"Tuo mekko on ihan liian tiukka sulle."

"Onko niitä tissejä pakko pitää esillä?"

"Sä oot jo liian laiha."

"Kasvattamalla pitkän tukan olisit paljon naisellisempi."

"Sulla toi keskivartalo taitaa olla se pahin ongelmakohta."

"Tuolla hameella sä selvästi kerjäät sitä."

"Liian pienet tissit."

"Kauheet hinkit."

"Tuolla ruholla en kyllä näyttäytyisi uimarannalla."

"Laihduttaisit, niin saisit varmaan helpommin töitä."

"Kannattais muuttaa tukkatyyliä, niin löytäisit helpommin uuden miehen."

"Ajaisit kaikki karvat pois."

"Kyllä naisen kuuluu käyttää korkokenkiä."

"Näytät ihan lesbolta."

"Kauhee kun toi sun maha näkyy."

"Oikeassa naisessa on mistä pitää kiinni."

"Laita nyt edes ripsiväriä ja huulipunaa."

"Mustassa mekossa näyttäisit hoikemmalta."

 

Lainaukset eivät ole sanatarkkoja, mutta asiasisältö käynee ilmi. Tässä vain muutamassa minuutissa mielestä kaivettuja kommenttimuistoja, niin livenä kuultuja kuin netissä luettunakin. Ja mietin vasta ulkonäköön liittyviä juttuja, en muistellut vielä lainkaan muita aihealueita joilla tällaista "olisit enemmän sitä ja vähemmän tätä" -kommentointia joutuu naisena kuulemaan. 

 

 

Girls Girls Girls Magazinen nopeasti viraalihitiksi noussut Be a Lady They Said -video on koskettanut naisia ympäri maailman, myös itseäni. Jokainen lause oli tunnistettava siitäkin huolimatta, että ajattelen itse onnekseni päässeeni aika vähällä..

Niin, tää ajatus pysäytti. Miten älytöntä on miettiä "päässeensä vähällä" kun kuitenkin pystyy minuuteissa muistamaan kymmeniä ja kymmeniä kommentteja joilla joku on kertonut miten olen väärän näköinen ja teen asioita väärin. Miten miehet tykkäis musta enemmän ja miltä kommentoija haluaisi mun näyttävän. Ja suoraan itselle sanottujen kommenttien lisäksi on vielä kaikki muut ympäristön ja median viestit. 

"Ole enemmän sitä ja vähemmän tätä. Häivytä, piilota, korosta." 

Kaikkien paineiden ja odotusten keskellä mä haluaisin muistuttaa meitä kaikkia siitä, että ulkonäöllään, valinnoillaan ja tekemisillään on ihan hirveän paljon helpompi miellyttää yhtä ihmistä kuin miljardeja muita. Koita siis kuunnella enemmän sitä yhtä, jonka kanssa vietät elämäsi joka minuutin, ja vähemmän niitä muita.

Kuva: kuvakaappaus videolta

 

 

Kommentit (13)

Torey
14/13 | 

Tää video aiheuttaa kylmiä väreitä. Hienosti tehty ja täydestä asiasta. Naisena on mahdotonta olla kaikin puolin hyvä. Olet liikaa tätä ja liian vähän sitä. Teet niin tai näin, teet väärin.

Tällaisella videolla on hyvä herätellä ihmisiä ajattelemaan asioita, jotka jotenkin vaan siedetään ja kuten sanoit "ajatellaan, että olen päässyt vähällä".

https://naissanelioissa.wordpress.com/

Vierailija
15/13 | 

Minusta sinä olet kyllä ihan kaikkea muuta kuin em. kommentit. UPEA, ROHKEA NAINEN!!!

Vierailija
16/13 | 

Oma lukunsa ovat vielä nämä ”hyvää” tarkoittavat neuvot kuten ”tee testimeikki päivänvaloa ja iltavalaistusta varten”, tai kuinka hemmotella itseä kuorimalla, kylpemällä ja voitelemalla. Kyllä mulle löytyy paljon mielekkäämpää tekemistä kuin itseni yksin hinkkaaminen.

anja
17/13 | 

Ensimmäinen ajatus,voiko joku vieras ihminen sanoa toiselle ihmiselle noin,ilmeisesti voi.Vaikka kuinka yrittää sivuuttaa tuollaiset kommentit,niin aina ne jää muistiin.Sinä olet todella upea nainen muotoinesi ja kannat itseäsi hienosti iloisella ilmeellä.Enkä sano tätä siksi että itsellekin kiloja kertynyt,hoikempanakin olin sitä mieltä että joitain ihmisiä pieni pyöreys pukee .

sannalii
18/13 | 

Ihmiset ovat törkeitä kommenteissaan.Sinä olet juuri ihana tuollaisena kuin olet.Kaunis ja persoonallinen.On ilo seurata blogiasi.

MsM
19/13 | 

Jos joku arvostelee teitä kanssasisaret, muistakaa antaa takaisin samalla mitalla. Netissä se ei ole aina mahdollista, mutta muualla! 

Vierailija
20/13 | 

Totta, ajankohtainen aihe ja järkyttävää asiaa.

Itsekin olen saanut kuulla pieniä kommentteja elämäni aikana, monet näistä toisten naisten suusta. Isoimman kohun aiheutti kun hoikistuin koosta L kokoon S. Työporukassa ja ystäväporukassa osa ei kestänyt sitä ollenkaan. Pieniä vinkkejä siitä miten ”kannattaa varoa, ettei lähde kädestä tuo laihduttaminen” (en ollut laihduttanut, vain aloittanut juoksuharrastuksen) ja ”kai sä syöt” ja mitä näitä nyt oli... entinen miespuolinen työkaveri sanoi, että ”pysy tossa koossa, se pukee sua enemmän”. Jep!

Hannele T
21/13 | 

Toisen arvostelu johtuu arvostelijan huonosta omasta itsetunnosta tai vain yksinkertaisesti hänen tyhmyydestään,jota kenenkään meidän ei tarvitse ottaa tosissaan.
Silloin, kun elämme niin ettei siitä aiheudu tuskaa muille , saamme elää ja olla just sitä mitä itse haluamme.
Hyvä kirjoitus Veera, kiitos ❤

Vierailija
22/13 | 

Eipä nuo kovin asiallisia kommentteja olleet, vaikka osaan voisinkin noin makuasioina yhtyä. Ehkä nuo sääret olisit voinut jättää nyppimättä noin kamalan näköiseksi se jotenkin ottaa ottaan

❤️
23/13 | 

Tää on hyvä ja tärkeä aihe, mutta on niin väsynyttä että tämä ylikorostetaan naisiin. Miesten tilanne on varmasti vielä pahempi, he kuulevat ihan samaa ruotimista miehenä, puolisona, isänä tai ihan yksinkin ollessaan. Miehet sen lisäksi tukkii suunsa ”koska on ämmämäistä ulista”, ja tämä fraasi on lähtöisin monesti naistenkin suusta. Jotenkin tympii, että kaikki kuran kokeminen kohdistetaan naisiin, kuten mm. myös deittisovelluksissa tapahtuvat ghostaamiset jne. on niin kurjaa yksinäisille naisille. Jopa Yle uutisoi tästä😅ja siitä huolimatta naiset itse tekevät ja ovat tehneet iät ajat miehille ohareita jne. jos vastapuoli sattuu olemaan vaikkapa liian ruma. Sekava selittys, mutta pointtini on se, että yleensä aletaan surkuttelemaan asiasta vasta kun se sattuu omalle kohdalleen. En usko että kukaan allekirjoittaneista ei olisi kommentoinut kenenkään ulkonäköä tai esim. nalkuttanut turhasta puolisolle. Minusta tätä ei saisi tapahtua kenellekkään sukupuoleen katsomatta ja jokaisen tulisi kohdallaan miettiä tekemisiään.

Totuuden torvi
24/13 | 

Olet kaunis ja upea nainen mutta vielä kauniimpi ja upeampi olisit hoikempana ja ilman sivuilta nyrhittyä tukkaa. Se on vain tosiasia, anteeksi jos sitä ei saisi sanoa. Itsekin olen pulska nainen ja tämä on ihan rehellinen mielipiteeni. 

Totuuden torvi
25/13 | 

Minusta tuollaisia videoita tekevät naiset voisivat myös miettiä, onko sitten niin että heillä ei ole miehille mitään vaatimuksia. Siis mikä tahansa ulkonäkö ja käytös kelpaa.

Vierailija
26/13 | 

Eihän se nyt mikään yllätys pitäisi olla, että ulkonäkökeskeisiä blogeja ja postauksia kommentoidaan juuri ulkonäöstä?

Harvemmin kukaan puhuu ulkonäköasioista esimerkiksi leivontablogien kommenteissa (paitsi ehkä mahdollisesta omasta lihomisesta herkkujen äärellä).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram