"Minä olin vielä joitakin vuosia sitten sellainen kokomustiin pukeutuja, mutta sittemmin minusta on tullut melko.... värikäs", kerroin yleisölle eräässä tilaisuudessa viime viikolla ja kesken virkkeen muistin päälläni olevan juurikin sitä kokomustaa. Lausuntoni ei siis ehkä vaikuttanut kovinkaan uskottavalta. :D

Vaikka edelleen turvaudun toisinaan (etenkin reissatessa pakkaamisen helppouden vuoksi) mustaan, on päästä varpaisiin mustat asut nykyään vähemmistössä pukeutumisessani. Ikuistin kuitenkin viikon sisään kaksi tässä postauksessa nähtävää asua, kun innostuin käyttämään samaa housujen ja puseron muodostamaa pohjaa kahdessa eri tilanteessa ja kahdella eri tavalla.

¨

Vuosi sitten ostamani Samoonin hapsupaita sopii loistavasti kokomustaan pukeutumiseen, sillä hapsut tuovat asuun kivaa struktuuria ja liikettä!

Perjantai-iltana Asan keikalle suunnatessa yhdistin hapsupuseron pehmeisiin mokkaa imitoiviin legginsseihin, korkkareihin ja pitkään jakkuun. Kuvista puuttuu mukana ollut leopardikuvioinen olkalaukku. 

Muutamaa päivää myöhemmin hyvödynsin samaa pusero + legginssit -pohjaa suunnatessani luentokeikalle. Vaihdoin kengät mataliin espadrilloihin, takin lyhyempään bleiseriin ja juhlavat korvikset värikkäämpiin. Tuloksena rennompi ja hieman androgyynimpi kokonaisuus. 

Minusta on aina tosi kiva vertailla miten pienillä muutoksilla saa pukeutumisessa aikaan isoja eroja. Vaikka alla on ihan samat kamppeet, muuttaa kokonaisuus ilmettään kenkien ja takin vaihdolla valtavasti. Ja vaikka vartalokin on vaatteiden alla ihan sama, kiinnittyy huomio ihan eri kohtiin asun mittasuhteiden muuttuessa.

Tykkään pitkän jakun ja korkkareiden luomasta linjakkuudesta ja pituuden illuusiosta, mutta samaan aikaan pidän toisen asun rennosta ja huolettomasta fiiliksestä ja siitä, että jalat jäävät kokonaan esiin. Lyhyemmän yläosan kanssa vartaloni todellinen malli (Y) korostuu. Ylävartaloni on jalkoja lyhyempi ja se näkyy. Pitkä takki puolestaan optisesti pidentää ylävartaloa. 

En lähde arvottamaan kumpaakaan toista paremmaksi, vaan ajattelen, että mittasuhteilla on hauska leikkiä. Vihaan pukeutumisoppaissa alati toistuvaa termiä "tasapainottaa". On tympeä ajatus, että olipa vartalon malli mitä hyvänsä, tulisi sitä neuvojen mukaan aina yrittää tasapainottaa kohti täydellistä symmetriaa. Miksi?? Miksi lyhyttä ylävartaloa olisi aina pidennettävä, pitkiä käsiä lyhennettävä ja ylä- ja alavartalon epäsuhtaa tasapainotettava? 

Mun mielestä ei todellakaan tarvitse, mutta vaatevalinnoilla ja mittasuhteilla pelaamisella voi halutessaan luoda kulloiseenkin fiilikseen ja tilanteeseen sopivan optisen illuusion ja olemuksen.

Hapsupusero - Samoon / Legginssit - Lindex / Pitkä jakku - KappAhl XLNT (saatu) / Korkosandaalit - Pavement (saatu) / Sulkakorvikset - Viaminnet (saatu)

Lyhyt pellavableiseri - Marks & Spencer / Espadrillot - Macarena / Värikkäät korvikset - La Kiva (saatu)

 

Pitäisi ehkä vielä huvin vuoksi kokeilla miltä asut, tai pikemminkin mittasuhteet, näyttäisivät, jos kengät vaihtaisi päittäin. Tai no, kyllähän sen jo pystyy ihan kuvittelemaankin, mutta voisi joskus kyllä toteuttaa jotkut vertailukuvat. Nämä vartalon ja vaatteiden mittasuhteet kun ovat mun mielestä ihan älyttömän kiinnostava ja tärkeä asia.

Kumpi kokonaisuus on sun suosikki?

 

 

Kommentit (13)

Hennu
1/13 | 

Molemmat kyllä kivoja. Mutta tuo pitkä bleiseri jotenkin iskee! Tykkään jotenkin tosi paljon nyt pitkälinjaisista vaatteista. Tuollaisen haluaisin itsellenikin. Onko kyseessä uusi vai vanha vaate eli kannattaako mennä kauppaan katselemaan?

Veera
Liittynyt2.9.2015

Tää on valitettavasti jo puolitoista vuotta vanha tää KappAhlin jakku. Mutta kyllä saman tyyppisiä löytynee kaupoista nytkin.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
3/13 | 

Molemmat hyvät, tuo asu pidemmällä takilla inasen parempi. Minä oon ihastunut pitkiin neuletakkeihin, niitähän on nykyisin tarjolla paljon. Olen 152 senttiä pitkä (eiku lyhyt) niin ei varmaan "sais" käyttää, kun vartalon mittasuhteet... 😀

mustamamma
5/13 | 

Tuossa puserossa on vielä alavartaloa pidentävä linja, joten korkkareiden kanssa tuo lyhyt jakku -versio näyttäisi ehkä turhan epätasapainoiselta. Itse tykkään enemmän tuosta pitkän jakun yhdistelmästä, ja tuo hapsupaita on kyllä kiva : )

Vierailija
6/13 | 

Molemmat on niin tosi hyvät, etten osaa päättää!! Eri tyyliset, mutta erittäin toimivat. Pitkä jakku on enemmän bisnes, lyhyt taas rennompi.

Vierailija
7/13 | 

Tykkään vähän enemmän tuosta pitkästä jakusta, mutta kumpikin on tosi hyvä. Ne sopivat eri tilanteisiin.

Vierailija
8/13 | 

Molemmat on tosi kivoja enkä osaa valita. Toimivat varmaan syksymmällä hyvin maihareiden vaikka Martensien kanssa. ja hapsupaita on ihana!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Totta, ainakin tuon lyhyemmän bleiserin kanssa menis mun mielestä kivasti maiharitkin!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

atomia
9/13 | 

Tosi kivat asut, tykkään noista mustan eri sävyistä ja hapsujen liikkeestä. Lyhyempi versio on minun mieleeni juuri rentouden takia ja mikseivät korkkarit siihenkin istuisi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram