakemassa ainekset päivälliseen. Ostoskoriin tiensä löytää mm. kokonainen grillattu broileri ja tuorepastaa. Ruokaostokset n. 12 €.

Maanantaina rahaa paloi  2294,90 €

 

Tiistai

Suuntaan aamulla kohti Helsinkiä. Koska kyseessä on työmatka, maksan 25 euroa maksavan bussilipun "firman" kortilla. Kamppiin päästyäni olen järjettömän nälkäinen, mutta en ehdi kunnon lounaalle, kun pitää jo kiirehtiä metroon ja kohti Espoota. Nappaan nopeasti kaupasta smoothien ja vesipullon (5,80 €). Länsimetron avautumisen kunniaksi seutulipun saa sisäisen hinnalla, joten matka palaveriin maksaa 2,90.

Illalla treffaan kaverin kanssa Puttesissa. Maksan molempien pizzat ja juomat. 38,00 €. 

Tiistain menot yhteensä 71,70 €

 

Keskiviikko

Poikkean hetken mielijohteesta käymään Nudgessa. "Ihan vaan katselemaan", vakuutan ovella itselleni. Korvakoruvalikoima vie kuitenkin mennessään ja päädyn ostamaan vihreät Mine Güngörin korvakorut. Hintaa koruilla 38,50 €.

Ennen kotimatkaa käväisen vielä lounaalla (11 €) ja aikataulut osuvat bussivuorolle, johon saa netistä lipun 15 eurolla normaalihinnan 25 sijaan.

Keskiviikon menot yhteensä 64,50 €

 

Torstai

Aamupäivä kuluu kuvauskeikalla maakunnan pohjoisosassa. Käydessäni tankkaamassa (työpaikan auto, ei oma. Ei siis itselle kuluja) nappaan samalla huoltoasemalta kivennäisvesipullon 2,50 €.

Palattuani toimitukseen suuntaan lounaalle yhdessä työkaverin kanssa. Kotiruokalounas läheisessä ravintolassa kustantaa 9,90. 

Töiden jälkeen kävelen keskustan kautta ja haahuilen hetken aikaa ihan vaan huvikseni kauppakeskuksessa. On kiva käydä katselemassa vaatekauppojen uutuuksia, vaikka ei olisikaan ostoaikeissa. Ihan tyhjin käsin en katselureissultani pääse, vaan ostan Kicksistä uuden meikkivoidesiveltimen (13,00 €) ihan vaan uteliaisuudesta uutta mallia kohtaan. 

Ruokakaupasta haen perusasioita kuten leipää, maitoa, leikkeleitä jne. Ostokset tekevät 16 euroa ja maksan ne yhteiseltä ruokatililtämme. Siirrämme molemmat 550 € kuukaudessa yhteiselle tilillemme ja noista rahoista maksamme vuokran, sähkölaskun ja yhteiset ruokaostokset. 

Ruokakaupan vieressä on Alko ja muistan seuraavana päivänä edessä olevat pikkujoulut. Haen pullon skumppaa kemuihin vietäväksi (15,00 €).

Torstain menot 56,40 €

 

Perjantai (Black Friday)

Aamuvuoro Satakunnan Kansassa. Koska lähtö kotoa oli taas vähän hätäinen, nappaan työpaikan kanssa samassa rakennuksesssa olevasta kahvilasta aamiaisleivän (3,20 €). Juttukeikalta palattuamme suuntaamme toimittajan kanssa thaikkubuffaan lounaalle (10,30 €).

Black Fridayta tulee ihan joka tuutista! Sähköposti on täynnä alennuksista kiljuvia viestejä ja fb pursuaa tarjouksia. Pysyn kuitenkin pitkälle iltapäivään saakka kannassani, että ei kiinnosta. Ihan työpäivän lopuksi kuitenkin eksyn työkaverin kanssa levyistä jutellessamme CDONin sivuille, missä on -20% alennus kaikesta musiikista ja toimituksen ilman postikuluja. Päädyn tilamaan kaksi vinyyliä: itselleni Hallattaren debyyttialbumin ja Tommille Von Hertzen Brothersin uusimman. Levyostokset yhteensä 39,80 €.

Töistä lähtiessä päädyn työkaverin mukana taas Alkoon. Söpö kissaetiketti herättää huomioni ja ostan ihan vaan sen perusteella pari siideriä (6,80). Kassalla myyjä kysyy papereita!!!

Illalla vuorossa on toimitusosaston pikkujoulut, missä on tarjolla ruokaa, juomaa ja loistavaa seuraa. Baariin päästyämme juon kaksi siideriä, joista toisen tarjoaa työkaveri. Rahaa baariin meni siis 8,50 €.

Perjantain ostokset 68,20 €

 

Lauantai

Päivällä ohjelmassa on valmistujaisjuhlat perhepiirissä. Illalla suuntaamme puolestaan Raskasta Joulua -konserttiin, minne matka käy taksilla (18,60 €). Emme omista autoa ja käytänkin taksia lähes viikottain. Siihen kuluu joka tapauksessa paljon vähemmän rahaa, mitä auton pitäminen maksaisi.

Konsertissa juon yhden limun, mutta sen maksaa Tommi.

Lauantain kulut yhteensä 18,60 €

 

Sunnuntai

Koko päivä kuluu juttukeikalla pitkin maakuntaa. Reissulla käytän syömisiin ja juomisiin yhteensä 14 €.

Työpäivän päätteeksi piipahdan vielä Puuvillan kauppakeskuksessa tekemässä tylsiä pakko-ostoksia. Pari muistikorttia, uusi muistikortinlukija ja ladattavia paristoja verottavat kukkaroa yhteensä 146 €

Sunnuntain menot 150 €

Koko viikon menot siis yhteensä 2724,30 €!

No mutta, tässähän oli tosiaan työhon liittyvät kulut (kamera, matkaliput ja viimeisen kuvan tarvikkeet) että henkilökohtaiset (kaikki muu) samassa. Ja eihän noita parin tonnin kameroita kovin usein ostella, joten sinänsä vähän spessu viikko. Mutta halusin kirjata tähän kaikki ostokset riippumatta siitä menivätkö rahat ns. firman tililtä vai omalta, sillä näin toiminimiyrittäjänä ne on kuitenkin loppupeleissa yksi ja sama asia. Ihan ikiomia rahoja siinä pistää menemään maksoipa ostoksensa miltä tahansa tililtä. 

Jos siis ei huomioida noita duunihankintoja, niin yleiseen elämiseen ja olemiseen tuli pistettyä viikon aikana vajaat 300 €. Ulkona syömisen määrä oli ihan perus, joka viikko tulee käytyä muutaman kerran syömässä ravintolassa lounasta ja keskimäärin ehkä kerran viikossa muuten.  Sanoisin siis, että aika perusmenoa kaikin puolin (sitä kameraa lukuunottamatta). Aika samalla tavalla tulee rahaa käytettyä olipa viikko mikä hyvänsä. Levyostosten tilalla voisi joku toinen viikko olla esimerkiksi jokin vaate ja meikkivoidesiveltimen tilalla jokin muu pieni heräteostos.

Voisi olla kyllä hyvä pitää itselle tällaistä päiväkirjaa vähän pidemmältäkin jaksolta. Sitä saattaisi saada montakin ahaa-elämystä omien kulutustottumusten suhteen, kun tarkastelisi menojaan vähän suurennuslasin kera. 

 

 

Kommentit (5)

EN
6/5 | 

Kannattaa ostaa itselleen kunnon vesipullo ja kantaa sitä mukanaan. Huomasin itse kuinka paljon meni rahaa muovisten vesipullojen ostoon kaupasta.
Yritän myöskin aina kantaa mukana pähkinöitä ja joitain terveyspatukoita jos tulee yllättäen nälkä tai tehdä kunnon eväät mukaan. Mikään ei ole pahempaa kuin mennä nälkäisenä kauppaan ostamaan lounasta. Tuhlasin hirveästi rahaa, nälkäisenä teki kaikkea mieli.

Vierailija
7/5 | 

Toivepostaus: kerro tuosta uudesta meikkisiveltimestä? Mitä tykkäät? :)

Laura2
8/5 | 

Mustakin on aina kiva lukea rahankäyttöjuttuja! Oon ite pitänyt n. 6 vuotta kirjaa kaikista menoista, ja se on selvästi hillinnyt rahanmenoa - tai no, tuleehan sitä vieläkin ostettua ns. ylimääräisiä juttuja, mutta yleensä tuhlailua hillitsee se, kun näkee miten paljon rahaa on jo mennyt :D Yritän ostaa vain tarpeeseen, mutta näin joulun alla varsinkin tulee ostettua kaikenlaista, pääasiassa kosmetiikkaa, itselle "joululahjaksi".

Aa
9/5 | 

Nää oikeasti rehelliset rahankäyttöjutut on kivoja. Ei niitä ääripäitä joisa joko koko viikko syödään kaikkea kivaa kävyistä ja oman maan antimista (huom. se oma maa on toki "ilmaista"?) ja suunnilleen perunatkin leivotaan itse perunajauhoista, tai toinen ääripää, koko viikko lepatetaan kokkareilla joihin pääsee kun on VIP ja silleen tosi tärkee.

Tää kyllä herätti miettimään sitä itä oon oidempään epäillyt, me kasetaan aivan naurettavan isoa lyhennystä lainasta. Samaa mitä teillä menee joka kk kaikkiin yhteisiin asumiskuluihin. Voit kuvitella miten törkeän vähän sitä rahaa jää kaikkeen muuhun... Tää on sitä sitku-elämää ja avoimesti oon kade kaikille nytku-eläjille. 9 v vuotta vielä jaksaa jaktaa (onko pakko jaksaa jos e taho?).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat