Saanko esitellä, meitsin iso löllövatsa. Sanokaa hei! Se on suuri ja löysä, mutta olemme hyvissä väleissä eikä minulla ole mahastani sen kummemmin pahaa sanottavaa. Jotkut vaatteet vaan eivät sovi sen kanssa parhaalla mahdollisella tavalla yhteen.

Suosin omenaisen olomuotoni vuoksi mieluiten niin korkeavyötäröisiä housuja, ettei housunkaulus purista mahaa makkaralle. Aina ei toivomaani mattinykäs -vyötärön korkeutta kuitenkaan ole saatavilla, joten housujen ollessa muuten hyvät saatan tyytyä tällaisiinkin pöksyihin, jotka eivät ahdista kainaloista. 

Mutta onneksi siluetin saa sulavammaksi ja olon mukavemmaksi niinkin yksinkertaisella jutulla kuin muotoilevalla alustopilla.

vasemmalla ilman alustoppia, oikealla topin kanssa

Ja ei, minä ajattele, että muotoileva alusvaate saisi minut näyttämään varsinaisesti hoikemmalta. Ihan yhtä isokokoiselta minä näytän olipa se makkara tuossa housunkauluksen päällä tai ei. Alustopit (tai bodyt) ovat luottovaatteitani ensisijaisesti sen vuoksi, että ne tekevät itselleni olosta fyysisesti miellyttävämmän.

Vaikkei mistään superkuristavista vehkeistä olekaan kyse, niin mulla on toppi päällä jotenkin pikkuisen ryhdikkäämpi fiilis ja housujen vyötärö ei poraudu läskiin yhtään niin ikävän tuntuisesti kuin ilman toppia. Itselläni on siis toppi päällä mukava olo.

Sama löllövatsa, mutta oikealla pikkuisen tiiviimmin pakattuna! :D

Sen lisäksi puserot laskeutuvat nätisti silloinkin, kun jalassa on joku tuollainen matalampi alaosa. Korkeampivyötäröisten alaosien kanssa olen yläosasta riippuen myös ilman toppia tai bodyä. Mutta vaikkapa nyt näiden kuvissa olevien housujen kanssa haluan ehdottomasti käyttää jotain kevyesti slimmaavaa aluskerrosta. 

Kuten näin sivuprofiilista huomaa, niin ei se ero näin paita päällä ihan hirmuisen suuri ole, mutta sen housun vyötärön laardiin porautumisen aiheuttaman vekin se toppi siloittaa.

Näin ohuiden pöksyjen kanssa fiksumpi valinta olisi body, jolloin välttyisi tuolta topin alareunan näkymiseltä kankaan läpi. Mutta pikkujuttuja. Ei ole arjessa ihan niin tarkkaa. 

Moni kysyy aina muotoilevista alusvaatteista puhuttaessa, että eikö ne ole epmukavia ja kuumia. Kuten jo edellä sanoin, niin itse koen ainakin nämä arjessa käyttämäni kevyesti slimmaavat tuotteet todella mukaviksi. Eihän sitä tarvitse mitään megakireää kuristajaa valita, vaan tosiaankin sellainen kevyesti muotoileva versio.

Kannattaa siis sovittaa ainakin pari kokoa tällaisia tuotteita ostaessa, ja myös vähän liikuskella se vaate päällä, jotta huomaa heti pysyykö esim. toppi paikoillaan vai lähteekö mahdollisesti rullautumaan. Sitähän ei kukaan todellakaan kaipaa!

Ja mitä mahdolliseen hiostavuuteen tulee, niin itse käytän toppeja ja bodyjä myös kesällä ja hyvinkin lämpimillä keleillä. En koe, että yksi ihonmyötäinen kerros vaikkapa t-paidan alla tekisi olosta yhtään sen kuumempaa ja tukalampaa kuin ilmankaan oleminen.

Oikein lämpimillä kesäkeleillä koen miellyttävänä myös sen, että hikoillessa kosteus imeytyy heti siihen alustoppiin, eikä hikinoro valu pitkin selkärankaa.

Tällaisia slimmaavia alustoppeja, bodyjä ja mekkoja pukiessa kannattaa muistaa, että oikein napakat yksilöt on helpointa pukea päälle alakautta!

Omassa käytössä hyväksi havaitsemiani merkkejä, joiden kaikkien valikoimista löytyy perustoppeja, on mm. Triumph, Maidenform, Marks & Spencer ja Wolford. Näissä kuvissa päällä Maidenformin ohutolkaiminen Flexees toppi. Käytän niistä kokoja XL ja XXL. 

Maidenformilla on valikoimissa perusvärit musta, valkoinen ja nude. Saatavilla sekä spagettiolkaimilla että leveämmillä olkaimilla. Triumphilla on usein saatavilla myös muita värejä riippuen mallistosta ja sesongista. 

Jos vatsakumpuun porautuva housunkaulus tai puseron alta paistavat jenkkakahvat tympii, niin tätä ratkaisua kannattaa testata!

 

- Kuvien housut ja pusero - Junarose (saatu) -

Kommentit (17)

Laura
18/17 | 

Mulla löytyy kaksi muotoilevaa toppia ja voin sanoa,että toimii! Enkä itsekkään koe niitä mitenkään hiostaviksi,päin vastoin ovat erittäin mukavat päällä :)

Seuraava hankinta taitaakin olla tuo body! :)

Veera
Liittynyt2.9.2015
19/17 | 

Kannattaa kyllä hankkia myös body. Eri vaatteiden alle kun sopii eri alusvaate. Just ohuiden materiaalien kanssa saattaa joskus nuo topit näkyä hömösti alta, jolloin body on siistimpi. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Torey
20/17 | 

Mulla oli lapsen ristiäisiin ihana, vaaleanpunainen kesämekko. Ja sen 15 kiloa ylimääräistä. Hankin siloittelevat alushousut ja avot, jo laskeutui mekko nätisti ja oli hyvä olla! Ei se niitä kiloja silloin hävittänyt, mutta teki itsevarmemman olon! :)

Hanna63
21/17 | 

Toppi ihan must juttu, minullakin käytössä.

Miten sinä Veera pärjäät vessassa kokbodyjen kanssa??? Mulla menee hermo niitten hakasten kanssa vai enkö vaan osaa?

Veera
Liittynyt2.9.2015
22/17 | 

Tokihan se vähän nyhräämistä on silloin kun ne joutuu aukaisemaan, mutta pissalla nyt käy helposti sitä bodya aukomattakin.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Mammani
23/17 | 

Ja vinkki, muotoilevat topit puetaan alakautta. Asettuu just eikä melkein.

Veera
Liittynyt2.9.2015
24/17 | 

Jep, tämä vinkkihän oli mainittu jo postauksessakin. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

PiP
25/17 | 

Kiitos vinkeistä! Oon ite kova hikoilemaan ja käytän aluspaitaa/toppia vain talvisin pakkasella. Millaista materiaalia suosittelisit kuumakaisalle kokoa 54?

Hanna63
26/17 | 

Minulla on käytössä Zizzin ja Marks&Spenser toppeja. Eivät ne hikoiluta, siirtävät mahdollisen hien ylempiin kerroksiin.

Lottaa
27/17 | 

Näinhän ne vähän toimii, niinkuin urheilualusasut. Eli käytännössä olo onkin vähemmän tukala kuin olisi ilman aluspaitaa. Mulla on vaan aina näitä alushousumallisia, jotka nousee rintojen alle asti. Näissä paitamalleissa on joskus niin hirveän lyhyet ja kapeat olkaimet jotka sattuu. Ja toinen on, että nämä paidat littaa rinnat melkein yhtä tehokkaasti kuin vatsan - joskus toki ehkä toivottuakin saada lisätukea.

Veera
Liittynyt2.9.2015
28/17 | 

Eipä noiden muotoilevien materiaaleissa taida paljon eroja olla. Polyamidia ja elastaania sisältää suurin osa. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Kädet ylös
29/17 | 

Miten sulla pysyy housut ylhäällä? Tai siis pysyykö. Mulla kaikki housut rullaa mahalöllön alle, ihan sama miten korkeavyötäröiset housut on tai onko ne farkut tai leggarit, kaikki housut valahtaa mahan alle. Eli käytän lähinnä mekkopituisia yläosia, että uskaltaa nostaa käsiä ilman pelkoa paljaan mahan paljastumisesta helman alta. Tulee mieleen south parkin joku hahmo minkä roikkuvat rinnat kurkkasivat paidan helman alta joka kerta kun hahmo nosti kädet ylös.

Veera
Liittynyt2.9.2015
30/17 | 

Sellaiset housut, jotka mulla valuu, lentää kirppiskasaan, jos olen vahingossa sattunut sellaiset ostamaan. Eli ei toki kaikki housut pysy, mutta sellaiset jää sitten käyttämättä. Mutta kun on oikean kokoiset ja malliset, niin ei ole mitään ongelmaa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

MariaK.
31/17 | 

Olen seurannut blogiasi vuosikausia ja muistan (ainakin minulle) ekan postaukseksi näistä slimmaavista alustopeista - taisivat olla silloin Elloksella alessa ja voi että olenkin kiitollinen! En ole varmaan montaa kertaa ekan topin hankittuani liikkunut kodin ulkopuolella ilman :) Ei ne tosiaan ketään hoikemmaksi tee (tai muuta ihmeitä), mutta se ryhdikkäämpi fiilis ja tunne että vaatteet ei tartu jokaiseen mutkaan ja muhkuraan :D Nykyisin mun ehdottomat suosikit löytyy Spanxin valikoimasta, ohutta sekä napakkaa ja koska minulla ei ole tarvetta tunkea tissejä topin suojiin (sillä kohtaa ei ole ylimääräistä, kiitti kohtalo tästäkin..) tykkään rintojen alle jäävistä malleista. Eli iso kiitos jo siitä ekasta kirjoituksesta ja toivottavasti joku hyötyy tästä postauksesta samalla tavalla kuin minä vuosia sitten!

JennL
32/17 | 

Triumphin topeissa on ihanaa sekin, etteivät ne litistä rintoja. Ne kun ovat allekirjoittaneella olemattomat, mutta toppi on mukava äitilöllömahan piilottaja 😊

sp
33/17 | 

Mä olen ihan rakastunut kevyesti muotoileviin bodyihin. Käytän nykyään melkein jokaisen asun alla. Saavat vaatteet asettumaan paremmin ja näin talviaikaan vieläpä lämmittävät kivasti. Bodyssa on parasta se, ettei helma nouse mihinkään vaan asu pysyy kivasti paikallaan. Omat lempparini ovat Marks&Spenceriltä ja kartutankin varastoa usein Helsingissä tai Tampereella käydessäni.

Vierailija
34/17 | 

Käyn usein lukemassa blogiasi. Pidän mutkattomuudestasi. Kävin läpi gynekologisen syöpäleikkauksen ja vatsanalue on ollut sen jälkeen arka vaatteiden kosketukselle. Käytän yleensä tukivyötä,mutta luulempa topin olevan sievempi ja käytännöllisempi ratkaisu. Kiitos loistavasta ideasta! :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat