Mulla on hirmu onnellinen olo. Ei oo mitään mahtavaa ja erityistä meneillään, mut ei oo yhtään mikään huonostikaan! Näin kuului eilen illalla naputtelemani fb-status ja se todellakin kiteyttää loistavasti viime aikojen tunnelmat. 

Kaikkien niiden vuosien jälkeen jolloin elämä tuntui todella raskaalta ja mustalta ja olin tosi kipeä ihan fyysisestikin, tuntuu tämä nykyinen suht positiivinen perusvire ihan uskomattomalta. Pysähdyn kerta toisensa keskellä arkea hämmästelemään miten hyvin asiat ovat ja kuinka onnekkaaksi itseni tunnen. Fiilistelen kaikkia niitä mahtavia duuneja joita saan tehdä, iloitsen fyysisen jaksamisen paranemisesta ja mietin kiitollisena miten paljon asioita mä olen itsestäni viime vuosina oppinut.

Vaikka muutaman viikon päässä häämöttävä 35 vuoden rajapyykki numerona hieman ahdistaakin, niin olen kuitenkin sitä mieltä, että aikuistuminen on ihan mahtavaa. En hetkeäkään haikaile vaikkapa kymmenen vuoden taakse. Ei ole yhtäkään syytä miksi olisin mieluummin 25 vuotias Veera kuin nykyinen itseni. 

pellava t-paita -H&M / bomber - Marks & Spencer / korvikset -H&M

Sitä vois toki miettiä, että nuorempana olin hoikempi ja tissini eivät olleet antaneet vielä periksi maan vetovoimalle. Kasvoni olivat sileämmät ja plaaplaa. Katson vuosien takaisia kuvia ja onhan niissä nätti tyttö, mutta iän tuomista ns. negatiivisista muutoksista huolimatta mä koen vuosien vaan kaunistaneen itseäni. Siis omissa silmissäni. Muiden mielipiteistä en tiedä enkä juuri välitäkään. 

Suurin syy tähän kaunistumiseen on varmasti mielen muutoksissa. Mitä parempi olo on sisäisesti, sitä helpompi on tykätä ulkokuorestaankin. Kun sisällä kuplii koko ajan pieni hymy, näkyy se väkisinkin olemuksessa. En mä ole koskaan aktiivisesti dissannut omaa ulkonäköäni tai vihannut vartaloani, vaan ollut sellainen perustyytyväinen, mutta nyt viime aikoina huomaan tykänneeni itsestäni jotenkin erityisen paljon. On tullut olo, että nyt mä olen jotenkin todella itseni näköinen, peilikuva tuntuu tutulta ja ihanalta. 

Hieman ehkä kauhukseni (tai tarkemmin ottaen lompakkoni kauhuksi) olen huomannut, että tämä uusi kuherruskuukausi itseni kanssa on tarkoittanut mm. sitä, että olen ostanut ihan älyttömästi vaatteita. Kun on sellainen fiilis, että vaikka mikä aiemmin jopa inhoamani asia näyttääkin nykyään hyvältä ja haluan kokeilla kaikkia uusia juttuja. 

Törmään kerta toisensa jälkeen kokoisteni naisten valitukseen siitä, että plussakokoisille ei tehdä muuta kuin tylsiä telttoja. Ja urheiluvaatteita nyt ei kuulema ainakaan löydy. Ja joka kerta mä mietin, että mistä ihmeestä ne oikein puhuu! Saatoin itsekin olla tuota mieltä vielä joskus vuosia sitten, mutta nykytilanne on kyllä jo aivan toinen. Plussakokojen valikoimat ovat ihan räjähtäneet viime vuosina. Oi mutsi mutsi -blogin Elsa kirjoittikin aiheesta jokunen viikko sitten.

 

Minusta taas tuntuu, että rättejä löytyy ihan liikaakin! Joka puolella vaanii kauppojen rekeissä ihanuuksia jotka tuntuvat olevan juuri kuin minulle tehtyjä. Aloinkin sitten miettiä, että kuinkahan paljon tämän "ei löydy kivoja vaatteita" -ajatuksen takana onkaan oikeasti ongelmana se, että tunne omasta itsestä ei ole hyvä. Että ihminen dissaa itseään. Toki syynä voi olla ihan vain laiskuuskin, että ei edes jakseta lähteä sovittelemaan eikä selamaan nettikauppoja. Tyydytään vain kotona märisemään, että huonot on valikoimat ja ei oo mitään kivaa minun vartalolle.

Mutta en vaan voi välttyä ajatukselta, että syynä on myös se, että etsitään mekkoa joka taianomaisesti hävittäisi kymmenen kiloa tai asua joka muuttaisi olon upeaksi. Kun totuus on se, että yksikään vaate ei muutu kantajansa päällä puhtaaksi itsevarmuudeksi, eikä mikään mekko saa sua tuntemaan itseäsi säteileväksi, jos lähtökohtaisesti ajattelee itsestään rumasti. Toki pukeutumisella voi lisätä hyvää oloa itsestään, mutta lähtökohdan on oltava positiivinen jotta se kiva fiilis kertautuisi. Paska (fiilis) ei muutu konvehdiksi vaikka mitä käärisi päälle. 

Ainakin näin plussakokoisena haluaisin sanoa toisille plussille, että kivoja vaatteita löytyy paljon enemmän ja helpommin, kun lopettaa ajattelun, että pitäisi aina näyttää merkittävästi pienemmältä kuin on. Kun hyväksyy sen asian, että ei se perse siitä senttiäkään oikeasti kapene olipa hame sitten minkä värinen tahansa. Ja se ainainen bullshit siitä, että musta hoikentaa. Se mitään hoikenna, valojen ollessa jossain tietyssä asennossa, saattaa se toki häivyttää jonkun vatsamakkarasi varjoihin, mutta toisesta suunnasta katsottaessa se makkara on siellä edelleen ja ihan näkyvissä. Tämän asian hyväksyttyäsi voitkin sitten kokeilla myös muita värejä. 

Ja mä niin tiedän, että tähän haluaa nyt joku kommentoida, että "helppohan sun on sanoa, jos on hyvä itsetunto, että etkö tajua että ei se ole helppoa muuttaa itseään ja ajatuksiaan jne jne.". Trust me, I know. Mä kävin kolmen vuoden terapian muuttaakseni ajatuksiani ja oon tehnyt senkin jälkeen vielä ihan hitosti töitä sen eteen, että pystyn ajattelemaan itsestäni nykyään eri tavalla kuin ennen. Omalla kohdallani ei ollut kyse huonosta itsetunnosta ulkonäön suhteen, mutta sitten kylläkin ihan kaiken muun. Ja ei, niitä negatiivisia ajatuksia itseä kohtaan ei ole helppo muuttaa, mutta ainoa ihminen joka voi sitä edes yrittää tehdä oot sinä itse. 

Joten nyt vaikkapa sitä pikkujoulukolttua metsästäessäsi, mitä jos siellä sovituskopissa katsoisit itseäsi vähän lempeämmin ja puhuisit itsestäsi ja vartalostasi kauniimmin. Kun lähestyt asioita positiivisemmalta kantilta, niin löytyy meille pylleröillekin kuulkaa vaikka minkämoista mekkoa. 

Ja kaiken tän ajatusvirran ja vaahtoamisen keskellä unohdin noi kuvat. Niissä siis päällä Marks & Spenceriltä löytynyt kukka-bomber ja tukassa ihana "pallokorva"-kampaus, jonka Maikku mulle väsäsi, kun kävin tiistaina kampaajalla uudistamassa väriä. Aion ehdottomasti testailla tän tyyppistä kampausta itsekin! Ja tuonne Marks & Spencerille vinkiksi, siellä on kaikki tuotteet S-etukortilla  -20% 13.11. saakka! Hyvä paikka vaikka sen pikkujouluasun etsintään, myös meille plussakokoisille.

Kommentit (23)

Tarja L.
1/23 | 

Ihana kirjoitus ja se hyvä olo näkyy myös tänne ruudun toiselle puolelle! Ihana kampaus ja aivan erityisen kaunis meikki <3 Mitä tuo mahtavan näköinen poskipuna on?

Ja en ole kyllä yhtään kukkakuosi-tyyppiä, mutta tuo bomber. Mä haluan myös! Jotain vähän erilaista mustanpuhuvaan vaatekaappiini, mutta silti turvallista :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Hmm.. Mulla taitaa tossa olla poskilla parin punan sekoitus. Mutta tämän hetkistä suosikkia Lumenen Touch of Radiance punaa sävyssä 20 -Onnellisuus, siellä ainakin on.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
3/23 | 

Olet ihana! Ja todellakin näytät upealta!

Itsellä on juuri tuo 'en löydä vaatteita olo koska oon niin iso' -olo, mutta se johtunee lähinnä siitä, että oon kilpirauhasongelmien takia lihonnut 30 kiloa lyhyessä ajassa ja en oo jotenkin vielä oppinut mistä kivoja plus-vaatteita löytää. Menen edelleenkin vanhan tavan mukaan hm normikokojen osastolle etsimään tyköistuvia mekkoja ja sit tuun tosi surulliseksi kun ei ne istukkaan. Ei tietenkään, mutta on ne silti musertavia sovituskoppihetkiä.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joo toi on kyllä varmasti hankala ja hämmentävä tilanne, jos painoa tulee paljon ja nopeasti. Silloin ei tosiaan pää välttämättä pysy ajan tasalla ja olo ei varmasti tunnu tutulta ja omalta. :/

Mut rohkeasti vaan kokeilemaan plussamallistojenkin vaatteita ja koita olla miettimättä niitä vaatteiden kokolappuja. Mä olen itsekin joutunut myös sopeutumaan monenlaisiin terveydellisten seikkojen tuomiin muutoksiin kehossani ja olen jo vuosia sitten todennut, että kilo- ja kokoasioista en viitsi itseäni kaiken keskellä enää ruoskia, kun muutenkin oli jo vaikeaa. Toivon sinullekin lempeyttä itseäsi kohtaan. Ja toivottavasti kilpparihommien kanssa helpottaa! Mulla on nyt ehkä vähän valoa tunnelin päässä näkyvissä senkin asian suhteen. :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Merjmarkkula
5/23 | 

Ihosi hehkuu, olet upean näköinen. Vaikka se ei meikeistä johdukaan, voitko kertoa meikkivoiteen ja poskipunan, mitä on sinulle laitettu.

Pipsaelina
6/23 | 

Olipa ihana kirjoitus! ❤ Yks juttu on vielä, että moni kurvikas nainen ostaa liian pieniä vaatteita, joissa olo on tietysti surkea. Ei kyllä kannattais, koska hyvin istuva, sopiva vaate saa olon tuntumaan niin paljon paremmalta!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Juu, vaate jota pitää koko ajan nykiä ja korjailla, ei voi tuntua hyvältä eikä ainakaan näytä hyvältä. Tähän toki sortuu ihan kaiken kokoiset ihmiset ei vaan plussat.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Niinpä, suosittelen itsestään tykkäämistä ihan kaiken kokoisille! :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
8/23 | 

Voi että, kiva kuulla että mun ongelma on vaan korvien välissä. Ennen tätä tietoa kuvittelin että ongelma on siinä että kokoa 58-60 löytyy todella aika harvoista kaupoista. Mekkoja löytyisi, mutta en halua pukeutua niihin koska EN PIDÄ niistä. Sitten löytyy parista nettikaupasta kummallisen värisiä kummallisen mallisia kummallisista kankaista tehtyjä röyhelöhörsykepuseroita, joista en myöskään pidä. En myöskään pidä siitä, että minun pitää sopeutua vaatteisiin, eikä vaatteiden minuun. Tarkoittaa, en löydä sopivia housuja, koska muodissa on vain sellaisia malleja joista en pidä. Tai on semmoisiakin malleja, joista pitäisin, mutta niissä taas ei ole kokoja. On ihan eri asia olla kokoa 42 oleva plussapallero, kuin olla tätä minun kokoani.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Missä kohtaa mä sanoin, että jos 58-60 koossa ei löydy vaatteita, vika on korvien välissä? Taisit nyt tulkita omias.

Viittasin tässä ihan tarkasti lainaten "kokoisiini naisiin", sillä tällaisessa 46-48 koossa on vielä ihan turha vinkua etteikö vaatteita olisi. Mutta koossa 58-60 varmasti tilanne on jo valitettavasti erilainen ja vika on oikeasti tarjonnassa.

Mutta tekstini  kohdat koskien positiivista ajattelua sopivat kyllä ihan kaiken kokoisille. ;D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
9/23 | 

Elämä on sellainen pikku sadisti meille ihmisille se antaa aina välillä helppoa ja kivaa jopa onnea, mutta vain että seuraava kolhu sattuisi hieman enemmän...

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ja sitäkö tässä nyt pitäisi sitten murehtien odotella sitä kolhua? :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

MiuMau

Jos jotain olen oppinut niin sen, että tulevia murheita ei kannata odotella, niitä tulee kaikille aivan varmasti. Ja eri kokoisina Siksi tuon edellisen kirjoitus oli ilkeämielisyydessään törkeä. Mutta ehkä hän on onnellinen omassa ilkeydessään. Se suotakoon hänelle. 

Mutta asiani kuuluu: onko Marks & spencerilla verkkokauppaa?

Vierailija

Kannattaako tuota vastausta nyt edes pukea kysymyksen muotoon ja koristaa vielä kysymysmerkillä, vai haluatko väitellä sellaisella asialla joka on sinulle sekä enemmistölle ikään kuin selviö. Vastaan seuraavalla tavalla: Kyllä ne gallialaiset pärjäsivät Asterixissa ja Obelixissa(sarjakuva) aivan hyvin, vaikka pelkäsivät että taivas putoaa niskaan.

kirsihannele
10/23 | 

vastasin sun kommenttii Lilyn puolella ja sit piti tulla kurkkaamaan sun blogia...Tämähän on ihan kiva :) Luinkin monen monta juttua :)

Mä kanssa ostelen paljon vaatteita ja pidän siitä. Pidän hirmuisesti. Anna mennä vaan, itseään pitääkin rakastaa sen verran ja olla itsekäs! Silloin nimittäin kaikki sujuu paremmin, kun itsellä on hyvä olo!

157cm55kg
12/23 | 

Oot ihan huippu, upea nainen, teksti on ihan kaiken kokoisille naisille hyvä!

Tyttäreni muutti Poriin jokin aika sitten ja luulin, että Porissa ei ole muuta hyvää kun vävypoika ja tyttäreni...

Mutta sitten tutustuin blogiisi ja huomasin, että siellä on ainakin yksi hyvä lisää. Tutustuttuani paikkakuntaan, sekin avautuu upeudessaan vähitellen:) Kiitos elämänoloisista ja osuvista kirjoituksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram