Kirjoitukset avainsanalla Arkikuva

Saan aina aika ajoin kommentteja lukijoilta, jotka sanovat tykänneensä viime vuonna pyörineistä arkikuvapostauksista. Viimeksi sekalaisesti arjesta kertovien kuvien paluuta toivottiin tänään, joten ajattelin sitten napata takaisin kiinni tähän sarjaan. Tämä tulee nyt toistona Instan puolelta, mutta onhan täällä joukossa myös lukijoita, jotka eivät seuraa mua siellä.

Maanantai tuntuu usein melko ankealta päivältä, mutta tänään ankeus nousi melkoisesti uusiin sfääreihin. Aamupäiväisen kuvauskeikan jälkeen autoon istuessa nimittäin mun päähän iski aivan ennen kokemattoman kova kipu. Se siis hyökkäsi päälle aivan kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ihan kivutta vielä pistin avainta auton lukkoon, mutta auton käyntiin saatuani haukoinkin jo henkeäni kallon takaosssa sykkivän ja repivän kivun vallassa.

Pään sisällä sykki ja tuntui kuin joku olisi työntänyt tylsää poran terää pään takaa kohti silmiä. Mietin, että en uskaltaisi ajaa autoa, mutta toimitukseen oli matkaa vain muutama sata metriä ja halusin päästä sinne työkavereiden luo enkä jäädä yksin autoon kadunvarteen. Niinpä ajoin tuon matkan päätä lähes krampin omaisesti niskatyynyä vasten puristaen ja toivoen parasta.

Kamerareppu ja muut tavarat jäivät autoon, halusin vain nopeasti sisälle ja pitkälleni. Siinä sitten ensimmäiselle vaakatasossa olevalle huonekalulle heittäydyttyäni heijasin itseäni itkien ja lähes hyperventiloiden. Voin kertoo, että kyllä säikäytti. Olen kärsinyt elämässäni monenmoisia päänsärkyjä, mutta tämä oli hetkellisesti jotain täysin uutta.

Työkaverit ottivat nopeasti tilanteen haltuun ja päättivät soittaa hätäkeskukseen. Tuollainen yhtäkkiä alkava kova pääkipu otetaan ilmeisen vakavasti, sillä ambulanssi saapui hyvin nopeasti. Sain heti kärkeen kipulääkettä suoraan suoneen ja ensihoitajat konsultoivat lääkärin kanssa joka laittoi heti jo varauksen sisään, että mut viedään suoraan kuvattavaksi. 

Eli piipaa-auton kyydillä siis sairaalanmäelle ja siellä suoraan TT-kuvaukseen. Kuvausvehkeessä hurinan kuuntelun jälkeen sitten sydänfilmiä, labrakokeita ja joku useamman lääkkeen tehokas migreenin hoitoon tarkoitettu cocktail tipan kautta suoneen. Jo ensihoitajien antama lääke taltutti kipua tehokkaasti ja päivystyksessä saatu satsi vei loputkin hyvin nopeasti, joten mulla tuli jo olo, että kauheen noloa kun täällä ihan turhan takia hoitohenkilökunnan aikaa vien.

Mutta lääkäri vakuutti, että noin äkillisen kovan pääkivun kohdalla on kyllä hyvä varmistaa, ettei kyseessä ole esimerkiksi aivoverenvuoto. Että vaikka ei välttämättä varsinaista diagnoosia kivulle saadakaan, niin on tärkeää ainakin varmistua mitä se ei ole. Ja huh, ei löytynyt kuvista mitään ihmeellistä poikkeavaa. Ei vuotoa tai tukoksia. Epikriisistä luin, että joku sivuloydöksenä oli joku muutaman millin pineaalikysta "joka siis täysin normaali hyvänlaatuinen muutos, eikä aiheuta toimenpiteitä". Etsiskelin lisätietoa ja nesterakkulasta siis kyse. 

Mutta itse tuon kipukohtauksen syy ei siis täysin selvinnyt. Minulla ei ole diagnosoitu migreeniä vaikkakin muutamia kertoja olen siihenkin viittaavista oireista kärsinyt. Lääkärin mukaan oireet voisivat sopia myös ihan niska-hartiaseudun jännityksen aiheuttamiksi. Kun minulla siis pitkää historiaa tensiopäänsäryn kanssa, mutta noin kymmenesosana tämän päiväisestä infernaalisesta kipuhyökkäyksestä.

Mysteeriksi siis jäänee ihan varma dg, mutta tärkeintä oli, että mitään supervakavaa ei löytynyt ja että kipu saatiin hoidettua hyvin tehokkaasti. Ja mainittava on, että hoito oli kaikin puolin loistavaa ja nopeaa niin ensihoidon kuin päivystyksenkin puolella. Hoitajille ja lääkäreille siis ihan kymmenen pistettä. Jäi hyvä ja turvallinen fiilis.

Keikka hoitoon kesti vain reilut pari tuntia ja sitten pääsinkin jo kotiin jatkamaan lepäilyä. Sen verran meni suoneen kaikkea rauhoittavaa ja pönttöä sekoittavaakin, että vaikka kipu oli poissa, niin rauhassa sai loppupäivän ja tämän illan ottaa. Kun lääkkeiden vaikutus alkoi haihtua, tuli perästä vielä hieman huonovointisuutta, mutta nyt alkaa elämä jo oikeasti voittaa. 

Vaikka äkillinen kova päänsärky ei aina tarkoita mitään vakavaa, niin joskus se voi kuitenkin olla jotain mikä vaatii todella nopeaa hoitoa. Ota siis yllättävät oireet ja kova kipu tosissani ja hakeudu hoitoon. Kuten lääkäri sanoi "9 kertaa kymmenestä kuvista ei löydy tällaisissa kohtauksissa mitään vakavaa, mutta kyllä ne pitää varmistaa, sillä muuten saattaisi jäädä se 1 kerta kymmenestä huomaamatta".

Kommentit (6)

Vierailija

Kuulosti ihan samanlaiselta kuin mun eka Hortonin (sarjoittainen päänsärky, clusterheadache) aiheuttama päänsärky joka oli aivan eri luokkaa kuin migreeni joka mulla ollut lapsesta saakka. Se kipu on jotain sanoinkuvaamatonta kun kohtaus iskee. Hienoa ettei löytynyt mitään vakavampaa.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Apuaaa! En mä itse asiassa tiedä. :o Mun mielestä epikriisissä puhuttiin vaan päästä...

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Itselläni oli kaksi saman tyyppistä kipukohtausta, jotka olivat niin pahoja, että henki salpaantui ja luulin että aivoista vähintäänkin verisuoni katkesi. Ambulanssilla sairaalaan kahteen otteeseen ja ajattelin lähinnä kuolevani. Kyseessä oli kuitenkin paha jännitysniskan ja migreenin yhdistelmä. Tsemppiä, toivottavasti oli kertaluonteinen sairaalakeikka!

Kuvia ihan tavallisen arjen tylsyydestä tai menosta ja meiningistä. 

Ai että mua harmittaa, kun tää arkikuvapostailu etenkin tässä loppuvuonna jäi unohduksiin. Mutta korjataan nyt vielä tälleen viimeisillä viikoilla asiaa, jotta saadaan vuoden projekti pakettiin edes 40 kuvan voimin.

Me ehdittiin vasta tänään kunnolla joulusiivouksen pariin, joten koko aatonaatto onkin mennyt lähinnä rättiä ja imuria heilutellessa. Oikeastaan ihan kaikki jouluvalmistelut on tehty tämän yhden päivän aikana. Ruokaostokset, lahjaostokset, siivoaminen, leipominen ja joulukoristelu. En mä kyllä yhtään pidemmälle periodille tätä hulabaloota haluais venyttääkään, joten hyvä vetää hommat putkeen kertaärsytyksellä. :D

Perinteisen siivoustyönjakomme mukaan vessan ja kylppärin pesu oli jälleen Tommin heiniä. Minä en muista koko lähes 15 vuotisen yhteisen historiamme aikana pesseeni koskaan meidän vessaa. Ja ei siis ole kyse mistään prinsessasyndroomasta etteikö se homma arvolleni sopisi, vaan tuo mies on sen homman vaan aina ottanut itselleen.

Tällä kertaa nämä hommat sujui herralta kylläkin jostain syystä ihan turhan pukeutuneena. Yleensä kun hänellä on ollut tapana heittäytyä kylppärin pesuun pelkät bokserit päällä. :D

Nyt tuo pyjamahemmo lähti vielä käymään kaupassa hakemassa jotain leipomistarvikkeita. Minä sen sijaan kaadoin itselleni lasin viiniä ja asettauduin katsomaan töllöstä Raskasta Joulua -konserttia. Se alkaa olla joulu nyt, vaikka kuinka vastustelis! 

Kommentit (0)

Vuoden ajan joka viikko yksi kuva oman ihan tavallisen arjen tylsyydestä tai menosta ja meiningistä. 

Jihuu, mun toimisto alkaa vihdoin ihan oikeesti valmistua! Torstaina saapui monta viikkoa odottamani rakas uusi Apple-vauva ja olen tulokkaasta niiiiin onnellinen. Monen vuoden läppärillä työskentelyn jälkeen 27 tuumainen pöytäkone kylläkin tuntuu ihan hervottoman kokoiselta. 

Mulla oli konttorilla ekat viikot lainapöytä vuokraemänniltäni, mutta omakin oli hankittava. Tällä viikolla kävi hirveä munkki, kun Tori.fi:stä löytyi juuri kaipaamanilainen valkoinen 180x90 kokoinen pöytä. 

Ruokapöydän pinta oli hieman vaurioitunut kuljetuksessa kahdesta kulmastaan ja sen ostanut pariskunta oli saanut uuden tilalle ilman, että tätä vahingoittunutta oli tarvinnut palauttaa. Ja se oli sitten minun onneni, sillä sain tarpeisiini sopivan kalusteen hintaan 30 €.

Työpöytäkäytössä ei ne vähän kärsineet kulmat haittaa, kun jäivät sopivasti seinää vasten lähes näkymättömiin. Loistava ja sopivan hintainen löytö siis. Kun pistää tietokoneeseen kolme tonnia, ei oo enää varaa pistää hirveästi sen alle laitettavaan pöytään. :D

Pöydän kasasi tietenkin mun rakas Puuha-Peteni!

Nyt alkaa kontorilla siis vihdoin olla fasiliteetit kunnossa ihan vakituisempaa työskentelyä varten. Me happy!

Kommentit (17)

Utelias

Hei mistä johtuu tuo että bloggaajat, sinä mukaanlukien on alkanut kommentoida Instagramissa toistensa kuvia vilkkaasti muutaman viime päivän aikana? Eräänkin bloggaajan kuvissa, joissa ei aiemmin ole ollut yhtäkään kommenttia, on nyt jokaisessa useampi kommentti eri bloggaajilta, mm. sinulta. Haluatko avata tätä hommaa?

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mitenkäs tätä nyt jotenkin erityisesti avaisi. Ihmeteltiin porukalla bloggajien fb-ryhmässä joidenkin instatilien kuvien näkymättömyyttä ja ajateltiin testata miten aktiivisempi kommentointi vaikuttaa yleisesti tavoittavuuteen. Tämä tuntuu nyt sitten joidenkin sherlock holmesien mielestä olevan suurikin salaliitto ja rikos, josta nyt sitten vaaditaan tilille. Että joo, kiinni jäin, olen kommentoinut kollegoideni kuvia ahkerammin kuin normaalisti! Paljon tästä saa linnaa? :D 

Sori, tää vähän naurattaa mua, kun ei käynyt pienessä mielessäkään, että ihmiset häiriintyisi siitä, että toisensa tuntevat ihmiset kommentoi toistensa kuvia somessa. Mutta toivottavasti tämä vastaus nyt hieman valaisi.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Okei, erikoinen systeemi. Mutta antoiko kommenttini sellaisen kuvan, että sinun tosiaan piti minulle vastata noin tympeästi, että olisin asiasta häiriintynyt tai vaatisin sinulle "linnaa" asiasta? Mitä ihmettä...

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mähän sanoin kommentissani, että tää asia naurattaa mua. Mun paskaa huumoria siis tämä. :D 

Mut ei tää mun mielestä muuten ole millään lailla erikoinen systeemi, kuin ihan vaan instan algoritmin osalta.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Seuraaja

Pakko sanoa Veera, että vastauksesi asialliseen kysymykseen oli kyllä nuiva vaikka asia olisi naurattanutkin. Ymmärrän että vastaat ilkeisiin ja asiattomiin kommentteihin kärkevästi, mutta on jotenkin tylsää saada ivallinen vastaus kun kysymys ei ole häijy. Luin linkistäsi Pupulandia-Jennyn vastauksen paljon kärkevämpään lukijakommenttiin ja vastaus oli todella asiallinen ja informoiva. Tykkään blogistasi ja tyylistäsi, mutta nyt särähti ikävästi tuo vastauksesi sävy.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Minun ja sinun ja edellisen vastauksen saaneen kommentoijan käsitys ivallisesta ei selkeästikään mene ihan yksiin. Mutta palaute vastaukseni ikävästä sävystä rekisteröity.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Niin onko tämä lisääntynyt kommentointi nyt siis tuon näkyvyyden takia vai yhteisöllisyyden takia tullut, kuten osa bloggareista tätä asiaa selittänyt? Tuollaisista ristiriitaisista vastauksista johtuen tästä asiasta saa vielä epäilyttävämmän kuvan. Nuo tuollaiset kommentointiringithän on oikeastaan instan säännöissäkin kiellettyjä, koska niistä tulevat kommentit eivät ole aitoja kommentteja. Ne myös vääristävät tilastoja esimerkiksi mainostajille. Tästä asiasta löytyy netistä varsinkin englanniksi paljon tietoa.

Veera
Liittynyt2.9.2015

No oman instatilini kannalta asialla ei ole näkyvyyden juurikaan tekemistä.  Mun kuvien tavoittavuus on ollut ihan kunnossa koko ajan. Mutta ikään kuin yhteisöllisyyden nimissä lähdin kokeiluun mukaan, että onko kommentoinnista apua niille, joiden tilejä oli shadowbannattu. Ja kyllä musta on kivaa, että tuttujen tyyppien kanssa vähän aktivoidutaan kommentoinnissa. En näe siinä mitään siitä pahasta mitä asialla spekuloivat kauhistelihat vauva-palstalla. Jokaisella kuitenkin lienee ollut omat motiivinsa osallistua tähän "kommenttirinkiin". Itselläni se on hieman muuttanut itselle näkyvää kuvafeediä. Aiemmin kun ei monen seuraamani bloggaajan kuvat juurikaan nousseet näkyville feediin, mutta nyt kun on muutaman kerran kommentoinut, ovat kuvat nousseet paremmin myös feediin. Mikä on hvyä asia. Koska haluan heitä seurata. 

Mutta mitä tuhon rinkiin tulee, niin sehän ei sellainen ole, kun ei ole mitään sopimusta eikä pakkoa. On vaan heitetty ilmaan ajatus, että "hei, mitä jos koitettais olla vähän aktiivisempia!" Kukin kommentoi kenelle tykkää ja milloin tykkää. Eli ihan ne on yhtä aitoja kommentteja kuin muidenkin seuraajien. Itse olen esimerkiksi jättänyt tän viikon aikana ehkä 1-5 kommenttia päivässä vaikka kuvia seuraamiltani bloggaajilta tulee yhteensä kymmenittäin ja kaiken kaikkiaan seuraan satoja tyyppejä.  Että en nyt vaan tiedä mikä tässä toiminnassa on kamalaa. Vaikka olen bloggaaja itsekin, niin ihan yhtä lailla mä olen niiden muiden seuraaja ja oikeutettu kommentoimaan ja tykkäämään kuin muutkin. 

Ja mä en oikein jaksa uskoa, että mun tällä viikolla saamani vaikka 2 tai 3 kommenttia per kuva ihan hirveitä  mainostajia harhaanjohtavia "tilastovääristymiä" aiempaan verrattuna onnistuu aiheuttamaan. 

Mut eipä tässä mitään, kyllähän sitä kaikesta voi päässään veivata tosi epäilyttävää toimintaa, jos mieli tekee. Itselle tää nyt on ihan vaan muutaman kuvan kommentointia instagramissa, eli ei ihan kauheen vakavaa. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Näin omasta kyökkipsykologisesta näkökannastani tuossa kommentointiasiassa hiertää juurikin se, että osa sanoo että tämä on "yhdessä pohdittu että olisi kiva palata vanhoihin yhteisöllisiin aikoihin" ja sitten taas toisaalta sinä esimerkiksi kerroit että asia liittyy myös näkyvyyteen. Yksi sanoo yhtä, toinen sanoo toista, luonnollisesti siinä sitten pohtii että niin mikä oli homman nimi oikeasti.
Myöskin se, että osa sanoo olevan yhteisöllisyyden nostatusta, mutta sitten kommentit on mallia "wow mikä kahvi!" - oikeasti hei, kukaan ei oikeassa elämässä kommentoi tuommosia :D Noin muuten minulle asia on yksi hailee, en instaa jaksa edes seurata, mutta ymmärrän toisaalta näitä herneneniäkin tässä.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mä taas en yhtään ymmärrä herneitä kenenkään nenässä enkä kaikkea pohdintaa ja sepkulointia asian ympärillä. Kun en tajua miksi yhtään ketään jaksaa kiinnostaa mitä ja miksi jotkut toiset ihmiset toisilleen kommentoi somessa. Että miksi ihmeessä semmonen asia ketään "hiertää". Ihan sama kuin sanois, että "työpaikalla ne Pirjo, Sirpa ja Maarit, joita en itse henkilökohtaisesti edes tunne, ovat alkaneet toivottaa toisilleen hyvät huomenet ja kyllä se minua niin ärsyttää! Tässä on varmasti jokin salaliitto ja yrittävät hyötyä sillä jotenkin!" :D

Ja varmaan siksi yksi sanoo yhtä ja toinen toista, kun ei tosiaan ole mitään yhdessä sovittua juttua yhtään mistään.  Ihan vaan tuo jo edellisessä mainitsemani jossain keskustelussa heitetty ajatus,  että voitais koittaa olla aktiivisempia. Ja kukin bloggaaja sitten tulkitsee sen miten tykkää, että näkyvyyttä vai yhteisöllisyyttä vai mitä ihmettä. Kuten jo sanoin, niin omasta mielestäni vähän molempia. Mutta tosiaan siltä kantilta, että iloitsen kun niiden muiden kuvat näkyy nyt paremmin mulle.

Mutta varmaan pitää mennä jokaiselta bloggaajalta erikseen kyselemään, että mikä on homman nimi itse kenelläkin, jos tämä jotakuta tosiaan niin paljon mietityttää. Mutta itse en vaan jaksa ymmärtää, että mikä tässä nyt joitakuita niin kovasti kiinnostaa ja häiritsee. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Onhan se aika keinotekoista ja läpinäkyvää, että kommentoidaan toisten kuviin jotain tyhjänpäiväistä vain jotta ne näkyisivät paremmin Instan feedissä :D. Ennen ei eräänkään bloggaajan instakuvissa ollut yhtäkään kommenttia, nyt on sitten pelkästään bloggaajakollegat kommentoineet jotain tyhjänpäiväistä. Kiva olla tämä ko. bloggaaja ja tietää että kuvaa on kommentoitu tietyistä syistä, ei siksi että kuva olisi erityisen kiinnostava. TÄMÄ on mielestäni todella huvittavaa, näin lukijan ja sivustaseuraajan näkökulmasta :D. Some aiheuttaa mielenkiintoisia ilmiöitä.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Niin, some aihettaa mielenkiintoisia ilmiöitä. Mm. sellaista, että jotkut jaksaa ärsyyntyä ja huvittua ( ja osa vielä kirjoitella keskustelupalstalla sivutolkulla) siitä mitä jotkut toiset kommentoi joillekin kolmansille somessa.😂

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

No hyvä että meitä molempia asia huvittaa :D. Eikö kellään bloggaajalla käynyt mielessä, että jos instassa näkyvyyden saaminen on niin tärkeää, niin postaisi sellaisia kuvia joita seuraajia kiinnostaa kommentoida? Kellä edes tulee mieleen ratkaisuna asiaan se että hei, kommentoidaan toistemme kuvia! :'D Väliäkös sillä mitä kommenttia sinne iskee tai onko kuva edes kiinnostava. Mutta jatkakaa toki, noita keksimällä keksittyjä kommentteja kahvikupeista ym on ihan hauska lukea!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Oisko tää aihe nyt käsitelty? Jatkakaa ihmiset ihmeessä huvittumista ja aiheesta keskustelua, mut mä olen kyllä jo kaiken sanottavani sanonut. Menen jatkamaan keksimällä keksittyjen kommenttien kirjoittelua instaan!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Vierailija 10:25: Miten se vaikuttaa näkyvyyteen kuinka kiinnostajia kuvia bloggaaja instaan lisää kun ongelmana  on nimenomaan se etteivät ne uuden algoritmin takia nouse etusivulle huolimatta sisällöstä? :D Eihän ne seuraajat voi kommentoida (vaikka niitä kiinnostaisikin) jos eivät näe kuvia. Silloinhan ne kuvat näkee vain ne joilla on ilmoitukset käyttäjän uusista julkaisuista päällä. :)

Vuoden ajan joka viikko yksi kuva oman ihan tavallisen arjen tylsyydestä tai menosta ja meiningistä. 

Mitä teillä syödään silloin, kun on niin kiire, ettei ruoanlaitolle ole juurikaan aikaa? Tai niin kauhea väsy, että ei vaan kiinnosta pilkkoa, kuullottaa, keittää, paistaa, höyryttää... 

Meidän taloudessa noita hetkiä varten löytyy jääkaapista lähes aina paketti joko Pirkan neljän juuston ravioleja tai Rainbown juusto tortelloneja. Näistä alle kaksi euroa maksavista pakkauksista riittää juuri sopivasti kahdelle ja pitkän säilytysaikansa vuoksi sopivat hyvin ns. hätävarasäilöttäväksi. Hädän tullen kattila liedelle ja n. viiden minuutin päästä on jo pöperöt haarukassa. 

Ihan kuiviltaan ei noita pastakikkareita toki viitsi syödä, joten tortelloni tai ravioli -paketin lisäksi jääkaapistamme löytyy näitä ei jaksa, ei ehdi -hetkiä varten myös purkki jotakin pestoa sekä palanen parmesaania. Tänä iltana suosikkihätävara nautittiin arabbiatta peston kera. 

Ihmettelin muuten, että miksi ihmeessä ne on pakkauksen mukaan tortelloneja eikä tortellineja. Wikipedia sen kertoi: "Tortelloni are stuffed pasta, the same shape as tortellini, but larger" Opinpa siis jotain uutta tänäkin päivänä!

Arjen vähän väsyneistä tunnelmista kertonee myös se, että viikko alkoi mukavasti sillä, että menin aamulla töihin vain huomatakseni olevani viisi tuntia etuajassa. Se oli sittenkin iltavuoro! 

Huomenna ehkä jo vähän virkeämpi päivä. Jos menis ihan oikeaan aikaan töihin ja illalla kokataan sienirisottoa. Se ei synnykään ihan viidessä minuutissa.

Kommentit (27)

Juustojuustolla

Neljän juuston raviolit ja parmesaanit päälle. Oops, aikamoinen kovan rasvan vitamiiniton kaloripommi.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Niin, onneks kukaan ei työnnä tätä sinun suustasi alas,  vaan voit ihan rauhassa syödä ihan joka ikisellä ateriallasi täysipainoista kaikkien suositusten mukaista vitamiinirikasta vähäkalorista ruokaa. Oon tosi iloinen sun puolesta!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Maikkuli

Kannattaako tuosta nyt Veera nyt ottaa hernettä nenään? Antaa toisen terveysintoilla! :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Enemmän kuin tuo "terveysintoilu" mulle pukkaa hernettä nenään tää ainainen "menikö herneet nenään" -kommentointi. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Mitäpä jos ihan ohjeistaisit mitä täällä saa kommentoida ettei neiti hermostu? 

Veera
Liittynyt2.9.2015

Tai jos joku ohjeistas että mitä mä saan vastata kommentteihin, niin ettei täällä joku aina hermostu.. :D
Ai niin, menikö se niin että "kiitos palautteesta"?

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Ihan samaa ajattelin kirjoittaa! Aika nokkiinsa ottava bloggaaja tuntuu olevan.

Vierailija

Annatko sä ikinä Veera olla tai myönnätkö ikinä, että tosiaan, taisinpa tällä kertaa vähän ylireagoida? Pitääkö aina hyökätä tai näpäyttää? 

Veera
Liittynyt2.9.2015

Taidan just tässä kohtaa antaa olla. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

anonyymi

Oih, tunnustan, näitä tuli syötyä kun vielä pystyin syömään vehnää :) Itseasiassa tuorepastaan en reagoi niin voimakkaasti. Onhan siinä proteiiniakin, jos on munaa mukana taikinassa. Ja jos yhtään jaksaa pilkkoa, niin tomaatti ja oliivit sopii tähän raakana tai pikkusen lämmitettynä. Myös sipuli, valkosipuli ja pinaatti paistettuna. Mut se on jo ruoan laittoa 😁

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joo, näitähän voi tuunata vaikka miten, mut se on tosiaan jo ruoanlaittoa, jos alkaa jotain pilkkomaan. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

 Minne on kadonnut perinteinen hätävararuoka hernekeittopurkki, palvuliha ja kunnon ruisleipä tai maksalaatikko rusinoilla herkkua vaikka lämmittämättä ja viihdyttää vielä pitkään syömisen jälkeenkin

Veera
Liittynyt2.9.2015

On meillä kyllä kaapissa aina hernekeittoakin! On todellakin hätävararuokien klassikko. Jalostajan hernari on suosikkini.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Sohovaperna

Antakaa nyt hyvät ihmiset kanssaihmisten blogata ja syödä. Ihan noin yleensäkin. Ketä varten lukijat sädekehäänsä kiillottavat?

Aa

#ruokarauha ei vissiin koske bloggaajia. ;-)

Meillä arjen pikaruokia ovat joko pikanuudelit ja purkkitonnikala, tai äärettömässä kiireessä avoimen jääkaapien edessä seisten syöty rahka tai proteiinipudding. Aiemmin vastaavaa verensokerin pikaelvytystä näytteli suklaapatukka, mutta kun pari kertaa on tultu metsästä melkein nelinkontin kun sokerit romahtikin yhtä nopeaan kun nousi, niin on opittu tavoille... Jatkossa tavoitteena on opetella pika-annospuuroihin, ne on vielä vähän parempi ratkaisu.

Joskus ruoka vaan ei ole mitään sielun ravintoa vaan pakollinen paha. Siihen tuo raviolimättö olisi aika luksusversio.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Juu ei  koske ei. :D

Mä vetelen pikapuuroja lähinnä aamuisin. Tai siis aina silloin harvoin kun saan itseäni hetkeksi niskasta kiinni ja syömään ylipäätään aamiaista. Mut voisi kyllä hyödyntää muuhunkin aikaa vuorokaudesta hätätilanteessa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Toimii. Joskus tulee ihan varsinainen hernarihimo.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

pii#

Mun hätävara on Kokkikartanon lohikiusaus. Yleensä en voi sietää kiusauksia. Tämä on tajuttoman hyvää, vähän kallis, tarpeeksi iso kahdelle eli 700g.
Siihen en sentäs taivu, että söisin kylmänä suoraan rasiasta, kuten eräs kanssamatkustaja junassa.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Yyh, vähän turhan ankealta kyllä kuulostaa toi kylmänä syöminen. :D

Mut Kokkikartanon pöperöt on kyllä varsin syötävää kamaa valmisruoaksi! Oma suosikki on tomaatti-vuohenjuustokeitto.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Lillitys

Eikö olisi parempi deletoida nuo asiattomat kommentit. Nehän ei vie keskustelua mihinkään suuntaan, eikä asiattomuuksile tarvitse antaa tilaa julkisuudessa. Hyvät safkat, hyvä blogit. Kiitos siitä.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mä en haluais laittaa päälle kommenttien esivalvontaa. Ja kommenttien deletoiminen niiden jo ehdittyä näkyviin tuntuu aika tympeältä. Mutta mutta, katsotaan nyt..

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

PiP

Mun pikaruokaa on munakas, jonka päälle voi heittää jääkaapista tähderuokien / juustojen loppuja. Ja tietty pakasteesta löytyy aina pizzaa hädän hetkeä varten ;-)

Aniii

Nuo Pirkan neljän juuston raviolit oli ihan vakihätävararuoka meillä, kunnes raskaana ollessani erään kerran niitä yhden yön yrjösin ylös. Ei pysty enää, alkaa tehdä pahaa jo ohi kävellessä kaupassa. Jännä, miten tuommoiset asiat iskostuu päähän ja hyväkin ruoka muuttuu ihan hirveäksi.

Sariska

Olipa kiva vinkki, en ole itse näihin törmännyt. Kiitos kun jaoit siis! Hernekeitto on kaikille varmasti tuttua halpaa hätävaraa, mutta käy se tylsäksi jos joka kerta hätävarana joutuu samaa sapuskaa vetämään! Joskus mietin miten jotkut edes viitsii nähdä kommentoimisen vaivan jos ei tykkää :D

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 35-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat