Kirjoitukset avainsanalla Asupulma

Apua, mistä plussalle puku Linnan juhliin!?

Olen lapsesta saakka joka vuosi itsenäisyyspäivän vastaanottoa televisiosta katsoessa miettinyt millaiseen asuun itse pukeutuisin, jos joskus Linnan juhliin pääsisin. Ja olen todellakin sinne pääsystä haaveillut.

Vietän itsenäisyyspäivänä syntymäpäivääni, joten senkin vuoksi pressan kemut ovat olleet minulle aina osa omaa juhlapäivääni. Olin viisivuotias, kun kirjoitin presidentti Koivistolle kirjeen, jossa kerroin mm. siitä miten vietämme joulukuun 6. päivää juhlien päivällä minun synttäreitäni ja illalla tv:stä katsellen, kun he juhlivat linnassa. Jo tuolloin mietin, että joskus isona haluaisin viettää syntymäpäivääni noissa hienoissa juhlissa.

Ja niin sitä kuulkaa lapsuuden haaveet joskus toteutuvat! Ei, en ole millään tavalla niin tärkeä henkilö, että olisin saanut kutsun Linnan juhliin, mutta pääsen sinne töiden merkeissä. Mutta tiedättekö, se ei vähennä mun innostusta yhtään. Olen vaan ihan into piukeana, että edes tällä tavalla pääsen kokemaan tuon tilaisuuden. 

Eikä se, että menen Linnaan töihin, tee asun pohtimisesta yhtään helpompaa. Itse asiassa päinvastoin. Jos nimittäin menisin juhliin vieraana, voisin vain keskittyä siihen miten näyttää mahdollisimman upealta. Olisin siinä tilanteessa todennäköisesti valmis satsaamaan asuun ihan kunnon summan rahaa ja päätyisin varmaankin teettämään unelmieni iltapuvun.

Nyt päälle pitäisi kuitenkin keksiä jotakin etiketin mukaista, mutta miettiä samalla hyvin paljon myös mukavuutta. Kuvaaminen ja kameran roudaaminen ei ole varmasti miellyttävää missään joustamattomassa sifonkihurpulassa, eikä esimerkiksi olkaimettomat puvut tulisi itsellä tässä kohtaa mieleenkään. Ihan niin näyttävää ja hienoa ei työmyyrän myöskään sovi ehkä pistää päälle millaisesta oikeasti pitäisin. 

Vasemman yläkulman Ralph Laurenin mekko olisi mieleeni, mutta isoin koko on 44. Nyyh. Ylärivin kaksi muuta leninkiä ja alarivin vihreä paljettiyläosainen unelma ovat merkkiä Phase Eight, jota löytyisi mm. brittiläisestä House of Fraser -nettikaupasta. Punainen on malliltaan aika tasan samanlainen kuin tänään Ratsulassa sovittamani tummansininen Frank Lymanin mekko (ekassa kuvassa).

(Alarivin metallinhohtoisen mekon alkuperää en valitettavasti muista) Sininen Little Mistress Curvyn mekko Zalandolta puolestaan on tyyppiesimerkki siitä mitä pluskokoisille on ainakin nopealla silmäyksellä eniten tarjolla. 

 

Elikkäs, hakusessa olisi siis etiketin mukainen, mutta ei liian hieno iltapuku, jossa olisi helppo ja mukava olla. Ja kaveriksi tietenkin kengät, joissa ei itketä edes lähes parin tunnin paikallaan seisominen kättelyitä kuvatessa. Kollegalla oli melko montakin sanaa sanottavaa omasta väärästä kenkävalinnastaan jokunen vuosi sitten. Nimenomaan se pitkä paikallaan jököttäminen oli ollut vääränlaisilla koroilla yhtä helvettiä. Uskon.

Kävin tänään jo sovittamassa muutamia mekkoja Porissa. Yksi hieman kimaltava joustava pitsipuku oli melko lupaava. Siitä vaan pitäisi ottaa selvää onko omaa kokoani tilattavissa. Ihan hirmuisen montaa sataa ei näin töiden vuoksi viitsisi asiaan kuitenkaan satsata, joten pitää kompata kaikki mahdolliset vaihtoehdot.

Joten todellakin sanon nyt, että APUA, MEKKOPANIIKKI!

Kampauspaniikki sen sijaan ratkottiin jo tänään, sillä ikioma luottokampaajani Maikku sattuu matkaamaan tuolloin myös Helsinkiin ja lupasi hoitaa tukkani tötterölle. Jes! Siirrettiin myös mun hiusten värjäysaika just kemuja edeltävälle viikolle ja laskettiin, että sivumarsut asettuvat ajelun jälkeen viikossa juuri pressanlinnakelpoisiksi. Se on kuulkaa tarkkaa ajoittamista. :D

Mut entäs meikki? Minulla on tunnetusti ongelma saada pysymään meikit silmissä kuvatessa, joten kaipaan ehdottomasti ammattilaisen apua itse sotkemisen sijaan. Olisiko siellä ketään huikeeta meikkaajaa, jolla olisi vapaita aikoja itsenäisyyspäivänä Helsingissä tai hyviä vinkkejä asiasta?

Saatatte joutua kuulemaan tästä aiheesta kerran jos toisenkin! :D

 

Kommentit (16)

Tarjahanne
1/16 | 

Huikeeta! Ja ehdottomasti punainen puku tai jotain glitteriä, ei tummaa missään nimessä

Salla
2/16 | 

No vautsi mikä työkeikka luvassa, onnittelut! Mä jään seuraamaan mekon metsästystä, ja olihan tuossa jo monta hyvää vaihtoehtoa. Ei oo helppoo aina tuo etiketin ja mukavan työasun yhdistäminen. Kenkävirheitä on tullut itsekin tehtyä, esim. yhden karonkan kuvasin uusissa ja vähän liian korkeissa kengissä. Sitä rakkojen ja tukahdutettujen kirosanojen määrää...

E-Jossu
5/16 | 

En tiedä lähettääkö HoF Suomeen, mutta jos jelppiä kaipaat niin voin mielelläni toimi posti-Patena ja laittaa jotain HoFin valikoimasta sinulle Suomeen. Voit esim tilata asun minulle kotiin ja laitan sen sitten eteenpäin ja voit maksaa postikulut esim PayPalin kautta. En tiedä kertoiko Iina sinulle koskaan E-Jossusta joka lähetteli hänen EBay paketit eteenpäin. Minä olen se sama tyyppi ;)

Vierailija
6/16 | 

Mä tilasin hääpuvun ja iltapuvun Kiinasta. Hääpuku kävi ompelijalla, mutta iltapuku oli valmiiksi sopiva. Light in the box oli kauppa.

Jorr1e
8/16 | 

WAAAAUUUUU!! Nyt oon kyllä vähän kade! Mieletöntä, linnan juhliin! Kyllä sää mekon löydät, I know it.

Vierailija
9/16 | 

Oon ollut linnassa pari kertaa myös kuvaamassa ja oma mekko löytyi Zalandolta. Ekalta kerralta opin, että hyvät kengät on pakko olla, olin ekana vuonna Zaran korkkareissa ja se oli virhe. Lisäksi mekon on oltava just oikean mittainen, siellä saa juosta aika paljon portaita ja varsinkin monopodin, kameran ja mikkien kanssa oli todella vaikeaa pidellä helmoista. Ja yksi tärkeä on juhlalaukku, jonka saa olalle ja on niin iso, että sinne saa kaikki oleelliset, eli akun ja muistikortin. 

Kun kuvausaika loppuu, ehtii vielä käydä maistamassa linnan booliakin lasillisen. ;) Se ei ole kyllä mitenkään erityisen hyvää, mutta onhan se nyt kokeiltava. :D Ihanaa työkeikkaa. Se on raskas, mutta ikimuistoinen. 

-Helen
11/16 | 

Ajattelin juuri ehdottaa puvun teettämistä, johon edellinen kommentoija jo tarjoutuikin :) Voithan ottaa mallikuvaksi itsellesi mieluisimman puvun noista esimerkeistä. Hyviä vinkkejä oletkin jo saanut, hyvät kengät, kätevä laukku ja puvussa esteetön liikkuvuus, etiketistä ja tyylistä tinkimättä. Ihania juhlasuunnitelmia, vaikkakin työn merkeissä!

Vierailija
12/16 | 

Vau, otsikon nähtyäni olin varma, että olet saanut kutsun vieraana linnan juhliin, mutta aivan mahtava juttu työkeikkakin sinne, pääsehän siinäkin jo osaksi juhlahumusta (uskoisin :D ;) ). Näkisin sinun päällesi sopivan upeasti tuon vihreän mekon paljetti yläosalla!

Mermar
13/16 | 

Ei värin väliä, kunhan on punainen. Puvun paino esim. paljettimekko on painava, voi olla merkityksellinen asia. Hiostavuus lienee kanssa huono, mutta tekokuituahan taitavat olla muuten, paitsi aito silkki ja se on kallis. Ihanat tarjoilut siellä Linnassa on aina olleet, toivottavasti pääset maisteleen.

JenniS
14/16 | 

Punainen puku on hyvä vieraalle, työkeikalla vetäisin matalammalla profiililla tummassa puvussa. Että ei itse vedä liikaa huomiota kunniavieraista.

Vierailija
15/16 | 

Olen samaa mieltä, ja vaikka punainen sopisikin Veeralle varmasti hyvin. Tärkeä tilaisuus ja ihanaa, että pääset mukaan, mutta liian räikeällä puvulla voi olla että taustahenkilö nousee hieman "liikaa" esille. Tummemmista väreistä löytyy varmasti oikein kaunis mekko myös! Enivei, valintasi on varmasti tyylikäs, jään odottamaan mielenkiinnolla!

Kutistuneita iltapukuja kaapissa
16/16 | 

Jään kuulolle, itselläni olisi samainen juhlapuku tarve. Miljoonia ei viitsisi yhden illan takia sijoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram