Huhhuh, miten takamusta puuduttavia päiviä tässä on vietetty. Torstaina matkasin bussilla Helsinkiin, eilen takaisin Poriin. Nyt istun vaihtelun vuoksi junassa ja suuntana jälleen Helsinki ja paluu sitten heti huomenna.

Joku vois sanoo, ettei mitään järkee, mutta kyllähän sitä nyt rakkaiden ihmisten vuoksi vähän reissailee ja siitä on kyse tänään. Suuntana on nimittäin Iinan yökyläsynttärit! Instan perusteella muut vieraat ovat jo paikan päällä, täytyy toivoa, että eivät syö kaikkea kakkua ennen kuin minä ehdin messiin.

Olin tänään Porissa Puuvillan kauppakeskuksessa järjestetyn Fashion Dayn paneelikeskusteluissa yhdessä bloggaajakollegoiden Sallan ja Pauliinan  (joka oli ilahduttava uusi tuttavuus) sekä stylistikonkarien Sohvi Nymanin ja Outi Brouxin kanssa juttelemassa pukeutumisesta ja muodista. Jos jonkun pääpointin tähän meidän viiden naisen puheista nostaisi, niin kaikki halusivat painottaa sitä, että pukeutumisessa tärkeintä on oma hyvä olo.

Pukeutumiseen voi poimia loistavia vinkkejä esimerkiksi alan ammattilaisilta (kuten stylisteiltä, pukeutumisneuvojilta ym) ja heidän osaamistaan kannattaa ehdottomasti ostoksilla ollessa hyödyntää. Mutta mitään esimerkiksi vartalotyyppiin liittyviä pukeutumisohjeita ei tule ajatella minään sääntöinä ja pakkoina. Rohkeasti vaan ylle sitä mikä itseä miellyttää ja missä itselle tulee hyvä ja varma olo. Poimitaan ohjeista ja vinkeistä ne mitkä itseä miellyttää ja luodaan itse omat pukeutumissääntömme.

Housut - Lindex (ikivanhat) / Pusero - H&M / Takki - Junarose (saatu) / Lenkkarit - Nike / Korvikset - Aarikka (saatu)

Minun omia pukeutumissääntöjäni on mm. seuraavat: 1. Nilkat ja ranteet esiin. 2. Kengät aina näkyvillä ja ne ei saa olla rumat ja tylsät. Jos kenkiä ei halua näyttää, ne ovat vääränlaiset. 3. Paita housuun tai vaikka edes hieman helmaa solmuun. 4. Korvikset pitää aina olla. 5. Pukeudu tilanteen mukaan ja vältä viimeiseen saakka epämukavia vaatteita.

Näissä kuvissa kaikkia näitä sääntöjäni noudatteleva työpäivän asu. Lehtikuvauspäivänä asun on oltava rento ja käytännöllinen, joten collegehousut, trikoopaita ja lenkkarit ovat oiva valinta. Löysän puseron helma ei roiku housujen päällä, vaan on tungettu rennosti housujen sisään.

Lyhyet lahkeet ja käärityt hihat saavat asun tuntumaan kepeältä ja omalta. Vaaleanpunainen väri kengissä ja takissa huijaavat kokonaisuuden harkitumman oloiseksi kuin se onkaan ja ilman korviksia ei tosiaan lähdetä kotoa kuin vahingossa.

Näin siis tuli mukavuus edellä valituissa työvaatteissakin automaattisesti noudatettua omia pukeutumissääntöjä! Mutta yhtä kyllä rikoinkin. En haluaisi käyttää sukkia, kun näyttävät niin rumilta, mutta työpäivänä rikon tuota sääntöä mukavuuden vuoksi. :P

Enää puoli tuntia Helsinkiin. Täältä tullaan Iina ja kakut!! Tajusin muuten juuri, että mullahan ei ole synttärisankarille lahjaa, mutta toivon, että tämä 8 h istuminen julkisissa kulkuvälineissä alle vuorokauden sisään ihan vain osallistuakseni syntymäpäiville, katsotaan lahjan arvoiseksi asiaksi! :D

 

Kommentit (6)

Vierailija
7/6 | 

tuo takki on aivan ihana, voisin haluta samanlaisen...onkohan sitä jossain vai löysitkö kaappisi kätköistä?

Veera
Liittynyt2.9.2015
8/6 | 

Tämä on Junaroselta saatu mallikappale ja ei ole vielä kaupoissa. Muistaakseni loppukesästä tulossa myyntiin.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Susu7777
10/6 | 

Mua kiinnostaisi sun suosikkikorvikset ja mistä niitä yleensä hankit?

Kirsi
11/6 | 

Kiitos mukavasta blogista.
Sukkien näkymiseen löysin itse vasta viime vuonna ratkaisun eli tennarisukat (onneksi tuo nuoriso auttaa vanhaa tätiä😊) , esim. Kappahlilta löytyy. Varmaan auttaisi sinunkin pulmaasi.

Vierailija
12/6 | 

Valoisaa toukokuuta Veera! Huhtikuun alussa kirjoitit "Ankean päivän ajatuksia" postauksessasi pohtivasi, miten voisi oivaltaa/ löytää hetkessä..." Oletko tavoittanut keinoja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat