Yritin ottaa tänään itsestäni asukuvia, mutta koin, että ne olivat aivan kamalia. En pitänyt näkemästäni yhtään. Tämän itselleni kovin harvinaislaatuisen "rumapäivän" takana taitaa kuitenkin olla lähinnä mieltä mylläävät huolet. On huoli rakkaasta ihmisestä. Menettämisen pelko saa hymyn hiipumaan ja silmät sumentumaan. Ihan elämän kiertokulkuun kuuluvia asioita, mutta itselleni vielä toistaiseksi kovin vieraita. 

Kyyneliä silmiin pukkaavien juttujen sijaan pistetään nyt kuitenkin esille nämä aiemmin tällä viikolla ottamani asukuvat. Ihan sama naama näissä on päässä kuin tänäänkin, mutta silti tänään ei ollut yhtään näin kuvauksellinen olo.

En minä sentään pihalla noissa pikkukorkkareissa paljain jaloin rimpuillut, mutta toimistolla ilahdutin itseäni näteillä kengillä käytännöllisten talviknilkkurien sijaan. Kengät ovat malliltaan samat kuin pitsimekon kanssa nähdyt vihreät. Ne olivat niin mukavat lestiltään ja kauniit malliltaan, etten voinut vastustaa kiusausta hankkia samat myös mustana. Sirot nilkkaremmit sopivat mielestäni loistavasti vajaamittaisten lahkeiden pariksi. 

farkut - HM+ / body - Marks & Spencer / bleiseri - KappAhl XLNT (saatu) / kengät - Marks & Spencer / korvikset - H&M

Tykkäsin kaikin puolin tästä asusta. Korkeavyötäröiset farkut ja musta body ovat kivat ihan sellaisenaankin, mutta bleiserin pääälle heittämällä kokonaisuudesta saa nopeasti asiallisen bisneslookin. Tämä pitää kirjata omiin muistiinpanoihin kohtaan "ajattomat perusasut, jotka taipuu moneen tilanteeseen". 

Usein kuulee puhuttavan kuinka jotkut vaatteet ja asut ovat kantajalleen joko armollisia tai armottomia. Armollisia ovat yleensä erilaiset hieman löysät nätisti laskeutuvat vaatekappaleet, jotka häivyttävät yleisesti virheinä pidettyjä asioita kuten pömpöttävää mahaa, alleja, jenkkakahvoja jne. Armottomia puolestaan vartalon muodot herkemmin näyttävät asut. Tämä farkut + body lienee niitä armottomiin laskettavia, mutta keneltä tässä muka pitäisi armoa anella? 

Osallistuin hetki sitten keskusteluun, jossa puhuttiin siitä miten löytää oma tyyli ja sellaisia vaatteita jotka sopivat itselle. Minun kokemukseni asiaan oli se, että oma tyyli on ainakin itselläni löytynyt tasan itseäni kuuntelemalla. Silloin kun vaate tuntuu itsestä hyvältä, se on "oman tyylinen" ja oikeanlainen.

Toki on tilanteita joissa vaikkapa pukeutumisen ammattilaiset voivat auttaa ja itsekin tykkään kokeilla uusia jonkun muun ehdottamia kokonaisuuksia, mutta sen voiko jossain vaatteessa loppujen lopuksi olla ja tuntea olonsa hyväksi, voi ratkaista vain ja ainoastaan jokainen itse. 

Itselläni on useimmiten hyvä, varma ja oma olo näin, paksun vartaloni muodot ja kummut näkyvillä. Vartalonmyötäiset mekot, tiukat housut ja lyhyet puserot tuntuvat huomattavasti enemmän omalta kuin vaikkapa löysät ja pitkät yläosat. 

Että sitä mä taas kerran vaan koitan sanoa, että pukeudutaan itseämme varten ja omaa fiilistä kunnioittaen ja kuunnellen, ei kenekään muiden odotuksia ja oletuksia täyttäen. Eli pylly esiin, jos siltä tuntuu! Musta usein tuntuu. :D

 

Kommentit (7)

Orvokki
8/7 | 

Noissa farkuissa onkin sopivan korkea vyötärö. Aion ostaa itselleni. Tykkään kovasti tästä asukokonaisuudesta. Musta bleiseri mul onkin jo. Sitten vielä se musta rotsi.!!! Kiitos taas, Veera!

Maaritti
9/7 | 

Uiuiuiiii miten ihana toi "armoton" asu on 🙏
Bleiseri on ollu itelle hakusessa jo aika pitkään, nyt on alkanut tuntua et parin vuosikymmenen paussi tuon vaatekappaleen osalta vois loppua. Kannat oman näköistä asua, rento ja koottu yhtäaikaa ja näytät valmiilta vaikka mihin. Ihana! Tuota asennetta aioin ottaa huomenna mukaan, riippumatta siitä mitä ylleni laitan 😊

Roso
10/7 | 

Tämä teksti ilahduttaa kovasti! Asenne on kohdillaan ja niin on asukin!
Olemme kovinkin samanlaisia, sillä minäkin vierastan löysiä ja pitkiä yläosia. Pidän huomattavasti mieluummin vartalonmyötäisiä vaatteita, vaikka ne paljastaisivatkin kehoni huonoja puolia.
Olo tuntuu paljon kotoisammalta napakassa bodyssa kuin liehuhelmaisessa säkkitunikassa.
Sen lisäksi pidän paitaa aina housuissa, mitä monet isommat ihmiset vierastavat. Mielestäni on tärkeämpää näyttää (omasta mielestä) särmältä, kuin välittää muiden mielipiteistä.
Tiivistitkin hyvin: pukeutukaamme oman mielemme mukaan, ei muiden odotuksia täyttäen!

Jenni
11/7 | 

Onpa ihan todella kivannäköinen asu! Hmm, ehkä tässä alkaa viimein olla tarpeeksi aikaa ysäribleisereistä, kun tuo musta bleiseri on ihan piste iin päälle ja nostaa asun heti vielä kiinnostavammaksi ja särmemmäksi. Pitänee laittaa ostoslistalla...

Vierailija
12/7 | 

Näytät hyvältä ja toi sun tukka on niin ihana!  Eniten kuitenkin haluisin kopioida sulta ton asenteen.

Marju
13/7 | 

Ihana postaus omasta tyylistä <3

Pohdin tosi pitkään minkälaista lyhyttä hiusmallia voin pitää ja selasin netistä kaikki mahdolliset kuvat ja säännöt, kunnes tajusin että tyylisäännöillä tähdätään yleensä tiettyyn haluttuun malliin. Vaikka jos on iso otsa, niin se pitäisi kuulemma piilottaa otsatukan alle. Mitä vikaa isossa otsassa on?
Katselin sitten kuvipareja, jossa oli jokaiselle pään muodolle sopiva ja ei niin sopiva tukkamalli ja totesin, että säännöt on hanurista. Kuvassa näkyvät naiset oli kauniita tukkatyylistä huolimatta ja persoonallisemman näköisiä sillä väärän mallisella tukalla.

Sun kirjoituksen ja esimerkin myötä on helpompi viitata kintaalla myös pukeutumiseen liittyviä säännöille ja suosituksille.

Veera
Liittynyt2.9.2015
14/7 | 

Joo, säännöt on ihan hanurista, kun tyylin saralla niiden tarkoitus on aina puskea ihmisiä tiettyyn samaan muottiin. Pitäisi näyttää hoikemmalta, pidemmältä, sopusuhtaisemmalta ja piilottaa pyöreät posket ja kaksari jne jne. On hyvä, että on vinkkejä ja ohjeita kuinka noita asioita pukeutumisvalinnoilla tai hiusmallilla sun muulla tavoitella, jos sitä haluaa. Mutta, säännöiksi mitään ei kuuluisi kutsua tai sellaisina ottaa. Eli just sellanen tukka päähän kuin itseä huvittaa! :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat