Olympus PEN E-PL9

Olympus julkaisi tänään uuden PEN E-PL9 kameran ja mä olen siitä enemmän kuin innoissani!

Olen toki ehtinyt vuosien myötä intoilla monestakin Olympuksen kameramallista. PEN E-P3 ja minä tapasimme Wienissä, PEN E-P5:en puolestaan näin ihan ensimmäisten joukossa Berliinissä jo hyvissä ajoin ennen sen julkaisua suurelle yleisölle. E-PL5 taas toimitettiin minulle ennen sen kauppoihin tuloa suoraan Saksasta, jotta pääsin kuvaamaan sillä lempibändiäni.

Mutta tässä uusimmassa on jälleen oma pieni erikosvivahteensa, joka tekee siitä itselleni merkityksellisen.

Pääsin siis tutustumaan tähän kameraan jo pari viikkoa ennen sen tämän päiväistä julkaisua, mutta olenkin ehtinyt odottaa sitä itse asiassa jo vuoden. Sain nimittäin noin vuosi sitten kutsun tulla tapaamaan Suomessa vierailulla ollutta Olympuksen suunnittelutiimiä. Siis just niitä tyyppejä, jotka siellä kaukana Japanissa Olympuksen pääkonttorilla tuumivat, että millaisia entistä parempia kameroita he oikein keksisivät.

Pääsin kertomaan omia ajatuksiani heidän kameroiden ominaisuuksista ja vastailemaan kysymyspatteristoon omista kuvaustavoistani. Myös harkinnassa olleita värivaihtoehtoja pyöriteltiin pöydällä. (Erityisen painavan sanani kerroin objektiivien värivalikoimaa koskien! :D ) 

Ja näin monta vuotta Olympuksen kanssa  töitä tehneenä tuo tapaaminen oli mielestäni jotain aivan sairaan siistiä ja sai odottamaan uutta tulokasta malttamattomana. Ihan kuin olisi saanut pikkuriikkisen hiekan jyvän ominaisuudessa olla mukana uuden tuotteen synnyssä.

Ehkäpä minunkin kertomuksellani siitä kuinka PENien kanssa ei ole tullut oikein koskaan käytettyä salamaa, koska se pieni irtoflashi tahtoo aina unohtua matkasta, on ollut pikkuriikkiseltä osaltaan merkitystä siinä suunnittelijoiden tekemässä ratkaisussa, että E-PL9:ssa salama onkin pop up -mallia.

Enää ei jää salama matkasta! Ja mikä parasta tuo pikkuflashi on sillä tavoin joustava, että sen voi suunnata kattoa kohti suoraan näköä kohti ampumisen sijaan. Tärkeä parannus, ehdottomasti.

Itselleni aivan supertärkeä WiFi-ominaisuus koki myös parannuksia. Itse en siis selviäisi tästä bloggaamisesta päivääkään ilman Image Share Appin mahdollistamaa itse itseni kuvaamista. Wifi päälle, kamera jalustalle ja poseeraamaan!

Voin ohjailla itse itseäni puhelimen näytöllä livenä näkyvän kuvan ansiosta ja tehdä kaikki säädöt joutumatta palaamaan kameran luo. Tämä on yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein työkaluistani bloggaajana. 

Vaikka varsinaiset valokuvaajan työni teenkin O-MD EM1 MK II -rungolla, niin PENit ovat silti olleet jo vuosikausia mun pääasiallinen vapaa-ajan ja blogihommien kamera. Arvostan pientä kokoa ja näppäryyttä!

Uudessa E-PL9-mallissa langaton yhteys kohosi uusiin sfääreihin, kun mukaan yhdistettiin Bluetooth. Nyt on nimittäin niin, että kuvien siirron saa päälle Image Share -appista vaikka kamera olisi jossain repun pohjilla virrat suljettuna. 

Kuvaustilanteessa voi myös merkata haluamansa kuvat ns. jakotilaukseen ja kamera siirtää nuo haluamasi ruudut automaattisesti mobiililaitteeseesi kun suljet kamerasta virrat. Aivan juurikin sellaisia uudistuksia, jotka ovat omaan käyttööni todella tervetulleita. 

Jos et ollut ehtinyt tutustua edelliseen E-PL8 -malliin, niin tässä uusimmassa on edeltäjänsä tapaan enemmän ominaisuuksia selfieasentoon käännetyssä kosketusnäytössä kuin niitä vanhemmissa malleissa. Esimerkiksi videokuvauksen voi käynnistää näytöstä, kun itselläni olevassa E-PL7 -mallissa rec-nappula löytyi vain kameran takapaneelista.

Kameran sisuskaluissa parannusta on tapahtunut mm prosessorissa, joka päivitettiin uudempaan versioon ja videota saa nyt 4K-tasoisena. Itselläni useamman vuoden käytössä olleeseen E-PL7:aan verrattuna tämä on siis todellakin ihan eri vehje!

Tuo kauniin hiekanruskea demolaite oli minulla vain testilainassa ja jouduin raskain sydämin viemään sen tänään postin huomaan palauttaakseni sen kotipesäänsä. Myyntikappaleita saadaan odotella vielä muutama viikko. Värivaihtoehdot uudessa kameravauvassa ovat tämä vaaleanruskea, ikisuosikki valkoinen ja musta. Kaikkien metalliosat ovat hopeanväriset. 

Mä tiedän, että tää postaus kuulostaa ihan maksetulta mainokselta hehkutuksineen, mutta sitä se ei ole. Tässä nyt vaan on tuote, josta olen ihan into piukeana, kun siitä vihdoin saa ääneen puhua. Edellinen E-PL8 -malli esimerkiksi meni itseltäni lähes noteeraamatta ohi, mutta tämä on taas vaihteeksi sellainen itselle spessu malli. 

Oikein odotan, että pääsen tätä uutukaista maaliskuun Kuva & Kamera -messuille esittelemään!  

Mut nyt astetta painavampaa kamerakalustoa kätösiin ja jääpallomatsia kuvaamaan!

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram