-Kaupallinen yhteistyö, Rauman Pitsiviikko-

Minä olin maalaillut mieleeni kuvan kuinka kuvaisin pitsiin pukeutuneita ihmisiä vanhan Rauman katuja pyyhkivässä ihanassa kellertävässä ilta-auringossa. Olin kuvitelmissani kuitenkin ohittanut tosiasian nimeltä Suomen kesä. Niinpä tätäkin kesätapahtumaa sitten vietettiin tarpomalla koko ilta vesisateessa.

Vaikka oma pitsipuseroni peittyikin halvan sadeviitan alle, niin onneksi Mustan pitsin yön kävijöistä löytyi myös jonkin verran sään uhmaajia, joiden pitsit olivat näyttävästi esillä.

Kaarina päätyi nappaamaan sään vuoksi kauniin mekkonsa päälle vielä yhden ylimääräisen pitsihamekerroksen lämmikkeeksi. Kirpputorilta löytynyt röyhelöhame piilotti alleen sateeseen sopivat klassikkojalkineet. 

Ensimmäistä kertaa Mustan pitsin yön teemaan pukeutunut Salme esiintyi näyttävästi vanhassa hääpuvussaan vuodelta 1975. Alunperin kokovihreä mekko oli saanut ompelijalla uuden pitsisen ilmeen.

Ystävykset Liisi (vas.) ja Maiju olivat molemmat käyneet siskon vaatekaapilla. Maiju kertoi käyneensä Mustan pitsin yössä jo lapsesta saakka ja pitsipukeutuminen on aina kuulunut asiaan.

Espoosta paikalle saapunut Liisi puolestaan oli ensikertalainen pitsiviikko-kävijä, mutta totesi halunneensa heti panostaa täysillä. 

Liisin kaunis hiuspanta on varsinainen sukuaarre. Sen pitsi on isoisotädin vanhaa ja koristeena olevat sulat siskon edesmeenneen Kaiku-kukon pyrstöstä. R.I.P. Kaiku. 

Tiinalle pitsiin pukeutuminen on monivuotinen perinne. "Ei haittaa vaikka sataa. Kerran vuodessa on saatava päälle lempi hame!"

Sohvi oli Mustan Pitsin Yössä "ainakin 20. kertaa!" Kokomusta pitsiasu ei kuulema ole naisen normityyliä, mutta kerran vuodessa on hauskaa revitellä. Tässä asussa enemmän oli enemmän, päälle oli päätynyt pitsihame, pitsipusero, pitsinen hartiahuivi ja vielä pitsistä tehdyt korvikset!

"Tämä on mun vakiomekko Pitsin yöhön", kertoi Jenna.

Illan näyttävin pariskunta oli ehdottomasti Riina ja Kari. Yhteneväisissä asuissa oli ehditty jo käydä aiempana viikonloppuna tanssimassa Salamakalliolla Arja Korisevan keikalla.

Mustan pitsin yöhön pukeutuminen kuului pariskunnan monivuotisiin perinteisiin, mutta pukeutuminen on heille tärkeää muutenkin. "Aina tansseihin tai juhliin lähtiessä pukeudutaan sävy sävyyn", kertoi Riina.

Pitsiä aina pienimpiä yksityiskohtia myöden! Tämä partarusetti teki allekirjoittaneeseen suuren vaikutuksen.

Aika upeita pitsityylejä kyllä. Mut mites oli mun oman asun laita... 

Trust me.. kyllä siellä höyrystyneen muovin alla pilkahtelee pitsi! 

 

Kommentit (2)

Vilpe
3/2 | 

Ihana postaus! Oisin kattellut vaikka enemmänkin näitä tyyleja ja tarinoita niiden takaa. Ens vuonna täytyy päästä itsekin käväsemään Raumalla. 

Ei-leen
4/2 | 

Ihania kuvia ja asuja! Tuohon tapahtumaan minäkin haluan päästä, pitäisiköhän jo alkaa suunnittelemaan pitsiasua itselleni ensi vuodeksi. Ja hätätapauksessa - jos kiire tulee, löytyy niitä pitsejä kaapista muutoinkin ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat