Kirjoitukset avainsanalla Hyvinvointi

Aamulla peilistä näkyi jälleen todella turvonneet yläluomet ja silmänympärykset kutisivat. Aivan tuttuja oireita kerroilta, jolloin olen lätrännyt naamaani kosmetiikkaa, missä on allergisoiva aineosa. 

Minullahan meni varmaan pari vuotta oireiden alkamisesta, ennen kuin yksi selkeä allergian aiheuttaja selvisi. Se on sittemmin jo iholle jätettävistä tuotteista EU:ssa kielletty Methylisothiazolinone ja tuota yhtä myrkkyä olen sittemmin yrittänyt vältellä. Toisinaan kylläkin hieman huonolla menestyksellä.

Kyseistä ainetta on parin viime vuoden aikana päätynyt iholleni mm. ripientaivutuksen aikana käytetyistä suojalapuista ja kerran tai pari on käynyt ihan omavalvonnassa moka kuten vaikka Riikan reissulla käyttämäni meikkivoidenäyte.

Kun tuolle ainesoaslle on kerran allergisoitunut, niin todella pieni ja hetkellinen ihokosketus riittää aiheuttamaan oireet. Toisaalta on todella hyvä, että oireet iskevät hyvin nopeasti ja pienestä, niin sopimattomat tuotteen käyttöä ei ehdi jatkaa pitkään.

Vasemmalla kuva muutaman vuoden takaa, kun en vielä tiennyt mille olen allerginen enkä osannut tuotteita vältellä. Noiden oireiden todennäköiseksi aiheuttajaksi osoittautui sittemmin Nivean puhdistusliinoissa ollut methylisothiazolinone. (en tiedä onko ainesosia myöhemmin muutettu)  Oikean puoleinen kuva tältä aamulta. Luomet eivät siis läheskään niin pahat kuin tuossa vasemmalla, mutta selvästi turvoksissa ja tässä siis kyseessä jokin ihan hetkellinen altistus.

Tämän aamuisten turvonneiden luomien takana ei kuitenkaan ollut tuo itselleni jo tuttu säilöntäainehirviö. Mietin pääni puhki, että mitä oikein olen edellisenä iltana kasvoilleni laittanut, mutta kaikki tuotteet olivat jo pitkään käytössä olleita vanhoja ja turvallisia tuttuja.

Paitsi että... Minähän korkkasin eilen illalla uuden putelin Lumenen silmämeikinpoistoainetta ja se pullo on uuden näköinen. Minä tosiaan kuvittelin uudistuksen koskevan vain tuotteen ulkonäköä, mutta törpön tarkempi zoomailu osoittikin, että kyllähän siinä lukee pienellä että "NEW Improved".

Koska muista aineista minulla ei ole tietoa, että mille voisin olla herkistynyt kuin em. methylisothiazolinone, on kaikki vasta arvailua. Mutta inci-listoja vertailemalla selvisi, että puhdistustuotteen uudessa koostumuksessa on luovuttu parabeeneista säilöntäaineena, niitä kun nykyään niin kovasti koitetaan karttaa ja tilalle on tullut sellainen ainesosa kuin sodium benzoate.

Googlailin aikani ja erinäisiä artikkeleita, blogikirjoituksia, keskusteluja sun muita lähteitä luettuani tuo sodium benzoate voisi kuulostaa mahdolliselta syylliseltä oireisiini. Cosmethics appi kuitenkin punaisella vakavaa varoitusta nimenomaan tuon vanhan tuotteen kohdalla, koska siinä on parabeenejä, mutta uuden tuotteen ainesosista ei yksikään ollut varoiteltavien listalla. Mutta niin se menee, että yksi aine on huono yhdelle ja toinen toiselle. 

En nyt tietenkään voi pelkkään netin selaamiseen perustuen olla asiasta lainkaan varma, mutta kaiken lukemani ja näiden uuden ja vanhan puhdistustuotteen sisältöjen vertailun perusteella laitan tuon sodium benzoaten nyt omalla kohdallani seurattavien ja varovaisuutta vaativien ainesosien listalle. Mutta mistäs nyt silmämeikinpoistoaine, kun tähän Lumeneen olen luottanut vuosikausia ja uutta en nyt varmastikaan uskalla enää käyttää?

Onko teistä kellään tiedossa allergia tuolle sodium benzoatelle? Tai onko samanlaisia kokemuksia tämän uudistuneen tuotteen kohdalta?

Jos itselläsi on ollut jotain epämääräisiä oireita, mutta et ole aiheuttajasta kartalla, niin suosittelen ainakin tuon methylisothiazolinonen tsekkaamaan, että löytyykö sitä tuotteista, joita olet käyttänyt. Parabeenien välttelemisen myötä on huomattu, että nousussa onkin uudet allergiariskit.  Metyyli-isotiatsolinonin aiheuttamat kosketusallergiat ovat lisääntyneet huomattavasti.

Mitä tästä taas opimme? Että hyväksi havaittu tuttu tuote, ei välttämättä pysy aina samana. Kannattaa olla tarkkana ja koittaa heti ottaa selvää mistä on kyse, jos allergiaoireita ilmaantuu. 

 

Kommentit (29)

Sanna

Mä putsaan silmämeikkini Aqualan L tai sit Garnierin misellivedellä. Yleensä Aqualanilla. Silmät ei kestä öljypohjaisia aineita :/

Ma Tilda

Onkohan Garnier muuttanut misellivetensä koostumusta, siinä ainakin ennen oli PHMB:tä, joka kiellettiin syöpävaarallisena... Itse tuolloin lopetin sen käytön, vaikken oireita saanutkaan.

Kaisa

Mun suosikki on Lancomen bi-facil eikä tällä hetkellä käytössä olevassa Vichyn purete thermale vedenkestävän silmämeikinpoistoaineessakaan ole mitään pahaa sanomista.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Vichya voisin kyllä vaikka kokeilla, olen monesta muusta niiden tuotteesta tykännyt.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ma Tilda

Itse en kovin paljon Lumenen tuotteita käytä, niissä on omalle kohdalle sattunut enemmän pettymyksiä kuin onnistumisia (vesiliukoinen ripsiväri, joka ei lähden normaalilla meikkiputsarilla, mutta suttaantuu silti sateessa tai kasvopesuaine, jolla ei lähde arkimeikki iholta). Sivusta seuratenkin vaikuttaa siltä, että Lumenen asiakkailla on hankalaa, kerta toisensa jälkeen tuntuu suosikkituotteita loppuvan. Mietinkin kerran, että onko Lumenella ollenkaan ns. klassikkotuotteita, joita useimmilla isoilla kosmetiikkabrändeillä on. On joku, jota myydään vuosikymmenestä toiseen, on se sitten Elisabeth Ardenin 8h cream tai Lancomen Hypnose tai mikä hyvänsä. Lumenelta en keksinyt sellaisia. Ajattelinkin, että onko heillä vähän tempoilevaa tuon tuotevalikoimansa kanssa, että menevät toistuvasti lopettamaan tuotteita, joiden perään syntyy kamala poru. Merkki on kuitenkin suomalaisittain ikoninen, mutta blogijuttujen ja näiden kaverikokemusten perusteella tuntuu, että heidän tuotteisiin on parempi olla kiintymättä. Sinun kokemuksesi ei sekään lisää luottamusta.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Niin, Lumenella on kyllä mennyt tuotepaletti ainakin viime vuosina ihan uusiksi. 

Mutta itsellä on kyllä monista heidän tuotteista tosi hyviä kokemuksia ja tämä oli nyt eka josta tuli oireita. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Piia

Cosmethicsin appiin voi valita myös omia varoituksia! Ehkä auttaisi allergian kanssa.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joo mä huomasin kans. Otin sen siis ihan nyt vasta viikonloppuna käyttöön, mut vaikutti kyllä tosi hyödylliseltä ja skannailin nyt ihan innolla kaikkia tuotteitani. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Aqualan L on ihan paras ja hellävarainen! Ihotautilääkäri suositteli sitä minulle ihon puhdistukseen ja sillä tosiaan lähtee kaikki. Nuo silmämeikin puhdistajat ovat mielestäni huonompia ja kirveleviä.
Voide kannattaa pyytää reseptinä, niin saa isoja pumppupulloja edullisesti.

Annu

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joo, mä olen joskus reissussa itse asiassa käyttänyt perusvoidetta puhdistukseen, kun on halunnut päästä vähillä törpöillä ja se on ollut kyllä ihan toimivaa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Tiltu

Mä olen alkanut käyttämään kaksoipuhdistusta iltaisin kasvojen pesussa ja silmämeikinpoistoaine on jäänyt kokonaan pois, koska 1. vaiheen rasvamainen putsari poistaa myös silmämeikin tehokkaasti ja 2.vaiheen puhdistusneste poistaa klähmäisyyden ja viimeisetkin meikinrippeet.

Tarja

Olen myös allerginen methylisothzolinonelle ja kyllä, mun silmät on myös turvonneet ja kutiavat kun käytän tuota vedenkestävää ripsarin puhdistusainetta. Nyt varmistui minun epäilyni. Kiitos taas, sinun blogitekstin perusteella osasin jättää pois tuotteet joissa tuota methylisothzolinonea oli ja allergiatestin jälkeen allergia varmistui. Pitää jatkossa myös tutkia hiustuotteiden parabeenit, nekin tuntuvat aiheuttavan päänahan kutinaa ja arkuutta.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Hienoa, jos siitä on ollut hyötyä että olen asiasta kirjoittanut!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vinkki

Vedenkestävälle meikille ihan paras poistoaine on normaali rypsiöljy. Useampikin kerros ripsaria irtoaa hyvin ja on hellävarainen eikä maksa paljoa.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Pistänpä tämänkin testilistalle!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

-T-

Noille benzoille voi olla allerginen. Niitä on myös elintarvikkeissa ja hammastahnoissa.

Veera
Liittynyt2.9.2015

joo mä lueskelin, että on yleinen elintarvikkeiden säilönnässäkin. Mutta ilmeisesti harvinaisempaa on että aiheuttaisi allergiaa syötynä kuin ihokosketuksessa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Anni

Ennen käytin voidemaista Nivean silmämeikin poistoainetta, sekin oli toimiva mutta perusrasvat ajavat saman asian! Öljyä/öljymäisiä aineita en ole voinut/osannut koskaan käyttää vakituisesti mutta ihan rypsi- tai kookosöljyllä ainakin lähtee vedenkestäväkin ripsiväri vallan mainiosti

Tanjuska78

Ihan sattumalta osui tekstisi kohdalle, onneksi!!! Olen käyttänyt Lumenen waterproof silmämeikinpoistoainetta vuosia. Yhtäkkiä silmäluomet alkoi hilseillä ja luomet näyttävät välillä turvonneilta ja atooppisen ihottuman näköistä. Nyt juuri tajusin, et oireet voi yhdistää ajallisesti uuden pullon käyttöönottoon. Kyllä lähtee Lumene vaihtoon...

Veera
Liittynyt2.9.2015

Auts! Minäkin luulen, että jos olisin ehtinyt käyttää useamman kerran, niin olisi alkanut myös hilseily. Nyt ei ehtinyt tulla kuin tuo turvotus. Mutta kyllä tosiaan kannattaa heivata aina mäkeen ja katsoa helpottaako oireet.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

+Jenni+

Voisitko ajatella käyttäväsi ei vedenkestävää ripsiväriä ja puhdistavasi silmämeikit esim. puhdistusöljyllä? Toisaalta vedenkestävässäkin on etunsa. Toivottavatsi löytyy ei allergisoiva uusi putsari. :) Itse olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan, mutta toki sekin voi allergisoida.

Herkkis

Hei! Minullekaan eivät sovi lähes mitkään Lumenen tuotteet. Ainoa, jota olen pystynyt käyttämään (nyt en vuosiin) on vanhimpia klassikkoja oleva kuulto/kiiltopuna.

Suosittelen atoopikoille tuota Aqualan L :ää kaikkeen kosteutukseen ja tosiaan on hyvä varmasti meikinpoistoon. Pumppupullo on riittoisa! Piilareiden käyttäjänä tarvitsen rasvatonta putsaria, ja nyt ostin pitkän vertailun jälkeen Acon 3-1 miselliveden. On hyvä! Muihinkin Acon tuotteisiin olen ollut tyytyväinen. Samaten Vichy on myös ok (itsellä aurinkotuotteissa).

Itse olen saanut parhaat vinkit Yliopiston Apteekin verkkokaupassa ja myymälässä, suosittelen.

Vierailija

Itse lakkasin käyttämästä silmämeikinpoistoaineita juuri noiden herkkyysongelmien vuoksi. Otapa tilalle luomukookosöljy; bonuksena sillä kasvaa silmäripset huimasti! Vanulappuun vaan kuopaisee sitä kohmettunutta öljyä vähän, pitää silmän päällä kunnes alkaa lämmön vaikutuksesta sulamaan, ja sitten vaan pyyhkii meikit pois normaalisti. Runsaampaa iltameikkiä poistaessa voi toistaa käsittelyn. Lopuksi kevyesti huuhtelen vedellä. Ei kemikaaleja, edullinen, hoitava ja toimii myös vedenkestävälle meikille. En vaihtais enää mihinkään!

Vierailija

Atoopikkona olen herkkäihoinen, mutta aiemmin en ole huomannut allergioita mitään tiettyjä kosmetiikkatuotteita kohtaan. Kunnes itsenäisyyspäiväksi ostin Lumenen luomiväripaletin jossa oli sinisen sävyjä. Seurauksena hirvittävä allerginen luomitulehdus joka ei meinannut parantua millään! Enpä yritä enää jatkossa säästää ja hankkia Lumenea vaan luotan tuttuihin ja turvallisiin Lancomeen ja Dioriin luomiväreissä... :/

Vierailija

Olipa ylläri että natriumbentsoaatti jota jotkut marjat (erityisesti puolukka) luonnostaan sisältävät, voi myös allergisoida. En ole ennen kuullutkaan sen aiheuttaneen oireita mutta kaikkea uutta aina oppii!

Vierailija

Natriumbentsoaatti säilöntäaineena tai ihan luonnon omana tuotteena aiheuttaa monille nimenomaan urtikariaa eli nokkosrokkoa...

Vierailija

Täältä suunnasta myös ääni keittiön kaapeista löytyville öljyille. Vedenkestävän silmämeikin poistoon suosikkini on kookos. Aikaisemmin käytin mm. manteliöljyä, mutta kookosta kokeiltuani en halua entiseen palata. Manteliöljy jätti silmiin sumean kerroksen vartiksi, mutta kookoksen kanssa katse on kirkas saman tien.

Toki nämäkin voivat aiheuttaa allergisia reaktioita ja oireilua, mutta koska ainesosaluettelo on niin paljon lyhempi, niin syyllisen jäljille pääsee paljon helpommin kuin pitkiä inci-listoja tavaamalla.

NIVEA

Hei Veera,

Ikävä kuulla, että olet herkistynyt MI:lle. Halusimme vielä korjata, että meidän tuotteemme eivät enää sisällä Metyyli-isotiatsolinonia. Se päätettiin jo vuonna 2013 poistaa tuotteistamme ja vuoden 2016 puolivälin jälkeen sitä ei enää ole ollut missään tuotteessamme. Sanoitkin toki, että kuva on muutaman vuoden takaa, mutta tiedoksi, että nykyään voi huoletta käyttää myös MI:lle herkistynyt :)

T:NIVEA-tiimi

Veera
Liittynyt2.9.2015

Kiitos tiedosta! Jotenkin vaan automaattisesti karttanut niitä tuotteita, mistä oireita tuli, joten ei ole älynnyt sittemmin katsoa inciä uudelleen. Mutta ihan tosi hyvä tietää tämä, niin ehkäpä testaan meikinpuhdistusliinoja jälleen. :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Suomalaisista naisista lähes joka kahdeksas sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä rintasyöpään. Joka vuosi yli 5000 naista saa diagnoosin. Tämä tarkoittaa sitä, että melkeinpä jokainen meistä tietää ja tuntee ainakin jonkun, joka on joutunut tuon sairauden kanssa kamppailemaan. 

Itse keskustelin juuri pari viikkoa sitten erään toisen rintansa syövälle menettäneen naisen kanssa proteeseista ja muutamaa päivää myöhemmin pistin ilahtuneena merkille kuinka toisen tuttavan hiukset olivat kasvaneet takaisin kauniiksi kiharoiksi. Lähimmäksi rintasyöpä tuli kuitenkin seitsemän vuotta sitten, kun oman äitini rinnasta löytyi patti. 

En enää oikein muista sitä hetkeä, kun sain kuulla äitini syövästä. Kai se oli niin ilmat pihalle lyönyt isku, joka vyörytti päälle menettämisen pelon, että olen halunnut nuo hetket ja ajatukset unohtaa. Minun äidilläni kävi onni. Hänen syöpänsä löydettiin hyvin aikaisessa vaiheessa ja saatiin leikattua ja hoidettua pois ilman, että tarvitsi poistaa edes rintaa. Toki äitini kävi läpi koko hoitorumban sädehoitoineen ja kemoterapioineen. Siinä meni niin hiukset, kynnet, ripset kuin makuaistikin. Mutta ne olivat pieni hinta hoidoista ja siitä, että mörkö saatiin pois. 

Seuraavat viisi vuotta sitten jännitettiinkiin joka syksy kontrollien tuloksia. Pelko hiiviskeli takaraivoon niin äidillä kuin tyttärelläkin. Äidin soitto sairaalasta lääkärin tapaamisen jälkeen ja ilmoitus, että kaikki on kunnossa toi joka kerta maailman suurimman helpotuksen. Nyt ns. terveen papereista on jo kaksi vuotta joten ainakin toistaiseksi on saanut lakata aktiivisesti pelkäämästä. 

En ole ennenkään nillittänyt verojen maksamisesta, mutta äidin sairauden ja loistavasti onnistuneiden hoitojen jälkeen olen ollut entistäkin onnellisempi veronmaksaja. Tunnen niin suurta kiitollisuutta siitä, että maassamme on niin toimiva terveydenhuolto, joka on kaikkien saatavilla. Verovarojen lisäksi tarvitaan kuitenkin muutakin rahaa. Jotta tutkijat voivat tehdä työtään löytääkseen entistä parempia hoitomuotoja useampien sairastuneiden pelastamiseksi, vaaditaan myös yksityistä rahoitusta.

Jälleen käynnissä oleva Syöpäsäätion Roosa nauha -keräys onkin todella tärkeä kampanja, sillä sen tuotoilla tuetaan suomalaista rintasyöpätutkimusta. Osa keräyksen tuotosta käytetään myöskin Syöpäsäätiön maksuttoman neuvontapalvelun pyörittämiseen. Osallistumalla Roosa nauha -keräykseen tulee siis todennäköisesti auttamaan myös jotakuta läheistä. Tai jopa tulevaa itseään. 

Roosa nauha -keräykseen voi osallistua tekemällä suoran rahalahjoituksen, mutta lisäksi tukensa kampanjalle voi antaa myös valitsemalla nyt lokakuussa ostoskoriin erilaisia Roosa nauha -tuotteita. Kokosin alle muutamia tärppejä tuotteista, joita kampanjassa on mukana yhteensä lähes 80.

 

 

1. Naisen ääni -riipus - Kalevalakoru / 2. Lumi Roosa nauha -sormus - Olli Johan Lindroos / 3. Sidottu kukkakimppu - Pirkka / 4. Talousliinarulla - Sini / 5. Termosmuki - Airam / 6. Pussilakanasetti - Familon / 7. Geisha-patukka - Fazer/ 8. Samettikimono - Lindex / 9. hattaraiset kumisaappaat - Sievi / 10. Kashmirhousut - Lindex / 11. Vadelmarasia - Pirkka / 12. Pähkinäsekoitus - Estrella

Onpas erityisen hyvä syy ostaa lokakuussa mm. Geishaa ja kukkia! Myös Lindexin The Pink Collectionin kashmirtuotteet kiinnostaisivat. Housuthan minulta jo löytyy, mutta harmaan neulepuseron taidan käydä sovittamassa. Duudsonien suunnitteleman Roosa nauhan, tai itse asiassa parikin kappaletta, ostin jo heti sen tultua myyntiin viime viikolla. 3 € hintaista nauhaa myyvät seuraavat paikat: Lindex, K-Citymarket, K-Market, K-Supermarket, Neste K -liikenneasemat, Prisma, S-market, Alepa, Sale, ABC-myymälä ja Sokos. Se on edullinen ja kaunis tapa auttaa!

Ja hei, jos on jäänyt se omien rintojen tutkiminen vähän huonolle tolalle, niin nyt on taas hyvä aika aloittaa!

 

Kommentit (2)

strangiato

Katselin Lindexin kashmirhousuja jo silloin ammoin, kun mainostit niitä ekan kerran, mutta ajattelin ettei ne kuitenkaan mulle mahdu. Nyt eilen Roosa nauha -ajatuksen inspiroimana kävin kuitenkin kokeilemassa niitä ja niinhän siinä kävi että ostin ne. Aivan ihanan tuntuiset housut ja älyttömän mukavat päällä! Ja näyttävät ihah hyvältä peilinkin kautta. Kiitos vinkistä. :) Pari muutakin juttua olen kyllä tämän vuoden aikana hankkinut innoittamanasi (kuten Elloksen punaisen syystakin, vihreän pitsimekon ja useammat Lumingerien rintsikat)... ;)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ne mun omat kashmirhousut oli itse asiassa H&M:lta, mut aika tasan samanlaiset. Ja niissäkin oli isoin koko vaan 44, mut hyvin mahtui, et kannattaa tosiaan aina rohkeesti sovittaa vaikka epäilyttäiskin, et ei varmaan mahdu. :D
Kiva kuulla että vinkeistä on ollut hyötyä!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

-Kaupallinen yhteistyö, Hypoxi. Hoidot saatu-

"Tuntuu ihan kuin olisin popcorn-kattilassa!" oli kikatuksen seasta lausuttu kommenttini, kun ekaa kertaa makasin Hypoxi-hoidossa ns. lämmittelypuvussa. Itse puvussa köllöttely on huomattavasti kivempaa ja rentouttavampaa kuin kuvassa ilmeeni antaa ymmärtää. Tuo painavan "avaruuspuvun" pukeminen vaan on aina jo ihan operaatio sinänsä tiukkoine hihansuineen ja ylipitkine lahkeineen. :D

Kun Porin Hypoxi-studion yrittäjä Saara ehdotti minulle hoitojakson testausta mä oli etupäässä kiinnostunut siitä, että miltä toi vakuumipuku tuntuu. Olin nimittäin työkeikalla nähnyt kyseisen vermeen, joten mua kutkutti ajatus miltä kuplinta tuossa viralliselta nimeltään HDC-laitteessa tuntuisi. 

Hypoxia markkinoidaan pääasiassa kohdennettuna rasvanpolttona ja selluliittitaisteluna. Puhutaan vartalon ongelmakohdista ja niiden muokkaamisesta. Minä, vaikka paljon rasvaa omaankin ja laihduttaakin kärsisi, en kuitenkaan ollut kiinnostunut Hypoxista siinä mielessä, että olisin alkanut laskemaan kaloreita. Niin, kun Hypoxi ei siis ole mikään ihmejuttu, joka yksinään saa rasvan katoamaan. Useiden senttien kaventumiset ja monen kilon painonpudotukset tapahtuvat vähäkalorisen ruokavalion ja Hypoxin yhteistyönä. 

Minä siis testailin Hypoxia enemmänkin sillä mielellä, että onko siitä iloa ja hyötyä muuten kuin laihdutuksen oheishoitona. Tapahtuuko mitään, jos ei varsinaisesti laihduta samaan aikaan? Ja olisiko hoidolla jotain vaikutuksia, jotka eivät näy päälle päin?

Kävin siis 12 kertaa yhdistelmähoidossa, jossa käynti aloitettiin aina rentoutumisella 20 minuutin ajan HDC-laitteessa. Puvusta imetään kaikki ilmat pihalle ja sen jälkeen yli- ja alipaineen avulla sadat ilmakuplat kutittelevat kivasti ihoa ja aktivoivat pintaverenkiertoa ja vilkastuttavat aineenvaihduntaa.

Saaran mukaan moni asiakas käy toisinaan Hypoxi-studiolla ihan vaan tuossa avaruuspuvussa rentoutumassa ja se on kyllä helppo uskoa. Ekoilla kerroilla tuntui kuin olisi ollut todella tiukassa paketissa, mutta useampien käyntikertojen myötä oloon tottui ja alkoi toivoa jopa tiukempaa imua.

Yhdistelmähoidossa lämmittely jälkeen on vuorossa vielä 30 minuuttia matalasykkeistä liikuntaa. Vaihtoehtoina on joko kuntopyörä pystyasennossa (kuvissa), pyöräily selällään maaten tai juoksumatto. Itse tykkäsin eniten tuosta pystypyöräilypömpelistä. 

Vyötärölle tulevan korsetin avulla asemoidutaan laitteeseen ilmatiiviisti ja sitten aletaan polkemaan. Pömpelin sisällä vaihtelee yli- ja alipaine ja lämpökin siellä melkoisesti nousee. Tarkoitus on siis lisätä liikunnan aikana verenkiertoa iho- ja rasvakudoksissa, jotta rasva palaisi tehokkaammin. 

Yksi asia, joka kertoo ainakin jotakin kropassa tapahtuvan tuon painevaihtelun ja lämmön ansiosta on se, että Hypoxi-pyöräilyn jälkeen mun hanuri oli aina ihan tosi lämmin useamman tunnin ajan. Verenkierto siis todellakin lisääntyi läskikerroksessa! Normisti urheillessa verenkierto keskittyy siinä määrin lihaksiin, että harvemmin siinä persuksen pintakerrokset on juurikaan lämmeneet.

Toinen melko välitön vaikutus oli se, että vessassa sai kyllä Hypoxin jälkeen ravata, etenkin ekoilla kerroilla. Että kyllä se ilmanpaineella muljaaminen jotakin siellä kehossa pistää liikkeelle. Hieman meinasi aluksi pukata päänsärkyäkin, joka siis ihan normaali reaktio.

Siinä missä kuntopyörälaite keskittyy alavatsaan, reisiin ja pakaroihin, niin juoksumatolla käytettävä paineilmapuku puolestaan keskittää kuplimisellaan muljailut keskivartaloon. 

Alle puetaan ensin aluspuku, jottei hikoilla itse paineilmapukua likomäräksi, muistetaan laittaa myös sykemittari paikoilleen ja vasta sitten hypätään varsinaiseen Vacunaut-haalariin. 30 minsaa taaperretaan siis jälleen ohjaajan kertomilla sopivilla rasvanpolttosykkeillä. 

Kuntopyöräillessä mulle ei välttämättä tullut aina kummoinenkaan hiki, mutta tuossa haalarissa juoksumatolla tepastelu pisti kyllä aika hyvin hanat auki, vaikkei kovasta tahdista ollutkaan kyse. 

No mutta mitäs tämä kuukauden mittainen Hypoxi-hoidoissa käynti sitten vaikutti, vai vaikuttiko yhtään mitään?

Mun ensimmäinen huomio oli se, että mulle etenkin tuo lämmittelypuku + pyöräily auttoi kipuihin. Mulla oli tuohon aikaan ollut jo pidempään jatkunutta kipuilua lonkan ja reiden alueella johtuen todennäkäisimmin yhdestä kaatumisesta. Asiaa hoidettiin myös fysioterapialla, mutta kipua esiintyi Hypoxi-jakson aloittaessani vielä päivittäin. Onnekseni huomasin kuitenkin Hypoxi-käyntien jälkeen kivun aina hellittävän jopa pariksi päiväksi. Hypoxi-pyöräilyä käytetäänkin kuulema myös kuntoutukseen ja palautumiseen.

Eli ilmeisesti riittävän kepeä liikunta yhdistettynä lämpöön ja lymfakiertoa aktivoivaan ilmanpainevaihteluun oli hoitava yhdistelmä myös minun kintulleni ja lonkalleni. Ainakin tämän ja fysioterapeutin ohjeistamien harjoitteiden yhdistelmällä pääsin tuosta loukkaantumisen aiheuttamasta vaivasta eroon.

Toinen selkeä vaikutus oli aineenvaihdunnan saama buusti. Kilpparivajislaisena mä olen vähän nihkeä hikoilemaan (paitsi päästäni), vatsa toimii toisinaan laiskanlaisesti ja aineenvaihdunta ylipäätään on hieman verkkaista. Hypoxi pisti selvästi mehut liikkeelle ja aktivoi esimerkiksi vatsan toimintaa. 

Kuva paljaasta vatsanahkasta näyttää hyvin kuinka huolella Vacunaut-puvun ilmakuplat ihoa keskivartalosta "runnovat". Aluspuvusta huolimatta ihoon jäi aina hetkeksi melkoiset jäljet.

Ja sitten ne sentit ja selluliitti. Kyllä sitä jokunen sentti lähti ympäri kehoa, mutta tämän kokoisella ihmisellä nyt voi lähteä vyötäröltä monta senttiä kun vaan kunnolla pieraisee, joten en nyt hirveästi pistäisi painoarvoa sille tulokselle. :D

Mutta se, että reisistä lähti 2,5 senttiä ja polvien päältäkin sentti, kertoo mun mielestä siitä, että jotain siellä kintuissa kuukauden aikana tapahtui. Mulla ei itsellä ole koskaan ollut mitenkään kummoisesti selluliittia, mutta huomasin silti reisien ihon sileämmän tuntoiseksi jo parin viikon jälkeen. Eli kyllä siellä on kai jotain kuona-aineita lähtenyt. 

Oma arvioni on siis, että kyllä, laihdutuksen ohessa Hypoxi voi varmastikin auttaa vielä siinä ns. viimeisessä tiristelyssä, jos sellaiseen kokee tarvetta. Tai vaihtoehtoisesti joku voi laihdutuksen alkuvaiheessa kokea saavansa Hypoxista lisämotivaatiota, kun saa tehostusta aineenvaihduntaan. Mutta ei todellakaan siis mistään laihdutusihmeestä ole kysymys, se painon pudottaminen pitää jokaisen sitä haluavan tehdä ihan perinteisin keinoin ja Hypoxi on vain yhdenlainen lisätoimenpide. 

Jos taas ei ole laihdutus mielessä, niin Hypoxista voi omien tuntemusteni mukaan olla lisähyötyä esim. erilaisissa kuntoutustilanteissa. Lymfakiertoa stimuloivan vaikutuksensa vuoksi Hypoxissa käy kuulema myös ihmisiä joilla on ongelmia vaikkapa jalkojen toistuvan turvotuksen kanssa. 

All in all, ymmärrän, että tässä hoikkuutta ja virheettömyyttä ihannoivassa yhteiskunnassa Hypoxia on helpointa markkinoida juurikin ongelmakohdista puhumalla ja upeista laihdutustuloksista kertomalla. itse kuitenkin löysin Hypoxista enemmänkin muita ihan yleisesti hyvinvointiin vaikuttavia hyötyjä. Menin testijaksolle vähän sellaisella "mitähän hömppää tääkin on asenteella", mutta yllätyin loppujen lopuksi kokemuksesta ihan positiivisesti. Tuota ihanan rentouttavaa lämmittelypukua on ihan jo ikävä. 

 

-Hoidot saatu-

Kommentit (4)

Vierailija

luulenpa että alle viidelläkympillä ei yksi kerta irtoa ja jos sen kymmenenkin kertaa käy niin..hinnastoja on varmaan netissä.

Vierailija

"monta senttiä kun vaan kerralla pieraisee" VEERA! Täällä yritetään avokonttorissa salaa lukea! Hirvee tirske ja poskien pureminen!! :D

Ihan hirveen hyvä ja täyspäinen arvio Höpöx... Anteeksi Hypoxista, ihana lukea rehellistä tekstiä. Vastaa aika täysin niiden tuttujen kokemuksia jotka samaa kokeilivat. :)

-Kaupallinen yhteistyö Pepsodentin kanssa- 

Hymy on mulle tosi tärkeä. Koen sen olevan ehdottomasti kaunein asia itsessäni. Tai ei niinkään se hymy itsessään, mutta hymy kaunistaa mielestäni enemmän kuin mikään meikki tai muu itsensä tuunaaminen. Tykkään itsestäni ehdottomasti eniten hampaat esillä leveästi virnistellen ja siksi mua harvoin nähdään blogikuvissakaan vakavana. 

Hammasrivini ei ole mitään Hollywood-tasoa. Teini-iässä olisin halunnut eroon vampyyrikulmahampaistani ja haaveilin niiden hiomisesta huomaamattomammiksi, mutta sittemmin olen tykästynyt niihin todella. Vinoista alahampaista, vampyyrikulmista ja luonnostaan hieman kellertävästä väristä huolimatta tykkään kovasti hammasrivistöstäni ja koen hymyni nätiksi ja persoonalliseksi.

En ole koskaan kokenut tarvetta varsinaiseen hampaiden valkaisuoperaatioon, mutta kyllä minä aina kaupan hyllyllä mieluusti tartun juurikin sellaiseen tahnatuubiin, joka lupaa hieman valkoisemman hymyn. 

Vaikka itse en juokaan kahvia tai tupakoi (molemmat tosi pahoja hampaiden värille!), niin värjäymiä aiheuttavat myös mm. colajuomat, punaviini, tee, mustikka ja jotkin lääkeaineet. Happamat ruoka-aineet puolestaan kuluttavat hammaskiillettä, joka taas entisestään herkistää hampaita värjäytymille. Kaiken tuon vastapainoksi hellävaraisesti valkaiseva hammastahna tuntuu varsin luontevalta ja tarpeelliselta valinnalta.

Meidän taloudessa on jo pitkään ollut käytössä Pepsodentin White Now-sarjan tuotteet, joten tutustuin ilolla myös uusimpiin saman sarjan CC-tuotteisiin. Uusien Correction & Care -hammastahnojen vaikutus perustuu mekaanisen puhdistuksen lisäksi tuotteen siniseen väriin, joka hämää hampaat välittämästi valkoisemman näköisiksi. Vähän kuin photoshop-filtteri! Ei siis pelkoa, että tahna vaurioittaisi hampaita vaan päinvastoin tuote sisältää kiillettä vahvistavia mineraaleja.

Kaikkien oikeasti tärkeiden ominaisuuksien kuten hoitavuuden, puhdistustehon ja hellävaraisuuden lisäksi itse kaipaan hammastahnaltani kahta asiaa: sen täytyy maistua hyvältä ja raikkaalta sekä vaahdota kunnolla.

Muistan kuinka lapsena katselin kun isosiskoni pesivät hampaitaan ja olin kateellinen, kun heillä tuli pestessä paljon vaahtoa, mutta minulta ei. Mitä lie hölmöä lastentahnaa minulla ollut, ja koin, että kunnon hammastahnavaahto on isojen tyttöjen juttu. Niinpä edelleen aikuisenakin kartan tahnoja, jotka eivät juuri vaahtoa. :D

Pepsodentin CC-tuotteissa on onneksi kunnossa sekä maku, että sopiva vaahto. Tahnaa on vielä paranneltu aiemmista White Now -tuotteista siten, ettei se ole väriltään enää ihan niin sininen, eikä siten sotke enää lavuaaria ja suupieliä samaan malliin. 

En voinut välttää kiusausta koota tällaista hampaidenpesuilmeet-kollaasia. Just hyviä kuvia! Se on tuo hammaspeikon taltuttaminen joidenkin otosten perusteella aika rankkaa ja agressiivista puuhaa. 

White now CC-tahnoja on saatavilla kaksi versiota: sinisävyisessä tuubissa oleva Correction & Care ja pinkkisävyinen Correction & Care Bright. Tutustu tuotteisiin lisää TÄÄLLÄ.

Itse otin käyttöön ekana tuon Bright-version, koska se sopi niin hienosti yhteen hammasharjani kanssa. Sillä kyllähän sillä tuotteen ulkonäölläkin on väliä sisällön lisäksi! 

 

 

 

Kommentit (5)

Vierailija

Ihan mielenkiinnosta, oletko miettinyt sähköhammasharjaa? :) Itsellä ollut jo pari vuotta ja takaisin normiharjaan en vaihtaisi! Tuntuu, että normiharjalla jää likaiseksi hampaat.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mä en tykkää käyttää sähköhammasharjaa, kun se tärinä kutittaa mun nenää aina niin paljon että ahdistaa. :D

En toki ole nyt muutamaan vuoteen edes kokeillut, että oisko tapahtunut kehitystä vehkeissä eivätkä olisi enää samanlaisia tärisijöitä. Mutta kaikki kokeiluni ovat olleet epämiellyttäviä.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Niin että valkaisiko se nyt hampaita vai oliko tämä vaan näitä maksettuja mainoksia taas...(?)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Oli maksettu kaupallinen yhteistyö, kuten postauksen alussa olen maininnut. mutta olen itse käyttänyt noita CC-tahnoja jo tosi pitkään ja itse koen, että optinen vaikutus on välitön. Ja ainakaan hampaani eivät ole enempää kellastuneet sinä aikana kun olen näitä tahnoja käyttänyt (jo muutaman vuoden). Mutta en siis pystynyt mitään varsinaiss testijaksoa tekemään, sillä olin tosiaan käyttänyt Pepsodentin cc-tahnoja jo pitkään ennen tätä, joten ei ole sitä ennen-tilannetta muistissa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 35-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat