En ole koskaan käynyt värianalyysissä eikä mulla ole siis aavistustakaan käytänkö sen aiheen ammattilaisten mielestä ns. oikeita värejä. Sitä vaan menee oman arvion mukaan, että millaisiin sävyihin pukeutumalla tulee hyvä fiilis. 

Vaikka edelleenkin käytän usein mustia vaaatteita, niin nyt talvella olen huomannut kovasti vieroksuvani esimerkiksi mustia takkeja ja huiveja. Tai jos takki on musta, niin haluan ehdottomasti asusteilla tuoda jotain väriä kasvojen lähelle. 

Testailin mun huiveja ja päähineitä eri tavoin yhdisteltyinä ja nappailin kuvat vertaillakseni näkymää. Näyttävätkö kasvojen uurteet ja simäpussit erilaisilta eri värien kanssa? Onko iho kirkkaamman oloinen jonkun tietyn asusteen kanssa? 

Pelkkä muista huivi kaulassa ilman päähinettä näytän ainakin melko väsyneeltä ja ankealta. Ainakin itsestäni tuntuu, että kasvoja kehystävä pinkki panta luo hieman valoisamman illuusion. Iho vaikuttaa ilman pinkkiä sameammalta.

Musta huivi ja musta pipo eivät ole ihan niin ankea kokonaisuus, kun välistä pilkistää punertavat hiukset. Mutta peitäpä kädellä hiusten puoli kasvoista, niin kyllä vaikutelma on aika harmaa. Viininpunainen huivi ei tuo ihon osalta mielestäni asiaan ihan hurjan suurta eroa, mutta onhan se nyt kokonaisuutena astetta pirteämmän näköinen.

Vaalean harmaa ainakin tuntuu minusta huomattavasti mustaa armollisemmalta ja saa ihon näyttämään ihan aavistuksen verran lämpimämmältä kuin täysin mustaan verhoutuminen. Sininen huivi ja violetti neulepanta puolestaan tuntuvat imevän kasvoiltani viimeisetkin merkit verenkierrosta.

Mutta rakastan silti tuota sinistä huivia! Pidän sitä usein kirkkaan punaisen takkini kanssa. 

Vielä suosikkini pinkki panta vertailtuna mustan ja viininpunaisen huivin kanssa. Tavallaan naama näyttää ihan samalta molemmissa, mutta oikean puoleinen tuntuu silti jotenkin pirteämmältä ja iho asteen lämpimämmältä.

Yhteenvetoni on, että mustat päähineet on siis ihan ok, mutta vähintään kaulaan on kietaistava mielellään hieman sävyä tai valoa. Ja pinkki panta on mitä paras ase harmautta vastaan!

Mikä oli sun suosikki? 

 

pinkki panta - Katri Niskanen / musta turbaanipipo - KN Collection (saatu) / viininpunainen ja sininen huivi - Becksöndergaard / harmaa huivi - ShopBob / violetti panta - A+ More, Stockmann

 

Kommentit (16)

Orvokki
17/16 | 

Aivan ihana kirjoitus sekä huikeat kuvat. Kiitos.DrMartinin kengistä kyselen, mistä hommasit, samanl.hakusessa.Minkä nimiset?

Veera
Liittynyt2.9.2015
18/16 | 

En mä enää muista mistä olen kaikki Martensini hommannut. Mut niitä löytyy ainakin netissä todella monesta kaupasta: Spartoo, EMP, Footway, Zalando jne
Oiskohan mun mustat malliltaan Delaney, en oo ihan varma. Punaiset mulla on sitten taas jotain toista mallia, niissä kun on vähän korkoa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Orvokki
19/16 | 

Hei. Kiitos vastauksestasi. Seuraan aina ilolla sun blogia. Toooosiiiii hyviä vinkkejä ja kivasti kirjoitat. Terv.Joensuun pakkasista!

Outi
20/16 | 

Kaikki kokeilemasi ovat kylmiä värejä, joten suuria eroja ei ole syytä odottaa. Minusta näyttäisi, että sinun kannattaisi sovittaa lämpimiä värejä; pehmeää oranssia, vaaleita ruskeita, oliivinvihreää. Ja  teettää se värianalyysi. 

Veera
Liittynyt2.9.2015
21/16 | 

Voi olla, että kannattaisi, mutta kun en tykkää esimerkiksi oranssista tai ruskeista. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
22/16 | 

Väärin - nuo siniset ovat lämpimiä sävyjä. Jokaisesta väristä löytyy kylmät ja lämpimät sävyt. Sähkönsininen on kylmä, petrooli lämmin. Tomaatinpunainen on lämmin, viininpunainen kylmä. Pinkki on kylmä, persikka lämmin... Mutta palataanpa aiheeseen: Koskapa tuo sininen on selkeästi huonoin noista väreistä, niin epäilen sinun olevan kylmä/viileä värityyppi, eli talvi tai kesä. Mutta tämä testi pitäisi tehdä vielä uudelleen niin, että vastakkain ovat viileät ja lämpimät sävyt, jolloin erot todella tulevat esille. Nyt vastakkain ovat monesti kylmä ja kylmä (musta ja pinkki), ja molemmat tietysti sopivat. Sinun ei tarvitse karttaa mustaa, se sopii sinulle hyvin, mutta väreillä on muitakin vaikutuksia kuin vain se, että sopiiko. Tuo pinkki piristää kivasti ihan vain värinä, ja se on paras mustaan huiviin yhdistettynä. Se on siis suosikkini.

Miia
23/16 | 

Mun suosikkiyhdistelmät on pinkki panta ja musta huivi sekä petrooli pipo ja harmaa huivi. 

Mun pitäs itteni mennä kyllä päähineostoksille. Omistan vaan pelkkiä sporttailulörppöpipoja ja tälläset asialliset puuttuu kokonaan. Toi pinkki panta on eritysen ihana. 

Veera
Liittynyt2.9.2015
24/16 | 

Mulla taas on todella paljonkin päähineitä, mutta nykyisen tukkamallin kanssa jääneet aika vähälle käytölle kaikki muut paitsi just pannat. Kun ei näytä kivalta kun on nuttura pipon alla. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
25/16 | 

Mutu, että sulle sopii parhaiten syksyn värikartan värit. Itse olen talvityyppi ja kuvissa vilahtelevat värit sopivat kuin nenä päähän. Mutta mutta kun haluaisin pitää syksyn värejä! Periaatteessa kaikille käy kaikki värit kunhan löytyy se oikein sävy. Olen ymmärtänyt myös, että se onko iho kylmä- vai lämminpohjainen, silmien väri ja hiusten oma väri ratkaisevat. Värikartta saattaa muuttua iän mukana. 

Veera
Liittynyt2.9.2015
26/16 | 

Musta tuntuu, että itsellä eniten vaikuttaa hiusten väri ja se mulla vaihtelee, joskus on lämpimiä sävyjä, toisinaan viileitä. Ja sen tukan mukaan huomaa kyllä miten jotkut vaatteet jääkin yhtäkkiä kaappiin, kun ennen hiusten värjäämistä olivat ihan suosikkeja. Mulle se oma fiilis on tärkeämpää kuin se mikä mun "tyyppi" jossain värikartassa on, joten saa ne syksyn värit enimmäkseen edelleen jäädä kauppaan. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
27/16 | 

tihrustin noita niin tarkkaan kuin pystyin, mutta en kyllä mitään eroa havainnut nassussa... :)

lopputulema siis se, että kandee tosiaan valita aina oman sen hetken mieltymyksen mukaan, niin kuin kai sanoit tekeväsikin. tottakai pinkki on iloinen väri ja tavallaan piristävä, mutta ei se mielestäni mitään muutosta kuitenkaan tee.

kaikki käy :D

kesä
28/16 | 

Joo...eipä noissa juurikaan eroa, koska kaikki huivit yms. kylmän värisiä. Kalpeanaamahan sitä tietty on talvella joka tapauksessa itse kukin : D Joku ehdotti tuolla syksyn värejä, mutta kevään väritkin voisivat sopia. On niitä värejä ja sävyjä muitakin kuin oranssit ja ruskeat. Tietty ei kai se niin tärkeää ole onko itselle just se oikea väri, jos itse tykkää. Mutta jos haluaa ehdottomasti esim. jossain tärkeässä tilaisuudessa olla hehkeimmillään, hukkumatta huivin väriin...

Vierailija
29/16 | 

Mitten sopisi yhteen harmaa huivi ja pinkki päähine? Ne olis mun lemppariyhdistelmä

Veera
Liittynyt2.9.2015
30/16 | 

Joo silleen oon pitänytkin usein, tykkään yhdistelmästä! 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
31/16 | 

No se ei vielä juurikaan kerro, onko syksy, talvi, kevät vai kesä, kun nämä jakautuvat vielä alaryhmiinsä (light/soft/cool summer jne), tai voi myös olla jotakin näiden sekoitusta. Esim. itse olen soft summer/soft autumn, eli syksyyn taittava kesä/kesään taittava syksytyyppi, enkä voisi ikimaailmassa kuvitella monia muita syksyn alatyyppien värejä itselleni, kuin noita kesään taittavia, paletit kun ovat hyvin erilaisia keskenään (vaikka kuinka samaa syksy-perhettä olisivatkin). Vuodenaikakin vaikuttaa ihon sävyyn (rusketus jne) ja siihen, mitkä värit parhaiten sopivat, ja on mukavaa kun tällaisena kahden väriperhetyypin sekoituksena voi valita ns. parhaat päältä molemmista :) Netissäkin on muuten erilaisia testejä, joilla voi itse testata värien vaikutusta omaan ilmeeseen ja löytää ne omat parhaat värinsä (voisinkin katsoa, jos löydän nopeaa jonkun hyvän linkin tähän) :)

LiiLa
32/16 | 

Petrooli +harmaa liina ja kakkosena pinkki +musta liina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat