Kirjoitukset avainsanalla hyvinvointi

-Asun shortsit (Junarose) ja kengät (Pavement) saatu -

"Ai kauhee, mikä sulla on jaloissa? Onko sua purrut jotkut ötökät?" Tällaisiin hieman kauhistuneisiin kysymyksiin sain vastailla viime kesänä ja nyt kun lämmin sää taas paljasti sääret, on niiden aika jälleen.

Eilen oli kesän ensimmäinen päivä, kun pukeuduin niin, että kintut olivat esillä pitkälle reisiin saakka. Lähes kaikki "pilkut", eli haavat, ruvet ja arvet siis näkyvillä.

Kyse ei ole mistään hyttysen pistoista tai muista ötököiden puremista. Jalkojeni, etenkin oikean, iho on rikki ja vioittunut ihan vain oman toimintani vuoksi. Olen viimeisen noin vuoden ajan kärsinyt jonkin asteisesta pakko-oireisesta häiriöstä ja siis kynsinyt ihoni rikki kerta toisensa jälkeen.

Minulla ei ole virallista dermatillomania-diagnoosia, enkä ole oireiluni kanssa mitenkään pahimmasta päästä, mutta nyppimisoireilu liittyy itselläni vahvasti masennukseen ja erityisesti ahdistukseen. Etenkin viime kesä olikin siis todella pahaa aikaa nyppimisen osalta. Kynsin siis ihan tervettä ihoa pikku hiljaa rikki ja sitten tietenkin kaikki rikkinäiset kohdat auki aina uudelleen ja uudellen.

Kaikilla meistä on silloin tällöin halu puristaa jokin finni tai nyppiä rupea, vaikka tietää ettei kannata. Mutta ahdistukseen liittyvä ihon nyppiminen on eri asia, se on keino lievittää stressiä, ahdistusta ja negatiivisia ajatuksia. Kun ajatukset keskittää ihon kynsimiseen ja siitä aiheutuvaan kipuun, ei ehdi miettiä ja tuntea juuri muuta. Kädet hakeutuvat ihon kimppuun automaattisesti vaikka kuinka yrittäisi hillitä itseään.

Juu, vähän ällöä varmasti monen mielestä. Ei se minustakaan kivaa ole. On harmillista miltä ihoni nykyään näyttää ja on todella inhottavaa vuotaa verta vähän väliä. Itselläni on vaivana vielä veren hyytymishäiriö, niin ihan pienimmätkin haavat vuotavat yllättävän kauan. 

Minulla  on kuitenkin kokemusta siitä, että itselläni tämä pakko-oireilu lievenee sitä mukaa, kun mieli paranee. Kykenen itse ymmärtämään tekeväni itselleni pahaa nyppimisellä ja pystyn jo jonkin verran sitä myös hillitsemään. 

Pahasta dermatillomaniasta kärsivillä ihmisillä nyppiminen itsessään aiheuttaa suurta ahdistusta ja häpeää ja sen toteuttamiseen voidaan pahimmillaan käyttää myös hampaita, neuloja tai pinsettejä. En siis onneksi itse ole asian kanssa ihan hirmuisen pahassa tilanteessa, vaan uskon oireilun lieventyvän. 

Paljon se on viime kesästä jo helpottanutkin. Iso osa jäljistä onkin siis jo vanhoja arpia, nyppimisen hieman vähennyttyä ahdistuksen helpotettua.

Äitini kertoi, että olin jo pienenä lapsena reagoinut stressaaviin ja ahdistaviin tilanteisiin mm. raapimalla itseäni. Parikymppisenä pahaan masennusjaksoon kuului myös paljon raapimista. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun minulla on ollut näin pitkään jatkunut selvästi pakko-oireinen jakso, josta jää vielä näin näkyvät jäljet.

Asia on ollut esillä sekä terapeutin kanssa, että psykiatrin kanssa. En siis piilottele tätä oireilua, vaan yritän tehdä töitä päästäkseni siitä eroon. 

Pusero - Markkinoilta / Shortsit - Junarose (saatu) / Laukku - DAY Birger et Mikkelsen / Kengät - Pavement (saatu) 

Olen päättänyt, että en häpeile myöskään hieman rujolta näyttäviä kinttujani, vaan annan niiden nauttia kesästä paljaana aina kun vaan tarkenee. Hieman näihin dalmatialaispilkkuihin on ollut totutteleminen enkä voi väittää, etteikö ne minua vähän surettaisi, mutta on vaan hyväksyttävä, että ne on nyt arpia viimeisimmästä mielen taistelusta. 

Moni tuntuu nyt lämpimien kelien tultua tuskailevan, että voiko laittaa päälle lyhyttä hametta tai hihatonta paitaa, kun sitten näkyy arvet, allit, selluliitit, muhkuraiset polvet ja mitä kenelläkin. Niin haluaisin vaan muistuttaa, että lähes kaikilla meillä on omat "kauneusvirheemme" ja niihin liittyvät epävarmuutemme ja yleensä ei tapahdu mitään pahaa, vaikka antaakin niiden näkyä. 

Koitetaan jokainen omalta osaltamme pitää yllä kehorauhaa ja muistetaan, että vaikka toisen ihmisen ulkonäössä jokin asia kummastuttaisi, niin sinun ei ole välttämätöntä tietää mistä on kyse! 

 

 

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 | 

Miten tärkeä kirjoitus! Ja hienoa, että uskallat avata suusi näistä vähän vaikeammista aiheista. Mulla myös masennus ja ahdistus ja toi pakko-oireinen häiriö. Muut oireet oon saanut lääkkeillä ja terapialla taltutettua, mutta hiusteni nyppiminen on ja pysyy. On nää ihmisen oireet omituisia, ei voi muuta sanoa! Ihanaa kesää sulle! ❤

Suski77
2/15 | 

Mä oon aina ihaillut sun jalkoja. Ne on tosi upean muotoiset ja sorjat eikä ruvet haittaa sitä kauneutta ollenkaan. Ihanaa että annat jalkojesi näkyä ruvista huolimatta. Aurinkoisia päiviä ja aurinkoista mieltä kesääsi toivotan! 

Jenni S. | Big mamas home
3/15 | 

Tunnistin tämän; Kun ajatukset keskittää ihon kynsimiseen ja siitä aiheutuvaan kipuun, ei ehdi miettiä ja tuntea juuri muuta.

Minä en nyppinyt, mutta viiltelin itseäni madennusjaksoni aikana. Ajatus taustalla oli sama.
Hienoa, että toit aiheen esille. Arvostan.

Vierailija
5/15 | 

Olet todella rohkea nainen! Luettuani blogiasi olen saanut paljon ns. vertaistukea ahdistuksen ja masennuksen osalta, kiitos siitä <3

Mitä tuohon nyppimiseen tuleee.. poikani nyppi itseään muutaman vuoden, ripset lähti, kulmakarvat lähti ja kissaltakin lähti viiksikarvat.. Vasta kun erosin silloisesta miesystävästäni, jonka kanssa lähes asuimme saman katon alla, alkoi nyppiminen loppua ja jonkun ajan päästä loppui kokonaan. Oma masennukseni ja ahdistukseni paheni suhteen aikana ja poika nyppi itseään, kertonee paljon. Tunnen syyllisyyttä siitä että poika voi pahoin tuolloin mutta helpotusta siitä että se on nyt takanapäin.

Vierailija
6/15 | 

Kiitos, että kerroit tästä avoimesti!

Vierailija
7/15 | 

Kiitos kun jaoit ❤️ Ihanaakesää!

Vierailija
8/15 | 

Olet kyllä upea ja rohkea nainen. Kirjoitat niin hienosti vaikeistakin aiheista. Hyvää kesää sinulle! ❤

Vierailija
9/15 | 

Hei! Myös minulla taipumusta pakko-perheen käyttäytymiseen stressaantuneena tai ahdistuneena. Vahvin yksittäinen tapa on hiusten kiertäminen sormen ympärille niin, että pieni osa lähtee irti. Joskus pakko-oireisuus näkyy myös tiettyjen ajatusten muodossa. Kun stressi tai ahdistus vähenee, myös nämä tavat vähentyvät tai katoavat.

Vierailija
10/15 | 

Äskeisessä kommentissa siis piti lukea taipumusta pakko-oireiseen käyttäytymiseen.

Mie
12/15 | 

Kiitos rehellisestä kirjoituksesta. Häpeän omia jalkojani, en siis käytä hameita tai näytä jalkojani paljaana. Ehkä joskus? Annoit ajateltavaa ja rohkaisit. Kiitos.

Vierailija
13/15 | 

Kiitos paljon tästä kirjoituksesta. Tuli melkein itku. Ei hävetä itseämme, oltiin millaisia vaan!

Mimmuli
14/15 | 

Mahtavaa kun avoimesti kerrot näistä asioista! Monesta (mukaanlukien itseni) saattaa tuntua että on ihan yksin näitten asioitten kanssa, mutta sitten kun huomaa että on muitakin jotka kamppailee ja kärsii myös tästä ihon repimis ja nyppimis hommasta, niin lohduttaa! Ja ettei olekaan ainut. Mäkin olen kärsinyt vuosia, kasvojen nyppimisestä, ja tää välillä pistää masentamaan ja turhauttamaan.. vaik kuinka haluaisi olla nyppimättä ja repimättä, niin siihen ei ole pystynyt.. naama on sitten ihan täynnä tulehtuneita finnejä ja arpia ja jälkiä. 😕 välillä on hävettänyt mennä mihinkään ihmisten ilmoille. Ja mulla siis on ollut masennusta ja ahdistusta ja muutakin pakko-oireilua. Onneksi on hallinnassa. Mut tää nyppiminen,ei sitten millään helpota..onhan tässä ollut varmaan stressiä ja nyppiminen pahenee aina kun stressiä. Kunpa pääsisi tästä eroon, oon niin väsynyt tähän. Tsemppiä Veera sulle ja muille myös!

BigBodyPositive
15/15 | 

Oletpa rohkea, kun uskallat puhua tällaisista asioista! Pakko-oireita, oli se sitten maaninen shoppailu, ihon nyppiminen, ahmiminen, seksiaddiktio, mitä vain, ovat monesti oireita ahdistuksesta ja masennuksesta. Yritetään täyttää tyhjiötä, joka on sisällä. Näistä addiktioista, oli se muodoltaan mitä tahansa, ei yleensä puhuta. Vaietaan ja hävetään, koska ne ovat merkkejä jonkin sortin heikkoudesta ja vahvuuttahan meidän suoritusyhteiskunnassa korostetaan. Olet edelläkävijä, Veera, monessa asiassa. Minua voimaannuttaa sinun blogissasi se, että on ihana katsoa blogisi eli sinun kuvistasi, kuinka iso vartalo on kaunis...! Itse olen lihonut viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana noin 20 kiloa, mutta uskon vahvasti kehopositiivisuuteen ja siihen, että vaatteet voivat! näyttää kauniilta päälläni. Kuten ne myös sinun päälläsi näyttävät!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Onko sinulla kivuliaat kuukautiset? Sattuuko yhdyntä? Aiheuttaako tärinä kipua? Entä ulostaminen?"

Olin 23-vuotias ja istuin gynekologin vastaanotolla vastaten jokaiseen hänen kysymykseensä kyllä. En ollut tullut paikalle yhdenkään noiden edellä mainitun kivun vuoksi, vaan ihan perustarkastukseen saadakseni ehkäisyrengasreseptin.

Se tutkimus ei kuitenkaan mennyt aivan putkeen. Minuun nimittäin sattui, ihan valtavasti. Kiemurtelin tutkimuspöydällä yrittäen epätoivoisesti rentoutua, mutta sisätutkimuksesta ei tullut oikein mitään sen kivuliaisuuden vuoksi. Niinpä lääkäri päätyi kyselemään tarkemmin mikä kaikki minua sattuu.

Kerroin kuukautiskivuistani, jotka rampauttivat minut aina menkkojen ensimmäiseksi päiväksi. Kuinka oikea reiteni oli silloin kuin tulessa kivun säteillessä usein jalkaterään saakka. Pahimmat hetket oli vain heijattava itseään sängyssä jalkaa hieroen ja toivottava, että kasa särkylääkkeitä auttaisi edes hieman.

Kerroin aina toisinaan yhtäkkiä iskevästä kipukohtauksesta joka tuntui kuin minut lävistettäisiin terävällä seipäällä peräaukosta kohti napaa. Kipu oli repivä, mutta aina hyvin nopeasti ohi. Kerroin myös siitä kuinka seksin harrastaminen usein sattui, jos kumppani työntyi pohjaan saakka.

Mutta kaikesta tästä kerroin tosiaan vasta kysyttäessä. Koska minä olin kuvitellut sen kaiken olevan ihan normaalia. Että tällaista se nyt vaan naisella on. Kuukautiset on yhtä helvettiä ja ehkä kivulias seksikin tarkoitti ehkä vain huonosti yhteen sopivia vehkeitä. Voi kuinka väärässä minä olinkaan.

"Minä epäilen aika vahvasti endometrioosia", totesi gynekologi. Endometrioosi, aivan vieras termi minulle vielä tuolloin.

Odotin lähteväni vastaanotolta vain resepti kourassa, mutta sainkin lähetteen laparoskopiaan, eli vatsaontelontähystykseen. 

Siitä se sitten lähti, mun endometrioositaipaleeni. Tai siis, olihan se alkanut jo joskus kauan sitten, mutta en tosiaan ollut sisälläni jylläävästä taudista tietoinen aiemmin. 

Myöhemmin tehdyssä laparoskopiassa diagnoosi vahvistui. Endometrioosikudosta löytyi mm. virtsarakon ja suolen pinnoilta, munanjohtimista, emättimen ja peräsuolen välisestä kudoksesta ja kohdunkaulan takaosasta. Niitä kasvustoja ja kiinnikkeitä sitten yrittivät skopiassa parhaansa mukaan poistaa mm. polttamalla.

Laparoskopiasta oli apua ja kivut vähenivät merkittävästi. Edessä oli kuitenkin vielä toinen operaatio. Tähystyksessä minulta nimittäin löytyi pieni ylimääräinen kohtu, joka katsottiin parhaaksi poistaa. Minulle tehtiin siis vuonna 2007 vielä laparotomia, eli avoleikkaus, jossa tosiaan poistettiin tuo ylimääräinen kohtu sekä toinen munatorvi. Tuossa leikkauksessa toki poistettiin myös endoa.

Itselläni on käynyt sillä tavalla hyvä tuuri endometrioosin kanssa, että olen diagnoosin ja operaatioiden jälkeen saanut elää suurimmaksi osaksi kivuitta toimivan hoidon löydyttyä melko helposti. Itselläni toimii minipillerit joilla kuukautiset on saatu pysymään poissa. Ja kun kuukautiset pysyvät poissa, pysyy myös endometrioosin kasvaminen aisoissa, sillä endometrioosikudos käyttäytyy hieman samoin kuin kohdun limakalvo.

Nyt siis tilanne on siinä suhteessa hyvä, että olen kivuton. Mutta onhan tässä asiassa toki muitakin aspekteja. En voi vähätellä sairauttani siinä kohtaa, kun alan miettimään haluaisinko/olisinko halunnut lapsia. Minulla ei ole yksiselitteistä vastausta asiaan itsellänikään.

Mutta voin todeta olleeni aikoinaan pari vuotta ilman ehkäisyä ilman tuloksia. Sittemmin tuntui järkevimmältä keskittyä juurikin hoitamaan endoa ehkäisypillereillä, koska kivuton elämä houkutteli ainakin akuutisti enemmän kuin lisääntyminen. 

Endometrioosi ei siis tällä hetkellä aiheuta minulle ongelmia päivittäin eikä edes kuukausittain. Pieniä kipukohtauksia silloin tällöin muistuttamassa, että kyllä se mörkö siellä kuitenkin elelee vaikkakin pillereiden ansiosta laiskasti. Mutta isommassa mittakaavassa asiat voisivat olla kohdallani hyvinkin toisin ilman tätä sairautta. 

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista endometrioosiviikkoa. Hyvää tietoa sairaudesta löydät esimerkiksi tästä endometrioosiyhdistyksen potilasoppaasta.

Mikäli postauksen alussa olevat kysymykset aiheuttivat sinullakin pään nyökyttelyä, niin ota asia puheeksi lääkärissä! 

 

Kommentit (1)

Hannaah
1/1 | 

Olipa pysäyttävä kirjoitus. En muista koskaan lukeneeni näin avointa, rehellistä ja ajatuksia herättävää blogikirjoitusta. Kiitos ❤️

Lempeä lämpöjooga, Hyvinvointicenterillä Porissa, oli ensi kokeilun perusteella juurikin nimensä mukainen. Etukäteen jännitti, että tehdäänkö siellä jotain itselle liian vaikeaa ja kuukahdanko kuumuuteen.

Pelkoni olivat kuitenkin aivan turhia sillä tunti oli kaltaiselleni rapakuntoiselle lähes joogan ensikertalaiselle (olen käynyt muutamalla astangajoogatunnilla joskus vuosia sitten) todella sopiva. Sellaista mukavan leppoisaa kehonhuoltoa, mikä sopi nyt loistavasti niin mielen kuin kropankin tilaan.

Salin lämpötilakaan ei ollut mitenkään pakahduttavan kuuma, vaan sellainen miellyttävän lämmin, mikä teki olosta rentoutuneen ja liikkeistä ja venytyksistä enimmäkseen nautinnollisen tuntoisia. 

Toki piti kestää myös hieman epämiellyttäviä tuntemuksia kehossa. Minulla on paljon yliliikkuvuksia (ihan diagnosoitu hypermobiliteettisyndrooma) ja muutamissa liikkeissä jouduin kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että en kiusaa liikaa esimerkiksi alaselkääni. Myöskään ranteet eivät pitäneet ihan kaikesta, mutta onneksi esimerkiksi nelinkontien tehdyt liikkeet pystyi tekemään myös kyynerpäät maassa, jolloin ranteet säästyivät niihin kohdistuvalta kipua aiheuttavalta asennolta. 

Koin kuitenkin, että tietyistä kivuista huolimatta tunti tarjosi keholleni ehdottomasti enemmän hyvää kuin huonoa, joten menen kyllä toistekin. Toisin oli sen astangan aikoinaan, se tuntui monella tapaa vain pahalta ja loppuikin siksi lyhyeen. Mutta tällainen hellävarainen joogailu voisi olla minulle sopivaa.

Yksi aivan hirveä asia tunnista kuitenkin seurasi. Nimittäin aivan järjettömän kamala "darra". Pistin jo tunnilla merkille, etten hikoillut lämpimästä salista huolimatta juuri lainkaan. Nyt tänään todellisuus sitten iski ihan huolella. Kärsin ihan kunnollisesta nestehukasta.

Olen aina ollut huono juomaan ja tiedostanut kyllä, että minun pitäisi ehdottomasti pistää enempi nestettä koneistooni, mutta eilinen hikoilemattomuus ja tämän päivän totaalisen kamala olo päänsärkyineen ja lihaskramppeineen sai todellakin heräämään asiaan.

Mun keho on kuiva. Ei vain tänään, vaan se on ollut sitä jo pitkään. Ja tuo lämpimässä tehty aineenvaihduntaa kiihdyttänyt treeni oli sitten vähän liian kova niitti siitäkin huolimatta, että join sen aikana. 

Tänään menikin sitten pitkälle iltapäivään ennen kuin olo jotakuinkin normalisoitui. Pystyin vain lepäämään ja tankkaamaan enkä muista koska viimeksi olisin kärsinyt samanlaisesta pääkivusta. En edes oikeassa krapulassa.

Muistan kuinka joskus vuosia sitten kehonkoostumusmittauksessa mittaaja oli ihan kauhuissaan , ei suinkaan mun korkeasta rasvaprosentista, vaan huolestuttavan alhaisesta nestepitoisuudesta. Tää asia on nyt vihdoin oikeasti korjattava. On alettava juomaan. Todennäköisesti mun viimeaikaiset iho-ongelmatkin ovat vain seurausta tästä yleisestä kuivuudesta.

En tiedä miksi juominen on mulle niin vaikeaa. En edes tunne janoa kovinkaan helposti. Mutta nyt mä yritän tätä yhtä uudenvuodenlupausta, lisään vedenjuomista huomattavasti. Iho tarvitsee nestettä, aivot tarvitsevat nestettä. Ihan koko akka tarvitsee nestettä pysyäkseen hengissä.

Tiedän, että en ole ongelmani kanssa yksin. Kuka muu lupaa parantaa tapojaan juomisen suhteen?

- Kuvan Biancaneve -toppi ja BomBomin trikoot saatu 

Kommentit (28)

Jo.hanna82
1/28 | 

Mun pitäisi ehdottomasti myös tsempata veden juomisen kanssa. Minä, joka en yleensä tee uuden vuoden lupauksia, lupaan tässä semijulkisesti koettaa parhaani mukaan parantaa veden juontia!

Veera
Liittynyt2.9.2015
2/28 | 

Hyvä lupaus! Toivotaan et me molemmat onnistutaan.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Eevaleena
3/28 | 

Mulla on ihan sama. Paras konsti on ollut se, että kun keitän itselleni teevettä, keitän sitä vedenkeittimen maksimimäärän. Juon kupillisen teetä ja sitten pelkkää semilämmintä vettä keittimen tyhjäksi. Talvella en voi kuvitella kylmän veden juomista...hrrr... Kilpparivammaisena tunnistan hikoilemattomuuden ja myös palelun, johon tuo lämpimän veden juominen auttaa aina hetken .

Veera
Liittynyt2.9.2015
4/28 | 

Mä taas en kyllä voi kuvitella juovani ihan pelkkää vettä lämpimänä. Mutta ehkä voisin opetella juomaan teetä, mun suht viileässä kämpässä kaipaa iltaisin jotain lämmikettä.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ebbanen
5/28 | 

Viimeksi tänään ajattelin, et tää vois olla sellainen kevyt tavoite vuodelle, mut jos rehellisiä ollaan, oon ajatellut näin jo monesti. "Nyt alan juomaan enemmän vettä". Ja sit unohdan taas, koska mukaan ei juuri koskaan janota, mikäli en juuri silloin urheile tai oo juuri urheillut / hikoile helteessä. En oo ennen ees ajatellut, et ehkä tää tosiaan on myös syy sille, et en oo tykännyt koskaan mistään lämpötunneista, vaan se kuumuus on tuntunut aina vähän ikävälle, koska sen seurauksena on aina ollut jollain tapaa huono olo.

Veera
Liittynyt2.9.2015
6/28 | 

Minäkin olen monta kertaa tätä tapojen parannusta yrittänyt, mutta huonoin tuloksin. Mutta nyt jotenkin tuo todella huono olo herätteli ihan uudella tavalla asiaan.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Sandels
7/28 | 

Täällä myös huono vedenjuoja tai minkään muunkaan juoja. Täytyisi myös yrittää parantaa tapansa. Toisaalta ärsyttää, kun juo vähän enemmän, niin saa juosta vessassakin yhtenään. Ja sitten, jos on johonkin menoa, niin ei edes viiti enemmälti juoda, ettei tarvi just yhtenään vessassa juosta. On se hankalaa 😁

Veera
Liittynyt2.9.2015
8/28 | 

Mulla kans usein se juomisen lisäämisen yrittäminen tuntuu kaatuvan siihen että tympäännyn vessassa juoksemiseen. Mutta pitäis vaan jatkaa, koska kyllä sen pissalla ramppaamisen pitäisi siitä sitten vähän tasaantua.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ilssu
9/28 | 

Kannattaa lataa joku sovellus muistuttamaan vedenjuonnista 🍶 Mulla sellainen ku Lets drink Water! Se muistuttaa parin tunnin välein hörppäämään lasin vettä 💙

Veera
Liittynyt2.9.2015
10/28 | 

Mulla oli joskus sellainen missä kasteltiin sellaisia söpöjä kasveja jotta ne kasvaisi. :D

Pitänee taas ladata joku appi.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Marrie
11/28 | 

Aloin treenata veden juomista viime kesän helteillä, mutta syksyllä taas unohtui... Sitten hoksasin, että ei, totta tosiaan, mun tartte litkiä vettä vetenä, jos se ei vain onnistu. Muutin alkukesästä uudelle paikkakunnalle ja täällä
sitä paitsi hanavesi on PAHAA!!!

Keitän päivittäin useamman kerran vettä vedenkeittimellä ja haudutan jotain hyvää yrttiteetä (suosin Pukkan ja Yogan teitä mm.) pieneen teekannuun ja juon ne pikkuhiljaa työn teon lomassa. Ja kyllä, nyt menee joka päivä ainakin 1-1,5 litraa vettä teen muodossa ihan mielellään ja huomaamatta. Joululomalla vanhempien luona tuskailin, kun siellä ei ollut mitään lemppariteitä :D

Kantsii vain hoksata, ettei juo kofeiinipitoista teetä liikaa (musta/vihreä/valkoinen/mate/darjeeling/oolong), jos on sille herkkä, kuten minä, ja mieluummin noita yrttihaudukkeita tai rooibosta, niin ei myöskään värjäydy niin hampaat kuin oikeista teistä. Itse en käytä makeutusta, joten ylimääräisiä kaloreja tästä ei mulle tule.

Veera
Liittynyt2.9.2015
12/28 | 

Mä voisin kyllä vähän koittaa opetella tuota teenjuontia. Mun kylmässä kämpässä olis iltaisin lämmikkeelle tarve.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Torey
13/28 | 

Toinen huono juoja täällä! Mutta, kiitps erään radiojuontajan, käytän nykyään Hydro Coachia! Lataa toki omaan puhelimeesi! Enää en edes tarvitse muistutuksia, vaikka juomiseni sinne listaankin! 😊

Veera
Liittynyt2.9.2015
14/28 | 

Kiitos vinkistä, minäpä tutustun appiin!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

PiP
15/28 | 

Mun neuvo on vanha kikka, kannu vettä pöydälle, niin tulee juotua päivän mittaan. Mäkin kyllästyn välillä pelkkään veteen, joten sekaan limeä, sitruunaa, kurkkua tai marjoja. Joskus törsään kivennäisvesiin. Olen kova hikoilemaan, joten janokin tulee, silti juuri talvella juon liian vähän. Pitäis aina muistaa ottaa se vesipullo mukaan - petrataan yhdessä!

Veera
Liittynyt2.9.2015
16/28 | 

Tää kannu pöydälle on kyllä vanha, mutta hyvä kikka! 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Siki
17/28 | 

Oon kans todella huono juomaan vettä esim. työpäivien aikana, joten luulin olevani ihan kuiva. Kehonkoostumusanalyysissä jokunen viikko sitten kuitenkin ehkä suurin ylläri oli se, että nestetasapaino oli ihan normaalin ylärajalla eli oikein hyvä. Vaikken vettä varsinaisesti juokaan, saan nestettä ilmeisesti vihanneksista ja hedelmistä, niitä kun menee päivässä helposti yli sen suositellun puolen kilon verran. Mun vinkit on siis että syö tuoreita ja jos hanavesi ei maita niin vichyä kehiin.

Veera
Liittynyt2.9.2015
18/28 | 

Joo kivennäisvesiä mä saan vähän helpommin juotua kuin hanavettä. Ja pitäis kyllä lisätä tota kasvisten ja hedelmien syömistäkin!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

emmi
19/28 | 

Moikka! Minä aloitan päiväni aina sillä, että kun menen aamulla meikkaamaan vessaan, otan jääkaapista mukaani puolen litran vesipullon, joka pitää juoda siinä samalla, kun hoidan aamuhommat. On ollut tosi kätevä juttu! Jotenkin keho ja aineenvaihdunta herää lempeästi liikkeelle. Aloitin tämän viime kesän helteiden aikaan, kun oli niin hiton kuuma koko ajan.

Töissä muistan juoda, kun mulla on juomapullo koko ajan nokan alla/mukana. Mulla on sellainen metallinen pestävä kestopullo, oon tykännyt, kun se on vielä niin nättikin (kiiltävä musta :D ).

Veera
Liittynyt2.9.2015
20/28 | 

Tää pitäkin ottaa käyttöön, et meikatessa juotava vaikka edes iso lasillinen. Hyvä vinkki!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
21/28 | 

Onnea joogan aloituksesta, kaikki rankaa tukeva liikunta on hyväksi. Kärsin itse diagnosoiduista yliliikkuvuudesta ja kun 60 on lasissa huomaa että olisi kannattanut tehdä vähän enemmän nuorena tuon asian eteen. Tsemppiä sinulle!

Veera
Liittynyt2.9.2015
22/28 | 

Joo, tän selän vuoksi olisi tosiaan hyvä pitää etenkin kaikki rankaa tukevat lihakset kunnossa. Kävin pari talvea sitten nykytanssitunneilla ja se oli kans tosi hyvä juttu selälle!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Maijjuhei
23/28 | 

Ah, jooga on ihanaa plus terveys- ja liikunta-alan ammattilaisena suosittelen monille hyvin ohjattua joogaa. Yliliikkuvalle sopivat tunnit tuo kaivattua lihastukea nivelille varsinkin kun ottaa liikkeissä yliliikkuvuuden huomioon.
Ite kans oon huono juomaan tarpeeksi, koska kestän hyvin janoa. Oma vinkkini on, että hommaa nätti itseä miellyttävä ja käytännöllinen juomapullo, joka on aina mukana saatavilla niin tulee helpommin juotua :) ite oon toteuttanu tätä niin hyvin, että puoliso on kieltäny ostamasta enää yhtään juomapulloa :'D Antoisaa joogataivalta sulle!

Veera
Liittynyt2.9.2015
24/28 | 

Mulla on se nätti juomapullokin (ihana vaaleanpunainen kimaltava metallipullo) mut ei oo tuntunut sekään auttavan. Palaa kassissa kotiin lähes yhtä täytenä kuin lähtiessä. :/

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Liian vähän juova 92
25/28 | 

Minä. 👍 Aloita aamu reilulla määrällä vettä niin se on jo alku. Itsellä menee puoli litraa vettä aamulla suolan kanssa.

annepa
26/28 | 

Mulla menee välilllä kuivan lihan puolelle, mutta pääsääntöisesti saan tarpeksi nestettä. THL:n mukaan aikuinen tarvii 2-3l nestettä, josta puolet pitäisi tulla ruuasta ja loput juomista (https://thl.fi/fi/ajankohtaista/kampanjat/kesaterveys/muista-vedenjuonti...). Tietysti jos hikoilee paljon, niin silloin nestettä tarvii enemmän. 

Mulle tuo n. 1,5 l nestettä juotuna ei ole paha rasti. Aamulla juon kahvia maidolla ja vähän vettä. Siitä tulee jotain 3 dl nestettä. Töissä juon saman setin. Lounaalla juon 0,5l-0,75l (tuoppi tai juomapulloni tilavuus) vettä. Iltapäivällä vielä kahvit. Päivällisellä 0,3dl vettä, illalla vielä mehua, vettä, teetä tms. Tästä tulee helposti se n. 1.5l. Viikonloppuisin ja vapaapäivinä tämä systeemi rikkoutuu ja juon vähän vähemmän, mutta en ilmeisesti kuitenkaan liian vähän. Liikkuessa ja helteellä juon enemmän.

Ihmettelen, että ettekö te juomisongelmaiset (haha, niinpä niin) juo esimerkiksi aterioilla mitään? Entä pidättekö kahvitaukoja? Minusta helppo tapa lisätä vedenjuontia on ottaa aterioille 1 lasillinen vettä jo olemassa olevan annoksen lisäksi. Jos siis nykyään juo lounaalla vaikka maitoa 2dl, niin ottaa sen lisäksi vielä toisen lasillisen vettä. Se on jo 4dl ja se on päivän tarpeesta jo yli neljännes (jos päivän tarve on 1,5l).

Jiiiii
27/28 | 

Mulla on se jännä juttu, että tykkään juoda vettä ja mielestäni juon sitä reippaasti, mutta silti oon kuivis. Eli olen ilmeisesti ns. läpikusija. Jotenkin pitäisi saada vesi paremmin imeytymään.

Mä aloitan joka päivä aamun vähintään yhdellä ISOLLA lasillisella vettä. Osittain siksi, että jo Blondi tuli taloon -sarjasta (!!) mulle iskostui päähän, että se herättää hyvin aineenvaihdunnan 😃 Sama kai se, mistä hyvät hyvinvointineuvonsa saa...

Käyttäjä23308
Liittynyt21.8.2018
28/28 | 

Kahvihan on nesteenpoistaja, että sitä ei kannata laskea mukaan juotuihin nesteisiin. Eli kannattaa kahvikuppia kohden juoda aina myös vettä.

Aamulla peilistä näkyi jälleen todella turvonneet yläluomet ja silmänympärykset kutisivat. Aivan tuttuja oireita kerroilta, jolloin olen lätrännyt naamaani kosmetiikkaa, missä on allergisoiva aineosa. 

Minullahan meni varmaan pari vuotta oireiden alkamisesta, ennen kuin yksi selkeä allergian aiheuttaja selvisi. Se on sittemmin jo iholle jätettävistä tuotteista EU:ssa kielletty Methylisothiazolinone ja tuota yhtä myrkkyä olen sittemmin yrittänyt vältellä. Toisinaan kylläkin hieman huonolla menestyksellä.

Kyseistä ainetta on parin viime vuoden aikana päätynyt iholleni mm. ripientaivutuksen aikana käytetyistä suojalapuista ja kerran tai pari on käynyt ihan omavalvonnassa moka kuten vaikka Riikan reissulla käyttämäni meikkivoidenäyte.

Kun tuolle ainesoaslle on kerran allergisoitunut, niin todella pieni ja hetkellinen ihokosketus riittää aiheuttamaan oireet. Toisaalta on todella hyvä, että oireet iskevät hyvin nopeasti ja pienestä, niin sopimattomat tuotteen käyttöä ei ehdi jatkaa pitkään.

Vasemmalla kuva muutaman vuoden takaa, kun en vielä tiennyt mille olen allerginen enkä osannut tuotteita vältellä. Noiden oireiden todennäköiseksi aiheuttajaksi osoittautui sittemmin Nivean puhdistusliinoissa ollut methylisothiazolinone. (en tiedä onko ainesosia myöhemmin muutettu)  Oikean puoleinen kuva tältä aamulta. Luomet eivät siis läheskään niin pahat kuin tuossa vasemmalla, mutta selvästi turvoksissa ja tässä siis kyseessä jokin ihan hetkellinen altistus.

Tämän aamuisten turvonneiden luomien takana ei kuitenkaan ollut tuo itselleni jo tuttu säilöntäainehirviö. Mietin pääni puhki, että mitä oikein olen edellisenä iltana kasvoilleni laittanut, mutta kaikki tuotteet olivat jo pitkään käytössä olleita vanhoja ja turvallisia tuttuja.

Paitsi että... Minähän korkkasin eilen illalla uuden putelin Lumenen silmämeikinpoistoainetta ja se pullo on uuden näköinen. Minä tosiaan kuvittelin uudistuksen koskevan vain tuotteen ulkonäköä, mutta törpön tarkempi zoomailu osoittikin, että kyllähän siinä lukee pienellä että "NEW Improved".

Koska muista aineista minulla ei ole tietoa, että mille voisin olla herkistynyt kuin em. methylisothiazolinone, on kaikki vasta arvailua. Mutta inci-listoja vertailemalla selvisi, että puhdistustuotteen uudessa koostumuksessa on luovuttu parabeeneista säilöntäaineena, niitä kun nykyään niin kovasti koitetaan karttaa ja tilalle on tullut sellainen ainesosa kuin sodium benzoate.

Googlailin aikani ja erinäisiä artikkeleita, blogikirjoituksia, keskusteluja sun muita lähteitä luettuani tuo sodium benzoate voisi kuulostaa mahdolliselta syylliseltä oireisiini. Cosmethics appi kuitenkin punaisella vakavaa varoitusta nimenomaan tuon vanhan tuotteen kohdalla, koska siinä on parabeenejä, mutta uuden tuotteen ainesosista ei yksikään ollut varoiteltavien listalla. Mutta niin se menee, että yksi aine on huono yhdelle ja toinen toiselle. 

En nyt tietenkään voi pelkkään netin selaamiseen perustuen olla asiasta lainkaan varma, mutta kaiken lukemani ja näiden uuden ja vanhan puhdistustuotteen sisältöjen vertailun perusteella laitan tuon sodium benzoaten nyt omalla kohdallani seurattavien ja varovaisuutta vaativien ainesosien listalle. Mutta mistäs nyt silmämeikinpoistoaine, kun tähän Lumeneen olen luottanut vuosikausia ja uutta en nyt varmastikaan uskalla enää käyttää?

Onko teistä kellään tiedossa allergia tuolle sodium benzoatelle? Tai onko samanlaisia kokemuksia tämän uudistuneen tuotteen kohdalta?

Jos itselläsi on ollut jotain epämääräisiä oireita, mutta et ole aiheuttajasta kartalla, niin suosittelen ainakin tuon methylisothiazolinonen tsekkaamaan, että löytyykö sitä tuotteista, joita olet käyttänyt. Parabeenien välttelemisen myötä on huomattu, että nousussa onkin uudet allergiariskit.  Metyyli-isotiatsolinonin aiheuttamat kosketusallergiat ovat lisääntyneet huomattavasti.

Mitä tästä taas opimme? Että hyväksi havaittu tuttu tuote, ei välttämättä pysy aina samana. Kannattaa olla tarkkana ja koittaa heti ottaa selvää mistä on kyse, jos allergiaoireita ilmaantuu. 

 

Kommentit (29)

Sanna
1/29 | 

Mä putsaan silmämeikkini Aqualan L tai sit Garnierin misellivedellä. Yleensä Aqualanilla. Silmät ei kestä öljypohjaisia aineita :/

Ma Tilda
2/29 | 

Onkohan Garnier muuttanut misellivetensä koostumusta, siinä ainakin ennen oli PHMB:tä, joka kiellettiin syöpävaarallisena... Itse tuolloin lopetin sen käytön, vaikken oireita saanutkaan.

Kaisa
3/29 | 

Mun suosikki on Lancomen bi-facil eikä tällä hetkellä käytössä olevassa Vichyn purete thermale vedenkestävän silmämeikinpoistoaineessakaan ole mitään pahaa sanomista.

Veera
Liittynyt2.9.2015
4/29 | 

Vichya voisin kyllä vaikka kokeilla, olen monesta muusta niiden tuotteesta tykännyt.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ma Tilda
5/29 | 

Itse en kovin paljon Lumenen tuotteita käytä, niissä on omalle kohdalle sattunut enemmän pettymyksiä kuin onnistumisia (vesiliukoinen ripsiväri, joka ei lähden normaalilla meikkiputsarilla, mutta suttaantuu silti sateessa tai kasvopesuaine, jolla ei lähde arkimeikki iholta). Sivusta seuratenkin vaikuttaa siltä, että Lumenen asiakkailla on hankalaa, kerta toisensa jälkeen tuntuu suosikkituotteita loppuvan. Mietinkin kerran, että onko Lumenella ollenkaan ns. klassikkotuotteita, joita useimmilla isoilla kosmetiikkabrändeillä on. On joku, jota myydään vuosikymmenestä toiseen, on se sitten Elisabeth Ardenin 8h cream tai Lancomen Hypnose tai mikä hyvänsä. Lumenelta en keksinyt sellaisia. Ajattelinkin, että onko heillä vähän tempoilevaa tuon tuotevalikoimansa kanssa, että menevät toistuvasti lopettamaan tuotteita, joiden perään syntyy kamala poru. Merkki on kuitenkin suomalaisittain ikoninen, mutta blogijuttujen ja näiden kaverikokemusten perusteella tuntuu, että heidän tuotteisiin on parempi olla kiintymättä. Sinun kokemuksesi ei sekään lisää luottamusta.

Veera
Liittynyt2.9.2015
6/29 | 

Niin, Lumenella on kyllä mennyt tuotepaletti ainakin viime vuosina ihan uusiksi. 

Mutta itsellä on kyllä monista heidän tuotteista tosi hyviä kokemuksia ja tämä oli nyt eka josta tuli oireita. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Piia
7/29 | 

Cosmethicsin appiin voi valita myös omia varoituksia! Ehkä auttaisi allergian kanssa.

Veera
Liittynyt2.9.2015
8/29 | 

Joo mä huomasin kans. Otin sen siis ihan nyt vasta viikonloppuna käyttöön, mut vaikutti kyllä tosi hyödylliseltä ja skannailin nyt ihan innolla kaikkia tuotteitani. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
9/29 | 

Aqualan L on ihan paras ja hellävarainen! Ihotautilääkäri suositteli sitä minulle ihon puhdistukseen ja sillä tosiaan lähtee kaikki. Nuo silmämeikin puhdistajat ovat mielestäni huonompia ja kirveleviä.
Voide kannattaa pyytää reseptinä, niin saa isoja pumppupulloja edullisesti.

Annu

Veera
Liittynyt2.9.2015
10/29 | 

Joo, mä olen joskus reissussa itse asiassa käyttänyt perusvoidetta puhdistukseen, kun on halunnut päästä vähillä törpöillä ja se on ollut kyllä ihan toimivaa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Tiltu
11/29 | 

Mä olen alkanut käyttämään kaksoipuhdistusta iltaisin kasvojen pesussa ja silmämeikinpoistoaine on jäänyt kokonaan pois, koska 1. vaiheen rasvamainen putsari poistaa myös silmämeikin tehokkaasti ja 2.vaiheen puhdistusneste poistaa klähmäisyyden ja viimeisetkin meikinrippeet.

Tarja
12/29 | 

Olen myös allerginen methylisothzolinonelle ja kyllä, mun silmät on myös turvonneet ja kutiavat kun käytän tuota vedenkestävää ripsarin puhdistusainetta. Nyt varmistui minun epäilyni. Kiitos taas, sinun blogitekstin perusteella osasin jättää pois tuotteet joissa tuota methylisothzolinonea oli ja allergiatestin jälkeen allergia varmistui. Pitää jatkossa myös tutkia hiustuotteiden parabeenit, nekin tuntuvat aiheuttavan päänahan kutinaa ja arkuutta.

Veera
Liittynyt2.9.2015
13/29 | 

Hienoa, jos siitä on ollut hyötyä että olen asiasta kirjoittanut!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vinkki
14/29 | 

Vedenkestävälle meikille ihan paras poistoaine on normaali rypsiöljy. Useampikin kerros ripsaria irtoaa hyvin ja on hellävarainen eikä maksa paljoa.

Veera
Liittynyt2.9.2015
15/29 | 

Pistänpä tämänkin testilistalle!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

-T-
16/29 | 

Noille benzoille voi olla allerginen. Niitä on myös elintarvikkeissa ja hammastahnoissa.

Veera
Liittynyt2.9.2015
17/29 | 

joo mä lueskelin, että on yleinen elintarvikkeiden säilönnässäkin. Mutta ilmeisesti harvinaisempaa on että aiheuttaisi allergiaa syötynä kuin ihokosketuksessa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Anni
18/29 | 

Ennen käytin voidemaista Nivean silmämeikin poistoainetta, sekin oli toimiva mutta perusrasvat ajavat saman asian! Öljyä/öljymäisiä aineita en ole voinut/osannut koskaan käyttää vakituisesti mutta ihan rypsi- tai kookosöljyllä ainakin lähtee vedenkestäväkin ripsiväri vallan mainiosti

Tanjuska78
19/29 | 

Ihan sattumalta osui tekstisi kohdalle, onneksi!!! Olen käyttänyt Lumenen waterproof silmämeikinpoistoainetta vuosia. Yhtäkkiä silmäluomet alkoi hilseillä ja luomet näyttävät välillä turvonneilta ja atooppisen ihottuman näköistä. Nyt juuri tajusin, et oireet voi yhdistää ajallisesti uuden pullon käyttöönottoon. Kyllä lähtee Lumene vaihtoon...

Veera
Liittynyt2.9.2015
20/29 | 

Auts! Minäkin luulen, että jos olisin ehtinyt käyttää useamman kerran, niin olisi alkanut myös hilseily. Nyt ei ehtinyt tulla kuin tuo turvotus. Mutta kyllä tosiaan kannattaa heivata aina mäkeen ja katsoa helpottaako oireet.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

+Jenni+
21/29 | 

Voisitko ajatella käyttäväsi ei vedenkestävää ripsiväriä ja puhdistavasi silmämeikit esim. puhdistusöljyllä? Toisaalta vedenkestävässäkin on etunsa. Toivottavatsi löytyy ei allergisoiva uusi putsari. :) Itse olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan, mutta toki sekin voi allergisoida.

Herkkis
22/29 | 

Hei! Minullekaan eivät sovi lähes mitkään Lumenen tuotteet. Ainoa, jota olen pystynyt käyttämään (nyt en vuosiin) on vanhimpia klassikkoja oleva kuulto/kiiltopuna.

Suosittelen atoopikoille tuota Aqualan L :ää kaikkeen kosteutukseen ja tosiaan on hyvä varmasti meikinpoistoon. Pumppupullo on riittoisa! Piilareiden käyttäjänä tarvitsen rasvatonta putsaria, ja nyt ostin pitkän vertailun jälkeen Acon 3-1 miselliveden. On hyvä! Muihinkin Acon tuotteisiin olen ollut tyytyväinen. Samaten Vichy on myös ok (itsellä aurinkotuotteissa).

Itse olen saanut parhaat vinkit Yliopiston Apteekin verkkokaupassa ja myymälässä, suosittelen.

Vierailija
23/29 | 

Itse lakkasin käyttämästä silmämeikinpoistoaineita juuri noiden herkkyysongelmien vuoksi. Otapa tilalle luomukookosöljy; bonuksena sillä kasvaa silmäripset huimasti! Vanulappuun vaan kuopaisee sitä kohmettunutta öljyä vähän, pitää silmän päällä kunnes alkaa lämmön vaikutuksesta sulamaan, ja sitten vaan pyyhkii meikit pois normaalisti. Runsaampaa iltameikkiä poistaessa voi toistaa käsittelyn. Lopuksi kevyesti huuhtelen vedellä. Ei kemikaaleja, edullinen, hoitava ja toimii myös vedenkestävälle meikille. En vaihtais enää mihinkään!

Vierailija
24/29 | 

Atoopikkona olen herkkäihoinen, mutta aiemmin en ole huomannut allergioita mitään tiettyjä kosmetiikkatuotteita kohtaan. Kunnes itsenäisyyspäiväksi ostin Lumenen luomiväripaletin jossa oli sinisen sävyjä. Seurauksena hirvittävä allerginen luomitulehdus joka ei meinannut parantua millään! Enpä yritä enää jatkossa säästää ja hankkia Lumenea vaan luotan tuttuihin ja turvallisiin Lancomeen ja Dioriin luomiväreissä... :/

Vierailija
25/29 | 

Olipa ylläri että natriumbentsoaatti jota jotkut marjat (erityisesti puolukka) luonnostaan sisältävät, voi myös allergisoida. En ole ennen kuullutkaan sen aiheuttaneen oireita mutta kaikkea uutta aina oppii!

Vierailija
26/29 | 

Natriumbentsoaatti säilöntäaineena tai ihan luonnon omana tuotteena aiheuttaa monille nimenomaan urtikariaa eli nokkosrokkoa...

Vierailija
27/29 | 

Täältä suunnasta myös ääni keittiön kaapeista löytyville öljyille. Vedenkestävän silmämeikin poistoon suosikkini on kookos. Aikaisemmin käytin mm. manteliöljyä, mutta kookosta kokeiltuani en halua entiseen palata. Manteliöljy jätti silmiin sumean kerroksen vartiksi, mutta kookoksen kanssa katse on kirkas saman tien.

Toki nämäkin voivat aiheuttaa allergisia reaktioita ja oireilua, mutta koska ainesosaluettelo on niin paljon lyhempi, niin syyllisen jäljille pääsee paljon helpommin kuin pitkiä inci-listoja tavaamalla.

NIVEA
28/29 | 

Hei Veera,

Ikävä kuulla, että olet herkistynyt MI:lle. Halusimme vielä korjata, että meidän tuotteemme eivät enää sisällä Metyyli-isotiatsolinonia. Se päätettiin jo vuonna 2013 poistaa tuotteistamme ja vuoden 2016 puolivälin jälkeen sitä ei enää ole ollut missään tuotteessamme. Sanoitkin toki, että kuva on muutaman vuoden takaa, mutta tiedoksi, että nykyään voi huoletta käyttää myös MI:lle herkistynyt :)

T:NIVEA-tiimi

Veera
Liittynyt2.9.2015
29/29 | 

Kiitos tiedosta! Jotenkin vaan automaattisesti karttanut niitä tuotteita, mistä oireita tuli, joten ei ole älynnyt sittemmin katsoa inciä uudelleen. Mutta ihan tosi hyvä tietää tämä, niin ehkäpä testaan meikinpuhdistusliinoja jälleen. :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat